Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έχω μια απορία σχετικά με την αυτονομία των smartphone και κυρίως με εφαρμογές τύπου viber/messenger/telegram/whatsapp

Εγώ κυρίως χρησιμοποιω viber και μια στο τόσο messenger. Το viber είναι βασικό, όλα τα υπόλοιπα υπάρχουν απλά για να υπάρχουν. Το whatsapp το έχω σβήσει διότι δε το χρησιμοποιεί κανείς γνωστός μου. 

Αυτές οι εφαρμογές αν υπάρχουν στο κινητό επηρεάζουν πολύ την αυτονομία; Λογικά κάτι κάνουν διότι πρέπει να τρέχουν συνέχεια για να εμφανίζουν τα μηνύματα. 
αν είναι να έχω 3-4 εφαρμογές που να χρησιμοποιούνται μια στο τόσο και να μου χαλάνε τη μπαταριά δεν έχει νόημα. Καλύτερ ανα τα σβήσω όλα και να κρατήσω μόνο το viber

Δημοσ.

τι εννοείς να σου χαλάνε τη μπαταρία; Αν εννοείς πχ οτι χωρίς τις εφαρμογές αυτές θα σου κρατουσε 3 μέρες η μπαταρία και τώρα σε βγάζει 1, όχι σε καμία περίπτωση.

Πολλές εφαρμογές τρέχουν στο παρασκήνιο, δεν ειναι μόνο αυτές που αναφέρεις πάντως, και λίγο πολύ όλες επηρεάζουν την αυτονομία της συσκευής. Ακόμα και στο wifi που είναι συνδεδεμένη η συσκευή πάλι καταναλώνει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Xristaras12 είπε

τι εννοείς να σου χαλάνε τη μπαταρία; Αν εννοείς πχ οτι χωρίς τις εφαρμογές αυτές θα σου κρατουσε 3 μέρες η μπαταρία και τώρα σε βγάζει 1, όχι σε καμία περίπτωση.

ναι αυτό εννοώ

1 ώρα πριν, Xristaras12 είπε

Πολλές εφαρμογές τρέχουν στο παρασκήνιο, δεν ειναι μόνο αυτές που αναφέρεις πάντως, και λίγο πολύ όλες επηρεάζουν την αυτονομία της συσκευής. Ακόμα και στο wifi που είναι συνδεδεμένη η συσκευή πάλι καταναλώνει.

καλά πολλές εφαρμογές είναι για να πετάνε και τα Notifications. Το θέμα είναι ότι αν αυτές βαραίνουν τη μπαταρία οσο μπορούμε να το βελτιώσουμε. Αν είναι ελάχιστο δε πειράζει, αλλά αν είναι πχ να χάνω σε αυτονομία λόγω εφαρμογών που θα χρησιμοποιήσω μια φορά το μήνα (κι αν) ας μη τα έχω καθόλου. ότι μπορούμε να σώσουμε.

Το ερώτημα είναι πόσο επηρεάζουν

Δημοσ.

επηρεάζουν πάντως αλλά όχι σε εξωφρενικό ρυθμό. Εφόσον τα χρησιμοποιείς μια στο τόσο, αντί να τα πετάξεις μπορείς να κάνεις διακοπή/απενεργοποιήση εφαρμογής οπότε και δεν θα τρέχει γενικότερα.

Κάπου πριν καιρό είχα βρει βίντεο με αντίστοιχο "πείραμα" αν θες και είχε την διαφορά στην αυτονομία σε ποσοστό κλπ, αν καταφέρω να βρω το βιντεο θα το βάλω εδω πέρα εκτός αν με προλάβει κάποιος άλλος.

Πάντως ΜΟΝΟ για την αυτονομία της συσκευής ΔΕΝ παίζουν ρόλοι ΜΟΝΟ οι εφαρμογές. Είναι το γενικότερο σύνολο της χρήσης της συσκευής (πχ ρυθμός ανανέωσης οθόνης, αν το έχεις να πιάνει και 5G δίκτυα αλλά και γενικότερη κάλυψη δικτύου στην συγκεκριμένη περιοχή, φωτεινότητα οθόνης)

Δημοσ.

Δες στις ρυθμίσεις->Μπαταρία ποιες εφαρμογές τραβάνε μπαταρία και πόσο. Μετά βάλε σε εξοικονόμηση αυτές που δεν σε ενδιαφέρουν να τρέχουν στο παρασκήνιο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...