Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σορρυ για το off topic αλλα μολις παει εκει θα το ξεχάσει. Θα εχει σκοτουρες να ζηταει να αλλαξει το πρόγραμμα σπουδων και η αισθητική των καθηγητών στο πανεπιστημιο. 

Μέχρι να βρει σύντροφο, μετα ολα κομπλέ. 

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Doubt είπε

Μπορεί κάποιο από αυτά να καλύψει και ατέλειες/φθορές του μωσαϊκού ή χρειάζεται κάποια προεργασία με άλλο υλικό;

Όχι, αν έχει τρύπες θα χρειαστεί στοκάρισμα με κάποιο τσιμεντοειδες ή μια εποξειδική ρητίνη. Πχ το αρμοπλάστ της χρωτεχ είναι ιδανικό. Επίσης το μωσαϊκό θέλει ελαφρύ τρίψιμο - αγρίεμα - με κάποιο λεπτόκοκο δίσκο σε τροχό και ανάλογα με το είδος της βαφής να περαστεί και το συμβατό αστάρι της.

Επεξ/σία από BigBlack
  • Like 1
Δημοσ.
On 11/09/2024 at 20:03, mp74 said:

Ο άντρας μου δεν φαίνεται διατεθειμένος να βοηθήσει καθώς διαφωνεί κάθετα με αυτές τις ιδιοτροπίες (λέει).

Νομίζω ότι πρέπει να τον ακούσεις. Η βασική ερώτηση είναι "ποιος πληρώνει" και δίνει άμεσα και την απάντηση.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, tasanton είπε

Νομίζω ότι πρέπει να τον ακούσεις. Η βασική ερώτηση είναι "ποιος πληρώνει" και δίνει άμεσα και την απάντηση.

Ουαου δηλαδή επειδή είναι γυναίκα, δεν μπορεί να πληρώσει αυτή;; Τι λογική είναι αυτή ότι ο άντρας είναι το πορτοφόλι της οικογένειας; Πού ξέρεις τα οικονομικά που επικρατούν στην οικογένεια της; 

• Like 1
Δημοσ.

Θα πω κι εγώ κάποιες σκέψεις σε μια ίσως λίγο διαφορετική διάσταση, με αφορμή και απόψεις που έχουν εκφραστεί παραπάνω.

Το πιο σημαντικό. Αν το παιδί μου μάλωνε με τους φίλους του για την κατάσταση του σπιτιού που μένει ο καθένας, θα ανησυχούσα μήπως κάτι δεν έχει πάει καλά σε γενικότερο πλαίσιο (ή μήπως έκανα εγώ κάτι λάθος στην ανατροφή του;). Όπως επίσης αν ο άντρας μου (αν ήμουν γυναίκα :P) μου έλεγε "δεν ασχολούμαι με τις ιδιοτροπίες του γιου σου". Σε γενικές γραμμές θέματα "απλά" σαν αυτό, θα έπρεπε να λύνονται εύκολα με ανοιχτό, ειλικρινή διάλογο και κατανόηση. Αυτό δεν είναι κάτι που θα γίνει ξαφνικά μία μέρα βέβαια, όταν περάσει φοιτητής το παιδί μας, αλλά αφορά σχέσεις που χτίζονται και είναι κάτι που δουλεύεται πολλά χρόνια πριν. Εννοείται δεν είναι τόσο εύκολο αυτό όσο μπορεί να ακούγεται.
Για να μην υπάρξει παρεξήγηση, δεν θεωρώ πως αυτά ακριβώς ισχύουν στην περίπτωση της TS. Δεν το γνωρίζω, ούτε μπορώ να έχω κάποια ισχυρή τέτοια άποψη, απλά με αφορμή κάποια πράγματα που διάβασα έγραψα κάποιες σκέψεις.

Επίσης, κατά την περίοδο της ζωής ενός ανθρώπου, ενός παιδιού που ακόμα δεν έχει βγει στο εργασιακό περιβάλλον, όπου καλώς ή κακώς δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητος οικονομικά, καλό είναι να μην τον αντιμετωπίζουμε σαν επαίτη ή ότι του κάνουμε χάρη που τον συντηρούμε.
Στις περισσότερες περιπτώσεις εμείς σαν γονείς, τον στέλνουμε π.χ. να σπουδάσει, τον ωθούμε σε κάτι τέτοιο. Ή π.χ. μια λογική πως όσο εγώ πληρώνω θα κάνεις αυτό που λέω, νομίζω φαντάζεστε τι αποτελέσματα έχει.

Και κάτι άλλο, η ζωή θεωρώ πως είναι πολύ πιο μικρή από όσο νομίζουμε. 4-5 χρόνια φοιτητικής ζωής π.χ. δεν είναι ένα μικρό διάστημα και όχι μόνο αυτό, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι από τα πιο σημαντικά στη ζωή, εμπειρίες, σχέσεις, φιλίες για μια ζωή. Δεν είναι λίγο διάστημα να περάσει κάποιος σε ένα σπίτι. Κάνουμε σχέδια πως θα ζήσουμε όμορφα μετά από π.χ. 10 χρόνια, μόνο που ξεχνάμε τη ζωή που ζούμε σε αυτά τα 10 (αν τα φτάσουμε ποτέ, αν έχουμε τις ίδιες απόψεις, αν... κτλ.).

Και ναι σε κάποιους (συνήθως μεγαλύτερους) φαίνεται τρελή υπερβολή και "ιδιοτροπία" να θέλει κάποιος να αλλάξει π.χ. πάτωμα. Σε κάποιους ισχύει πως δεν τίθεται κανένα θέμα αισθητικής όσον αφορά τον χώρο που μένουν. Απλά είναι μία έννοια που δεν τους αγγίζει. Δεν ισχύει το ίδιο για όλους όμως. Σε κάποιους δεν είναι μικρή η διαφορά του να μπαίνουν σε έναν χώρο που τους αρέσει, τους αλλάζει αρκετά την καθημερινότητα.

Μετά από τις αμπελοφιλοσοφίες, σε λίγο πιο πρακτικό κομμάτι τώρα. Όπως είπα δεν γνωρίζω ακριβώς την περίπτωση της TS, απλά μπορώ να αναφέρω τι θα έκανα σε αντίστοιχο υποθετικό σενάριο με τα δικά μου μυαλά.
Πάντα μιλάμε εννοείται για την περίπτωση που δεν θα είχα κάποιο οικονομικό ζόρι και πως δεν θα είχε κάποια συνέπεια αυτό κάποιος από την οικογένεια να έπρεπε να στερηθεί κάτι ή να ζοριστεί οικονομικά κάποιος.
Αρχικά είμαι κι εγώ της άποψης πως θα μείνει στο σπίτι, δεν είναι κάτι που θα πάει χαμένο μετά.
Προσωπικά, θα το έβλεπα σαν ένα μικρό "δώρο", θα ήθελα να το προσφέρω στο παιδί ως μια αναγνώριση της μέχρι τώρα πορείας του και προσπάθειάς του (θεωρώ δεδομένο πως υπάρχει, αλλιώς...). Δηλαδή πιστεύω μπορεί να το πρότεινα από μόνος μου, πριν καν μου το ζητήσει.
Όπως είπαν και άλλοι συμφορουμίτες, εννοείται πως το ξύλινο πάτωμα δεν θα το έβγαζα ή κάλυπτα για κανέναν λόγο, θα το γυάλιζα όπως ειπώθηκε και παραπάνω.
Για το μωσαϊκό μία από τις λύσεις που προτάθηκαν παραπάνω πάλι ή θα το κάλυπτα με κάτι άλλο σαν ξύλο πλωτό/προγυαλισμένο ή βινυλικό, ανάλογα τα γούστα και τα κέφια. Αν κατάλαβα καλά, μιλάμε για λίγα τετραγωνικά ούτως ή άλλως.
Δεν θεωρώ πως είναι τόσο extreme/υπερβολικές οι συγκεκριμένες αλλαγές.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πες του να βρει γκόμενα κα να αφήσει οικοδομικές - χειρωνακτικές εργασίες

Επεξ/σία από dkstopo
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/9/2024 στις 7:03 ΜΜ, mp74 είπε

Ο άντρας μου δεν φαίνεται διατεθειμένος να βοηθήσει καθώς διαφωνεί κάθετα με αυτές τις ιδιοτροπίες (λέει). 

και έχει 100% δίκιο

Στις 11/9/2024 στις 7:03 ΜΜ, mp74 είπε

Υ.γ το επιχείρημα του γιου μου είναι μην το κάνεις για μένα δες το σαν επένδυση γιατί με ένα καλό και μοντέρνο πάτωμα μπορέις να τον νοικιάσεις περισσότερο.

πέσ του "ωράια ιδέα, θα το κάνω όταν βρεις δικό σου σπίτι και το νοικιάσω στον επόμενο" 

ή ζήτα του να σου πληρώνει αυτό το παραπάνω ως νοίκι, δηλαδή είτε τσάμπα ως έχει είτε + το παραπάνω με πλακάκια κλπ

---

Ο γιος σου είναι φοιτητής. Όπως μια χαρά ήταν το σπίτι για τους άλλους φοιτήτες έτσι είναι και γι αυτόν. Να λέει και ευχαριστώ που υπάρχει.

αν θέλει βελτιώσεις να τις πληρώσει ο ίδιος ή να τις κάνει αυτός ο ίδιος να μάθει να κάνει και κάτι να μη περιμένει τη μαμά για τα πάντα.

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα! Λοιπόν φίλοι μου...1) με βοηθήσατε τόσο στο κομμάτι ότι αποφάσισα τι θα κάνω, ήτοι τα διατηρήσω το ξύλινο πάτωμα συντηρώντας το και για το μωσαϊκό θα αποφασίσουμε σε δεύτερο χρόνο καθώς δεν θα έχει πολλά και βαριά έπιπλα. Είπα στο γιο μου ότι το καλύτερο είναι να δει στην πορεία τι θέλει να το κάνουμε και ενδεχομένως να εμπλακεί και ο ίδιος με αναζήτηση μαστόρων κόλληση μία και θα είναι κι αυτός εκεί. 

2) θεωρώ το παιδί μου είναι σοβαρό σους στόχους του, πράγμα που το απέδειξε με κορυφαίους βαθμούς και κορυφαία σχολή απλά ίσως επηρεάζεται από τη γνώμη των άλλων, όπως πολλά παιδιά άλλωστε. Μόνος του διαπίστωσε  κάποια πράγματα βλέποντας ό,τι είχα γράψει και εγώ και τις απαντήσεις σας και κάναμε έναν ωραίο διάλογο που κατεληξε στις παραπάνω λύσεις . Οπότε ευχαριστώ και ως προς αυτό, έμμεσα δηλαδή βοηθήσατε στο να βρεθεί η λύση με δική του πρωτοβουλία. Όσο για τον άντρα μου εννοείται ότι δεν είναι το πορτοφόλι της οικογένειας, έχουμε κοινό πορτοφόλι και το κριτήριο δεν είναι ποτέ τα οικονομικά στις αποφάσεις μας. Νομίζω γενικά ότι επειδή είμαι καινούργιο μέλος στο insomnia και έχω καθόλου παρακολουθήσει τις αναρτήσεις έδωσα λίγο πιο προσωπικό τονο στην ανάρτηση με αποτέλεσμα να χαθεί λίγο το νόημα που ήταν να παρω γνώμες και γνώσεις για το πάτωμα

3) επί του πρακτεου: στο γυάλισμα του ξύλινου πατώματος υπάρχουν επιλογές, θέλω να πω δεν θέλω να είναι φουλ γυαλιστερό και απαστράπτον μπορώ να ζητήσω κάτι άλλο; Ευχαριστώ και καλή συνέχεια σε όλους και εύχομαι τα δικά σας παιδιά να μην έχουν ποτέ απαιτήσεις (πλάκα κάνω, είμαι πολύτεκνη και επίσης εκπαιδευτικός σε ΓΕΛ και ξέρω ότι αυτό δεν γίνεται)

Επεξ/σία από mp74
  • Like 4
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, mp74 είπε

3) επί του πρακτεου: στο γυάλισμα του ξύλινου πατώματος υπάρχουν επιλογές, θέλω να πω δεν θέλω να είναι φουλ γυαλιστερό και απαστράπτον μπορώ να ζητήσω κάτι άλλο; Ευχαριστώ και καλή συνέχεια σε όλους και εύχομαι τα δικά σας παιδιά να μην έχουν ποτέ απαιτήσεις (πλάκα κάνω, είμαι πολύτεκνη και επίσης εκπαιδευτικός σε ΓΕΛ και ξέρω ότι αυτό δεν γίνεται)

Στα γράφω παραπάνω, μπορείς να επιλέξεις τελείως ματ φινίρισμα (για μένα το καλύτερο) ή το σατινέ (μεταξύ ματ και γυαλιστερού) για να φαίνεται πιό "μοντέρνο" το πάτωμα.

Δημοσ.

Ναι ναι το είδα και ευχαριστώ απλά εννοούσα υπάρχουν και άλλες επιλογέςπχ να το κάνεις λίγο πιο σκούρο; Δεν ξέρω τι άλλο 

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, mp74 είπε

Ναι ναι το είδα και ευχαριστώ απλά εννοούσα υπάρχουν και άλλες επιλογέςπχ να το κάνεις λίγο πιο σκούρο; Δεν ξέρω τι άλλο 

Συνενοήσου με τον μάστορα για κάτι τέτοιο, τα βερνίκια είναι διάφανα και θα χρειαστεί έξτρα διαδικασία και έξτρα χρήματα. Δε θα στο πρότεινα ( keep it simple λενε στο χωριό μου! ) αλλά πράξε όπως νομίζεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 hours ago, V12356 said:

Ουαου δηλαδή επειδή είναι γυναίκα, δεν μπορεί να πληρώσει αυτή;; Τι λογική είναι αυτή ότι ο άντρας είναι το πορτοφόλι της οικογένειας; Πού ξέρεις τα οικονομικά που επικρατούν στην οικογένεια της; 

Δεν είπα αυτό, παρερμήνευσες. Ανέφερα ποιος πληρώνει εννοώντας και τους 2 γονείς.

Τώρα αν ο ένας νοιώθει λίγο ενοχικά, ο άλλος φαίνεται να λειτουργεί πιο λογικά ή ψύχραιμα.

2 hours ago, mp74 said:

Λίγη προσοχή στο μάστορα και τις όποιες προτάσεις του. Σε πάτωμα που βάλαμε πριν λίγα χρόνια (προς αντικατάσταση παλαιότερου με πρόβλημα αλλά με σαφώς καλύτερο υλικό από το νέο), ο μάστορας επέμενε στο σατινέ ως "πιο μοντέρνο".

Δεν είχαμε αντίρρηση, όμως το τελικό αποτέλεσμα δεν ήταν καλό. Το βερνίκι δεν ήταν όσο σκληρό έπρεπε και δεν έδωσε ωραίο σκούρο χρώμα στο πάτωμα, όπως τα γυαλιστερά. Επιπλέον, το πάτωμα φθείρεται πιο εύκολα (aka μαλακό βερνίκι). Ο μάστορας τελείωσε πολύ γρήγορα τη δουλειά και μετά ...εξαφανίστηκε (όταν τον καλέσαμε για αποκατάσταση).

Να επιμείνετε σε αυτό που θέλετε και ας βγαίνει παραπάνω δουλειά για το μάστορα.

Επεξ/σία από tasanton
  • Like 1
Δημοσ.

εγώ όταν μπαίνω σε διαμέρισμα η σπίτι το πρώτο πράγμα που θα με φτιάξει η χαλάσει είναι τα χρώματα.....

και η ερώτηση ....είναι βαμμένο το διαμέρισμα.....είναι τα χρώματα φωτεινά ,ευχάριστα ???

πάμε στα του δαπέδου....το μωσαϊκό για να πειραχτεί είναι σα να γκρεμίζεις σπίτι όποτε ένα καθάρισμα σωστό είναι το

ποιο πρακτικό......το πάτωμα αν είναι 50 ετών να γίνει πρώτα ένας έλεγχος από έμπειρο μάστορα για σκωρους η διαφορά αλλά που το καταστρέφουν αλλά δε φαίνεται...  πιθανόν τα καδρόνια στήριξης του να έχουν φθορές....γιατί τότε είχαν καλό ξύλο αλλά δεν ήσαν εμποτισμένα .....αν όλα καλά ένα γυάλισμα θα του δώσει νέα πνοή.....

πάνω από όλα έμπειρο παλιό μάστορα για γυάλισμα....είναι αργοί αλλά σέβονται τη δουλειά τους

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, mp74 είπε

επί του πρακτεου: στο γυάλισμα του ξύλινου πατώματος υπάρχουν επιλογές, θέλω να πω δεν θέλω να είναι φουλ γυαλιστερό και απαστράπτον μπορώ να ζητήσω κάτι άλλο;

Ρίξε μια ματιά σε ιστοσελίδες από επαγγελματίες πατωματζήδες να δεις μέσα από φωτογραφίες πώς κάνουν τη συντήρηση με διαφόρων ειδών βερνίκια σε ποικίλων τύπων ξύλινα πατώματα για να πάρεις μια ιδέα. Το σημαντικό είναι να βρεις έναν καλό τεχνίτη για τη δουλειά.

π.χ. Γυάλισμα & Τρίψιμο παρκέ - Ποιά η διαφορά σατινέ και ματ;

Γυαλιστερό, σατινέ ή ματ ; Τι να διαλέξω για τη συντήρηση του ξύλινου δαπέδου μου;

Αλλαγή χρώματος σε Ντουσιέ ξύλινο πάτωμα δίνοντας του φυσική απόχρωση #1

Αλλαγή χρώματος σε doussie ξύλινο πάτωμα - Ας το κάνουμε καρυδί χρώμα

Αλλαγή χρώματος σε ξύλινο πάτωμα ιρόκο - Γκρί απόχρωση

Επεξ/σία από terra45
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...