Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
23 minutes ago, phanispal said:

Επειδή δε μου φαίνεται για τον πολύ μετρημένο 18άρη που έχει ως μοναδικό στόχο να τελειώσει τις σπουδές του, μάλλον πιο πιθανό είναι ότι θα κάνει όπως οι περισσότεροι τις κραιπάλες του, οπότε βλέπω τη μοκέτα να χρειάζεται συχνά πλύσιμο, είτε από καύτρες, είτε από ποτά, είτε από ξερατά κ.λπ..

Δεν μπορείς να το ξέρεις αυτό. Καλό είναι να μην βγάζουμε συμπεράσματα έτσι.
Ναι ακούγετε υπεροπτικό ένας 18άρης να ζητάει να αλλάξει το πάτωμα στο φοιτητικό του σπίτι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι και ο χειρότερος φοιτητής, ούτε ότι θα καπνίζει. Δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο...

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά σας ξανα ευχαριστώ. Πραγματικά βοηθήθηκα πολύ, αν και όντως ανακάλυψα ότι το ίδιο ερώτημα το έκανε και αυτός σε άλλο φόρουμ, προφανώς τον απασχολεί αρκετά αλλά σίγουρα θα σταματήσει να τον απασχολεί μόλις ξεκινήσει τη φοιτητική τη ζωή! Οπότε το συζητήσαμε και είμαστε ευχαριστημένοι και οι δύο από το αποτέλεσμα. Νομίζω ότι παραχαλάρωσε το καλοκαίρι, πράγμα το οποίο δικαιούνταν αφού πιέστηκε αρκετά μέσα στο χειμώνα, και... αργία μητηρ κακίας. Συντηρώ λοιπόν το ξύλινο πάτωμα και είμαστε σε αναμονή για το μωσαϊκό

• Like 1
Δημοσ.

Έχουν πλακωσει τον κοσμο το instagram και το tik tok με διαφημίσεις απο remax,  αλλες real estate και construction εταιριες διαφημισεις και πεφτουν πανω τους οι νεοι που φουσκωνουν τα μυαλα τους και θελουν να αναλαβουν το ρολο του real estate manager στην οικογενεια. Θα ηρεμισει ο μικρος.

• Like 3
  • Haha 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, mp74 είπε

Παιδιά σας ξανα ευχαριστώ. Πραγματικά βοηθήθηκα πολύ, αν και όντως ανακάλυψα ότι το ίδιο ερώτημα το έκανε και αυτός σε άλλο φόρουμ, προφανώς τον απασχολεί αρκετά αλλά σίγουρα θα σταματήσει να τον απασχολεί μόλις ξεκινήσει τη φοιτητική τη ζωή! Οπότε το συζητήσαμε και είμαστε ευχαριστημένοι και οι δύο από το αποτέλεσμα. Νομίζω ότι παραχαλάρωσε το καλοκαίρι, πράγμα το οποίο δικαιούνταν αφού πιέστηκε αρκετά μέσα στο χειμώνα, και... αργία μητηρ κακίας. Συντηρώ λοιπόν το ξύλινο πάτωμα και είμαστε σε αναμονή για το μωσαϊκό

Έχετε καλούς πατωματζήδες στη Θεσ/νίκη. Έχε υπόψη σου πως το κόστος είναι περίπου 20 ευρώ/τ.μ. χωρίς το ΦΠΑ, με χρήση γερμανικών βερνικιών. Και τα ελληνικά είναι πολύ καλά. Για να δώσεις πιο μοντέρνα όψη προτίμησε ματ ή το σατινέ φινίρισμα, το γυαλιστερό αναδεικνύει υπερβολικά τις υφές και ταιριάζει σε πιό κλασσική αισθητική.

Για το μωσαικό μην τρελλαθείς να το καλύψεις με πλακάκι ή λαμινειτ και μπεις σε μπελά χωρίς λόγο. Υπάρχουν πολυουρεθανικές και εποξειδικές βαφές ενός ή δύο συστατικών με δυνατότητα χρωματισμού που μεταμορφώνουν το μωσαικό σαν όψη χωρίς μεγάλο κόστος. Π.χ.:

https://www.skroutz.gr/c/1896/Eidika-Chromata-Proionta/m/18593/Isomat.html?keyphrase=δαπεδου

Βρες κάποιον καλό μάστορα που να ασχολείται με βιομηχανικά δάπεδα και πάρε προσφορά.

Επεξ/σία από BigBlack
  • Like 2
Δημοσ.
29 minutes ago, mp74 said:

Ωχ νομίζω έπεσε λίγο παντόφλα γιατί το διέγραψε ή μάλλον τον έβαλες να το διαγράψει. :P 

Δεν γνωρίζω από κόστος αλλά το πρότεινα και στο reddit, τα μωσαικά επειδή το πάτωμα είναι κατάλληλο ενδίκνειντε για εποξειδικό η αντοχή τους είναι τρομερή και ανάλογα τι μοτίβο θες να βάλεις από κάτω μπορεί να γίνει τρομερό. Βέβαια δεν γνωρίζv κόστος αλλά σίγουρα αξίζει.

https://www.google.com/search?sca_esv=91e3e3360bc36966&rlz=1C1GCEA_enGR982GR984&sxsrf=ADLYWILkQPKDxV0dlD-zpN1K-OODCMgqVg:1726144852224&q=epoxy+floor&udm=2&fbs=AEQNm0DPotBNHKK_tSmTa8nXwoTVBN6QSivsZJy6HmSS0tIIKVC7RNUePkGr36RrGe0rN-hTiJDGW-xz7sHrL-rwIaUHfRbwcXwUOToGNTHXVF9N9KzKu6KRi1CuKJsRA1sRudVHUTynIE-UrCy032oDC0LPN2MXBeiiEzuhAGBL21uUorl178THikjoPmNQj-XW6Mp0Y8SRp-Z0xibJvoVeTrXrjEhGuRIiYzzcrlgq4tmlfJ-AYxY2R0ivlH6QCJUdPmKbVsiF&sa=X&sqi=2&ved=2ahUKEwjKlv3Vtr2IAxXunf0HHYJlDloQtKgLegQIFhAB&biw=1329&bih=687&dpr=1#imgrc=GBg7CX0GTrcRoM&imgdii=0uwtDFbPT8Xn6M

Αυτά είναι της μόδας όχι το μωσαϊκό, εννοείτε μπορείς να το κάνεις όπως θέλεις.

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, armagedwnn είπε

Ωχ νομίζω έπεσε λίγο παντόφλα γιατί το διέγραψε ή μάλλον τον έβαλες να το διαγράψει. :P 

Δεν γνωρίζω από κόστος αλλά το πρότεινα και στο reddit, τα μωσαικά επειδή το πάτωμα είναι κατάλληλο ενδίκνειντε για εποξειδικό η αντοχή τους είναι τρομερή και ανάλογα τι μοτίβο θες να βάλεις από κάτω μπορεί να γίνει τρομερό. Βέβαια δεν γνωρίζv κόστος αλλά σίγουρα αξίζει.

https://www.google.com/search?sca_esv=91e3e3360bc36966&rlz=1C1GCEA_enGR982GR984&sxsrf=ADLYWILkQPKDxV0dlD-zpN1K-OODCMgqVg:1726144852224&q=epoxy+floor&udm=2&fbs=AEQNm0DPotBNHKK_tSmTa8nXwoTVBN6QSivsZJy6HmSS0tIIKVC7RNUePkGr36RrGe0rN-hTiJDGW-xz7sHrL-rwIaUHfRbwcXwUOToGNTHXVF9N9KzKu6KRi1CuKJsRA1sRudVHUTynIE-UrCy032oDC0LPN2MXBeiiEzuhAGBL21uUorl178THikjoPmNQj-XW6Mp0Y8SRp-Z0xibJvoVeTrXrjEhGuRIiYzzcrlgq4tmlfJ-AYxY2R0ivlH6QCJUdPmKbVsiF&sa=X&sqi=2&ved=2ahUKEwjKlv3Vtr2IAxXunf0HHYJlDloQtKgLegQIFhAB&biw=1329&bih=687&dpr=1#imgrc=GBg7CX0GTrcRoM&imgdii=0uwtDFbPT8Xn6M

Αυτά είναι της μόδας όχι το μωσαϊκό, εννοείτε μπορείς να το κάνεις όπως θέλεις.

Σωστός!👍

• Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, mp74 είπε

Καλησπέρα έχω ένα σοβαρό (για μένα!) πρόβλημα. Ο γιος μου πρόκειται να εγκατασταθεί στη θεσσαλονίκη ως φοιτητής. Το σπίτι είναι ιδιόκτητο με δύο δωμάτια και ξεχωριστή μικρή κουζίνα . Στο hall και στην κουζίνα υπάρχει μωσαϊκό στα άλλα δύο δωμάτια ξύλινο δάπεδο φθαρμένο καθώς το σπίτι είναι 50ετων και νοικιαζόταν σε φοιτητές. Εν τω μεταξύ ο προηγούμενος δεν έχει βγει για κάποιον συγκεκριμένους λόγους και οι σχολές ξεκινάνε σε λίγο καιρό. Είπαμε να γυαλίσουμε τα ξύλινα πατώματα να δώσουμε μία πνοή, ωστόσο ο γιος μου τσινάει για το μωσαϊκό. Σκέφτομαι ότι δεν θέλω να κακομαθαίνω τα παιδιά μου αλλά θα ήθελα και να είναι ευχαριστημένος με την εικόνα καθώς τα παιδιά συνεριζονται το ένα με το άλλο. Αυτός ξέρω ότι θα χαιρόταν με να βάλω με πλακάκια αλλά ούτε τοσα λεφτά θέλω να δώσω ούτε ο χρόνος υπάρχει ούτε βασικά θα αλλάξω κάτι που εμένα δεν με χαλάει και που ξέρω τι επανέρχεται στη μόδα για να βάλω πλακάκια. Μου είπε ο μάστορας με το καλύψω με laminate και κόστος έχει και πάλι άλλοι άνθρωποι μου είπαν ότι κρίμα να κάλυψω ξύλο με laminate. Για το pvc τι σκέφτεστε; Αν το έβαζα μόνο με τη μορφή πλακακίων στην κουζίνα και στο διάδρομο; Και μάλιστα λεπτά πλακάκια για να μη χρειαστεί να κοπούν πόρτες; Πόσο περίπου μπορεί να κοστίσει η τοποθέτηση; Καταλαβαίνω ότι θα μπορούσα και μόνη μου αλλά προφανώς θέλει κάποια ζόρι και εγώ είμαι στα όρια μου με τις καθυστερήσεις και με τη δουλειά και την καθημερινότητα. Ο άντρας μου δεν φαίνεται διατεθειμένος να βοηθήσει καθώς διαφωνεί κάθετα με αυτές τις ιδιοτροπίες (λέει). Πραγματικά είμαι λίγο αγχωμένη

Υ.γ το επιχείρημα του γιου μου είναι μην το κάνεις για μένα δες το σαν επένδυση γιατί με ένα καλό και μοντέρνο πάτωμα μπορέις να τον νοικιάσεις περισσότερο. Και επειδή είναι έξυπνο παιδί με επιχειρηματικό πνεύμα με βάζει σε σκέψεις. Απ την άλλη βρίσκω αρκετά χειριστικό αυτο που κάνει με την κριτική και καλα των φίλων αν και είμαι σίγουρη ότι γίνεται. Ως μαμά είμαι σε δίλημμα

Υ.γ 2 καταρχάς επειδή είμαι  καινούργια και γράφω βιαστικά δεν ξέρω πως απαντάω ή πώς επιβραβεύω απαντήσεις θα τα μάθω αλλά είμαι ευγνώμων για τις απαντήσεις όπως γράφω παρακάτω.

Απλά να σχολιάσω κάτι που γράφω παρακάτω για να μη δημιουργηθούν παρεξηγήσεις το σπίτι είναι σε καλή κατάσταση γιατί ποτέ δεν θα το νοικιαζα ως αχούρι έχω αλλάξει κουφώματα πόρτα ασφαλείας και πολλά άλλα και η τιμή του ήταν πάντα πολύ λογική γιατί καταρχάς εγώ πάντα συμπονώ. Τώρα το σκέφτομαι και επειδή είναι το παιδί και λες να μην κάνω κάτι για το παιδί μου και ως εικόνα για μελλοντικό ενοικιαστή. Αλλά μέσα μου δεν μου πάει να κάνω κάτι βεβιασμένο και να βάλω κάτι πολύ συνθετικο επειδή είναι μόδα. Δεν ξέρω βρε παιδιά αλλά οι φοιτητές έχουν ξεφύγει γιατί βλέπω ότι νοίκιαζουνν ως τώρα τα παιδιά φίλων. Η Δεν υπάρχουν ενδιάμεσες καταστάσεις; Δηλαδή ή θα βρεις αχούρι η πολυ ανακαινισμένο; Δεν μπορώ να καταλάβω

Τι άπληστος που είναι ο άνθρωπος! Τόσο λογισμό και τόσο έξοδα για να μην χαλάει η αισθητική του γιου, αλλά ούτε 1 ευρώ στα παιδιά που κυριολεκτικά πεθαίνουν από την πείνα. 

Ότι να ναι ο βλαχοελληνας 

• Like 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, ideal09 είπε

Έχουν πλακωσει τον κοσμο το instagram και το tik tok με διαφημίσεις απο remax,  αλλες real estate και construction εταιριες διαφημισεις και πεφτουν πανω τους οι νεοι που φουσκωνουν τα μυαλα τους και θελουν να αναλαβουν το ρολο του real estate manager στην οικογενεια. Θα ηρεμισει ο μικρος.

Οι οποίες είναι όλες παπάτζες, εν τω μεταξύ...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα εχετε εξοδα απο εδω και περα με τις σπουδες.
Μια χαρα ειναι τα πατωματα. Δεκτη καποια συντηρηση βεβαια μονο αν εχουν φθορες.   Ως μητερα μην ενθαρρυνετε  τις περιεργες  απαιτησεις των παιδιων.  Οταν βγαλουν χρηματα τα ιδια τα παιδια  τοτε μπορουν να αλλαξουν οσα πατωματα θελουν στο σπιτι τους.

Επεξ/σία από ringboy
  • Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Macosj είπε

Τι άπληστος που είναι ο άνθρωπος! Τόσο λογισμό και τόσο έξοδα για να μην χαλάει η αισθητική του γιου, αλλά ούτε 1 ευρώ στα παιδιά που κυριολεκτικά πεθαίνουν από την πείνα. 

Ότι να ναι ο βλαχοελληνας 

δικιά της δουλειά είναι να δωρίζει σε φτωχά παιδιά;; γιαυτό υπάρχουν τα συσσίτια της εκκλησίας και οι φιλανθρωπίες😊

• Like 2
Δημοσ.

Τώρα σκάσανε μύτη και οι ξερόλες φιλεύσπλαχνοι με τα λεφτά των άλλων, και οι κριτικοί ανατροφής των παιδιών...
Χα χα χα!!! 

• Like 4
Δημοσ.

Τρίψιμο και γυάλισμα μωσαϊκό και πάτωμα, αν το πάτωμα έχει κενά σε κάποια σημεία το στοκάρει ο πατωματζής και γίνεται καινούριο. Αυτοκόλλητα πλακάκια δεν αξίζουν, ειδικά αν δε γίνει σωστή τοποθέτηση ή είναι χαμηλής ποιότητας. Μπορεί να μείνουν υπολείμματα κόλλας αν τα βγάλεις κάποια στιγμή και σημαίνει μεγαλύτερο κόστος για την αποκατάσταση του πατώματος μετά. Ψιλοξεκολλάνε οι γωνίες τους στα σημεία που πατάς περισσότερο, με τον καιρό θαμπώνουν και φαίνονται βρώμικα, αν δε προσέχεις κάνουν γραμμές από έπιπλα που μετακινείς, ακόμα και από τακούνια. Από την υγρασία μπορεί να προκληθούν φουσκάλες σε κάποια σημεία. Αν τον χαλάει τόσο να τα βλέπει, χαλί από τοίχο σε τοίχο, από υλικό να καθαρίζεται εύκολα, όχι κάτι τύπου φλοκάτη που είναι της μόδας πάλι τελευταία χρόνια. Και τα χρήματα που θα γλιτώσετε από την μη αλλαγή τους, τα χρησιμοποιείτε για να φτιάξετε κάτι μεγαλύτερης σημασίας, πχ στα υδραυλικά ή ηλεκτρολογικά.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, BigBlack είπε

Για το μωσαικό μην τρελλαθείς να το καλύψεις με πλακάκι ή λαμινειτ και μπεις σε μπελά χωρίς λόγο. Υπάρχουν πολυουρεθανικές και εποξειδικές βαφές ενός ή δύο συστατικών με δυνατότητα χρωματισμού που μεταμορφώνουν το μωσαικό σαν όψη χωρίς μεγάλο κόστος. Π.χ.:

https://www.skroutz.gr/c/1896/Eidika-Chromata-Proionta/m/18593/Isomat.html?keyphrase=δαπεδου

Βρες κάποιον καλό μάστορα που να ασχολείται με βιομηχανικά δάπεδα και πάρε προσφορά.

Μπορεί κάποιο από αυτά να καλύψει και ατέλειες/φθορές του μωσαϊκού ή χρειάζεται κάποια προεργασία με άλλο υλικό;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...