mp74 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα έχω ένα σοβαρό (για μένα!) πρόβλημα. Ο γιος μου πρόκειται να εγκατασταθεί στη θεσσαλονίκη ως φοιτητής. Το σπίτι είναι ιδιόκτητο με δύο δωμάτια και ξεχωριστή μικρή κουζίνα . Στο hall και στην κουζίνα υπάρχει μωσαϊκό στα άλλα δύο δωμάτια ξύλινο δάπεδο φθαρμένο καθώς το σπίτι είναι 50ετων και νοικιαζόταν σε φοιτητές. Εν τω μεταξύ ο προηγούμενος δεν έχει βγει για κάποιον συγκεκριμένους λόγους και οι σχολές ξεκινάνε σε λίγο καιρό. Είπαμε να γυαλίσουμε τα ξύλινα πατώματα να δώσουμε μία πνοή, ωστόσο ο γιος μου τσινάει για το μωσαϊκό. Σκέφτομαι ότι δεν θέλω να κακομαθαίνω τα παιδιά μου αλλά θα ήθελα και να είναι ευχαριστημένος με την εικόνα καθώς τα παιδιά συνεριζονται το ένα με το άλλο. Αυτός ξέρω ότι θα χαιρόταν με να βάλω με πλακάκια αλλά ούτε τοσα λεφτά θέλω να δώσω ούτε ο χρόνος υπάρχει ούτε βασικά θα αλλάξω κάτι που εμένα δεν με χαλάει και που ξέρω τι επανέρχεται στη μόδα για να βάλω πλακάκια. Μου είπε ο μάστορας με το καλύψω με laminate και κόστος έχει και πάλι άλλοι άνθρωποι μου είπαν ότι κρίμα να κάλυψω ξύλο με laminate. Για το pvc τι σκέφτεστε; Αν το έβαζα μόνο με τη μορφή πλακακίων στην κουζίνα και στο διάδρομο; Και μάλιστα λεπτά πλακάκια για να μη χρειαστεί να κοπούν πόρτες; Πόσο περίπου μπορεί να κοστίσει η τοποθέτηση; Καταλαβαίνω ότι θα μπορούσα και μόνη μου αλλά προφανώς θέλει κάποια ζόρι και εγώ είμαι στα όρια μου με τις καθυστερήσεις και με τη δουλειά και την καθημερινότητα. Ο άντρας μου δεν φαίνεται διατεθειμένος να βοηθήσει καθώς διαφωνεί κάθετα με αυτές τις ιδιοτροπίες (λέει). Πραγματικά είμαι λίγο αγχωμένη Υ.γ το επιχείρημα του γιου μου είναι μην το κάνεις για μένα δες το σαν επένδυση γιατί με ένα καλό και μοντέρνο πάτωμα μπορέις να τον νοικιάσεις περισσότερο. Και επειδή είναι έξυπνο παιδί με επιχειρηματικό πνεύμα με βάζει σε σκέψεις. Απ την άλλη βρίσκω αρκετά χειριστικό αυτο που κάνει με την κριτική και καλα των φίλων αν και είμαι σίγουρη ότι γίνεται. Ως μαμά είμαι σε δίλημμα Υ.γ 2 καταρχάς επειδή είμαι καινούργια και γράφω βιαστικά δεν ξέρω πως απαντάω ή πώς επιβραβεύω απαντήσεις θα τα μάθω αλλά είμαι ευγνώμων για τις απαντήσεις όπως γράφω παρακάτω. Απλά να σχολιάσω κάτι που γράφω παρακάτω για να μη δημιουργηθούν παρεξηγήσεις το σπίτι είναι σε καλή κατάσταση γιατί ποτέ δεν θα το νοικιαζα ως αχούρι έχω αλλάξει κουφώματα πόρτα ασφαλείας και πολλά άλλα και η τιμή του ήταν πάντα πολύ λογική γιατί καταρχάς εγώ πάντα συμπονώ. Τώρα το σκέφτομαι και επειδή είναι το παιδί και λες να μην κάνω κάτι για το παιδί μου και ως εικόνα για μελλοντικό ενοικιαστή. Αλλά μέσα μου δεν μου πάει να κάνω κάτι βεβιασμένο και να βάλω κάτι πολύ συνθετικο επειδή είναι μόδα. Δεν ξέρω βρε παιδιά αλλά οι φοιτητές έχουν ξεφύγει γιατί βλέπω ότι νοίκιαζουνν ως τώρα τα παιδιά φίλων. Η Δεν υπάρχουν ενδιάμεσες καταστάσεις; Δηλαδή ή θα βρεις αχούρι η πολυ ανακαινισμένο; Δεν μπορώ να καταλάβω Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2024 από mp74 1 4
cthulhucarbide Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Παιδιά που έχουν ζήσει σε σύγχρονο σπίτι και πάνε και βλέπουν μωσαϊκά, μπιντέ κλπ για πρώτη φορά τους κακοφαίνεται πολύ στο μάτι αλλά άμα μπει στο σπίτι μέσα σε μια βδομάδα θα το έχει συνηθίσει και όλα καλά. Γνώμη μου ότι θα ήταν τεράστια υπερβολή και σπατάλη χρημάτων να κάνετε αλλαγή και μάλιστα αυτή την στιγμή με τις συνθήκες που περιγράφεις. Πες του να μπει πρώτα μέσα, και σε λίγο καιρό που θα ευκαιρείτε από χρόνο θα κάνετε την αλλαγή τότε. Πιθανότατα θα το έχει ξεχάσει μέχρι να έρθει η ώρα Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2024 από cthulhucarbide 8
terra45 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Αν μπεις στη διαδικασία να γυαλίσεις τα ξύλινα πατώματα, βρες κι έναν σωστό επαγγελματία για τρίψιμο και γυάλισμα σε μωσαϊκό και θα φαίνεται σαν καινούργιο. Αν πας να το καλύψεις πρόχειρα με κάτι, θα μοιάζει πολύ χειρότερα. Καλύτερα να έχεις φρεσκαρισμένο/γυαλισμένο μωσαϊκό που θυμίζει μάρμαρο παρά προχειροδουλειές. Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2024 από terra45 5
Give-me-a-hit Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 ρωτα τον αν προτιμαει τα λεφτα να του τα δωσεις σε μετρητα... 3 7
nickol-us Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 Εγώ θα συμφωνήσω με τον άντρα σου οτι πρόκειται για ιδιοτροπίες. Σπίτι για φοιτητική ζωή συζητάμε, όχι κάποιο για να μείνει το υπόλοιπο της ζωής του. Έτσι από περιέργεια, πάρτε προσφορές για το πόσο θα κοστίσουν υλικά και εργασίες και θα δεις για πότε θα συμφωνήσεις με τον άντρα σου. Είναι από τις χειρότερες περιόδους (οικονομικά καθώς υπάρχει τεράστια και αυξημένη ζήτηση) για ανακαινίσεις. Κάντε οτι πιο οικονομικό και πρόχειρο ώστε να μην είναι εντελώς αχούρι. Pvc είναι γενικά ακριβά και μοιάζουν άσχημα. Laminate θα χρειαστείς τοποθέτηση και θα σου πάει σχεδόν όσο το πλακάκι. Το πιο οικονομικό θα έλεγα επισκευή τα ξύλινα και οτι παίρνει το μωσαϊκό. 4
phanispal Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 Αν είναι το μπεζ μωσαιϊκό, και να το γυαλίσεις άσχημο θα φαίνεται. Αν είναι το μαύρο τρώγεται. Για φοιτητή μιλάμε, ήμαρτον δηλαδή. Ας βρει τρόπους να το καλύψει ή να το κάνει κουκλίστικο. Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια επανέρχεται στη μόδα, αν ψάξετε στο internet νομίζω θα βρείτε αρκετές ιδέες ώστε να έχετε ένα καλό αποτέλεσμα. Το ξύλινο δάπεδο αν επιδέχεται επισκευής, θα έλεγα να μην το ξηλώσετε για κανένα λόγο. Στη χειρότερη καλύψτε το προσωρινά (για όσο είναι φοιτητής) με laminate έστω. Μην το ξηλώσετε για να τοποθετήσετε πλακάκια, είναι κρίμα. Αν με γυάλισμα επανέρχεται το θεωρώ αυτονόητο ότι θα κάνετε αυτό και τίποτ' άλλο. Γενικά πάντως κι εγώ συμφωνώ με τον άντρα σου. Αν έχει άποψη ας την εκφράσει στη διακόσμηση και ας βρει τρόπους να το κάνει όσο πιο όμορφο μπορεί χωρίς να σας βάλει στη διαδικασία για ανακαίνιση. Και είναι και αγόρι δηλαδή, έλεος. 3
poulinos Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 1 hour ago, mp74 said: Καλησπέρα έχω ένα σοβαρό (για μένα!) πρόβλημα. Ο γιος μου πρόκειται να εγκατασταθεί στη θεσσαλονίκη ως φοιτητής. Το σπίτι είναι ιδιόκτητο με δύο δωμάτια και ξεχωριστή μικρή κουζίνα . Στο hall και στην κουζίνα υπάρχει μωσαϊκό στα άλλα δύο δωμάτια ξύλινο δάπεδο φθαρμένο καθώς το σπίτι είναι 50ετων και ενοικιαζόταν σε φοιτητές. Εν τω μεταξύ ο προηγούμενος δεν έχει βγει για κάποιον συγκεκριμένους λόγους και οι σχολές ξεκινάνε σε λίγο καιρό. Είπαμε να γυαλίσουμε τα ξύλινα πατώματα να δώσουμε μία πνοή, ωστόσο ο γιος μου τσινάει για το μωσαϊκό. Σκέφτομαι ότι δεν θέλω να κακομαθαίνω τα παιδιά μου αλλά θα ήθελα και δεν είναι ευχαριστημένος με την εικόνα καθώς τα παιδιά συνεριζονται το ένα με το άλλο. Αυτός ξέρω ότι θα χαιρόταν με να βάζω με πλακάκια αλλά ούτε το σε λεφτά θέλω να δώσω ούτε ο χρόνος υπάρχει ούτε βασικά θα αλλάξω κάτι που εμένα δεν με χαλάει και που ξέρω τι επανέρχεται στη μόδα για να βάλω πλακάκια. Μου είπε ο μάστορας με το καλύψω με laminate και κόστος έχει και πάλι άλλοι άνθρωποι μου είπαν ότι κρίμα να κάλυψω ξύλο με laminate. Για το pvc τι σκέφτεστε; Αν το έβαζα μόνο με τη μορφή πλακακίων στην κουζίνα και στο διάδρομο; Και μάλιστα λεπτά πλακάκια για να μη χρειαστεί να κοπούν πόρτες; Πόσο περίπου μπορεί να κοστίσει η τοποθέτηση; Καταλαβαίνω ότι θα μπορούσα και μόνη μου αλλά προφανώς θέλει κάποια ζόρι και εγώ είμαι στα όρια μου με τις καθυστερήσεις και με τη δουλειά και την καθημερινότητα. Ο άντρας μου δεν φαίνεται διατεθειμένος να βοηθήσει καθώς διαφωνεί κάθετα με αυτές τις ιδιοτροπίες (λέει). Πραγματικά είμαι λίγο αγχωμένη δεν θα αλλαζα κατι.ειναι ιδιοτροπια.αλλιως ας δουλεψει και ας το αλλαξει αυτος δηλαδη αυτο που λενε.σου χαριζουν γαιδαρο και τον κοιτας στα δοντια. το βασικο ειναι το σπιτι να ειναι λειτουργικο και οχι αν μας αρεσει αυτο ή εκεινο 4
phanispal Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 Εν τω μεταξύ εγώ δεν κατάλαβα το 1 ώρα πριν, mp74 είπε καθώς τα παιδιά συνεριζονται το ένα με το άλλο Δηλαδή 18χρονοι φίλοι/συμφοιτητές του θα τον φέρουν σε δύσκολη θέση για το μωσαϊκό; Αλήθεια τώρα; Τι διάολο, πριν 20 χρόνια που πήγα εγώ να σπουδάσω δεν έπαιζαν αυτά. Είχαμε 1-2 στην παρέα που είχαν μάθει σε λούσα και ήθελαν και μπορούσαν να έχουν κάτι ωραίο για πάρτη τους, αλλά ουδέποτε σχολίασαν αρνητικά άλλους που έμεναν σε παλιά σπίτια (πέρα από έναν που το είχε κάνει χωματερή και γελούσαμε όλοι). 3
stathisp Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, mp74 είπε Ο άντρας μου δεν φαίνεται διατεθειμένος να βοηθήσει καθώς διαφωνεί κάθετα με αυτές τις ιδιοτροπίες (λέει). Να ακούσεις τον άντρα σου. 7 1
giwrgostr Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 Το ξυλο αξιζει να το φτιαξεις γιατι με σωστή συντήρηση θα αυξηθεί και η διάρκεια ζωής του. Εγω ήθελα να το σκεπασω με laminate και ο μάστορας μου είπε να μην το κάνω. Μετά το τριψιμο εγινε οντως σαν καινουργιο και δεν το μετανιώνω που τον άκουσα. Το μωσαικό είναι καθαρά αισθητικό θέμα, οπότε δεν σε καίει να βαλει κατω απο πάνω. 1
zio10 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 Το ξύλινο πάτωμα και να το γυαλίσεις τα ίδια χρονιά και την ίδια φθορά θα έχει και δεν θα ξέρεις και τι κρύβει από κάτω. Εγώ το ξηλωσα, έβαλα πλακάκι και δεν το μετάνιωσα. Απλά δεν είναι για τώρα γιατί αυτές οι δουλειές θέλουν χρόνο για να γίνουν, αρκετά λεφτά συν έξτρα χρόνο αφού τελειώσουν τα συνεργεία για καθάρισμα κτλ. Για το μωσαϊκό δεν έχω άποψη αλλά σαν ιδέα μου φαίνεται καλύτερα να κρατήσεις μωσαϊκό παρά ξύλο, αν αισθητικά σε καλύπτει. Να το έχετε υπόψη για αργότερα, να γίνει μια συντήρηση - ανακαίνιση, αξία παίρνει το σπίτι. 1
tzotzo Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 εγω λεω να συνεχισετε να το νοικιαζετε και με τα χρηματα του ενοικιου να βρειτε ενα που να του αρεσει. 2 4
Vstromrider Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 4 λεπτά πριν, zio10 είπε Εγώ το ξηλωσα, έβαλα πλακάκι και δεν το μετάνιωσα. Να ξηλωσει ξυλινο δαπεδο 50ετιας που σημερα εχει 200€/τμ να το βαλεις, για να βαλει πλακακι απο το Leroy ; Εγκλημα! 13
zio10 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, Vstromrider είπε Να ξηλωσει ξυλινο δαπεδο 50ετιας που σημερα εχει 200€/τμ να το βαλεις, για να βαλει πλακακι απο το Leroy ; Εγκλημα! Τι να σου πω όπως θέλει ο καθένας. Εγώ τυπικό ξύλινο πάτωμα πολυκατοικίας ( πιστεύω δεν ήταν και κανένα έργο τέχνης δηλαδή) το ξηλωσα. 1
Vstromrider Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 4 λεπτά πριν, zio10 είπε Τι να σου πω όπως θέλει ο καθένας. Εγώ τυπικό ξύλινο πάτωμα πολυκατοικίας ( πιστεύω δεν ήταν και κανένα έργο τέχνης δηλαδή) το ξηλωσα. πριν 50 χρονια δεν εχω πετυχει ξυλινο πατωμα που να μην ειναι εργο τεχνης. Δρυς και ψαροκοκκαλα εχω πετυχει. Σημερα ειναι πανακριβα. 3πλασια τιμη απο τα σημερινα παρκε που ειναι σκουπιδια. τα λεγομενα "πλωτα" που ειναι κοντρα πλακε θαλασσης με 3χιλ ξυλο απο πανω. Καλα εκανες βεβαια και το ξηλωσες αφου δεν σου αρεσε, αλλα μην συγκρινουμε την Mercedes με το Lada επειδη και τα δυο πανε super market. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα