Προς το περιεχόμενο

Νέα κάρτα παρουσιάζει η Mastercard στην Ευρώπη, επιτρέποντας στους κατόχους να αντλούν κρυπτονομίσματα από τους λογαριασμούς τους


Axlmon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η νέα χρεωστική κάρτα συνδέεται απευθείας με πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων, διευκολύνοντας τη χρησιμοποίησή τους για καθημερινές συναλλαγές.

Η κάρτα θα επιτρέπει στους κατόχους να πραγματοποιούν συναλλαγές σε περισσότερες από 100 εκατομμύρια επιχειρήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, με τον πάροχο υπηρεσιών πληρωμών να συνεργάζεται με την πλατφόρμα fintech Mercuryo.

Καθώς οι άνθρωποι που κατέχουν πλέον κάποιου είδους κρυπτονόμισμα υπερβαίνουν πλέον τα 500 εκατομμύρια, η σύνδεσή τους με χρεωστικές κάρτες καθημερινής χρήσης σηματοδοτεί μια αλλαγή σε σχέση με τη νοοτροπία διατήρησής αυτών των κρυπτονομισμάτων πάση θυσία, η οποία χαρακτηρίζει ορισμένοι επενδυτές.

Μέσω δελτίου τύπου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Mercuryo, η ομάδα παρουσίασε την κάρτα με την εύστοχη ονομασία «Spend» λέγοντας ότι «αντιπροσωπεύει το επόμενο βήμα στην εξέλιξη των πραγμάτων".

Πιο συγκεκριμένα, περιγράφεται ως μια κάρτα η οποία «Παρέχει έναν γρήγορο, οικονομικά αποδοτικό και παγκοσμίως αποδεκτό τρόπο μετατροπής και δαπάνης κρυπτονομισμάτων απευθείας από τα κρυπτογραφικά πορτοφόλια τους, παρακάμπτοντας την ανάγκη για παραδοσιακούς μεσάζοντες. Και ακριβώς όπως οι φυσικές κάρτες στα παραδοσιακά πορτοφόλια δίνουν στους χρήστες αγοραστική δύναμη και δυνατότητες λήψης αποφάσεων, οι εικονικές χρεωστικές κάρτες προσφέρουν στους κατόχους κρυπτονομισμάτων τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τα περιουσιακά τους στοιχεία με τρόπο απλό, στις καθημερινές συναλλαγές».

Όπως και οι κανονικές χρεωστικές κάρτες, η κρυπτοκάρτα Spend θα έχει δυνατότητες ενσωμάτωσης με το Google Pay και το Apple Pay. Είναι επίσης συμβατή με μια σειρά από οικοσυστήματα blockchain, όπως τα Ethereum, Solana, Injective, Near, Polkadot και άλλα.

«Δίνει τη δυνατότητα στους ιδιώτες να μετατρέπουν και να ξοδεύουν τα ψηφιακά τους περιουσιακά στοιχεία με πρωτοφανή ευκολία και ευελιξία, είτε κάνουν online αγορές, είτε πληρώνουν για υπηρεσίες, είτε στέλνουν χρήματα στο εξωτερικό, είτε ακόμη και διαχειρίζονται τα οικονομικά τους εν κινήσει», αναφέρει η ομάδα της Mercuryo.

Η κάρτα είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο σε όσους βρίσκονται στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, αλλά υπάρχουν σχέδια για την εξάπλωσή της και σε άλλες περιοχές, σε παγκόσμιο επίπεδο. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκονται στα σκαριά περαιτέρω συνεργασίες.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποσοι εχουν ; απαπα φερτε τα :devil: Πως τωρα θα σκεφτουν να βαλουν χερι οι τραπεζες στα κρυπτο ? ετσιιιιιιι 3 - 0 μπεμπεμπε τρεχατε :D

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

42 minutes ago, giorgosk12 said:

 Αυτόματα παύει η ιδιωτικότητα όμως.

Ποια ιδιωτικότητα; Bitcoin αγοράζεις από exchanges που ζητάνε KYC, δεν υπάρχει ιδιωτικότητα στα κρυπτο εδώ και πάνω από 10 χρόνια

  • Haha 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, MetroStar είπε

Καμία χρησιμότητα, αν θέλει κάποιος να μπορεί να ξέρει το κράτος τι συναλλαγές έχει κάνει πληρώνει και με κανονικό χρήμα.

Δηλαδή; Μιας και αφορολόγητα περνάνε όπως ακριβώς τα μετρητά. Αν θες τα δηλώνεις για να αγοράσεις κάποιο ακίνητο.

Κατά τα άλλα καλοδεχούμενη.

Ειδικά όσοι τρέχουν bitcoin asic miners... κάνουν αγορές στο 20% της αξίας του προιόντος ^^
Επίσης επιτέλους θα αρχίσουν τα μαγαζιά να δέχονται σιγά σιγά πληρωμές απ ευθείας σε bitcoin με bitcoin pos (10 φορές ποιο ανώνυμο και cool απ το να κρατάς μετρητά πάνω σου. με ένα κινητό θα τα κάνεις όλα)

Επεξ/σία από Alani13
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Hacker?pcs είπε

Ποια ιδιωτικότητα; Bitcoin αγοράζεις από exchanges που ζητάνε KYC, δεν υπάρχει ιδιωτικότητα στα κρυπτο εδώ και πάνω από 10 χρόνια

μέχρι ένα όριο δεν θέλει KYC, ψάξτο. Μόνο SFA.

Επεξ/σία από giorgosk12
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μία κίνηση που μου δημιουργεί μερικά ερωτήματα:

1. Η κίνηση , αν και σωστή ώστε να ελέγξουν την παράνομη δραστηριότητα που γίνεται μέχρι στιγμής με τα κρυπτονομίσματα, όντως είναι προς αυτή την κατεύθυνση στην πράξη; Διότι εάν δεν είναι αυτός ο σκοπός τότε πάμε στο παρακάτω εύλογο ερώτημα.

2. Ο σκοπός τους είναι να καταφέρουν να ελέγξουν την χρηματιστηριακή αγορά των κρυπτονομισμάτων με αποτέλεσμα να αποκτήσουν πολλά με κάποια τεχνητή πτώση της αξίας τους αρχικά ώστε να αγοράσουν πχ όσο περισσότερα μπορούν στην συνέχεια και αργότερα με τεχνητή επάνοδο της αξίας τους, να πουλήσουν ακριβότερα, όπως κάνουν με τις διάφορες αξίες στα χρηματιστήρια; Σε αυτή την περίπτωση χάνεται το ατού των κρυπτονομισμάτων ως παγκόσμιο νόμισμα που δεν φορολογείται και δεν ελέγχεται κατά το δοκούν πχ από κάποιο τραπεζικό λόμπυ.

Όλα αυτά θα φανούν στην πράξη βέβαια...

Επεξ/σία από Ne0n
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...