lakis_eo Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Έχω ένα αρχαίο μηχανήμα dell inspiron one 2305. - AMD Athlon II X2 250u 1.6 GHz - Touchscreen 58.4 cm (23") Full HD 1920 x 1080 - 4 GB Του έβαλα ενα ssd δίσκο, καινουργια εγκατάσταση windows 10 και τίποτα εγκατεστημένο, εκτός από το brave browser. Το θέλω μόνο για youtube. Ενώ το μηχάνημα ανοίγει εκπληκτικά γρήγορα, οτιδήποτε άλλο είναι απελπιστικά αργό. Πχ στο youtube, δεν μπορεί να streamαρει ούτε καν σε 720p. Βλέπωντας το cpu usage, είναι σχεδόν πάντα στο 100%, ενώ η μνήμη είναι γενικα στο 70%. Αν του βάλω άλλα 4gb μνήμη, έχει νόημα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fotaras76 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 24 λεπτά πριν, lakis_eo είπε Έχω ένα αρχαίο μηχανήμα dell inspiron one 2305. - AMD Athlon II X2 250u 1.6 GHz - Touchscreen 58.4 cm (23") Full HD 1920 x 1080 - 4 GB Του έβαλα ενα ssd δίσκο, καινουργια εγκατάσταση windows 10 και τίποτα εγκατεστημένο, εκτός από το brave browser. Το θέλω μόνο για youtube. Ενώ το μηχάνημα ανοίγει εκπληκτικά γρήγορα, οτιδήποτε άλλο είναι απελπιστικά αργό. Πχ στο youtube, δεν μπορεί να streamαρει ούτε καν σε 720p. Βλέπωντας το cpu usage, είναι σχεδόν πάντα στο 100%, ενώ η μνήμη είναι γενικα στο 70%. Αν του βάλω άλλα 4gb μνήμη, έχει νόημα; Κάνε ένα φλασάκι με μια ελαφριά διανομή linux (πχ lubuntu ), κάνε boot με αυτό και δες πως πάει. Αν σε ικανοποιεί τότε κάνε εγκατάσταση. Δεν αναφέρεις τι gpu έχεις, το cpu πάντως είναι αρχαίο. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lakis_eo Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Η κάρτα γραφικών είναι αυτή: AMD Mobility Radeon HD 5470 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TopCLR Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Λογικά, λόγω παλαιότητας, δεν έχει υποστήριξη νέων αποκωδικοποιητών (για να βοηθήσει η κάρτα γραφικών) και τρώει όλο το ζόρι ο επεξεργαστής. Πολύ πιθανό η προσθήκη μνήμης να είναι άχρηστη μιας και ο επεξεργαστής "κατοσταρίζει" και η μνήμη είναι μόνο 70%. Δοκίμασε με το linux που πρότεινε ο fotaras76 μήπως και την παλέψει για 720p. Μην έχεις μεγάλες προσδοκίες όμως, είναι πολύ παλιό το σύστημα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tzavardin Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, lakis_eo είπε Έχω ένα αρχαίο μηχανήμα dell inspiron one 2305. - AMD Athlon II X2 250u 1.6 GHz - Touchscreen 58.4 cm (23") Full HD 1920 x 1080 - 4 GB Του έβαλα ενα ssd δίσκο, καινουργια εγκατάσταση windows 10 και τίποτα εγκατεστημένο, εκτός από το brave browser. Το θέλω μόνο για youtube. Ενώ το μηχάνημα ανοίγει εκπληκτικά γρήγορα, οτιδήποτε άλλο είναι απελπιστικά αργό. Πχ στο youtube, δεν μπορεί να streamαρει ούτε καν σε 720p. Βλέπωντας το cpu usage, είναι σχεδόν πάντα στο 100%, ενώ η μνήμη είναι γενικα στο 70%. Αν του βάλω άλλα 4gb μνήμη, έχει νόημα; Πριν τα linux δοκίμασε και τον microsoft edge, που είναι ίσως ο πιο ελαφρύς σε cpu usage, μήπως και τσουλήσει το μηχάνημα. Μετά κάποια Linux έκδοση. Αν και τότε δεν μπορεί βάφτο μπλε και ρίχτο στη θάλασσα. Η μνήμη δε σε σώζει. Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου από tzavardin 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fotaras76 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, lakis_eo είπε Η κάρτα γραφικών είναι αυτή: AMD Mobility Radeon HD 5470 Αφού δοκιμάσεις πρώτα αυτά που σου προτείναμε και αν δε δεις προκοπή, αν έχεις τη δυνατότητα να δανειστείς μια gpu από φίλο και να τη δοκιμάσεις θα βοηθούσε. Ακόμα και μια gt 710 μπορεί να παίξει βίντεο σε 1080p. Είχα μέχρι πριν λίγα χρόνια pc με την 710 , 4 gb ram και τετραπύρηνο cpu 775 και ήταν ok για youtube. Ο δικός σου cpu είναι φυσικά διπύρηνος οπότε δεν ξέρω αν θα είσαι κι εσύ οκ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KyrGR Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Το Chrome OS Flex μήπως είναι πιο φιλικό σε touch οθόνες; Τρέχει και εφαρμογές Android αν θυμάμαι καλά. Επίσης δουλεύει και σαν live usb, χωρίς εγκατάσταση. Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου από KyrGR Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου On 11/09/2024 at 16:04, fotaras76 said: Αφού δοκιμάσεις πρώτα αυτά που σου προτείναμε και αν δε δεις προκοπή, αν έχεις τη δυνατότητα να δανειστείς μια gpu από φίλο και να τη δοκιμάσεις θα βοηθούσε. Ακόμα και μια gt 710 μπορεί να παίξει βίντεο σε 1080p. Είχα μέχρι πριν λίγα χρόνια pc με την 710 , 4 gb ram και τετραπύρηνο cpu 775 και ήταν ok για youtube. Ο δικός σου cpu είναι φυσικά διπύρηνος οπότε δεν ξέρω αν θα είσαι κι εσύ οκ. Από ότι κατάλαβα το pc του είναι all-in-one,πρακτικά λάπτοπ. Σε αυτή την περίπτωση πιστεύω πως δεν αλλάζει η κάρτα γραφικών. Τώρα εκείνη την περίοδο είχα έναν c2d t5600(πιθανότατα πιο γρήγορος από αυτόν του ts) με ATI 2400hd. Επαιζε σίγουρα 720p άνετα, αλλά στα 1080p ήταν λίγο ζόρι(νομίζω ~70% utilization). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fotaras76 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, @topos είπε Από ότι κατάλαβα το pc του είναι all-in-one,πρακτικά λάπτοπ. Σε αυτή την περίπτωση πιστεύω πως δεν αλλάζει η κάρτα γραφικών. Τώρα εκείνη την περίοδο είχα έναν c2d t5600(πιθανότατα πιο γρήγορος από αυτόν του ts) με ATI 2400hd. Επαιζε σίγουρα 720p άνετα, αλλά στα 1080p ήταν λίγο ζόρι(νομίζω ~70% utilization). Tώρα με μια αναζήτηση το είδα, έχεις δίκιο. Οπότε δεν αλλάζει η gpu άρα αν δεν πάρει τα πάνω του με linux / light browser θα πάει άκλαφτο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα