Give-me-a-hit Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 Έχουμε αέριο ομαδικό, συμφέρει το ατομικό ?
haris_216 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, Give-me-a-hit είπε Έχουμε αέριο ομαδικό, συμφέρει το ατομικό ? "Μοναχός σου χόρευε κι όσο θέλεις πήδα" έλεγαν οι παλιοί. Το θέμα έχει ξανασυζητηθεί σε όλες του τις εκδοχές (πετρέλαιο vs αέριο, κεντρική vs ατομική, κλπ) οπότε δεν θα το ξαναπάω από την αρχή. Απλά θα πω ότι (κατά τη γνώμη μου πάντα) το ατομικό υπερτερεί λόγω διάφορων ωφελειών που έχει. Πραγματική αυτονομία, ζεστό νερό χρήσης (ακόμα και αν έχεις ηλιακό, σε συνδυασμό με αυτόν) και χρήση στην κουζίνα (αν ενδιαφέρει). Μοναδικό του μείον το μαζεμένο κόστος για την αρχική εγκατάσταση. Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2024 από haris_216
Give-me-a-hit Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, haris_216 είπε "Μοναχός σου χόρευε κι όσο θέλεις πήδα" έλεγαν οι παλιοί. Το θέμα έχει ξανασυζητηθεί σε όλες του τις εκδοχές (πετρέλαιο vs αέριο, κεντρική vs ατομική, κλπ) οπότε δεν θα το ξαναπάω από την αρχή. Απλά θα πω ότι (κατά τη γνώμη μου πάντα) το ατομικό υπερτερεί λόγω διάφορων ωφελειών που έχει. Πραγματική αυτονομία, ζεστό νερό χρήσης (ακόμα και αν έχεις ηλιακό, σε συνδυασμό με αυτόν) και χρήση στην κουζίνα (αν ενδιαφέρει). Μοναδικό του μείον το μαζεμένο κόστος για την αρχική εγκατάσταση. Τότε γιατί ήρθε προχθές ο τεχνικός και μου είπε θα σου κοστίσει 3500 χιλιάδες όλο και δεν θα κάνω ποτέ απόσβεση? Και ότι με τιμή φυσικό αέριο 1 ευρώ, μας συμφέρει συλλογικά να έχει όλη η οικοδομή?
Give-me-a-hit Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Μόλις τώρα, Vasileios-gr είπε Ας τον ρώταγες. ειναι αυτος που κανει την συντηρηση του καυστηρα, οποτε εχει συμφερον να μην βαλουμε ατομικο. Οτι ειπε το τσεκαρω με εσας εδω. Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2024 από Give-me-a-hit
haris_216 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 11 λεπτά πριν, Give-me-a-hit είπε Τότε γιατί ήρθε προχθές ο τεχνικός και μου είπε θα σου κοστίσει 3500 χιλιάδες όλο και δεν θα κάνω ποτέ απόσβεση? Και ότι με τιμή φυσικό αέριο 1 ευρώ, μας συμφέρει συλλογικά να έχει όλη η οικοδομή? Γιατί όντως τόσο θα σου στοιχίσει (το αρχικός κόστος που σου ανέφερα κι εγώ σαν "μείον"). Τώρα το αν θα κάνεις απόσβεση ή όχι δεν μπορεί να το πει κανένας αν δεν έχει τα δεδομένα χρήσης της οικογένειάς σου και της πολυκατοικίας σου. Εγώ αυτονομήθηκα γιατί πολλούς χειμωνιάτικους μήνες πλήρωνα 100,00+ € το μήνα στα πάγια της κοινόχρηστης θέρμανσης ενώ δεν είχα ανάψει τη θέρμανση καθόλου (λείπαμε πολλές ώρες από το σπίτι). Τί λες, δεν έκανα απόσβεση; (το ζεστό νερό χρήσης και το αέριο στην κουζίνα, που ήδη χρησιμοποιούσαμε αέριο σε μπουκάλα, ήταν το bonus)
Give-me-a-hit Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, haris_216 είπε Γιατί όντως τόσο θα σου στοιχίσει (το αρχικός κόστος που σου ανέφερα κι εγώ σαν "μείον"). Τώρα το αν θα κάνεις απόσβεση ή όχι δεν μπορεί να το πει κανένας αν δεν έχει τα δεδομένα χρήσης της οικογένειάς σου και της πολυκατοικίας σου. Εγώ αυτονομήθηκα γιατί πολλούς χειμωνιάτικους μήνες πλήρωνα 100,00+ € το μήνα στα πάγια της κοινόχρηστης θέρμανσης ενώ δεν είχα ανάψει τη θέρμανση καθόλου (λείπαμε πολλές ώρες από το σπίτι). Τί λες, δεν έκανα απόσβεση; (το ζεστό νερό χρήσης και το αέριο στην κουζίνα, που ήδη χρησιμοποιούσαμε αέριο σε μπουκάλα, ήταν το bonus) στην οικοδομη ειμαστε εμεις πρωτοι στην καταναλωση. Υπαρχει ενας κανονας οτι το 30% του κοστους μοιραζεται σε ολους, καψουν δεν καψουν. αυτο μαλλον ειναι που πληρωσες εσυ χωρις να το καψεις. Εμας ομως μας συμφερει να πληρωνουν οι αλλοι για εμας. Οποτε δεν ξερω τι ειναι σωστο. Θελω καποιος που ειναι σαν εμενα, με 250 το μηνα καθε χειμωνα σε αεριο, να μας πει τι αξιζει. Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2024 από Give-me-a-hit
haris_216 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, Give-me-a-hit είπε στην οικοδομη ειμαστε εμεις πρωτοι στην καταναλωση. Υπαρχει ενας κανονας οτι το 30% του κοστους μοιραζεται σε ολους, καψουν δεν καψουν. αυτο μαλλον ειναι που πληρωσες εσυ χωρις να το καψεις. Εμας ομως μας συμφερει να πληρωνουν οι αλλοι για εμας. Οποτε δεν ξερω τι ειναι σωστο. Θελω καποιος που ειναι σαν εμενα, με 250 το μηνα καθε χειμωνα σε αεριο, να μας πει τι αξιζει. Ακριβώς. Το 30% είναι το πάγιο (αυτό πλήρωνα) Προφανώς και σε συμφέρει να μείνεις όπως είσαι για την ώρα, αφού είσαι αυτός που καίει. Λέω "για την ώρα" γιατί αν "ξυπνήσουν" και αυτονομηθούν 2-3 από τους υπόλοιπους τότε θα μείνεις να "καις" ένα πολύ μεγαλύτερο κεντρικό λέβητα από τις ανάγκες των διαμερισμάτων που θα έχουν μείνει. Σημ. Το να λες "μας συμφερει να πληρωνουν οι αλλοι για εμας" και μετά να χρησιμοποιείς τη λέξη "σωστό" είναι κάπως. Μιλώντας ξεκάθαρα, δεν είναι "σωστό". Απλά για την ώρα είναι ΝΟΜΙΜΟ. 1
Give-me-a-hit Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 14 λεπτά πριν, haris_216 είπε Ακριβώς. Το 30% είναι το πάγιο (αυτό πλήρωνα) Προφανώς και σε συμφέρει να μείνεις όπως είσαι για την ώρα, αφού είσαι αυτός που καίει. Λέω "για την ώρα" γιατί αν "ξυπνήσουν" και αυτονομηθούν 2-3 από τους υπόλοιπους τότε θα μείνεις να "καις" ένα πολύ μεγαλύτερο κεντρικό λέβητα από τις ανάγκες των διαμερισμάτων που θα έχουν μείνει. Σημ. Το να λες "μας συμφερει να πληρωνουν οι αλλοι για εμας" και μετά να χρησιμοποιείς τη λέξη "σωστό" είναι κάπως. Μιλώντας ξεκάθαρα, δεν είναι "σωστό". Απλά για την ώρα είναι ΝΟΜΙΜΟ. πως μπορω να υπολογισω ποσα πληρωνουν οι αλλοι για μενα καθε χρονο? Μπορει καποιος που ειναι καλος στα μαθηματικα να το κανει αυτο το 30% παγιο? 5 μηνες αεριο τον χρονο, 8 διαμερισματα. Τα 3 ειναι μεγαλα (κι εγω μεσα), και πληρωνουμε ας πουμε 200 τον μηνα. Τα υπολοιπα 5 πληρωνουν τα 4 απο 100 και το 1 δεν αναβει καθολου οποτε του ερχεται 50.
haris_216 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, Give-me-a-hit είπε πως μπορω να υπολογισω ποσα πληρωνουν οι αλλοι για μενα καθε χρονο? Μπορει καποιος που ειναι καλος στα μαθηματικα να το κανει αυτο το 30% παγιο? 5 μηνες αεριο τον χρονο, 8 διαμερισματα. Τα 3 ειναι μεγαλα (κι εγω μεσα), και πληρωνουμε ας πουμε 200 τον μηνα. Τα υπολοιπα 5 πληρωνουν τα 4 απο 100 και το 1 δεν αναβει καθολου οποτε του ερχεται 50. Math is not my thing Γενικά μιλώντας όμως δεν υπάρχει η γενικότητα του "ας πούμε 200 το μήνα" αλλά ούτε και όλοι οι μήνες είναι το ίδιο σαν κατανάλωση. Για να δεις τι γίνεται και να βγάλεις ρεαλιστικό αποτέλεσμα πρέπει να πάρεις τα κοινόχρηστα του χειμώνα (όλους τους μήνες) να δεις τι ξοδεύτηκε σαν σύνολο σε αέριο και από κει να κάνεις τους υπολογισμούς. Σημ. ο επιμερισμός ΔΕΝ γίνεται με βάση τον αριθμό των διαμερισμάτων σαν νούμερο (δια 8 ) αλλά με βάση τα χιλιοστά θέρμανσης του κάθε διαμερίσματος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα