Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα στην ομάδα. Ξεκίνησα αυτό το built της εικόνας αλλά δυστυχώς έχω ένα θέμα. Ενώ πατάω το power και μέσα λειτουργούν όλα κανονικά στην οθονη δεν εμφανίζεται καμία ένδειξη. Η κάρτα γραφικών είναι καινούργια, όλα τα άλλα μεταχειρισμένα σε άριστη κατάσταση εκτός από το τροφοδοτικό των 500 watt που μου το χάρισαν και δεν ξέρω τι ταλαιπωρία μπορεί να ζει δεχθεί.

Το σύστημα φοράει πάνω AMD RYZEN 3 1200, μητρική Aorus B450M , Ram DDR4 8Gb Corsair , SSD Koxia καινούργιο και gpu Geforce gt710 sddr3 2gb.

Καμιά πιθανή λύση?1000010159.jpg.3b86a3dc7c744df8db480240ebf2a5b2.jpg1000010160.jpg.e122701ffc4b5182d9fe4e81a91680ca.jpg1000010161.jpg.4e2f581c4a3d3ccaca160f83b6110095.jpg

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, alxnt είπε

Μήπως έχεις συνδέσει το καλώδιο στη μητρική κι όχι στην κάρτα γραφικών;

Δεν έχει ξεχωριστή παροχή η κάρτα γραφικών 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, Lage90 είπε

Δεν έχει ξεχωριστή παροχή η κάρτα γραφικών 

Άλλο σε ρώτησε... Μήπως παίρνεις έξοδο βίντεο από λάθος πηγή....

Τη ραμ βλέπω σε λάθος θέση εκ πρώτης όψεως. Δες το manual για το που πάει. Λογικά από cpu μεριά δεύτερη θέση. Κάνε κάτι clear CMOS  πριν ανοίξεις.

Μετά έλεγχος για όλες τις συνδέσεις. Είτε hardware είτε καλωδίων.

Τελευταίο και πιο σπάνιο να έχεις θέμα με uefi η κάρτα αλλά το θεωρώ αρκετά δύσκολο βάσει μοντέλου που αναφέρεις.

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Άλλο σε ρώτησε... Μήπως παίρνεις έξοδο βίντεο από λάθος πηγή....

Τη ραμ βλέπω σε λάθος θέση εκ πρώτης όψεως. Δες το manual για το που πάει. Λογικά από cpu μεριά δεύτερη θέση. Κάνε κάτι clear CMOS  πριν ανοίξεις.

Μετά έλεγχος για όλες τις συνδέσεις. Είτε hardware είτε καλωδίων.

Τελευταίο και πιο σπάνιο να έχεις θέμα με uefi η κάρτα αλλά το θεωρώ αρκετά δύσκολο βάσει μοντέλου που αναφέρεις.

Λοιπόν έχω δοκιμάσει όλες τις εξόδους και το πρόβλημα παρέμενε. Τώρα πάω για δουλειά και το βράδυ θα το δοκιμάσω και θα σας κρατήσω ενήμερους 

Δημοσ.

Αποσύνδεσε όλα τα καλώδια από το κουτί προς μητρική, usb.f panel και άσε μόνο το poer buton αν δεν σου ανάψει δοκίμασε άλλες μνήμες και αν πάλι δεν σου ανάψει αφού το τροφοδοτικό είναι οκ έχει θέμα η μητρικη

Δημοσ.

load safe defaults η βγαλε μπαταρια.

μετα βγαλε την καρτα γραφικων και συνδεσε την οθονη στην εξοδο της μητρικης και δες αν μπουταρει ωστε να αποκλεισουμε το uefi και την 710.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, dsi44 είπε

load safe defaults η βγαλε μπαταρια.

μετα βγαλε την καρτα γραφικων και συνδεσε την οθονη στην εξοδο της μητρικης και δες αν μπουταρει ωστε να αποκλεισουμε το uefi και την 710.

Νομίζω δεν έχει ενσωματωμένα γραφικά ο επεξεργαστής. 

• Like 1
Δημοσ.

Όντως, ο Ryzen 3 1200 δεν έχει ενσωματωμένα γραφικά!

α) Η οθόνη και το καλώδιο της είναι σίγουρα λειτουργικά;

β) Ίσως να είναι και άσχετο αλλά τα βυσματάκια που κουμπώνουν πάνω στο f panel (τρίτη φωτογραφία) έχουν σκόνη ή προεξέχουν συρματάκια καλωδίων;

γ) Το τροφοδοτικό που φαίνεται ότι είναι αρκετά παλιό (και ανοιγμένο), είναι σίγουρα λειτουργικό (= ήταν πάνω σε σύστημα που λειτουργούσε); Μήπως δεν λειτουργεί σωστά; Άσχετα αν γυρίζουν οι ανεμιστήρες (αυτό από μόνο του δεν επικυρώνει την σωστή λειτουργία του τροφοδοτικού).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/9/2024 στις 2:19 ΜΜ, Lage90 είπε

Αυτο το εκανες???

Στις 11/9/2024 στις 2:19 ΜΜ, Lage90 είπε

Λοιπόν έχω δοκιμάσει όλες τις εξόδους και το πρόβλημα παρέμενε. Τώρα πάω για δουλειά και το βράδυ θα το δοκιμάσω και θα σας κρατήσω ενήμερους 

δες στο μανουαλ της μητρικής οταν ειναι μια μνημη σε ποια θεση πρεπει να παει

Επεξ/σία από filipprin
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτά εδώ τα λαμπάκια ανάβουν ένα ένα και σβήνουν στο τέλος;

image.png.28158f0b49b46f8da81d94bdd4de52d0.png

Επεξ/σία από manolis940
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορείς να δοκιμάσεις και αυτό, αν και το να ανοίξει δεν λέει και πάρα πολλά καθώς μπορεί να μην έχει την δυνατότητα να σηκώσει το φορτίο αλλά αν δεν ανοίξει καθόλου τότε έχεις την απάντηση σου.

Επεξ/σία από manolis940

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...