mariosnik_ Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2 ώρες πριν, basilis_k6 είπε οσο πληρωνετε ιδιωτικη τοσο θα χειροτερευουν (επιτηδες) τα δημοσια και τοσο θα ανεβαινει η τιμη τους. Οι τιμες οταν εχουν κερδος και περισσοτερους πελάτες δεν πέφτουν, αντιθέτως ανεβαινουν! οταν λοιπον η τιμη θα ειναι πολυ ψηλα για εσας και πλεον θα αναγκαστειτε να πατε στο δημοσιο, θα βρειτε ενα χειροτερο δημοσιο και θα έχετε βαλει και εσεις το χερι σας για να συμβει αυτο. Η αλήθεια είναι πως το δημόσιο ήδη βρίσκεται σε μαύρα χάλια εδώ και χρόνια. Όποιος πάει στο δημόσιο είναι είτε επειδή δεν έχει λεφτά για ιδιωτικό, είτε έχει άλλα δεν θέλει να δώσει ιδιωτικά, και τέλος μια μερίδα το κάνει λόγω ιδεολογίας ότι η υγεία πρέπει να είναι δημόσια δωρεάν κρατική κτλ. Με τόσα προβλήματα που έχω δει και έχω ακούσει, όλοι κοιτάνε να τα αποφύγουν τα δημόσια, ειδικά για επεμβάσεις και επείγοντα, ταλαιπωρία και διάφοροι κίνδυνοι που ενέχουν ρίσκο είναι αρκετοι για να στραφεί πολύς κόσμος βασικά προς στο ιδιωτικό πάση θυσία. Κακώς συμβαίνει αυτό το πράγμα, έπρεπε να υπήρχε ένα ΕΣΥ πολύ καλού επιπέδου με ποιότητα και παροχές, δυστυχώς δε. Και όταν θα σου χτυπήσει την πόρτα το πρόβλημα, εκεί δεν υπάρχει χρόνος ούτε για θεωρίες και συζητήσεις, ούτε για τίποτε, εκεί πρέπει να λύσεις το πρόβλημα. Πριν δύο εβδομάδες έπαθα κάτι στην καρδιά και ήταν επείγον, ευτυχώς πήγα σε ιδιωτικό και με κάλυψε η ασφάλεια, στα δημόσια αν είχα πάει στα επείγοντα θα περίμενα ώρες διότι πριν από εμένα θα ήταν άτομα με εμφράγματα και εγκεφαλικά (χειρότερη κατάσταση από την δική μου). Εγώ βέβαια άμα δεν έβρισκα θέση να καθίσω παίζει να είχα λιποθυμήσει κιόλας. Μπορει το επίπεδο των γιατρών να είναι πολύ καλό, και όντως είναι, αλλά υποδομές και άλλα θέματα αμαυρωνουν την εικόνα των δημοσίων νοσοκομείων. Πχ Ιπποκράτειο, και μόνο που πρέπει κάθε φορά να περιμένεις 10-15 λεπτά στα ασανσέρ για να πας σε όροφο, με απωθεί να κάνω το οτιδήποτε εκεί. Τον ασθενή με καρδιακή ανεπάρκεια IV σταδίου δεν τον ρώτησαν αν μπορεί να ανέβει έστω μισό όροφο..... Στο μεταξύ μέχρι και οι υπάλληλοι της διανομής τροφίμων χρησιμοποιούν τα ίδια ασανσερ και δεν έχουν υπηρεσιακά για το προσωπικό....
teot Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, tzotzo είπε Interamerican ομαδικο Ενα κακό που έχουν τα ομαδικά που συνήθως είναι δωρεάν η παρέχονται με πολύ χαμηλό κόστος απο τις εργασίες μας είναι ότι όταν φύγεις απο την δουλειά αυτόματα η σε σύντομο χρονικό διάστημα σταματάνε και δεν δέχονται οι ασφαλιστικές να τα παρατείνουν (ακόμη και με αυξημένη τιμή) με δικιά σου χρέωση η ακόμη και αν δεχθούν θα είναι με κατά πολύ αυξημένο κόστος, με πολύ υποδεέστερες παροχές σε σχέση με το ομαδικό και με πολλές εξαιρέσεις και αστερίσκους . Και επειδή πολλές φορές φεύγεις απο την δουλεία όταν βγαίνεις σε σύνταξη στα 60+ μένεις ακάλυπτος απο ιδιωτική ασφάλεια εκει που θα την χρειάζεσαι πραγματικά και περισσότερο απο κάθε αλλη φορά. Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου από teot
tzotzo Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 23 minutes ago, teot said: Ενα κακό που έχουν τα ομαδικά που συνήθως είναι δωρεάν η παρέχονται με πολύ χαμηλό κόστος απο τις εργασίες μας είναι ότι όταν φύγεις απο την δουλειά αυτόματα η σε σύντομο χρονικό διάστημα σταματάνε και δεν δέχονται οι ασφαλιστικές να τα παρατείνουν (ακόμη και με αυξημένη τιμή) με δικιά σου χρέωση η ακόμη και αν δεχθούν θα είναι με κατά πολύ αυξημένο κόστος, με πολύ υποδεέστερες παροχές σε σχέση με το ομαδικό και με πολλές εξαιρέσεις και αστερίσκους . Και επειδή πολλές φορές φεύγεις απο την δουλεία όταν βγαίνεις σε σύνταξη στα 60+ μένεις ακάλυπτος απο ιδιωτική ασφάλεια εκει που θα την χρειάζεσαι πραγματικά και περισσότερο απο κάθε αλλη φορά. προσωπικα περαν του ομαδικου, εχω και συμπληρωματικο συμβολαιο το οποιο το πληρωνω ξεχωριστα. Και θεωρητικα αν το μετατρεψω σε πληρες συμβολαιο θα τυχω ευνοικων ορων. Δεν ειμαι φαν της ιδιωτικης ασφαλισης, γενικα. Ουτε των ιδιωτικων νοσοκομειων, να θυμησω οτι τα ιδ. νοσοκομεια πλουτισαν την περιοδο της πανδημιας. Ανεφερα και παραπανω πως τα θετικα της ιδ. ασφαλισης ειναι για πολυ συγκεκριμενα πραγματα , οπως πχ ρουτινας, χημειοθεραπειων κλπ. και φυσικα εξυπηρετησης. Πατερας φιλης μου νοσηλευτηκε στο νοσοκομειο λαρισας με καρκινο και μεσα στον θαλαμο εκαναν βολτα τα περιστερια. Και οι κουβερτες ήταν κατι τσοχινες σαν αυτες του στρατου. Για σκεψου να εχεις ολη αυτη την πολυ στεναχωρη αρρωστια και το περιβαλλον που θεωρητικα σε προσεχει να ειναι αυτο.
teot Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 12 λεπτά πριν, tzotzo είπε προσωπικα περαν του ομαδικου, εχω και συμπληρωματικο συμβολαιο το οποιο το πληρωνω ξεχωριστα. Και θεωρητικα αν το μετατρεψω σε πληρες συμβολαιο θα τυχω ευνοικων ορων. Δεν ειμαι φαν της ιδιωτικης ασφαλισης, γενικα. Ουτε των ιδιωτικων νοσοκομειων, να θυμησω οτι τα ιδ. νοσοκομεια πλουτισαν την περιοδο της πανδημιας. Ανεφερα και παραπανω πως τα θετικα της ιδ. ασφαλισης ειναι για πολυ συγκεκριμενα πραγματα , οπως πχ ρουτινας, χημειοθεραπειων κλπ. και φυσικα εξυπηρετησης. Πατερας φιλης μου νοσηλευτηκε στο νοσοκομειο λαρισας με καρκινο και μεσα στον θαλαμο εκαναν βολτα τα περιστερια. Και οι κουβερτες ήταν κατι τσοχινες σαν αυτες του στρατου. Για σκεψου να εχεις ολη αυτη την πολυ στεναχωρη αρρωστια και το περιβαλλον που θεωρητικα σε προσεχει να ειναι αυτο. Δεν το εγραψα αποκλειστικά για σένα... απλα πιάστηκα απο την λέξη "ομαδικό" και το εγραψα πληροφοριακά για να γνωρίζουν όσοι έχουν ομαδικά.... λόγω προσωπικής εμπειρίας που η ιδιωτική ασφάλιση (ομαδικό απο την εργασία μου) σταμάτησε όταν πραγματικά την χρειάστηκα.... Οσο για τις χημειοθεραπείες συγγενικό μου πρόσωπο που έκανε 6 σε μεγάλο ιδιωτικό θεραπευτήριο των Αθηνών και τις υπόλοιπες 12 στο νοσοκομείο της πόλης μας μπορώ να πω οτι λιγότερο ταλαιπωρήθηκε στην πόλη μας παρα στο ιδιωτικό... όσο για μένα, τρελλή διαφορά, στο ιδιωτικό έπρεπε να εχω παει πρώτα στο φαρμακείο του ΕΟΠΠΥ (οποιος εχει παει σε φαρμακειο ΕΟΠΠΥ ξερει τι σημαίνει αυτό) να παρω τα φαρμακα και να τα πάω.... στο νοσοκομείο της πολης πηγαινε στο προγραμματισμένο ραντεβου για τη θεραπεία και τα φάρμακα τα είχε το νοσοκομειο... μπορει να έτυχε, μπορει αν ηταν στην Αθήνα να ηταν διαφορετικά.... μπορει μπορει....
The_Judas Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Προσωπικά έχω καλή εμπειρία από τα δημόσια νοσοκομεία στην Θεσσαλονίκη (ειδικά από το Παπαγεωργίου). Στην υπόλοιπη επαρχία ποτέ δεν υπήρχαν καλά νοσοκομεία στο 80% των περιπτώσεων (αλλά ούτε και καλές ιδιωτικές κλινικές). Γι' αυτό και συνήθως ασθενείς από γύρω πόλεις πηγαίνουν στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη. Καλώς ή κακώς η Ελλάδα έχει χιλιάδες νησιά και δεν μπορούν όλα να έχουν τοπ νοσοκομεία για όλες τις επεμβάσεις. Οι χρεώσεις των κλινικών είναι υπερβολικά φουσκωμένες και ασαφείς. εγινε και πρόσφατα σχετικός έλεγχος από την αρχή διαφάνειας για το διάστημα 2010-σήμερα: https://aead.gr/press/press-releases/elegxos-ths-ead-gia-tis-xrewseis-idiotikwn-klinikwn-se-asfalismenous-tou-eopy Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου από The_Judas
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα