Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 ώρες πριν, kage είπε

Zape πάρε ένα τηλ στο 14900 να κλείσεις ραντεβου.. 

Ραντεβού σε γαστρεντερολόγο ναι δεν υπάρχει. ομοίως και σε οφθαλμίατρο. Θεωρείς ότι για αυτά τα δύο αξίζει να δώσω χρήματα σε ιδιωτική ? ούτε καν....

Την ασφάλεια που σου παρέχει το δημόσιο σύστημα υγείας και κυρίως τα δημόσια νοσοκομεία...τα ιδιωτικά απλά δεν μπορούν. όταν η γυναίκα στην καισαρική χρειαστεί συνδρομή και άλλης ειδικότητας τα πράγματα μπορεί να είναι απλά σε ένα δημόσιο νοσοκομείο σε αντίθεση με ένα ιδιωτικό.

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
22 ώρες πριν, 1comment είπε

Το θέμα δεν είναι τόσο οι αυξήσεις όσο η εξυπηρέτηση-κάλυψη και η ταλαιπωρία στα νοσοκομεία που συνεργάζονται. Μια επίσκεψη στο google στις κριτικές όλων των ασφαλιστικών θα σας πείσει. Όλοι τις κράζουν για τον ίδιο λόγο (μη κάλυψη περιστατικών με νοσοκομεία, μη αποζημίωση, μερική αποζημίωση, αποζημίωση μετά από μήνες και χαρτούρα ατέλειωτη, δικαστικές διαμάχες). Προφανώς πολλοί χωρίς θέματα υγείας δεν θα τα αντιμετωπίσουν γιατί δεν θα πάνε στο νοσοκομείο και τους ενδιαφέρει μόνο πόσα πληρώνουν. Όταν έρθει η ώρα του νοσοκομείου, διαπιστώνουν το πραγματικό πρόβλημα. Είχα επί χρόνια ασφάλεια υγείας και την έκοψα όταν κατάλαβα ότι ακόμη κι αν τη χρειαστώ (που μέχρι τότε θα είχα πληρώσει κάτι χιλιάδες τζάμπα λεφτά), θα μου βγάλει την πίστη ή πιθανώς δεν θα με αποζημιώσει καθόλου. Καλύτερα κάντε μια καβάτζα να βάζετε στην άκρη τα αντίστοιχα λεφτά παρά να τα πετάτε για ασφάλεια υγείας.

Η καβατζα που θα κάνεις θα είναι πολύ μικρή μπροστά σε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που θα χρειαστεί να νοσηλευτεις. Δε βγαινουν τα κουκια

Επίσης έχω κάνει 4 χειρουργεία, έχω νοσηλευτει δεκάδες, πλέον, φορές, ο μπαμπας μου έχει περάσει εγκεφαλικό, η μάνα μου βαρύ χειρουργειο κλπ όλα αυτά σε ιδιωτικά νοσηλευτηρια με πολύ καλή εξυπηρέτηση. Με ασφάλειες προφανώς. 

Μακαρι το ΕΣΥ να ήταν σε καλή κατάσταση και να μη χρειαζόταν η ιδιωτική. Μακάρι. Αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι. 

Έχω συνάδελφο που πρέπει να χειρουργηθει για κηλη, περιμένει εδώ και 6 μήνες για ραντεβού και τίποτα. Στο μεταξύ δε μπορεί να δουλέψει στο πόστο που ήταν και δε ξέρω πόσο θα τον κρατήσουν ακόμα "ανενεργό". 

Και είναι πολλαααα τα παραδείγματα ανθρώπων που περιμένουν μήνες για χειρουργεία. Καθυστερήσεις που δεν απειλούν άμεσα τη ζωή ΑΛΛΑ ταλαιπωρούν ΠΟΛΥ κ δυνανται να προκαλεσουν πολύ μεγαλύτερες ζημιές λόγω της καθυστερησης. 

56 λεπτά πριν, zape είπε

Ραντεβού σε γαστρεντερολόγο ναι δεν υπάρχει. ομοίως και σε οφθαλμίατρο. Θεωρείς ότι για αυτά τα δύο αξίζει να δώσω χρήματα σε ιδιωτική ? ούτε καν....

Την ασφάλεια που σου παρέχει το δημόσιο σύστημα υγείας και κυρίως τα δημόσια νοσοκομεία...τα ιδιωτικά απλά δεν μπορούν. όταν η γυναίκα στην καισαρική χρειαστεί συνδρομή και άλλης ειδικότητας τα πράγματα μπορεί να είναι απλά σε ένα δημόσιο νοσοκομείο σε αντίθεση με ένα ιδιωτικό.

Ε ναι μεγάλη ασφάλεια γι αυτό γνωστή μου από το Αλεξάνδρα ενώ πήγε με πόνους γεννας στις μέρες της την έδιωξαν κακην κακως ότι δε γενναει. Μέσα σε μια ώρα επέστρεψε η κοπέλα με αφόρητους πόνους, την έβαλαν για επείγον τοκετό και το παιδί έμεινε μια βδομάδα στο Παίδων. Ασφάλεια.

Είναι σε τι γιατρό θα πέσεις, το μόνο για το οποίο δεν έχουν υποδομές τα ιδιωτικά είναι οι ΜΕΘ για παιδιά πχ 1 έτους. Εκεί το Παίδων είναι μονοδρομος. 

Απλά είσαι παρέα με γυφτους με ο,τι αυτό συνεπαγεται

• Like 1
Δημοσ.

Πρόσφατα χρειάστηκε να νοσηλευτώ με μια ωραιότατη πνευμονία που πηγε να με διαλυσει.

Πηγα στα επειγοντα δημοσιου νοσοκομείου στην αρχή, αλλά η αναμονη ηταν τοσο μεγάλη (παρόλο που ειχα 40 πυρετό, έβηχα σα φυματικος και δε μπορουσα να σταθω ορθιος, αλλά εμπαιναν συνέχεια επειγοντα με ασθενοφορα) που έφυγα απευθειας για ιδιωτικο νοσοκομείο.

Εννοειται οτι και στο δημοσιο θα με κάλυπταν και θα με έφτιαχναν, ωστοσο δεν άντεχα να περιμένω με το κεφάλι να σπάει. Στο ιδιωτικο με ειδαν απευθειας, επιβεβαιωσαν αυτά που ειχα, έκανα εισαγωγη απευθεις, χρεωθηκαν ολα στην ιδιωτικη ασφάλεια ολα οκ.

Το σοκαριστικο ηταν βέβαια οτι οι 2 βραδιές που εμεινα εκει, χρεωθηκαν 4.500 ευρω στην ασφαλιστική!!!!!!4500!!!!!!ΜΟΝΟ Η ΔΙΑΜΟΝΗ. Οχι τα φάρμακα, ουτε η νοσηλεια που ηταν ξεχωριστά!!!!!  

Τα ποσά των ιδιωτικων νοσοκομειων δεν υπάρχουν. Ουσιαστικά αυτη τη "πολυτέλεια" του να μη περιμένεις, τη πληρωνεις μέσω των ασφαλειών.

Το ακριβο γενικά ισοβιο που έχω, τα κάλυψε ολα χωρις να κάνω τιποτε.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, margaritagr είπε

Όποιος έχει ισόβιο είναι πολύ τυχερός αλλά σου κάνουν μεγάλες αυξήσεις κάθε χρόνο για να αναγκαστείς να το κόψεις... 

Αστα, έχω βελάξει. Και ο ασφαλιστης μου λέει μη το κοψεις με τιποτε γιατι οτι και να σου προσφέρω μετά, δεν θα έχεις ποτέ τέτοιες παροχές. 

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Όποιος έχει ισόβιο είναι πολύ τυχερός αλλά σου κάνουν μεγάλες αυξήσεις κάθε χρόνο για να αναγκαστείς να το κόψεις... 

Αυτο ακριβως κανουν.... 16 χρονων ο γιος μου και εχει φτασει 373 το 3μηνο

• Sad 1
Δημοσ.

Γενικά όποιος έχει καλό και αξιόπιστο υγείας (και κυρίως νοσοκομειακό που είναι τα βαριά έξοδα αν σου κάτσει η στραβή) καλό είναι να είναι το τελευταίο που θα κόψει / αλλάξει. Όσο νωρίτερα το κάνεις , τόσο καλύτερες καλύψεις/φθηνότερο θα είναι. Ακόμα και στην ίδια ασφαλιστική άλλο να ασφαλίζεσαι 30 (με τις τιμαριθμικές προσαρμογές) και άλλο να ασφαλίζεσαι στα 40 ή 50.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, pontez2 είπε

Πρόσφατα χρειάστηκε να νοσηλευτώ με μια ωραιότατη πνευμονία που πηγε να με διαλυσει.

Πηγα στα επειγοντα δημοσιου νοσοκομείου στην αρχή, αλλά η αναμονη ηταν τοσο μεγάλη (παρόλο που ειχα 40 πυρετό, έβηχα σα φυματικος και δε μπορουσα να σταθω ορθιος, αλλά εμπαιναν συνέχεια επειγοντα με ασθενοφορα) που έφυγα απευθειας για ιδιωτικο νοσοκομείο.

Εννοειται οτι και στο δημοσιο θα με κάλυπταν και θα με έφτιαχναν, ωστοσο δεν άντεχα να περιμένω με το κεφάλι να σπάει. Στο ιδιωτικο με ειδαν απευθειας, επιβεβαιωσαν αυτά που ειχα, έκανα εισαγωγη απευθεις, χρεωθηκαν ολα στην ιδιωτικη ασφάλεια ολα οκ.

Το σοκαριστικο ηταν βέβαια οτι οι 2 βραδιές που εμεινα εκει, χρεωθηκαν 4.500 ευρω στην ασφαλιστική!!!!!!4500!!!!!!ΜΟΝΟ Η ΔΙΑΜΟΝΗ. Οχι τα φάρμακα, ουτε η νοσηλεια που ηταν ξεχωριστά!!!!!  

Τα ποσά των ιδιωτικων νοσοκομειων δεν υπάρχουν. Ουσιαστικά αυτη τη "πολυτέλεια" του να μη περιμένεις, τη πληρωνεις μέσω των ασφαλειών.

Το ακριβο γενικά ισοβιο που έχω, τα κάλυψε ολα χωρις να κάνω τιποτε.

Εντύπωση μου κάνει τόσο πολλά. Ήσουν σε εντατική δύο ημέρες η σε κανονικό δωμάτιο νοσηλείας; Εγώ το 2012 είχα νοσηλευτει 2 εβδομάδες σε ιδιωτικό νοσοκομείο για ένα ουρολογικο θέμα, έγινε και επέμβαση, βέβαια, δεν πληρώσαμε κάτι, δεν ρώτησα να μάθω το κόστος που χρεώθηκε η ασφαλιστική μου. Εποχές πριν 22 χρόνια, για νοσηλεία 2 εβδομάδες σε εντατική του πατέρα μου, πληρώσαμε μετρητά 12k περίπου στο ιατρικό κέντρο, δεν είχε ασφαλεια ο πατέρας μου. Ούτε που θέλω να ξέρω πόσο έχουν αυξηθεί τα κόστη με αυτά τα νούμερα που αναφέρεις.... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, mariosnik_ said:

Εντύπωση μου κάνει τόσο πολλά. Ήσουν σε εντατική δύο ημέρες η σε κανονικό δωμάτιο νοσηλείας; Εγώ το 2012 είχα νοσηλευτει 2 εβδομάδες σε ιδιωτικό νοσοκομείο για ένα ουρολογικο θέμα, έγινε και επέμβαση, βέβαια, δεν πληρώσαμε κάτι, δεν ρώτησα να μάθω το κόστος που χρεώθηκε η ασφαλιστική μου. Εποχές πριν 22 χρόνια, για νοσηλεία 2 εβδομάδες σε εντατική του πατέρα μου, πληρώσαμε μετρητά 12k περίπου στο ιατρικό κέντρο, δεν είχε ασφαλεια ο πατέρας μου. Ούτε που θέλω να ξέρω πόσο έχουν αυξηθεί τα κόστη με αυτά τα νούμερα που αναφέρεις.... 

Μετρητά = πιθανόν μαύρα , χωρίς απόδειξη και φόρους ΦΠΑ

Η ασφαλιστική προφανώς και θέλει τιμολόγια κτλ. Πάντως η ανιψιά μου σε ιδιωτικό από τα μεγάλα γνωστά για παιδιά 16 μέρες €23500 το 2018. Χωρίς κάποια επέμβαση κτλ. Εξετάσεις , ορούς και τέτοια.

Στα ιδιωτικά (και μην ακούσω για ποιότητα ιατρικών υπηρεσιών, εφάμιλλες και καλύτερες είναι από το δημόσιο στα περισσότερα) είναι μην μπεις χωρίς ιδιωτική ή πολύ χοντρό πορτοφόλι. Τα δεκάρικα-εικοσάρικα (σε χιλιάδες) είναι το καλό σενάριο.

Επεξ/σία από panostza
Δημοσ.
19 ώρες πριν, tzotzo είπε

Απολυτως καμμια επαφη με την πραγματικοτητα. Για νοσηλειες και χειρουργεια ρουτινας και προγραμματισμενα, η εξυπηρετηση σαν εξυπηρετηση ειναι κλασεις ανωτερη.
Δεν μιλαω για επιπεδο γιατρων που ενδεχομενως οι γιατροι του ΕΣΥ να εχουν μεγαλυτερη εμπειρια και εξειδικευση, μιλαω για εξυπηρετηση.
Προγραμματισμος ραντεβου αμεσα, καθαρα δωματια, επαρκεις νοσηλευτριες,επαρκη φαρμακα και αναλωσιμα.
Ενδεικτικα να αναφερω, ραντεβου για χειρουργειο στραβου διαφραγματος αναμονη χειρουργειου στο ΝΝΑ δυο χρονια, στην Αθηναικη Κλινικη μεσω ομαδικου προγραμματος ασφαλισης σε δυο ημερες. Κοστος νοσηλειας και γιατρου μηδεν.

Ουτε φωνες ουτε αναμονη ουτε οπαδοι γνωστης ιταλικης ομαδας.
Τωρα στα πιο σοβαρα εξεταζεται και ελεγχεται ο ισχυρισμος σου και εξειδικευεται ανα περιπτωση. Δλδ αν καποιος ειναι καπνιστης, δεν το εχει δηλωσει στον προασφαλιστικο ελεγχο και παει με καρκινο του πνευμονα, δεν θα αποζημιωθει.

Παντως ξερω με απολυτη βεβαιοτητα πως στα ιδιωτικα, τουλαχιστον οι χημειοθεραπειες, που εχουν πολυ συγκεκριμενο διαστημα μεταξυ τους, το χρονοδιαγραμμα τηρειται απολυτα.
Στα δημοσια, μια δεν θα εχει ραντεβου, μια θα σου εχει φαει την πολυθρονα αυτος που θα εχει φακελωσει τον γιατρο και παει λεγοντας.

Σε ποιά ασφαλιστική;

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, panostza είπε

Μετρητά = πιθανόν μαύρα , χωρίς απόδειξη και φόρους ΦΠΑ

Η ασφαλιστική προφανώς και θέλει τιμολόγια κτλ. Πάντως η ανιψιά μου σε ιδιωτικό από τα μεγάλα γνωστά για παιδιά 16 μέρες €23500 το 2018. Χωρίς κάποια επέμβαση κτλ. Εξετάσεις , ορούς και τέτοια.

Στα ιδιωτικά (και μην ακούσω για ποιότητα ιατρικών υπηρεσιών, εφάμιλλες και καλύτερες είναι από το δημόσιο στα περισσότερα) είναι μην μπεις χωρίς ιδιωτική ή πολύ χοντρό πορτοφόλι. Τα δεκάρικα-εικοσάρικα (σε χιλιάδες) είναι το καλό σενάριο.

Καλά δεν παίζει από λογιστήρια μεγάλων νοσοκομείων να μην πάρεις απόδειξη ακόμα και μετρητά. Αλλά μέσω ασφαλιστικών πιστεύω ναι υπάρχει κάποια παραπάνω υπερτιμολογηση για να βγάλει κέρδος η κλινική. 

Εντάξει πιο νορμάλ το κόστος με την νοσηλεία της ανιψιάς, κάπου 1500 ευρώ την μέρα, αλλά 2500 ευρώ την μέρα όπως στο άλλο παράδειγμα... Χωρίς να μιλάμε για εντατική εκεί είναι πιο μεγάλο το κόστος... Είναι να τρελαίνεσαι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οσο πληρωνετε ιδιωτικη τοσο θα χειροτερευουν (επιτηδες) τα δημοσια και τοσο θα ανεβαινει η τιμη τους. Οι τιμες οταν εχουν κερδος και περισσοτερους πελάτες δεν πέφτουν, αντιθέτως ανεβαινουν! οταν λοιπον η τιμη θα ειναι πολυ ψηλα για εσας και πλεον θα αναγκαστειτε να πατε στο δημοσιο, θα βρειτε ενα χειροτερο δημοσιο και θα έχετε βαλει και εσεις το χερι σας για να συμβει αυτο. 

Επεξ/σία από basilis_k6
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mariosnik_ είπε

Καλά δεν παίζει από λογιστήρια μεγάλων νοσοκομείων να μην πάρεις απόδειξη ακόμα και μετρητά. Αλλά μέσω ασφαλιστικών πιστεύω ναι υπάρχει κάποια παραπάνω υπερτιμολογηση για να βγάλει κέρδος η κλινική. 

Εντάξει πιο νορμάλ το κόστος με την νοσηλεία της ανιψιάς, κάπου 1500 ευρώ την μέρα, αλλά 2500 ευρώ την μέρα όπως στο άλλο παράδειγμα... Χωρίς να μιλάμε για εντατική εκεί είναι πιο μεγάλο το κόστος... Είναι να τρελαίνεσαι. 

Συνήθως αυτά που στο τέλος παίρνουν οι κλινικές από τις ασφαλιστικές είναι λιγότερα από αυτά που φαίνονται στα χαρτιά και σαφώς λιγότερα από τους ιδιώτες αλλά είναι καλός τρόπος για να διατηρούν happy τους πελάτες τους ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...