liakjim Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 11 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Τουλάχιστον στην Αττική που ζω σχεδόν 60 χρόνια ΕΓΏ δεν το έχω ξαναδεί. Με φίλους που έχω μιλήσει το ίδιο μου λένε Κάθε χρόνο μπορεί να γίνει και καμιά δεκαριά φορές. Ίσως φταίει που είσαι στην πόλη και δεν βλέπεις απρόσκοπτα τον ουρανό. 2
giwfys Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 26 minutes ago, liakjim said: Κάθε χρόνο μπορεί να γίνει και καμιά δεκαριά φορές. Ίσως φταίει που είσαι στην πόλη και δεν βλέπεις απρόσκοπτα τον ουρανό. Οχι δεν γινεται 10 φορες τον χρονο. Το χτεσινο ηταν κατι το εξαιρετικα σπανιο σε συχνοτητα κεραυνων 2
liakjim Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, giwfys είπε Οχι δεν γινεται 10 φορες τον χρονο. Το χτεσινο ηταν κατι το εξαιρετικα σπανιο σε συχνοτητα κεραυνων Σύμφωνα με ποιον; Πώς το ξέρεις; Υπάρχει κάποιος δείκτης που τον γνωρίζεις οπότε θα πρέπει να μας τον δείξεις;
nvel Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 οι κεραυνοί καταγράφονται από αισθητήρια και μπορεί κάποιος να τους δει σε χάρτη σε πραγματικό χρόνο και ιστορικά.
salss Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 @TS κυριε Γιάννη να περνάτε περισσοτερες ώρες στη φύση και διαβάστε περισσότερα βιβλια. Περιορίστε για λιγο τον Η/Υ στα απολύτως απαραίτητα. Θα εκπλαγείτε 😉 1 1 2
NeCrOmAnCeR19 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) ανεβαινα απο αθηνα προς καμμενα βουρλα το σαββατο το βραδυ (10+ η ωρα ) , το μεγεθος , η χρονικη διαρκεια και ο αριθμος των αστραπων ( δεν μιλαμε για τον ογκο νερου που εριχνε) δεν το ειχα ξανα ζησει στα 40 χρονια ζωης μου !!! ( ουτε σε ταξίδι ουτε και απο το μπαλκόνι του σπιτιού μου ) το ιδιο και η παρεα που ανεβαιναμε μαζι επανω . για ολους μας ηταν εντελως πρωτογνωρο τετοιο φαινόμενο ( και θεαμα ταυτοχρονα ). Μάλιστα σε παρα πολλες περιπτωσεις στραβωνομασταν μεσα στα σκοταδια της εθνικης απο το πολυ εντονο φως των κεραυνων ( σαν κατι απο ηλεκτροκολληση για οσους γνωριζουν) Για κακή μου τυχη ειμαι λάτρης των κεραυνών !! μπορω να καθομαι ώρες ατελείωτες να τους παρακολουθώ και να τους βιντεοσκοπώ. Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2024 από NeCrOmAnCeR19 1
GR77-S Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 Το Σάββατο το βράδυ ήμουν λίγο δυτικότερα από εκεί που αναφέρεις πάνω στον Παρνασσό . Ναι έριξε αρκετή βροχή, τυπική καλοκαιρινή καταιγίδα με έντονη βροχόπτωση και πολλές ηλεκτρικές εκκενώσεις. Δεν νομίζω ότι ήταν κάτι εξαιρετικά σπάνιο. Απλά με τις αλλαγές του κλίματος σε συνδυασμό με τις μαλ** ιες που κάνουμε ως κράτος και ως λαός έχουμε καταλήξει να ονομάζουμε τη βροχή επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο. Υπόψιν, όταν είσαι στην εθνική με 120+ χαω ακόμη και η σιγανή βροχή μοιάζει με μπόρα. Πόσο μάλλον μια δυνατή μπόρα....
liakjim Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, NeCrOmAnCeR19 είπε ανεβαινα απο αθηνα προς καμμενα βουρλα το σαββατο το βραδυ (10+ η ωρα ) , το μεγεθος , η χρονικη διαρκεια και ο αριθμος των αστραπων ( δεν μιλαμε για τον ογκο νερου που εριχνε) δεν το ειχα ξανα ζησει στα 40 χρονια ζωης μου !!! ( ουτε σε ταξίδι ουτε και απο το μπαλκόνι του σπιτιού μου ) το ιδιο και η παρεα που ανεβαιναμε μαζι επανω . για ολους μας ηταν εντελως πρωτογνωρο τετοιο φαινόμενο ( και θεαμα ταυτοχρονα ). Μάλιστα σε παρα πολλες περιπτωσεις στραβωνομασταν μεσα στα σκοταδια της εθνικης απο το πολυ εντονο φως των κεραυνων ( σαν κατι απο ηλεκτροκολληση για οσους γνωριζουν) Για κακή μου τυχη ειμαι λάτρης των κεραυνών !! μπορω να καθομαι ώρες ατελείωτες να τους παρακολουθώ και να τους βιντεοσκοπώ. Ένα από τα πράγματα που εκτίμησα όταν έφυγα από την πόλη πριν από σχεδόν 20 χρόνια, είναι η επαφή με τη φύση αλλά και η παρακολούθηση των φυσικών φαινομένων σε όλη τη μεγαλοπρέπεια τους. Το χθεσινό ( ατελείωτα ηλεκτρικά) είναι κάτι που το βλέπω πολλές φορές τον χρόνο. Δεν είναι σπάνιο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα