Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. 

Είδα σε ένα άλλο νήμα μια συζήτηση σχετικά με κάποιους που βρήκαν μεταπτυχιακό εντός της Ελλάδος στα οποία γίνεσαι δεκτός ακόμη και αν το πτυχίο σου δεν συγκαταλέγεται στα ανώτατης ( πχ εμπορικό Ναυτικό κ.α.) 

Εγώ έχω ένα τέτοιο πτυχίο ( όχι εμπορικό Ναυτικό)

Θέλω να ρωτήσω τα εξής. 

Γνωρίζει κάποιος κάποιο πανεπιστήμιο στην Ελλάδα που να δέχεται τέτοιο πτυχίο και να μπορείς να κάνεις σε αυτό μεταπτυχιακό σε κάποιον τομέα της πληροφορικής;

Θα προτιμούσα αυτό το μεταπτυχιακό να προσφέρει γενικότερες γνώσεις κυρίως και όχι κάτι εξειδικευμένο ώστε να μπορέσω να το περάσω εύκολα.  

έχω τελειώσει ΙΕΚ πληροφορικής εκτός του " βασικού " πτυχίου μου αλλά ακόμη δεν έχω καταφέρει ούτε να κάνω πρακτική ούτε να απαλλαγώ από αυτή με κάποια έγραφα που χρειάζεται γιατί δεν μπορώ να τα μαζέψω αυτά . Δεν γνωρίζω αν πάει χαμένος ο χρόνος φοίτησης μου στο ΙΕΚ ή δεν έχω χρονικό όριο να τελειώσω το εξάμηνο της πρακτικής και αν θα με βοηθήσει κάποιος ( πχ το ΙΕΚ) . 

Παλαιότερα είχα ακούσει πως αν τελειώσεις το ΙΕΚ μετά μπορείς να πας σε κολέγιο και να γλιτώσεις έναν χρόνο ( αφού το έκανες σε δύο χρόνια ) όμως αν ισχύει αυτό θέλει λογικά πολλά χρήματα. 

Γνωρίζει κάποιος κάτι σχετικά με αυτό;

μπορει αυτό να μετρήσει στο να σε δεχτούν στο μεταπτυχιακό;

Δημοσ.

Για να σε δεχτούνε σε πανεπιστήμιο για μεταπτυχιακό θα πρέπει να έχεις bachelor. Εάν το bachelor είναι απο κολλέγιο δεν αναγνωρίζεται ακαδημαϊκά και δεν σε δέχονται. To ΙΕΚ δεν μετράει επειδή δεν ειναι μπάτσελορ.

Υπάρχουνε κάποια κολλέγια που όντως μπορεί να δέχονται ΙΕΚ αλλά νομίζω είναι δύο χρόνια και όχι ένα και πάει περίπου 5.000/έτος 

Το καλύτερο θα ήταν πανεπιστήμιο πληροφορικής ΕΑΠ. 

Αλλιώς σεμινάρια και πιστοποιήσεις όπως Cisco 

• Like 1
Δημοσ.

Τα κολέγια αυτά πώς δέχονται το ΙΕΚ; 

Το μεταπτυχιακό όμως μπορείς να το καταθέσεις στην εργασία σου ή για μοριοδοτηση σε θέση δημοσίου αν είναι από κολλέγιο;

Αν το bachelor είναι από κολέγιο μπορείς να κάνεις μεταπτυχιακό σε κολέγιο ή δεν μετράει ούτε εκεί ;

Έχω διαβάσει ότι είναι απίστευτα δύσκολη η πληροφορική του ΕΑΠ...

Δημοσ.
21 ώρες πριν, SAVVAS_PAPADOPOULOS είπε

Τα κολέγια αυτά πώς δέχονται το ΙΕΚ; 

Δεν δέχονται όλα τα κολλέγια κάποια δέχονται μόνο από συγκεκριμένα ΙΕΚ. Θα πρέπει να τους ρωτήσεις συγκεκριμένα. 

Το μεταπτυχιακό όμως μπορείς να το καταθέσεις στην εργασία σου ή για μοριοδοτηση σε θέση δημοσίου αν είναι από κολλέγιο;

Αυτό δεν το γνωρίζω. Υποθέτω πως ναι 

Αν το bachelor είναι από κολέγιο μπορείς να κάνεις μεταπτυχιακό σε κολέγιο ή δεν μετράει ούτε εκεί ;

Ναι μπορείς να κάνεις σε κολλέγιο ναι. Ή και σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού 

Έχω διαβάσει ότι είναι απίστευτα δύσκολη η πληροφορική του ΕΑΠ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...