Προς το περιεχόμενο

Η Huawei καινοτομεί με το Mate XT, το πρώτο αναδιπλούμενο smartphone με τριπλή οθόνη

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Υπέροχο, το μέλλον της τεχνολογίας..    Μακάρι να μπορούσε να γυρίσει κ στο playstore  κ στην google κ θα έχαναν όλες ξανά τον ύπνο τους...  Αλλά είναι κατάσκοποι χα 😂    μακάρι να βγούνε ανθεκτικά κ ναμην χαλάνε για ψύλλου πηδημα..  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 10/09/2024 at 18:50, Tlykog said:

Αν βάλεις στυλό σε τέτοια οθόνη... κάηκες!.. Υπάρχουν λόγοι που δεν έχουν βγει με στυλό. Οι αναδιπλούμενες οθόνες είναι σχετικά μαλακές, ώστε να λυγίζουν και έχουν μία επίστρωση για να προστατεύονται από φθορά. Η επίστρωση αυτή είναι σαν μεβράνη, οπότε και η προστασία τους είναι περιορισμένη. Αν βάλεις στυλό απλά θα δημιουργείς γρατσουνιές και παράλληλα θα έχει εντελώς χάλια αίσθηση μιας και η οθόνη θα βουλιάζει σε κάθε πάτημα του.

Τα έχεις μπερδέψει λίγο, (πολυ βασικά). Μια χαρα έχουν βγει στυλο για αναδιπλουμενες οθόνες. Ολα τα samsung fold βασικά. Και δεν διαβάζεις και πουθενά να έπαθε καμια οθόνη τίποτα απ το pen. Ενα χρόνο χρησιμοποιώ pen στο Fold 5. Επίσης παρουσιάζεις την οθονη λες και είναι κάνα στρώμα κρεβατιού και θα λυγίσει. Ουτε καν. Μάλιστα η 1η γενιά είχε pen οπου η μύτη είχε ελατήριο. Ώστε οσο και να το πιέσεις να μη κάνει ζημιά στην οθονη. Αυτό πέθανε πλεον. Ακριβώς επειδή γίνανε ποιο ανθεκτικες οι οθόνες, και καμια έτσι και αλλιώς δεν έπαθε ποτέ τίποτα, έφυγε και το ελατήριο. 

Το θεμα είναι οταν γράφουμε να έχουμε στοιχειώδη γνώση για το θέμα. Οταν λες οτι δεν υπάρχουν pen για; αναδιπλουμενα επειδή χαλάνε, ενω και υπάρχουν, και δεν χαλάνε, χωρις παρεξήγηση αλλά δεν έχεις ουτε στοιχειώδη γνωση. Είσαι επηρεασμένος απ το μεντεσέ που χαλαγανε οθόνες αρχικά και το επεκτείνες αυθαίρετα για το πενακι όπου δεν υπήρχε θεμα ποτέ. Και να βρεις καμια σχετική είδηση θα είναι σπανιο περιστατικό. Το ψάχνω πολυ για να ξέρω τι συμβαίνει. 

Είπαμε είναι σίγουρα ποιο ευαίσθητες συσκευές, και εγω το προσέχω περισσότερο. (όχι στο πενάκι), αλλα δεν είναι και από σαλιο. Έχουν 6 γενιες πλέον. Είναι μια ωριμότατη αγορά. Οτι χάλαγε το φτιαξανε. 

Επεξ/σία από oldnew
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, oldnew είπε

Τα έχεις μπερδέψει λίγο, (πολυ βασικά). Μια χαρα έχουν βγει στυλο για αναδιπλουμενες οθόνες. Ολα τα samsung fold βασικά. Και δεν διαβάζεις και πουθενά να έπαθε καμια οθόνη τίποτα απ το pen. Ενα χρόνο χρησιμοποιώ pen στο Fold 5. Επίσης παρουσιάζεις την οθονη λες και είναι κάνα στρώμα κρεβατιού και θα λυγίσει. Ουτε καν. Μάλιστα η 1η γενιά είχε pen οπου η μύτη είχε ελατήριο. Ώστε οσο και να το πιέσεις να μη κάνει ζημιά στην οθονη. Αυτό πέθανε πλεον. Ακριβώς επειδή γίνανε ποιο ανθεκτικες οι οθόνες, και καμια έτσι και αλλιώς δεν έπαθε ποτέ τίποτα, έφυγε και το ελατήριο. 

Το θεμα είναι οταν γράφουμε να έχουμε στοιχειώδη γνώση για το θέμα. Οταν λες οτι δεν υπάρχουν pen για; αναδιπλουμενα επειδή χαλάνε, ενω και υπάρχουν, και δεν χαλάνε, χωρις παρεξήγηση αλλά δεν έχεις ουτε στοιχειώδη γνωση. Είσαι επηρεασμένος απ το μεντεσέ που χαλαγανε οθόνες αρχικά και το επεκτείνες αυθαίρετα για το πενακι όπου δεν υπήρχε θεμα ποτέ. Και να βρεις καμια σχετική είδηση θα είναι σπανιο περιστατικό. Το ψάχνω πολυ για να ξέρω τι συμβαίνει. 

Είπαμε είναι σίγουρα ποιο ευαίσθητες συσκευές, και εγω το προσέχω περισσότερο. (όχι στο πενάκι), αλλα δεν είναι και από σαλιο. Έχουν 6 γενιες πλέον. Είναι μια ωριμότατη αγορά. Οτι χάλαγε το φτιαξανε. 

Όντως, είδα ότι υπάρχουν... Κάτι εκτρώματα με αναρτήσεις και μύτη που δε μπορεί να τρυπήσει ούτε νερό...

Επειδή έλυσαν τα προβλήματα... του pen, όχι της οθόνης.

Μιλούσα περίσσοτερο με την ιδέα ενός κανονικού pen. Σαν και αυτό που δουλεύει στα άλλα κινητά. Δεν έγραψα ότι δεν υπάρχουν καθόλου, ακριβώς επειδή δεν το έψαξα... Σταυρώστε με...  

Αν πχ πάρω το pen του Galaxy S24 ultra και δοκιμάσω να το χρησιμοποιήσω ασκώντας την κανονική πίεση που θα έκανα στην οθόνη του Ultra, πιστεύεις ότι δε θα προξενούσα μόνιμη βλάβη στην οθόνη;... Τουλάχιστον γρατσουνιές στη μεμβράνη και μελλοντική βλάβη στην οθόνη αν το έκανα σε καθημερινή βάση.

Τίποτα από τα της οθόνης δε διόρθωσαν, απλά έβγαλαν "ειδικά" εξαρτήματα για να μην καταστρέφονται...

Άκου pen με αναρτήσεις...

Μάλλον εσύ δεν έχεις τη στοιχειώδη γνώση ή απλά θέλεις να το παρουσιάσεις όπως θέλεις.

Είναι ΠΟΛΥ πιο ευαίσθητες συσκευές και θα παραμείνουν για λίγους ΚΑΙ γι αυτό το λόγο.

Μην κάνουμε το άσπρο-μαυρο. Ακόμα και σήμερα το πρόβλημα καλά κρατεί. Έχουν διορθώσει κάποια άλλα θεματα, αλλά η οθόνη έχει πρόβλημα.

Θέλεις να μου πεις ότι με το νύχι μου αν το πιέσω στην οθόνη δε μπορώ να προξενήσω βλάβη;... Σε συμβατικά κινητά με το νύχι δεν υπάρχει περίπτωση να προξενήσω καμία βλάβη όσο και να το πιέσω στην οθόνη.

Σε μεγάλες αλυσίδες που έπιασα στα χέρια μου fold και flip, οι οθόνες είναι μαλακές και το νοιώθεις στο χέρι. Σε  προϊδεάζουν να τις προσέχεις παραπάνω...

Εδώ η Samsung επίσημα συνιστά να μην χρησιμοποιείς άλλα pens περα από το δικό της ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ...

https://www.androidcentral.com/phones/which-s-pens-work-with-the-samsung-galaxy-z-fold-5

"There are three versions of the S Pen Fold Edition available: one for the Fold 3, one for the Fold 4, and another for the Fold 5. You can use all three S Pen Fold Edition models with the Galaxy Z Fold 5. However, Samsung does not recommend any other S Pen models as they might damage the screen of the Fold 5."

Ούτε καν από τα παλιότερα fold μοντέλα... Όποιος κατάλαβε... κατάλαβε.

Επεξ/σία από Tlykog

21 ώρες πριν, Tlykog είπε

Όντως, είδα ότι υπάρχουν... Κάτι εκτρώματα με αναρτήσεις και μύτη που δε μπορεί να τρυπήσει ούτε νερό...

Επειδή έλυσαν τα προβλήματα... του pen, όχι της οθόνης.

Μιλούσα περίσσοτερο με την ιδέα ενός κανονικού pen. Σαν και αυτό που δουλεύει στα άλλα κινητά. Δεν έγραψα ότι δεν υπάρχουν καθόλου, ακριβώς επειδή δεν το έψαξα... Σταυρώστε με...  

Αν πχ πάρω το pen του Galaxy S24 ultra και δοκιμάσω να το χρησιμοποιήσω ασκώντας την κανονική πίεση που θα έκανα στην οθόνη του Ultra, πιστεύεις ότι δε θα προξενούσα μόνιμη βλάβη στην οθόνη;... Τουλάχιστον γρατσουνιές στη μεμβράνη και μελλοντική βλάβη στην οθόνη αν το έκανα σε καθημερινή βάση.

Τίποτα από τα της οθόνης δε διόρθωσαν, απλά έβγαλαν "ειδικά" εξαρτήματα για να μην καταστρέφονται...

Άκου pen με αναρτήσεις...

Μάλλον εσύ δεν έχεις τη στοιχειώδη γνώση ή απλά θέλεις να το παρουσιάσεις όπως θέλεις.

Είναι ΠΟΛΥ πιο ευαίσθητες συσκευές και θα παραμείνουν για λίγους ΚΑΙ γι αυτό το λόγο.

Μην κάνουμε το άσπρο-μαυρο. Ακόμα και σήμερα το πρόβλημα καλά κρατεί. Έχουν διορθώσει κάποια άλλα θεματα, αλλά η οθόνη έχει πρόβλημα.

Αν θέλεις όταν έρθω Γιάννενα, γιατί μένει μόνιμα ο αδερφός μου εκεί (και εγώ εκεί μεγάλωσα), να βρεθούμε να μου το δώσεις για λίγο να δοκιμάσω με το νύχι του χεριού μου για να δούμε αν παθαίνει τίποτα...

Σου δίνω και εγώ το  iphone 15, που έχω να κάνεις το ίδιο. Δεν έχω πρόβλημα... Αφού το διόρθωσαν δε θα έχεις και εσύ πρόβλημα... έτσι; 

Σε μεγάλες αλυσίδες που έπιασα στα χέρια μου fold και flip, οι οθόνες είναι μαλακές και το νοιώθεις στο χέρι. Σε  προϊδεάζουν να τις προσέχεις παραπάνω...

Εδώ η Samsung επίσημα συνιστά να μην χρησιμοποιείς άλλα pens περα από το δικό της ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ...

https://www.androidcentral.com/phones/which-s-pens-work-with-the-samsung-galaxy-z-fold-5

"There are three versions of the S Pen Fold Edition available: one for the Fold 3, one for the Fold 4, and another for the Fold 5. You can use all three S Pen Fold Edition models with the Galaxy Z Fold 5. However, Samsung does not recommend any other S Pen models as they might damage the screen of the Fold 5."

Ούτε καν από τα παλιότερα fold μοντέλα... Όποιος κατάλαβε... κατάλαβε.

Στην προσπάθεια σου να δικαιολογησεις τα αδικαιολογητα, γίνεσαι εριστικός και εξακολουθείς να γράφεις οτι ναναι. Έχω γράψει ποσες φορές ότι η οθόνη ειναι ποιο ευαίσθητη. ΟΧΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΕΝΑΣ ΟΜΩΣ. Δε γνωρίζεις ουτε βασικα πράγματα και το παίζεις ξερολας.  Δεν γνωρίζεις καν οτι υπάρχει πενα στα Fold . Και έχεις γινει ειδικός κιόλας, και εριστικός απο πανω σε ατομα που έχουν και Fold και πενα και σίγουρα απο εσενα ξέρουν καλύτερα. .Δεν γνωρίζεις απολύτως τίποτα για το θεμα και το παίζεις  ξερόλας. Ουτε καν οτι εχει αλλη τεχνολογία και δεν κάνουν οι αλλες πενες. Οταν δεν γνωρίζεις καν αυτο, και συνεχίζεις να γράφεις ολο ανακρίβειες πχ οτι η σαμσουνγκ συνιστά να χρησιμοποιήσεις την πενα της. Δεν συνιστά τίποτα η σαμσουνγκ. Σου λεει οτι ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ  οι άλλες πενες. Αφου έχεις μαυρα μεσάνυκτα γιατι γίνεσαι εριστικός γράφοντας συνεχώς ανακρίβειες?  Πες καλύτερα δεν εχω ιδέα πως δουλεύει η πενα στα φολντ και αστω εκει.

Και οποτε θες, ελα φερε οποια πενα θες (ακομα και αυτες που δε δουλεύουν του s24 ultra  και δούλεψε ποιο σκληρά απο οτι τη δουλεύεις στο s24 ultra.   Δε θα παθει τίποτα, ουτε γρατσουνιές, ουτε θα "λυγισει η οθόνη ". 

• Thanks 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, oldnew είπε

Στην προσπάθεια σου να δικαιολογησεις τα αδικαιολογητα, γίνεσαι εριστικός και εξακολουθείς να γράφεις οτι ναναι. Έχω γράψει ποσες φορές ότι η οθόνη ειναι ποιο ευαίσθητη. ΟΧΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΕΝΑΣ ΟΜΩΣ. Δε γνωρίζεις ουτε βασικα πράγματα και το παίζεις ξερολας.  Δεν γνωρίζεις καν οτι υπάρχει πενα στα Fold . Και έχεις γινει ειδικός κιόλας, και εριστικός απο πανω σε ατομα που έχουν και Fold και πενα και σίγουρα απο εσενα ξέρουν καλύτερα. .Δεν γνωρίζεις απολύτως τίποτα για το θεμα και το παίζεις  ξερόλας. Ουτε καν οτι εχει αλλη τεχνολογία και δεν κάνουν οι αλλες πενες. Οταν δεν γνωρίζεις καν αυτο, και συνεχίζεις να γράφεις ολο ανακρίβειες πχ οτι η σαμσουνγκ συνιστά να χρησιμοποιήσεις την πενα της. Δεν συνιστά τίποτα η σαμσουνγκ. Σου λεει οτι ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ  οι άλλες πενες. Αφου έχεις μαυρα μεσάνυκτα γιατι γίνεσαι εριστικός γράφοντας συνεχώς ανακρίβειες?  Πες καλύτερα δεν εχω ιδέα πως δουλεύει η πενα στα φολντ και αστω εκει.

Και οποτε θες, ελα φερε οποια πενα θες (ακομα και αυτες που δε δουλεύουν του s24 ultra  και δούλεψε ποιο σκληρά απο οτι τη δουλεύεις στο s24 ultra.   Δε θα παθει τίποτα, ουτε γρατσουνιές, ουτε θα "λυγισει η οθόνη ".

Γνωρίζω πολύ καλά τι γράφω, συνήθως. Όλοι όμως κάνουμε λάθη. Αυτά που γνωρίζω, περιληπτικά, για τις εύκαμπτες οθόνες είναι:

Οι εύκαμπτες οθόνες των κινητών τηλεφώνων βασίζονται κυρίως στην τεχνολογία OLED και, ειδικότερα, στην παραλλαγή της που ονομάζεται POLED (Plastic OLED). Η POLED τεχνολογία χρησιμοποιεί πλαστικά υλικά αντί για γυάλινα υποστρώματα, που επιτρέπει στην οθόνη να είναι πιο εύκαμπτη και ανθεκτική σε παραμορφώσεις. Μια άλλη τεχνολογία που χρησιμοποιείται σε εύκαμπτες οθόνες είναι η AMOLED, όπου η οθόνη μπορεί να είναι ευέλικτη λόγω των λεπτών και εύκαμπτων υλικών που χρησιμοποιούνται.

Η ευπάθεια των εύκαμπτων οθονών προκύπτει από τη χρήση πλαστικών υλικών, που είναι μεν πιο εύκαμπτα από το γυαλί, αλλά πιο ευαίσθητα στις γρατζουνιές και άλλες φθορές. Αυτές οι οθόνες είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς σε γρατζουνιές από σκληρά αντικείμενα όπως τα νύχια ή αιχμηρά αντικείμενα, και η επιφάνεια μπορεί να φθαρεί πιο εύκολα από την καθημερινή χρήση, αν δεν προστατεύεται με επιπλέον στρώματα προστασίας ή ειδικά φιλμ.

Για να αντιμετωπιστεί αυτή η ευπάθεια, συχνά προστίθεται μια λεπτή επίστρωση από πολυμερές (πλαστικό) υλικό, ή ακόμα και ειδικές στρώσεις προστασίας, αν και αυτές δεν είναι πάντα αρκετές για να αποτρέψουν τη φθορά σε μακροχρόνια χρήση. Η χρήση θήκης και screen protector είναι συνήθως απαραίτητη για να μειωθεί η πιθανότητα φθοράς, ειδικά όταν οι οθόνες είναι ευέλικτες και πιο εκτεθειμένες.

Παρόλες τις βελτιώσεις που έχουν υποστεί στις τελευταίες γενιές, κατασκευαστικά, η λογική τους δεν έχει αλλάξει και τα προβλήματα παραμένουν. Πχ έχουν βελτιωθεί πολύ οι προστασίες οθόνης, αλλά ακόμα δεν πλησιάζουν καν τις συμβατικές οθόνες και ενώ προστατεύουν από ελαφριές γρατζουνιές αλλά δεν είναι τόσο αποτελεσματικά σε περίπτωση σοβαρής φθοράς ή πτώσης.

Αν διαφωνείς κάπου, γράψε μου. Αλλιώς δεν καταλαβαίνω γιατί τόση επιθετικότητα.

Μέσα σε τόσες λίγες λέξεις και έγραψες 2 φορές τη λέξη "ξερόλας", που μάλλον δεν καταλαβαίνεις καν την έννοια, και 2 φορές εριστικός. Γιατί τέτοιο ζόρι;

Τέλος, το "έχω τη συσκευή και ξέρω" δεν είναι επιχείρημα. Ακριβώς επειδή την έχεις θα έπρεπε να μπορείς ότι γράφεις να το στηρίξεις με λογικά επιχειρήματα. "Εριστικός" είμαι όταν σου φέρνω επιχειρήματα και πηγές και "ξερόλας" όταν έχω δίκιο, κατά την εκτίμησή σου...

Επεξ/σία από Tlykog

On 10/09/2024 at 13:05, oldnew said:

Δεν είναι. Είναι σχημα Ζ. Το κατω μέρος δεν είναι οθόνη οταν διπλωσει. Δηλαδή όταν το ακουμπάς στο τραπέζι δεν ακουμπαει οθόνη κατω κατω. Θήκη θα μπαίνει ακριβώς όπως και στα τωρινά fold. Απλα ο μεντεσέδες δεν θα προστατευεται όπως και στα νορμάλ fold. Δεν αλλάζει κάτι. 

Να και ενα unboxing

Η φάση είναι, και τωρα που το επισημάνες, παλι λαθος θα το γραψω. 

You cant learn an old dog, new tricks.. Στα Αγγλικά τα παω καλύτερα. 

Δεν είπα για να το ακουμπάς με την πλάτη (που δεν είχε το Xs ή το Xs 2). Το θέμα είναι στα πλάγια, εκεί η οθόνη είναι απροστάτευτη στην μια από τις γωνίες που κάνει. Όπως ήταν απροστάτευτη στο Mate Xs, από την στιγμή που διπλώνει προς τα έξω και όχι μέσα. Το fold, προστατεύει όλη την εσωτερική, όταν κλείνει, καθώς έχει μόνο τον μεντεσέ από έξω. Αυτό στο ένα δίπλωμα έχει μεντεσέ από έξω και στο άλλο οθόνη, φαίνεται ξεκάθαρα.
Εάν λοιπόν πέσει στο πλάι από την μεριά της οθόνης, την έκατσες. Όπως ακριβώς και στο Mate Xs (και Xs  2).

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 hours ago, pontios said:

Δεν είπα για να το ακουμπάς με την πλάτη (που δεν είχε το Xs ή το Xs 2). Το θέμα είναι στα πλάγια, εκεί η οθόνη είναι απροστάτευτη στην μια από τις γωνίες που κάνει. Όπως ήταν απροστάτευτη στο Mate Xs, από την στιγμή που διπλώνει προς τα έξω και όχι μέσα. Το fold, προστατεύει όλη την εσωτερική, όταν κλείνει, καθώς έχει μόνο τον μεντεσέ από έξω. Αυτό στο ένα δίπλωμα έχει μεντεσέ από έξω και στο άλλο οθόνη, φαίνεται ξεκάθαρα.
Εάν λοιπόν πέσει στο πλάι από την μεριά της οθόνης, την έκατσες. Όπως ακριβώς και στο Mate Xs (και Xs  2).

Ναι ισχύει αυτό που λες. Εννοείται οτι είναι ποιο ευαίσθητο σε αυτό το κομμάτι από τα "απλα" fold. Υπάρχει ενα βιντεο, αν το ξαναβρω θα το βαλω, όπου το δείχνει με τη θήκη που το δίνει η huawei. Η θήκη αυτή προστατεύει και το μεντεσέ. Απλα όταν το κινητο ανοίξει φαίνεται λίγο άσχημη κατά τη γνώμη μου. Η άλλη πλευρά που λες μένει απροστάτευτη όντως. Παω στοίχημα κάποιο τρόπο θα βρούνε να το προστατεύουν και αυτο, αλλά θα είναι σαν τη λύση που βρήκαν για το μεντεσέ, θα φαίνεται άσχημο. 

Η συγκεκριμένη αγορά 3fold πάντα θα απευθύνεται σε πλούσιους δυστυχώς. Διάβασα το κόστος αλλαγής πλακέτας και οθονης αν χαλάσει και ειναι ανω των 1000€ στην Κίνα για το καθένα. Επόμενως μην περιμένετε αυτές οι συσκευές να γίνουν ποτέ mainstream. 

Edit. Στο 11:35 δειτε πως προστατεύει η θηκη το μεντεσε. Επειδή και στις 2 πλευρες μεντεσε εχει πλέον,  αν θες κανεις το ίδιο και απο την αλλη , οποτε θα προστατεύει και τις 2 πλευρες (και 99% θα βγουν τετοιες θήκες), απλά δεν είναι οτι καλύτερο οπτικα.

https://youtu.be/vMx3kVnp11Q

Επεξ/σία από oldnew

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...