kostas_anes Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Καλημέρες στην κοινότητα! Οδηγάω ένα Opel Corsa E cDTI 1.3 πειραγμένο στα 120HP, 250NM (95/190 στοκ), το οποίο εκτός της καθημερινής οδήγησης μπαίνει και πίστα ~1 φορά τον μήνα και τρώει πίεση. Οι δαστάσεις ελαστικού που φοράει είναι 185/65/R15 και πριν ρωτήσετε, ναι μαγουλιάζει το λάστιχο στην πίστα, αλλά δεν διατίθομαι να δώσω μισό χιλιάρικο για ζάντες, ώστε να κατέβω προφίλ στο λάστιχο. Μέχρι ώρας φοράει τα Goodyear EfficientGrip Compact, τα οποία έχουν βγάλει σκάρτα 32k χιλίομετρα και μπορώ να πω ότι με έχουν αφήσει μέσες-άκρες ευχαριστημένο, όμως πλησιάζει η ώρα για αλλαγή (μάλλον μέσα στον μήνα ή τον επόμενο) και ψάχνω κάτι καλύτερο. Κοιτάζοντας κριτικές για λάστιχα που βγαίνουν στην συγκεκριμένη διάσταση και ρωτόντας 1-2 άτομα που σκαμπάζουν περισσότερο από εμένα στα ελλαστικά, έχω καταλήξει στα EfficientGrip Performance 2 της Goodyear. Πολύ καλά σε στεγνό, καλά σε βρεγμένο, γενικά μαζεμένο λάστιχο που δεν χάνει πουθενά και είναι σε όλα άνω του μετρίου. Αυτή την γνώμη έχω σχηματίσει, από όλη την έρευνα που έχω κάνει. Συζήτηση να γίνεται βέβαια, είμαι πάντα ανοιχτός σε εναλλακτικές και να μάθω και κάτι καινούργιο. Αν έχετε κάτι στο νου σας κάτι ανώτερο για την χρήση που θέλω, σε παραπλήσια τιμή ή κάποια εμπειρία με τα συγκεκριμένα λάστιχα θα χαρώ να την ακούσω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostasw Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Προφανώς και σαν κριτήριο επιλογής δεν είναι η πίστα μία φορά τον μήνα. Σαφώς και σε αυτή την διάσταση όλα τα λάστιχα την ίδια συμπεριφορά θα έχουν. Δεν ξέρω που οδηγείς και κάτω υπό ποίες συνθήκες. Michelen Continental Bridgestone Falken Hankook Διαλέγεις και παίρνεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
achilles_g_ Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Αν θέλεις κάτι καλό Bridgestone turanza. Κάτι πιο οικονομικό uniroyal rain expert. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 27 λεπτά πριν, achilles_g_ είπε Αν θέλεις κάτι καλό Bridgestone turanza. Κάτι πιο οικονομικό uniroyal rain expert. Τιμιο το Turanza αν και ειναι στην ιδια κατηγορια με τα EfficientGrip Compact που φοραω τωρα. Τα Rain Expert ειναι αρκετα κατωτερα απο ολες τις επιλογες δυστυχως. Εν πασι περιπτωση, εχω παραγγειλει απο χθες τα Performance 2 και θα τα φορεσω λογικα την Δευτερα που θα ερθουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
salss Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου @TS Τα λάστιχα αυτά δεν είναι για πιστα ωστόσο. Αυτή η κατηγορία touring είναι σχεδιασμένη να λειτουργεί απο θερμοκρασίες πιο χαμηλές από οτι τα αγωνιαρικα και αυτό για να μη σκοτωθεί ο μέσος χρήστης που ξεκινάει να παει απλά βόλτα. Αν θες και πιστα πάρε μια τετραδα sport που λειτουργεί στη θερμοκρασία που πρέπει και με σκληρό πλαϊνο για την καλύτερη πληροφορηση στο τιμνονι ώστε να το ευχαριστηθείς περισσότερο. Είναι κρίμα να τα φυτιλιασεις σε πίστα ενώ δεν κάνουν γι αυτό το λόγο. Όσον αφορά το turanza 6 είναι το πιο νέο λάστιχο σε τεχνολογία αυτή τη στιγμή σε σχέση με το efficient grip 2 που βγήκε το 2020. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2 λεπτά πριν, salss είπε @TS Τα λάστιχα αυτά δεν είναι για πιστα ωστόσο. Αυτή η κατηγορία touring είναι σχεδιασμένη να λειτουργεί απο θερμοκρασίες πιο χαμηλές από οτι τα αγωνιαρικα και αυτό για να μη σκοτωθεί ο μέσος χρήστης που ξεκινάει να παει απλά βόλτα. Αν θες και πιστα πάρε μια τετραδα sport που λειτουργεί στη θερμοκρασία που πρέπει και με σκληρό πλαϊνο για την καλύτερη πληροφορηση στο τιμνονι ώστε να το ευχαριστηθείς περισσότερο. Είναι κρίμα να τα φυτιλιασεις σε πίστα ενώ δεν κάνουν γι αυτό το λόγο. Όσον αφορά το turanza 6 είναι το πιο νέο λάστιχο σε τεχνολογία αυτή τη στιγμή σε σχέση με το efficient grip 2 που βγήκε το 2020. To Turanza το 6 είναι χειρότερο από το T005 του '18. Από Φλεβάρη θα χτιστεί αγωνιστικό που θα εκτελεί αποκλειστικά χρέη πίστας, οπότε εκεί θα γίνει σωστά η επιλογή ελαστικών. Τώρα το Corsa είναι το καθημερινό κυρίως, που τρώει και ένα track day που και που για λόγους εκπαίδευσης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
majunior Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου Έχω τα Performance 185/60/15 σε Yaris, με τοποθέτηση μέσα του ‘21 και το βράδυ του Σαββάτου βρήκα το ένα πίτα με διαρροή από τις ραφές. Τα δύο εμπρός έχουν γίνει σκουπίδια και το αμάξι έχει κάνει κάτω από 34-35k km. Τα πίσω είναι okay για την ηλικία τους. Προσωπικά δε μου έχει ξανατύχει τέτοια ζημιά με τόσο λίγη χρήση. Η Goodyear εντωμεταξύ δίνει διαθεσιμότητα Νοέμβριο και βάλε, οπότε μόνο από κάποιον που τα έχει στο μαγαζί μπορείς να τα βρεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 49 λεπτά πριν, majunior είπε Έχω τα Performance 185/60/15 σε Yaris, με τοποθέτηση μέσα του ‘21 και το βράδυ του Σαββάτου βρήκα το ένα πίτα με διαρροή από τις ραφές. Τα δύο εμπρός έχουν γίνει σκουπίδια και το αμάξι έχει κάνει κάτω από 34-35k km. Τα πίσω είναι okay για την ηλικία τους. Προσωπικά δε μου έχει ξανατύχει τέτοια ζημιά με τόσο λίγη χρήση. Η Goodyear εντωμεταξύ δίνει διαθεσιμότητα Νοέμβριο και βάλε, οπότε μόνο από κάποιον που τα έχει στο μαγαζί μπορείς να τα βρεις. Τα Performance 2 ειναι αδερφέ ή τα σκέτο Performance; Για τα Performance έχω διαβάσει από πολλούς ότι έχουν μικρή διάρκεια ζωής, αλλά λενε ότι στα 2 το έχουν φτιάξει το θέμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου Όντως, τα 2 είναι αυτά ή τα πρώτα; Εγώ έχω τα 2 από 2/2020 με 28.000 χιλιόμετρα και τα πλαϊνά τους είναι σχεδόν σαν καινούργια, καμία σχέση με αυτό που δείχνεις. Ναι μεν δεν έχω κάνει χιλιόμετρα, αλλά κάθονται και για μήνες ακούνητα και τα τρώει ο ήλιος και γενικά ο καιρός. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
majunior Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι είναι τα Performance 1 (δε νομίζω ότι τα 2 βγαίνουν 185/60/15). Έχω πάει πολλά ελαστικά στα 4-5 χρόνια και 50k+ km αλλά δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο στα 3 χρόνια και <35k km. Ακόμα και τα SportContact που είχα κάποια στιγμή που είναι λάστιχα που τρώγονται γρήγορα, δεν είχαν φτάσει σε τέτοιο χάλι τόσο νωρίς. Δεν έχω φώτο από τα πίσω, αλλά η κατάστασή τους είναι πολύ καλύτερη, περίπου όπως θα περίμενες να είναι ένα λάστιχο 3 ετών. Πραγματικά δεν ξέρω πως να το εξηγήσω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 40 λεπτά πριν, majunior είπε Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι είναι τα Performance 1 (δε νομίζω ότι τα 2 βγαίνουν 185/60/15). Έχω πάει πολλά ελαστικά στα 4-5 χρόνια και 50k+ km αλλά δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο στα 3 χρόνια και <35k km. Ακόμα και τα SportContact που είχα κάποια στιγμή που είναι λάστιχα που τρώγονται γρήγορα, δεν είχαν φτάσει σε τέτοιο χάλι τόσο νωρίς. Δεν έχω φώτο από τα πίσω, αλλά η κατάστασή τους είναι πολύ καλύτερη, περίπου όπως θα περίμενες να είναι ένα λάστιχο 3 ετών. Πραγματικά δεν ξέρω πως να το εξηγήσω. Σκεψου και εμενα τα EfficientGrip Compact που εχω μπροστα εχουνε διαλύσει οπως και τα δικα σου και γενικα εχουν πεσει οι επιδοσεις τους κατακορυφα τα τελευταια 2-3000 χιλιομετρα. Η Goodyear ειχε θεματα με ολες τις της σειρες EfficientGrip οσον αφορα την μακροζωια. Οι μετεπειτα εκδοσεις εχουν πολυ καλη διαρκεια ζωης ομως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
definitio Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου On 10/09/2024 at 10:01, kostas_anes said: Καλημέρες στην κοινότητα! Οδηγάω ένα Opel Corsa E cDTI 1.3 πειραγμένο στα 120HP, 250NM (95/190 στοκ), το οποίο εκτός της καθημερινής οδήγησης μπαίνει και πίστα ~1 φορά τον μήνα και τρώει πίεση. Οι δαστάσεις ελαστικού που φοράει είναι 185/65/R15 και πριν ρωτήσετε, ναι μαγουλιάζει το λάστιχο στην πίστα, αλλά δεν διατίθομαι να δώσω μισό χιλιάρικο για ζάντες, ώστε να κατέβω προφίλ στο λάστιχο. Μέχρι ώρας φοράει τα Goodyear EfficientGrip Compact, τα οποία έχουν βγάλει σκάρτα 32k χιλίομετρα και μπορώ να πω ότι με έχουν αφήσει μέσες-άκρες ευχαριστημένο, όμως πλησιάζει η ώρα για αλλαγή (μάλλον μέσα στον μήνα ή τον επόμενο) και ψάχνω κάτι καλύτερο. Κοιτάζοντας κριτικές για λάστιχα που βγαίνουν στην συγκεκριμένη διάσταση και ρωτόντας 1-2 άτομα που σκαμπάζουν περισσότερο από εμένα στα ελλαστικά, έχω καταλήξει στα EfficientGrip Performance 2 της Goodyear. Πολύ καλά σε στεγνό, καλά σε βρεγμένο, γενικά μαζεμένο λάστιχο που δεν χάνει πουθενά και είναι σε όλα άνω του μετρίου. Αυτή την γνώμη έχω σχηματίσει, από όλη την έρευνα που έχω κάνει. Συζήτηση να γίνεται βέβαια, είμαι πάντα ανοιχτός σε εναλλακτικές και να μάθω και κάτι καινούργιο. Αν έχετε κάτι στο νου σας κάτι ανώτερο για την χρήση που θέλω, σε παραπλήσια τιμή ή κάποια εμπειρία με τα συγκεκριμένα λάστιχα θα χαρώ να την ακούσω! την ίδια διάσταση ελαστικών έχω κι εγώ...έχω τα Bridgestone Turanza T005 που ήταν εξαιρετικά για 2,5 χρόνια, μετά έπεσε η απόδοσή τους, όντας ακόμη καλά...αλλά κι εγώ θέλω να τα αλλαξω/δοκιμάσω κατι άλλο... Τα EG Performance 2 θεωρείται αρκετά μεγαλύτερης διάρκειας λάστιχο...εχώ τελικά προς τα εκεί κλίνω... ...διαφορετικά τα Continental PremiumContact 6...καλύτερα μάλλον, αλ΄λα με μικρότερη διάρκεια από τα Goodyear, που είναι λίγο πιο ήσυχα Μετά Primacy 4 και αλλα... Δες τη λίστα με τα λάστιχα σε αυτή τη διάσταση και τα συγκριτικά εδώ https://www.tyrereviews.com/Search/Size/185-65-15/Season/Summer Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου Αναρωτιέμαι σε τι συνθήκες οδηγείτε και είστε σε θέση να διαπιστώνετε ότι από ένα σημείο κι έπειτα πέφτει σε σημαντικό βαθμό η απόδοση των ελαστικών. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2 ώρες πριν, phanispal είπε Αναρωτιέμαι σε τι συνθήκες οδηγείτε και είστε σε θέση να διαπιστώνετε ότι από ένα σημείο κι έπειτα πέφτει σε σημαντικό βαθμό η απόδοση των ελαστικών. Πρέπει να οδηγάς σε κάποιες ιδιαίτερες συνθήκες δηλαδή, για να καταλάβεις ότι το αμάξι γλιστράει, ενώ πριν δεν γλίστραγε στα ίδια σημεία και ότι έχουν αλλάξει τα κρατήματά του; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
definitio Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου Σ 2 hours ago, phanispal said: Αναρωτιέμαι σε τι συνθήκες οδηγείτε και είστε σε θέση να διαπιστώνετε ότι από ένα σημείο κι έπειτα πέφτει σε σημαντικό βαθμό η απόδοση των ελαστικών. Το ερώτημα είναι πώς είναι δυνατόν εσύ να μην καταλαβαίνεις ότι τα ελαστικά σου παλιώνουν...σε τί δρόμους και με τί αυτοκίνητο οδηγείς ώστε να σου είναι τόσο άγνωστη η εμπειρία... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα