Προς το περιεχόμενο

Μini PC GMKtec NucBox M5 Plus | AMD Ryzen 7 5825U | 16 ή 32 GB RAM | 512 GB ή 1 TB SSD | Windows 11 | 235 ή 285 €

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το έχω πάρει to barebone εδώ και 2 μήνες απο το ευρωπαικό site. Είναι εξαιρετικό. Το έχω πλέον για κύριο PC μου. 

Το μόνο θέμα που έχω είναι ότι δεν έχει καλό wifi. Μου κάνει αποσυνδέσεις. Έχει αυτήν την κάρτα: MEDIATEK Corp. MT7922 802.11ax PCI Express Wireless Network Adapter

Υπάρχει κάτι πιο καλό που μπορώ να βάλω; Γιατί θα τοχρειάζομαι σύντομα μόνο ασύρματο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, billyg599 είπε

Το έχω πάρει to barebone εδώ και 2 μήνες απο το ευρωπαικό site. Είναι εξαιρετικό. Το έχω πλέον για κύριο PC μου. 

Το μόνο θέμα που έχω είναι ότι δεν έχει καλό wifi. Μου κάνει αποσυνδέσεις. Έχει αυτήν την κάρτα: MEDIATEK Corp. MT7922 802.11ax PCI Express Wireless Network Adapter

Υπάρχει κάτι πιο καλό που μπορώ να βάλω; Γιατί θα τοχρειάζομαι σύντομα μόνο ασύρματο.

https://vi.aliexpress.com/item/1005006467956479.html

Επεξ/σία από zacharis1955
  • Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, billyg599 said:

Καλή φαίνεται αλλά βλέπω λέει ότι παίζει μονο για win. Πρέπει να βρώ μία για Linux.

H συγκεκριμένη κάρτα της Intel υποστηρίζεται από διάφορες διανομές (πχ Ubuntu). Όμως επειδή είναι σχετικά καινούργια μπορεί να χρειαστεί να κάνεις κάποια extra steps,  αν δεν θέλεις μπορείς να πάρεις μία πιο παλιά της Intel χωρίς WiFi 7 που θα είναι plug n play.

• Like 1
Δημοσ.
On 12/03/2025 at 10:12, billyg599 said:

Να ενημερώσω ότι μετά απο πειραματισμό ότι το πρόβλημα που είχα ήταν ότι η κάρτα του mini pc συνδεόταν αυτόματα στο δίκτυο στα 2.4GHz. Έχω ασύρματο receiver logitech που μάλλον χρησιμοποιούσε το ίδιο κανάλι και δημιουργούσε παρεμβολή. Μόλις τον έβγαλα οκ (και ο ίδιος ο receiver είχε προβλήματα στο mouse scrolling). To έβαλα τώρα το PC στο linux να μπαίνει μόνο στο 5GHz. 

Οπότε να ξέρεi όποιος το πάρει ότι η συγκεκριμένη wifi card είναι οκ (και σε linux).

• Like 3
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 12/3/2025 στις 8:06 ΜΜ, billyg599 είπε

Καλή φαίνεται αλλά βλέπω λέει ότι παίζει μονο για win. Πρέπει να βρώ μία για Linux.

Δεν ξέρω για τη ΒΕ200, είναι πολύ νέα και μπορεί να έχει θέματα, αλλά μια καλή κάρτα που δουλεύει 100% σε linux με driver του πυρήνα είναι αυτή....

https://www.skroutz.gr/s/29531237/Intel-Wi-Fi-6E-AX210-M-2-Asyrmati-Karta-Diktyou-Wi-Fi-6-2400Mbps-PCI-e.html

Αν σου αρκεί είναι ΟΚ, την έχω σε 2 laptop και είμαι ευχαριστημένος, καμμια σχέση με mediatek/realtek και το bluetooth δεν εχει κανένα πρόβλημα σε συνδυασμό με το wifi.

image.png.a9399b74586c5826aa4b6bd15a9b3fe7.png

και είμαι ένα δωμάτιο μακρυά από το AP

Επεξ/σία από evark

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...