Garnila Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Καλησπερα! Ειμαι στην αναζητηση λαπτοπ και πρωτη μου επιλογη ειναι το macbook air με τον m3 επεξεργαστη. Ωστοσο θα χρειαστω να τρεξω προγραμμα που ειναι συμβατο μονο με windows 10. Υπαρχει ασφαλης τροπος να εγκαταστησω εξτρα λογισμικο ή παω για λαπτοπ με windows? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsoukalasKaminia Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου https://www.parallels.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Garnila Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 10 ώρες πριν, tsoukalasKaminia είπε https://www.parallels.com/ Καλο το virtual machine αλλα δεν θα εχω κολληματα; Θα προτιμουσα κατι του τυπου dual boot αν γινεται και δωρεαν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
J0hn82 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Δεν υποστηρίζεται από την Apple & Microsoft κάτι τέτοιο. Μόνο με virtualization όπως σου είπαν, Parllels ή VMWare Fusion. Κολλήματα λόγω virtualization δεν υπάρχουν. Μόνο λόγο resources, να θέλει π.χ. 8 GiB RAM και εσυ να του δώσεις 2… Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Δεν γίνεται από όσο ξέρω στα M series cpu να βάλεις native άλλο OS. Υπάρχουν επιλογές από VM πχ UTM (free) και το VMware Fusion που νομίζω και αυτό έγινε free αλλά θέλει ένα εξοντωτικό registration. Το parallels τα σπάει αλλά δεν είναι δωρεάν, παίζει και video games αρκεί να μην έχουν κάποιο gameguard όπως πχ το Lineage2 που crashάρει ο gameguard ενώ το παιχνίδι παίζει με emulation. Αλλά θα θες 80 ~120€ το χρόνο για το subscription model, η εφάπαξ έκδοση δεν ξέρω αν αξίζει τώρα που σε λίγες βδομάδες θα βγει το επόμενο main version και δεν θα το δώσουν ως δωρεάν upgrade. Αν είχαν πολιτική ότι μιας που είναι κοντά η επόμενη έκδοση να πάρεις την επόμενη δωρεάν θα άξιζε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Garnila Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 3 ώρες πριν, J0hn82 είπε Δεν υποστηρίζεται από την Apple & Microsoft κάτι τέτοιο. Μόνο με virtualization όπως σου είπαν, Parllels ή VMWare Fusion. Κολλήματα λόγω virtualization δεν υπάρχουν. Μόνο λόγο resources, να θέλει π.χ. 8 GiB RAM και εσυ να του δώσεις 2… Mε το vmware θα μπορω να εγκαταστησω windows 10 ή μονο windows 11; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 46 minutes ago, Garnila said: Mε το vmware θα μπορω να εγκαταστησω windows 10 ή μονο windows 11; Αν έχεις το .iso μπορείς να βάλεις ότι θες απλά τα M series macs είναι arm64 και όχι amd64 και τα μόνα win arm64 που υπάρχουν είναι τα 11. Οπότε αν βάλεις το .iso από τα 10άρια το πιθανό είναι να παίζουν με emulation και θα το βλέπεις λίγο πιο ζεστό το mac και θα κρατάει λιγότερο η μπαταρία. Τουλάχιστον αυτό είδα εγώ σε μένα και με το Μ1 και με το Μ3 που έχω τώρα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
satsok2 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου Να ρωτήσω κάτι χαζό. Με virtual machine , θα είναι σα να ξεκινά ένα λειτουργικό πάντα από το μηδέν , σαν φρέσκια εγκατάσταση; Η μπορώ πχ στα windows/linux που θα τρέχω με VM σε Mac να χτίζω κάθε φορά το σύστημα; Πχ να εγκαθιστώ ένα πρόγραμμα, το οποίο σε 20 μέρες που θα ξανατρέξω vm θα παραμένει εγκατεστημένο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Στις 20/9/2024 στις 12:41 ΜΜ, satsok2 είπε Να ρωτήσω κάτι χαζό. Με virtual machine , θα είναι σα να ξεκινά ένα λειτουργικό πάντα από το μηδέν , σαν φρέσκια εγκατάσταση; Η μπορώ πχ στα windows/linux που θα τρέχω με VM σε Mac να χτίζω κάθε φορά το σύστημα; Πχ να εγκαθιστώ ένα πρόγραμμα, το οποίο σε 20 μέρες που θα ξανατρέξω vm θα παραμένει εγκατεστημένο; Εννοείται ότι τα virtual machines μπορούν να δουλέψουν και σαν κανονικοί υπολογιστές, ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος. Μάλλον μπερδεύεις τα virtual machines με το deep freeze όπου το σύστημα ξεκινάει κάθε φορά από ένα συγκεκριμένο configuration. Ίσως καλύτερα να δουλέψεις περισσότερο τα virtual machines ωστε να σου λυθούν οι οποίες απορίες σχετικά με το Mac OS και όχι μόνο. Μπορείς να στήσεις οποιοδήποτε λειτουργικό σε virtual machine φυσικά με το penalty των χαμηλών επιδόσεων και περιορισμένων λειτουργιών. Τωρα που το windows πάει να γίνει( αυτό που βασικά ήταν εξαρχής ) application, θα σου χρειαστεί να κατανοήσεις αυτήν την λειτουργία. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα