Neptu Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) γράφω απλά από περιέργια. έχω ένα αρχείο xlsx με 4 φύλλα. Όλα τα φύλλα έχουν μέσα οικονομικά στοιχεία. Δηλαδή αριθμούς μορφοποιημένους σε €. Ανοίγω μια φορά το αρχείο και βλέπω τα πάντα σε $. Το κλείνω, το ανοίγω πάλι και τα δείχνει κανονικά σε €. το δουλεύω κάποιες φορές προσθέτοντας δεδομένα και όλα καλά. Πριν 2-3 μέρες όμως το ανοίγω και βλέπω τα πάντα σε $,. Κάποιο κόλλημα λέω θα έφαγε πάλι όπως την προηγούμενη φορά, θα στρώσει. Έλα όμως που δεν αλλάζει.Προσωπικά δε με ενοχλεί, δε μου είναι τίποτα να επιλέξω τα κελιά και να τα μετατρεψω σε €. Το θέμα μου είναι πως έγινε αυτό. Να ήταν ένα κελί ή μια περιοχή να πω ότι το έκανα εγώ καταλάθος χωρίς να το καταλάβω αλλά έχουν γίνει τα πάντα. Όλα τα φύλλα. Αυτό δε μπορεί να γίνει καταλάθος. Ειδικά τα 2 φύλλα δε τα πειράζω καθόλου αφού εκεί αθροίζονται κάποια ποσά από τα υπόλοιπα φύλλα. Εκτός αν υπάρχει κάποια επιλογή που δε γνωρίζω που κάνει μαζική μετατροπή σε όλο το βιβλίο.. Γι αυτό περισσότερο ρωτάω. Ανοίγω κι άλλα βιβλία στον ίδιο υπολογιστή με οικονομικά δεδομένα πάλι αλλά εμφανίζονται σωστά με €. Μόνο το συγεκριμένο αρχείο έχει θέμα. Το οποίο δεν έχει φύγει από τον υπολογιστή και δεν έχει ανοιχτεί από άλλο πρόγραμμα. Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου από Neptu
micos000 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Πάτα εκτέλεση (windows+r) και δώσε intl.cpl Πάτα "Πρόσθετες ρυθμίσεις" και καρτέλα "Νόμισμα" και σιγουρέψου ότι είναι σε €. Πάτα ΟΚ και μετά καρτέλα "Διαχείριση" και πρέπει στο κάτω πεδίο να είναι "Ελληνικά-Ελλάδας".
Neptu Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 22 ώρες πριν, micos000 είπε Πάτα εκτέλεση (windows+r) και δώσε intl.cpl Πάτα "Πρόσθετες ρυθμίσεις" και καρτέλα "Νόμισμα" και σιγουρέψου ότι είναι σε €. Πάτα ΟΚ και μετά καρτέλα "Διαχείριση" και πρέπει στο κάτω πεδίο να είναι "Ελληνικά-Ελλάδας". ολα αυτά είναι σωστά. Το θέμα είναι ότι μου το έκανε σε ένα βιβλίο. Και δε παίζει σε καμία περίπτωση να το έκανα καταλάθος. Διότι άντε να έκανα το ένα φύλλο, αλλα να το έκανα σε όλα τα φύλλα δε παίζει. Και το περίεργο είναι ότι όπως έγραψα το έκανε μια φορά, το θεώρησα "κόλλημα" και όντως διορθώθηκε και μετά έμεινε μόνιμο. Εντάξει δεν είναι πρόβλημα αλλά το έχω απορία πως έγινε και γιατί δεν έγινε σε όλα τα αρχεία που έχω. Επίσης η μορφοποίηση δεν είναι currency (όπως την είχα εγώ με €) αλλά άλλαξε σε custom. Δεν έγινε δηλαδή currency με $. Κάτι παίχτηκε, τώρα τι ποιος ξέρει. Επι ευκαιρίας όμως να γράψω κάτι άλλο που όντως μου δημιουργεί πρόβλημα και δε μπορώ να το λύσω. Στο κινητό έχω τη γλώσσα στα αγγλικά. Χρησιμοποιώ το wps office και το OfficeSuite. Έχω αρχεία excel με ημερομηνίες με τη μορφή ηη/μμ/εεεε. Ανοίγω τα αρχεία στο κινητό με τα παραπάνω προγράμματα και μου χαλάνε τη μορφοποίηση. Την κάνουν μμ/ηη/εεεε και πολλές φορές δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα. Την μετατρέπουν δηλαδή με το αμερικάνικο σύστημα. Οπότε αν κάνω εγώ μια αλλαγή στο κινητό και ανεβάσω το αρχείο στο cloud και το δω στον υπολογιστή, όλες οι ημερομηνίες μετατρέπονται σε μορφή μμ/ηη/εεεε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα