Προς το περιεχόμενο

H Apple παρουσίασε το iPhone 16, με δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης και πλήκτρο ελέγχου της κάμερας


Axlmon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Νέος, ισχυρότερος επεξεργαστής, αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης αλλά και βελτιώσεις σε επίπεδο οθόνης είναι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά που συνοδεύουν την επίσημη παρουσίαση του iPhone 16.

Η Apple ανακοίνωσε το iPhone 16, την τελευταία έκδοση του προϊόντος που έχει καταστεί συνώνυμο του τεχνολογικού κολοσσού. Το iPhone 16 κυκλοφορεί στην αγορά σε μια ποικιλία ελαφρώς ανανεωμένων χρωμάτων, ζωηρότερων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Διαφοροποιήσεις έχουμε και στην ανανεωμένη διάταξη διπλής κάμερας στο πίσω μέρος του, που επανέρχεται σε κάθετη τοποθέτηση, όπως είδαμε για τελευταία φορά στο iPhone 12 από το 2020.

Το iPhone 16 διαθέτει μια ποικιλία βελτιώσεων σε επίπεδο υλικού εξοπλισμού, ξεκινώντας από τα θεμέλια της συσκευής, το νέο τσιπ A18, τεχνολογίας 3nm, που είναι κατά 30% ταχύτερο από την CPU του iPhone 15, ένα Action Button που έκανε το ντεμπούτο του στα περσινά Pro μοντέλα καθώς και ένα νέο, απτό πλήκτρο ελέγχου της κάμερας, κάτω από το κουμπί λειτουργίας.

Ως προς το Α18, αυτό διαθέτει CPU έξι πυρήνων, GPU 5 πύρινων και Neural Engine δεκαέξι πυρήνων, για ταχύτερες επιδόσεις σε επίπεδο λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης. Η Apple ανακοίνωσε επίσης ότι το A18 διαθέτει ένα νέο υποσύστημα μνήμης για την όσο το δυνατόν ταχύτερη διακίνηση δεδομένων.

image.png.b383b286a23c15fe61b321b5c88a6833.png

Το iPhone 16 θα είναι η πρώτη πρόταση της Apple στην κατηγορία των smartphones που θα ενσωματώνει το Apple Intelligence, αφού η εταιρεία παρουσίασε για πρώτη φορά το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης στο πλαίσιο της WWDC, εκεί όπου αρχικά ήταν περιορισμένο μόνο στα μοντέλα iPhone 15 επιπέδου Pro.

Χάρη στο Α18, όπως επισημαίνει η Apple, iPhone 16 είναι το πρώτο iPhone, εκτός εκείνων της κατηγορίας Pro, που υποστηρίζει την επερχόμενη σουίτα χαρακτηριστικών τεχνητής νοημοσύνης που η εταιρεία ονομάζει Apple Intelligence. Αυτό θα επιτρέψει λειτουργίες όπως η φωτογράφηση εστιατορίων για να εμφανιστεί το μενού ή η αναγνώριση της ράτσας των σκύλων που συναντά κανείς στο δρόμο, στρέφοντας απλά κάθε φορά την κάμερα προς το σημείο που ενδιαφέρει το χρήστη. Η Apple περιγράφει αυτά τα δύο παραδείγματα με τον όρο «Visual Intelligence» (Οπτική Ευφυΐα), με τη δυνατότητα αυτή να βασίζεται στη λειτουργία ελέγχου της κάμερας του iPhone 16, οπότε πρόκειται για κάτι το ιδιαίτερο σε αυτό το νέο μοντέλο.

Σχεδιαστικά, το iPhone 16 ακολουθεί τις ίδιες γενικές κατευθύνσεις με το 15, με ένα τετραγωνισμένο πλαίσιο, πίσω γυαλί που επιτρέπει ασύρματη φόρτιση μέσω τεχνολογίας MagSafe, το Dynamic Island που εισήγαγε η Apple για να φιλοξενεί την εμπρόσθια κάμερα καθώς και τους αισθητήρες αναγνώρισης προσώπου (Face ID). Υπάρχει επίσης και θύρα φόρτισης/δεδομένων USB-C στη βάση του.

image.jpeg.ccac1b547250664c359bfa9cd15a0a5a.jpeg

Παρότι η σχεδιαστική επάνοδος στους κάθετα ευθυγραμμισμένους πίσω φακούς μπορεί να φααντάζει κάπως παράξενη, με δεδομένο ότι ήταν μια επιλογή από την οποία η Apple είχε απομακρυνθεί στο παρελθόν, πρόκειται για μια κίνηση η οποία μπορεί να ερμηνευτεί ευκολότερα στο πλαίσιο της καλύτερης υποστήριξης των λειτουργιών βίντεο στο Apple Vision Pro.

Η οθόνη έχει τα ίδια μεγέθη με πριν (6,1 ίντσες για το κανονικό iPhone 15, 6,7 για το Plus), αλλά μπορεί να φτάσει τα 2.000 nits φωτεινότητας σε ηλιόλουστο περιβάλλον και μόλις το 1 nit στο σκοτάδι. Οι νέες οθόνες διαθέτουν επίσης ειδική κεραμική επίστρωση για την προστασία τους από φθορές, η οποία περιγράφεται ως κατά 50% ανθεκτικότερη σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση. Για μια ακόμη χρονιά, η Apple αφήνει το ρυθμό ανανέωσης των απλών iPhone στα 60Hz, κάτι που δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις.

Το iPhone 16 ξεκινά από τα 799 δολάρια με αποθηκευτικό χώρο 128 GB ενώ το iPhone 16 Plus ξεκινά στα 899 δολάρια με τον ίδιο αποθηκευτικό χώρο. Κυκλοφορούν στις ΗΠΑ στις 20 Σεπτεμβρίου όπως και στην Ελλάδα όπως μαθαίνουμε, με τη χώρα μας να βρίσκεται στο πρώτο κύμα λανσαρίσματος. 

Ενημέρωση 10/9 - 13:50 - Οι τιμές που θα ισχύσουν στη χώρα μας είναι ίδιες με την περσινή γενιά. Αναλυτικά:

iPhone 16

  • iPhone 16 128GB - €979
  • iPhone 16 256GB - €1119
  • iPhone 16 512GB  - €1369

iPhone 16 Plus

  • iPhone 16 Plus 128GB - €1139
  • iPhone 16 Plus 256GB - €1269
  • iPhone 16 Plus 512GB - €1529

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχει καταντήσει ανέκδοτο πλέον, κανένα νόημα να γίνονται αυτά τα event με τόσο ασήμαντες αναβαθμίσεις που παρουσιάζονται δήθεν θριαμβευτικά. 

  • Like 15
  • Thanks 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, Superuser είπε

Από το 25 όλοι κουμπί κάμερας

Ποιοι ολοι?

Spoiler

Ο μπαμπης ο σουγιας, ο κωστας ο γκοτζιλας και πεταλουδας ο μακης?

Ήταν υπαρκτό πρόσωπο ο Μπάμπης ο Σουγιάς;

 

  • Haha 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Apple Γερμανια (επισημα)

https://www.apple.com/de/shop/buy-iphone/iphone-16-pro

https://www.apple.com/de/shop/buy-iphone/iphone-16

16 949

 plus 1099

Pro 1199

Max 1449

 

Ιταλια

https://www.apple.com/it/shop/buy-iphone/iphone-16

https://www.apple.com/it/shop/buy-iphone/iphone-16-pro

16 979

plus 1129

pro 1239

max 1489

Ελλαδα θα ειναι λογικα ιδιες τιμες με περσυ πιο κοντα στις τιμες Ιταλιας απο 20 Σεπ και επειτα....... 

 

** καλυτερο deal για καποιον που δεν εχει iPhone κ θελει Pro ή Max δειχνει το 15 pro/15 max μεχρι να εξαντληθει το στοκ αφου δεν στερουνται και πολλα. 

Επεξ/σία από aces
  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

21 minutes ago, martisaul said:

Έχει καταντήσει ανέκδοτο πλέον, κανένα νόημα να γίνονται αυτά τα event με τόσο ασήμαντες αναβαθμίσεις που παρουσιάζονται δήθεν θριαμβευτικά. 

εγώ το βρίσκω εντυπωσιακό το όλο event και οι αναβαθμίσεις αφορούν κυρίως το λογισμικό, AI intelligence, το Machine learning, Health aid  δεν θα τρεξω να το παρω αλλα υπαρχει ενα βημα εξελιξης σε σχεση με περυσι, οκ οι τιμες ειναι joke κλασσικα οπως και στα samsung,

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

26 λεπτά πριν, martisaul είπε

Έχει καταντήσει ανέκδοτο πλέον, κανένα νόημα να γίνονται αυτά τα event με τόσο ασήμαντες αναβαθμίσεις που παρουσιάζονται δήθεν θριαμβευτικά. 

Αν μιλάμε για τα απλά iPhone 16 ίσα ίσα που φέτος έδωσε τα περισσότερα spec bump τα τελευταία χρόνια.

Μην περιμένεις σε ένα χρόνο να σου δώσουν παραπάνω. Οποίος το κάνει του χρόνου δε θα έχει τι να πουλήσει. Δεν έχεις άδικο απλά είναι πολυεθνικές και πρώτο μέλημα είναι να μας αρμέξουν.

Το μόνο σπαστικό είναι τα 60hz της οθόνης που δεν τα πάει 120hz για τους γνωστούς απαράδεκτους λόγους.

Επίσης για άτομα σαν εμένα (15 pro) που δεν θέλουν να αλλάζουν κάθε χρόνο συσκευή είναι βολικό να περιμένεις 3-5 μοντέλα για να πάρεις σημαντικές αλλαγές χωρίς να μένεις πίσω σε κάτι που όντως θα ήταν χρήσιμο. 


Αν τα θυμάμαι καλά +30% performance αντί του κλασικού 15%

Μεγαλύτερη Μπαταρία 

Βελτιωμένες κάμερες με υποστήριξη spatial video.

συν gimmick όπως action button και camera button.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...