escapee Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2024 καλησπερα, θελω να αναφερω ενα προβλημα για να μου πειτε οσοι το εχετε αν το εχετε παρατηρησει. εχω το iphone 16 pro ,έχω επιλεξει απο το μενου η φορτιση του να φτανει στο 90% . αλλα αυτο στην πραξη δεν συμβαινει. ειτε αποσυνδεσω τον φορτιστη μολις φτασει στο 90 % (αποσυνδεση φορτιστη εντος +- 5 λεπτων ) , είτε αποσυνδεσω τον φορτιστη μετα απο 30 λεπτα ( αφου φτασει στο 90% ) , ενω στην οθονη βλεπω να γραφει 90 % ( και στις δυο περιπτωσεις αποσυνδεσης φορτιστη που ανέφερα πριν ) , οταν θα κάνω επανεκίνηση του iphone η οθόνη θα δείχνει 94% μπαραρία. το έχει αντιμετωπίσει κανεις αλλος αυτο ; διοτι οπως το αντιλαμβάνομαι , το τηλέφωνο δεν εκτελεί τις προτιμήσεις του χρήστη.
aces Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, escapee είπε καλησπερα, θελω να αναφερω ενα προβλημα για να μου πειτε οσοι το εχετε αν το εχετε παρατηρησει. εχω το iphone 16 pro ,έχω επιλεξει απο το μενου η φορτιση του να φτανει στο 90% . αλλα αυτο στην πραξη δεν συμβαινει. ειτε αποσυνδεσω τον φορτιστη μολις φτασει στο 90 % (αποσυνδεση φορτιστη εντος +- 5 λεπτων ) , είτε αποσυνδεσω τον φορτιστη μετα απο 30 λεπτα ( αφου φτασει στο 90% ) , ενω στην οθονη βλεπω να γραφει 90 % ( και στις δυο περιπτωσεις αποσυνδεσης φορτιστη που ανέφερα πριν ) , οταν θα κάνω επανεκίνηση του iphone η οθόνη θα δείχνει 94% μπαραρία. το έχει αντιμετωπίσει κανεις αλλος αυτο ; διοτι οπως το αντιλαμβάνομαι , το τηλέφωνο δεν εκτελεί τις προτιμήσεις του χρήστη. Οταν γινεται restart το ποσοστο μεταβαλλεται με μερικη αποκλιση απο το πραγματικο για τα υπολοιπα οτι ισχυει για το 80% ισχυει κ για το 90% https://support.apple.com/el-gr/108055 Με ενεργοποιημένο το Όριο του 80%, το iPhone θα φορτίζεται περιστασιακά στο 100% για να διατηρεί ακριβείς εκτιμήσεις κατάστασης φόρτισης της μπαταρίας. Πληροφορίες για το Όριο 80% με τα μοντέλα iPhone 15 Με τα μοντέλα iPhone 15, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ της Βελτιστοποιημένης φόρτισης μπαταρίας, του Ορίου 80% και της επιλογής «Καμία». Όταν επιλέξετε Όριο 80%, το iPhone θα φορτίζει έως και 80% περίπου και στη συνέχεια θα σταματά τη φόρτιση. Αν το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας μειωθεί στο 75%, η φόρτιση θα συνεχιστεί μέχρι το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας να φτάσει ξανά περίπου το 80%. Με ενεργοποιημένο το Όριο του 80%, το iPhone θα φορτίζεται περιστασιακά στο 100% για να διατηρεί ακριβείς εκτιμήσεις κατάστασης φόρτισης της μπαταρίας. Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2024 από aces
avacan23 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2024 Αγόρασα από αμαζον φορτιστή esr magsafe για αυτοκίνητο με qi2 και φορτίζει πιο γρήγορα όντως. επίσης τρομερή η θήκη της nomad modern leather. Πολύ ωραία κουμπιά με καλό grip και 2 βασικά πλεονεκτήματα. Μεγάλο άνοιγμα στο camera button και στη θύρα φόρτισης για να χωράει το καλώδιο. τα προτείνω και τα 2 για αγορα. https://youtu.be/oWjsqMagEr8?feature=shared
escapee Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2024 Στις 3/10/2024 στις 12:13 ΜΜ, aces είπε Οταν γινεται restart το ποσοστο μεταβαλλεται με μερικη αποκλιση απο το πραγματικο για τα υπολοιπα οτι ισχυει για το 80% ισχυει κ για το 90% https://support.apple.com/el-gr/108055 Με ενεργοποιημένο το Όριο του 80%, το iPhone θα φορτίζεται περιστασιακά στο 100% για να διατηρεί ακριβείς εκτιμήσεις κατάστασης φόρτισης της μπαταρίας. Πληροφορίες για το Όριο 80% με τα μοντέλα iPhone 15 Με τα μοντέλα iPhone 15, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ της Βελτιστοποιημένης φόρτισης μπαταρίας, του Ορίου 80% και της επιλογής «Καμία». Όταν επιλέξετε Όριο 80%, το iPhone θα φορτίζει έως και 80% περίπου και στη συνέχεια θα σταματά τη φόρτιση. Αν το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας μειωθεί στο 75%, η φόρτιση θα συνεχιστεί μέχρι το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας να φτάσει ξανά περίπου το 80%. Με ενεργοποιημένο το Όριο του 80%, το iPhone θα φορτίζεται περιστασιακά στο 100% για να διατηρεί ακριβείς εκτιμήσεις κατάστασης φόρτισης της μπαταρίας. Καλησπέρα ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Το πρόβλημα που αναφέρω συμβαίνει σε κάθε φόρτιση και όχι περιστασιακά (Επίτηδες μετά από κάθε φόρτιση κάνω επανεκκίνηση για να το ελέγξω πλέον ).
aces Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 14/10/2024 στις 12:15 ΠΜ, escapee είπε Καλησπέρα ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Το πρόβλημα που αναφέρω συμβαίνει σε κάθε φόρτιση και όχι περιστασιακά (Επίτηδες μετά από κάθε φόρτιση κάνω επανεκκίνηση για να το ελέγξω πλέον ). you are welcome Γενικα σαν κανονα 1) αν κρατας τη συσκευη το πολυ 2 με 3 ετη φορτιζε το οπως σε βολευει αρκει να μην πεσει κατω απο 25% δεν χρειαζεσαι το οριο 80% - ισως μονο για τη μεταπωληση 2) αν τις κρατας περισσοτερο χρονια τις συσκευες 4-6 χρ. καλυτερα ενεργοποησε το οριο στο 80% για να κρατησει περισσοτερο η μπαταρια κ η υγεια (κ παλι θα αλλαχτει η μπαταρια περιπου στα 2,5/3 ετη αναλογα τη χρηση) Οπως και να εχει η μπαταρια ειναι αναλωσιμη και θα αλλαχτει καποια στιγμη ειτε ετσι ειτε αλλιως απλα με το 80% δεν ανεβαζει θερμοκρασιες - δεν ζοριζεται η συσκευη και κερδιζεις κανα 6μηνο παραπανω μεχρι την αλλαγη μπαταριας στα επισημα. (εφοσον τις κρατας χρονια) Τελος σ αυτο που αναφερεις, Περιστασιακα (καποιες φορες) υπαρχει μια μικρη αποκλιση πχ φορτιση μεχρι 80% μετα απο restart το δειχνει 83% το βγαζει εχει μια μικρη αποκλιση αλλα ΟΧΙ παντα μετα απο επανεκκίνηση που βεβαια δεν γινεται συχνα σε iPad/iPhone το restart. Δεν υπαρχει λογος ανησυχιας ουτε να κανεις συνεχεια restart ειναι ""σχετικα φυσιολογικο"" το ποσοστο ειναι κ λιγο ενδεικτικο Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2024 από aces 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2024 16 hours ago, aces said: you are welcome Γενικα σαν κανονα 1) αν κρατας τη συσκευη το πολυ 2 με 3 ετη φορτιζε το οπως σε βολευει αρκει να μην πεσει κατω απο 25% δεν χρειαζεσαι το οριο 80% - ισως μονο για τη μεταπωληση 2) αν τις κρατας περισσοτερο χρονια τις συσκευες 4-6 χρ. καλυτερα ενεργοποησε το οριο στο 80% για να κρατησει περισσοτερο η μπαταρια κ η υγεια (κ παλι θα αλλαχτει η μπαταρια περιπου στα 2,5/3 ετη αναλογα τη χρηση) Οπως και να εχει η μπαταρια ειναι αναλωσιμη και θα αλλαχτει καποια στιγμη ειτε ετσι ειτε αλλιως απλα με το 80% δεν ανεβαζει θερμοκρασιες - δεν ζοριζεται η συσκευη και κερδιζεις κανα 6μηνο παραπανω μεχρι την αλλαγη μπαταριας στα επισημα. (εφοσον τις κρατας χρονια) Τελος σ αυτο που αναφερεις, Περιστασιακα (καποιες φορες) υπαρχει μια μικρη αποκλιση πχ φορτιση μεχρι 80% μετα απο restart το δειχνει 83% το βγαζει εχει μια μικρη αποκλιση αλλα ΟΧΙ παντα μετα απο επανεκκίνηση που βεβαια δεν γινεται συχνα σε iPad/iPhone το restart. Δεν υπαρχει λογος ανησυχιας ουτε να κανεις συνεχεια restart ειναι ""σχετικα φυσιολογικο"" το ποσοστο ειναι κ λιγο ενδεικτικο Οι σχετικές δοκιμές που έχουν γίνει εως τώρα, έχουν δείξει μια βελτίωση στη φθορά της υγείας της μπαταρίας κάπου στο 10-12% όταν ήταν ενεργοποιημένο το όριο στη φόρτιση. 2
aces Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, billdanos είπε Οι σχετικές δοκιμές που έχουν γίνει εως τώρα, έχουν δείξει μια βελτίωση στη φθορά της υγείας της μπαταρίας κάπου στο 10-12% όταν ήταν ενεργοποιημένο το όριο στη φόρτιση. Good ειδικά για αυτούς που τις κρατάνε χρόνια τις συσκευές είναι αρκετό το 10%-12% κέρδος σε βάθος χρόνου/μακροπροθεσμα. Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2024 από aces 1
George6633 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Εγώ που είμαι ψυχαναγκαστικος ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το και θέλω να ξεκινάω να χρησιμοποιώ το τηλέφωνο όταν γράφει 100% μάλλον δεν θα κερδίσω ποτέ αυτό το 10-12% 😁 Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2024 από George6633 2
Super Moderators billdanos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2024 1 minute ago, George6633 said: Εγώ που είμαι ψυχαναγκαστικος ή όποιος αλλιώς θέλετε πείτε το και θέλω να ξεκινάω να χρησιμοποιώ το τηλέφωνο όταν γράφει 100% μάλλον δεν θα κερδίσω ποτέ αυτό το 10-12% 😁 Τα ίδια κι εγώ συν το ότι από το 80 στο 100% κερδίζεις αρκετές ώρες επιπλέον αυτονομίας! Το iPhone 13 Pro που το είχα για 3 χρόνια, στο τέλος είχε 80% health αφήνοντας το όλα αυτά τα χρόνια κάθε βράδυ στον ασύρματο φορτιστή μέχρι το πρωί. Αν του είχα βάλει το όριο στη φόρτιση, άντε να είχε 85-86% οπότε σιγά το θέμα. Εξάλλου και το ποσοστό στο health είναι σχετικό και δεν έχει νόημα να το κοιτάζουμε συνεχώς εκτός κι αν η συσκευή συμπεριφέρεται σημαντικά διαφορετικά σε σχέση με το συνηθισμένο. 1
avacan23 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Φανταστείτε ότι η μπαταρία είναι ένα μεγάλο άδειο πάρκινγκ. Μέχρι το 80% τα αμάξια που φορτίζουν παρκάρουν όπου θέλουν μετά το 80% έως το 100% ζορίζεται η φάση . Όποιος μπορεί ας το κάνει μέχρι το 80% και ας φορτίζει όταν πέφτει 20%. Το περσινό 15 max έχει τώρα μετά από 1 έτος υγεία μπαταρίας 97% ενω συνάδελφος που δεν τον ένοιαζε είναι στο 89%. Σίγουρα υπάρχει διαφορά. Αγοράστε πάντως για το αυτοκίνητο φορτιστή MagSafe με Qi2. Αξίζει! Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2024 από avacan23
Just_travel_everywhere Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2024 εγω που πηρα το 256 και σκεφτομαι να το αλλαξω με το 1 τβ ειμαι τραγικος ?οταν μπορεις και βαζεις εναν δισκο χωρις προβλημα ??
aces Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 17/10/2024 στις 11:42 ΠΜ, avacan23 είπε Φανταστείτε ότι η μπαταρία είναι ένα μεγάλο άδειο πάρκινγκ. Μέχρι το 80% τα αμάξια που φορτίζουν παρκάρουν όπου θέλουν μετά το 80% έως το 100% ζορίζεται η φάση . Όποιος μπορεί ας το κάνει μέχρι το 80% και ας φορτίζει όταν πέφτει 20%. Το περσινό 15 max έχει τώρα μετά από 1 έτος υγεία μπαταρίας 97% ενω συνάδελφος που δεν τον ένοιαζε είναι στο 89%. Σίγουρα υπάρχει διαφορά. Αγοράστε πάντως για το αυτοκίνητο φορτιστή MagSafe με Qi2. Αξίζει! Μεγαλη διαφορα το 97 με το 89% για ιδια συσκευη στο ιδιο χρονικο διαστημα η αγορα...... Αξιζει μονο αν σκοπευεις να κρατησεις τη συσκευη αρκετα χρονια περισσοτερο παρα σε συχνοτερες αλλαγες συσκευων εκτος βεβαια για μεγαλυτερη αξία σε πιθανη μεταπωληση (θεωρητικα οσο καλυτερη η υγεια μπαταριας τοσο ευκολοτερα θα δωθει αν και αυτο δεν ισχυει παντα) Αν τις αλλαζεις συχνοτερα τις συσκευες το φορτιζεις οπως βολευει..... Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2024 από aces
Super Moderators billdanos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2024 3 minutes ago, aces said: Μεγαλη διαφορα το 97 με το 89% για ιδια συσκευη στο ιδιο χρονικο διαστημα η αγορα...... Αξιζει μονο αν σκοπευεις να κρατησεις τη συσκευη αρκετα χρονια περισσοτερο παρα σε συχνοτερες αλλαγες συσκευων εκτος βεβαια για μεγαλυτερη αξία σε πιθανη μεταπωληση (θεωρητικα οσο καλυτερη η υγεια μπαταριας τοσο ευκολοτερα θα δωθει αν και αυτο δεν ισχυει παντα) Αν τις αλλαζεις συχνοτερα τις συσκευες το φορτιζεις οπως βολευει..... 89% μετά από έναν χρόνο δεν είχα ποτέ σε καμία συσκευή μου όσο χάλια και να τη φόρτιζα! Στο 89% θα πέσεις από τον δεύτερο χρόνο και μετά υπό φυσιολογικές συνθήκες!
Matt87 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Είναι προκλητικό να έχεις 60hz Στις 23/10/2024 στις 1:57 ΜΜ, J0hn82 είπε iPhone 14 Pro στο 97%, 2 χρόνια μετά… Έχεις συγκεκριμένες ώρες που το φορτίζεις; Τι χρήση κάνεις; Το 14 pro max ήταν το αγαπημένο μου μοντέλο από πολλές απόψεις, σχεδιαστικά, το χρώμα (purple) και η απόδοση μπαταρίας.. Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2024 από Matt87
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα