Hal9000 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Το Apple Watch Series 10 κάνει την εμφάνισή του με την μεγαλύτερη οθόνη OLED που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ σε Apple Watch, ξεπερνώντας ακόμη και αυτή του Apple Watch Ultra. Η νέα γενιά του δημοφιλούς smartwatch της Apple φέρνει σημαντικές αλλαγές στον σχεδιασμό και τις δυνατότητές του, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για τη σειρά. Με πάχος 9,7 χιλιοστών, το Series 10 είναι 10% λεπτότερο από τον προκάτοχό του, το Series 9. Παρά τη μείωση του πάχους, η οθόνη του είναι 40% φωτεινότερη και προσφέρει ευρύτερη γωνία θέασης. Αυτό επιτρέπει την εμφάνιση μιας επιπλέον γραμμής κειμένου, διευκολύνοντας τους χρήστες να ελέγχουν emails και μηνύματα με μια ματιά. Η Apple μείωσε το βάρος της συσκευής, με την έκδοση αλουμινίου να είναι 10% ελαφρύτερη από την προηγούμενη γενιά όπως αναφέρθηκε κατά την παρουσίαση Επιπλέον, η εταιρεία αντικατέστησε το ανοξείδωτο ατσάλι με τιτάνιο, προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη μείωση βάρους. Το Series 10 θα είναι διαθέσιμο σε τρεις αποχρώσεις: φυσικό, χρυσό και σκούρο γκρι σχιστόλιθο, καθώς και σε έκδοση τιτανίου. Στην καρδιά του νέου Apple Watch βρίσκεται ο επεξεργαστής S10 με τετραπύρηνη neural engine. Σύμφωνα με την Apple, ο νέος επεξεργαστής βελτιώνει την ταχύτητα απόκρισης και την ποιότητα των κλήσεων μέσω του ηχείου του ρολογιού. Επιπλέον, επιτρέπει σε εφαρμογές όπως το Translate να λειτουργούν τοπικά στη συσκευή. Από τα σημαντικά νέα χαρακτηριστικά του Series 10 είναι η ανίχνευση της υπνικής άπνοιας, μια λειτουργία που έχουμε δει σε αντίστοιχες ανταγωνιστικές προτάσεις, ενώ στην περίπτωση της Apple εκκρεμεί η έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Χρησιμοποιώντας το επιταχυνσιόμετρο, το ρολόι παρακολουθεί την αναπνοή του χρήστη κατά τη διάρκεια του ύπνου. Σε περίπτωση που εντοπίσει σημάδια υπνικής άπνοιας, ειδοποιεί τον χρήστη και παρέχει μια λεπτομερή αναφορά που μπορεί να κοινοποιηθεί σε γιατρό. Το νέο μοντέλο διατηρεί την αντοχή στο νερό μέχρι βάθους 50 μέτρων, ενώ διαθέτει μεγαλύτερο πηνίο φόρτισης που επιτρέπει ταχύτερη φόρτιση. Συγκεκριμένα η μπαταρία του Series 10 μπορεί να φορτιστεί στο 80% της χωρητικότητάς της σε 30 λεπτά. Σε ότι αφορά την αυτονομία, αν και δεν έγινε κάποια συγκεκριμένη αναφορά, η Apple αναφέρει στα επίσημα spec ότι θα κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με τον προκάτοχό του, στις 18 ώρες. Το watchOS 11, το λειτουργικό σύστημα του νέου Apple Watch, φέρνει πληθώρα νέων χαρακτηριστικών για fitness και υγεία. Μεταξύ αυτών είναι η αυτόματη ανίχνευση τρεξίματος σε πίστα, η ζωντανή παρακολούθηση ποδηλασίας σε iPhone, η καταγραφή κολυμβητικών χτυπημάτων και διαστημάτων, καθώς και μια εφαρμογή πυξίδας με πληροφορίες γεωγραφικού πλάτους, μήκους και υψομέτρου.Το νέο έξυπνο ρολόι της Apple ενσωματώνει μια νέα λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν την always-on οθόνη, επιλέγοντας ποιες πληροφορίες θα εμφανίζονται όταν αυτή είναι σε κατάσταση αναμονής, προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη εξατομίκευση και έλεγχο της εμπειρίας χρήσης. Παρά τις φήμες για νέο σύστημα μαγνητικής προσάρτησης των λουριών, το Series 10 διατηρεί το ίδιο σύστημα με τις προηγούμενες εκδόσεις. Ωστόσο, η σμίκρυνση διαφόρων εξαρτημάτων, όπως το ηχείο, η πλακέτα λογικής και το μεταλλικό κάλυμμα, επέτρεψε τη μείωση του πάχους της συσκευής. Το Apple Watch Series 10 θα είναι διαθέσιμο από τις 20 Σεπτεμβρίου, με τιμή εκκίνησης τα 399 δολάρια για το μοντέλο Wi-Fi και 499 δολάρια για την έκδοση με GPS. Παράλληλα, η Apple ανακοίνωσε το Watch Ultra 2, το οποίο θα ξεκινά από τα 799 δολάρια και θα διαθέτει νέο μαύρο φινίρισμα, νέα λουράκια και πολλά νέα χαρακτηριστικά λογισμικού εστιασμένα στο fitness. Η δέκατη έκδοση του Apple Watch έρχεται μετά από σχεδόν μια δεκαετία σταδιακών αναβαθμίσεων. Αρχικά, η Apple προωθούσε το smartwatch ως ένα αξεσουάρ μόδας και συνοδευτικό του iPhone. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, το Apple Watch έχει εξελιχθεί σε ένα ζωτικής σημασίας εργαλείο στο οικοσύστημα της εταιρείας για την υγεία και την φυσική κατάσταση, χάρη στις αναβαθμίσεις υλικού και τα νέα χαρακτηριστικά που προστέθηκαν στο watchOS. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
paniti Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Η ανίχνευση υπνικής άπνοιας δεν θα είναι αποκλειστικότητα του Series 10, θα το έχουν και τα Series 9 και Ultra 2 (με το νέο WatchOS). Κάτοχος Series 9 που τον ενδιαφέρει πολύ αυτή η λειτουργία 7 1
Dimitris_1981 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Γιατί κάθε φόρα που βλέπω τον Craig Federighi μου θυμίζει κάτι μεταξύ Steve Martin & Leslie Nielsen;; 😃 6
TasMan Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Αυτονομία 18 ώρες! Που πρακτικα σημαίνει ότι αν όντως θέλει κάποιος να το χρησιμοποιήσει για παρακολούθηση ύπνου θα πρέπει να το φορτίζει ΚΑΙ πριν τον ύπνο ΚΑΙ κάποια στιγμή τη μέρα. Δηλ. αν το κρατάγανε λίγο πιο παχύ και η μπαταρία έβγαζε πάνω από 24ωρο θα χαλιόταν ο κόσμος και δε θα το αγόραζαν; 18
martisaul Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 15 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε Γιατί κάθε φόρα που βλέπω τον Craig Federighi μου θυμίζει κάτι μεταξύ Steve Martin & Leslie Nielsen;; 😃 Εμένα μου θυμίζει αυτόν από το Mad Men 1
dhm21911 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 19 λεπτά πριν, TasMan είπε Αυτονομία 18 ώρες! Που πρακτικα σημαίνει ότι αν όντως θέλει κάποιος να το χρησιμοποιήσει για παρακολούθηση ύπνου θα πρέπει να το φορτίζει ΚΑΙ πριν τον ύπνο ΚΑΙ κάποια στιγμή τη μέρα. Δηλ. αν το κρατάγανε λίγο πιο παχύ και η μπαταρία έβγαζε πάνω από 24ωρο θα χαλιόταν ο κόσμος και δε θα το αγόραζαν; 1 χιλιάρικο έχει πόσο να κρατήσει η μπαταρία δηλαδή; Κάπου όπα 1 11
nikopoup Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 22 λεπτά πριν, TasMan είπε Αυτονομία 18 ώρες! Που πρακτικα σημαίνει ότι αν όντως θέλει κάποιος να το χρησιμοποιήσει για παρακολούθηση ύπνου θα πρέπει να το φορτίζει ΚΑΙ πριν τον ύπνο ΚΑΙ κάποια στιγμή τη μέρα. Δηλ. αν το κρατάγανε λίγο πιο παχύ και η μπαταρία έβγαζε πάνω από 24ωρο θα χαλιόταν ο κόσμος και δε θα το αγόραζαν; Μην γράφεις τέτοια πράγματα θα πέσουν να σε φάνε 3
paniti Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, margaritagr είπε Μεγέθη οθονών? 42mm & 46mm οι κάσες του 10. Τώρα η οθόνη θα εξαρτηθεί από το screen to body ratio... Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου από paniti 1
Chris_BMW Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Δόξα τον Πανάγαθο το ultra δεν το ονόμασε ultra 3 και δεν θα μας βάλει σε περαιτέρω έξοδα 1 4
eliask Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 44 λεπτά πριν, TasMan είπε Αυτονομία 18 ώρες! Που πρακτικα σημαίνει ότι αν όντως θέλει κάποιος να το χρησιμοποιήσει για παρακολούθηση ύπνου θα πρέπει να το φορτίζει ΚΑΙ πριν τον ύπνο ΚΑΙ κάποια στιγμή τη μέρα. Δηλ. αν το κρατάγανε λίγο πιο παχύ και η μπαταρία έβγαζε πάνω από 24ωρο θα χαλιόταν ο κόσμος και δε θα το αγόραζαν; Ερχομαι από garmin που φόρτιζα κάθε 4 ημέρες… το βάζω κάθε πρωί να φορτίσει και δεν έχω κανένα πρόβλημα . Δεν το έχω always on αλλά δεν μπυ δημιουργεί κανένα πρακτικά πρόβλημα 1
TasMan Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 40 λεπτά πριν, eliask είπε Ερχομαι από garmin που φόρτιζα κάθε 4 ημέρες… το βάζω κάθε πρωί να φορτίσει και δεν έχω κανένα πρόβλημα . Δεν το έχω always on αλλά δεν μπυ δημιουργεί κανένα πρακτικά πρόβλημα Ποιες 4 ημέρες, το instinct 2 που έχω το φορτίζω κάθε μήνα με προπόνηση κάθε 2η μέρα στην οποία έχω τα πάντα στο on! Για να είμαστε σωστοί όμως αυτά είναι sportwatches και όχι smartwatches. Εντάξει, δεν έχω απαίτηση από smartwatch με oled να βγάζει μήνα, αλλά ούτε καν 24ωρο;
geopan2 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2 ώρες πριν, eliask είπε Ερχομαι από garmin που φόρτιζα κάθε 4 ημέρες… το βάζω κάθε πρωί να φορτίσει και δεν έχω κανένα πρόβλημα . Δεν το έχω always on αλλά δεν μπυ δημιουργεί κανένα πρακτικά πρόβλημα έχω garmin, το φορτίζω κάθε 8-9 μέρες και μου τη σπάει.. πως αντέχεις κάθε πρωί;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα