fanastas Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 Στις 10/9/2024 στις 12:18 ΜΜ, fernando123 είπε Δέχομαι αυτό που λες. Ακόμη κι έτσι όμως, η απάντηση θα ήταν "δεν έχω διαθέσιμο ραντεβού μέσω ΕΟΠΥΥ" και όχι "το ιατρείο είναι ιδιωτικό, πρέπει να πληρώσετε επίσκεψη". Θα συμφωνήσω κι εγώ μαζί σου. Είναι δεν ειναι οκ ή αποδεκτό όπως απάντησαν. Μία γνωστή πρώην γραμματέας σε ιατρείο μου έχει πει το εξής, χωρίς να ξέρω κατά πόσο ισχύει (αλλά και χωρίς να μου φαίνεται παράλογο ότι συμβάνει)... Μερικοί πχ καρδιολόγοι (αλλά και κάποιες ακόμα ειδικότητες), έχουν αρκετούς μόνιμους και σταθερούς ασθενείς (κυρίως συνταξιούχους και χωρίς άυλη συνταγογράφηση). "Κλειδώνουν" 100-150 ραντεβού με το καλημέρα όταν μπαίνει ο μήνας χωρίς να είναι καν επισκέψεις, αλλά μόνο για τη συνταγογράφησή τους. Πολλές επειδή ειναι και επαναλαμβανόμενες τις ετοιμάζει μάλιστα και η γραμματέας και όχι ο ίδιος ο γιατρός. Ετσι στον μπολικο διαθέσιμο χρόνο που μένει έχουν και τα κανονικά ραντεβού που χρεώνουν κανονικότατα. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό. Επίσης κάθε πλευρά έχει την επιχειρηματολογία της για το τι είναι σωστό και τι όχι. Αρκετοί γιατροί μου έχουν πει ότι "πρέπει να περιμένουν πολλούς μήνες για να αποζημιωθούν απο τον ΕΟΠΠΥ κτλ κτλ" οπότε κάπως απολογούνται για το ό,τι ζητάνε χρήματα. Από την άλλη πολλά είναι τα 50ευρά επίσκεψης που δίνονται χωρίς καμιά απόδειξη κτλ κτλ κτλ. Μεγάλη κουβέντα και απο πού να την πιάσεις. Οπότε χωρίς να μπω σε αυτή τη διαδικασία να ασχοληθώ άλλο, αποφάσισα απλά να διαλέγω τελικά αυτά τα ιατρεία και τους γιατρούς,, στα οποία μπορώ να πάω επίσεψη χωρίς χρεώση, όπως είναι δικαίωμα κάθε ασφαλισμένου... ΔΙΚΑΙΩΜΑ και όχι παροχή. Στις 10/9/2024 στις 6:31 ΠΜ, mariosnik_ είπε Άμα πας σε ιδιωτικό ιατρείο προφανώς και πληρώνεις, απλά άμα είσαι μέσω ΕΟΠΠΥ χρεώνουν λιγότερο. Αν θες εντελώς δωρεάν επίσκεψη, μόνο σε μονάδες του ΕΟΠΠΥ, κέντρα υγείας και το ΕΣΥ. Αυτό είναι λάθος. Εγώ πάω σε ιδιώτες ιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΠΥ και είναι εντελώς δωρεάν. Και αν τύχει και ειναι τέλος του μήνα και μπορεί να έχουν κλείσει τα διαθέσιμα δωρεάν στο λένε τηλεφωνικά ότι θα χρεωθείς ή σου δίνουν εναλλακτική να πας στις αρχές του επομενου μήνα. 1
mariosnik_ Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, fanastas είπε Θα συμφωνήσω κι εγώ μαζί σου. Είναι δεν ειναι οκ ή αποδεκτό όπως απάντησαν. Μία γνωστή πρώην γραμματέας σε ιατρείο μου έχει πει το εξής, χωρίς να ξέρω κατά πόσο ισχύει (αλλά και χωρίς να μου φαίνεται παράλογο ότι συμβάνει)... Μερικοί πχ καρδιολόγοι (αλλά και κάποιες ακόμα ειδικότητες), έχουν αρκετούς μόνιμους και σταθερούς ασθενείς (κυρίως συνταξιούχους και χωρίς άυλη συνταγογράφηση). "Κλειδώνουν" 100-150 ραντεβού με το καλημέρα όταν μπαίνει ο μήνας χωρίς να είναι καν επισκέψεις, αλλά μόνο για τη συνταγογράφησή τους. Πολλές επειδή ειναι και επαναλαμβανόμενες τις ετοιμάζει μάλιστα και η γραμματέας και όχι ο ίδιος ο γιατρός. Ετσι στον μπολικο διαθέσιμο χρόνο που μένει έχουν και τα κανονικά ραντεβού που χρεώνουν κανονικότατα. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό. Επίσης κάθε πλευρά έχει την επιχειρηματολογία της για το τι είναι σωστό και τι όχι. Αρκετοί γιατροί μου έχουν πει ότι "πρέπει να περιμένουν πολλούς μήνες για να αποζημιωθούν απο τον ΕΟΠΠΥ κτλ κτλ" οπότε κάπως απολογούνται για το ό,τι ζητάνε χρήματα. Από την άλλη πολλά είναι τα 50ευρά επίσκεψης που δίνονται χωρίς καμιά απόδειξη κτλ κτλ κτλ. Μεγάλη κουβέντα και απο πού να την πιάσεις. Οπότε χωρίς να μπω σε αυτή τη διαδικασία να ασχοληθώ άλλο, αποφάσισα απλά να διαλέγω τελικά αυτά τα ιατρεία και τους γιατρούς,, στα οποία μπορώ να πάω επίσεψη χωρίς χρεώση, όπως είναι δικαίωμα κάθε ασφαλισμένου... ΔΙΚΑΙΩΜΑ και όχι παροχή. Αυτό είναι λάθος. Εγώ πάω σε ιδιώτες ιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΠΥ και είναι εντελώς δωρεάν. Και αν τύχει και ειναι τέλος του μήνα και μπορεί να έχουν κλείσει τα διαθέσιμα δωρεάν στο λένε τηλεφωνικά ότι θα χρεωθείς ή σου δίνουν εναλλακτική να πας στις αρχές του επομενου μήνα. Οκ. Να το πεις αυτό τότε στους χιλιάδες γιατρούς με ιδιωτικά ιατρεια που χρεώνουν κανονικά την επίσκεψη, ίσως κάνουν μια μικρή έκπτωση αν είσαι μέσω ΕΟΠΠΥ, αλλά δωρεάν δεν γνωρίζω κανέναν να δέχεται. Σε αυτό με την λίστα που λες, μπορεί εσύ να βρήκες ραντεβού ηλεκτρονικά από την λίστα, αλλά όταν θα μιλήσεις με τον γιατρό θα σου πει ότι δεν ισχύει το δωρεάν ραντεβού διότι η λιστα έχει γεμίσει ήδη οπότε πήγαινε τον άλλο μήνα, αλλά αυτος που έχει πρόβλημα και δεν μπορεί να περιμένει θα πάει να πληρώσει. Αλλα ισχυουν στην θεωρία, αλλα στην πράξη.
The_Judas Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Οι περισσότεροι χρεώνουν παράτυπα από 10 ευρώ και πάνω, παρόλο που η σύμβαση τους με τον ΕΟΠΥΥ δεν το επιτρέπει. Υπάρχουν και ορισμένοι που δεν χρεώνουν. Τώρα απ΄ ότι λενε θα μπει σύντομα σε εφαρμογή νέο σύστημα που θα κλείνεις αυτόματα ραντεβού μέσω gov Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2024 από The_Judas
fanastas Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Οκ. Να το πεις αυτό τότε στους χιλιάδες γιατρούς με ιδιωτικά ιατρεια που χρεώνουν κανονικά την επίσκεψη, ίσως κάνουν μια μικρή έκπτωση αν είσαι μέσω ΕΟΠΠΥ, αλλά δωρεάν δεν γνωρίζω κανέναν να δέχεται. Σε αυτό με την λίστα που λες, μπορεί εσύ να βρήκες ραντεβού ηλεκτρονικά από την λίστα, αλλά όταν θα μιλήσεις με τον γιατρό θα σου πει ότι δεν ισχύει το δωρεάν ραντεβού διότι η λιστα έχει γεμίσει ήδη οπότε πήγαινε τον άλλο μήνα, αλλά αυτος που έχει πρόβλημα και δεν μπορεί να περιμένει θα πάει να πληρώσει. Αλλα ισχυουν στην θεωρία, αλλα στην πράξη. Φίλε μου δεν περιγράφω κάποια θεωρία. Προσωπική εμπειρία και πως το χειρίζομαι. Οφθαλμίατρους, δερματολόγους, καρδιολόγους, ουρολόγους, ορθοπεδικούς, ΩΡΛ, και ρευματολόγους έχω πάει τα τελευταία 2 χρόνια μέσω ΕΟΠΠΥ στα ιδιωτικά τους ιατρεία και δεν έχω πληρώσει τίποτα..ούτε δεκάευρο. Μπορεί όντως κάποιοι άλλοι να χρεώνουν, αλλά εγώ διαλέγω στην τελική αυτούς που δε χρεώνουν. Είναι μια κουβέντα που μπορείς να κάνεις απο το τηλέφωνο πριν κλείσεις ραντεβού. Αντε σου είπα και ιατρικό ιστορικό. Αν δεν με πιστεύεις πάλι, οκ..δε θα σου στείλω και τις εξετάσεις μου. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε εδώ ενα συμφορουμίτη... δε λέμε απλά ιστορίες... Στην άλλη ερώτηση του @fernando123 θα προτείνω κι εγώ να κάνει καταγγελία στον ΕΟΠΠΥ, όπους είπαν και άλλοι στην κουβέντα. Δε νομίζω να βγάλει πουθενά, αλλά δυστυχώς είναι το μόνο που μπορεί να γίνει. Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2024 από fanastas 2
dtzgr Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, The_Judas είπε Tώρα απ΄ ότι λενε θα μπει σύντομα σε εφαρμογή νέο σύστημα που θα κλείνεις αυτόματα ραντεβού μέσω gov ^ Αυτό είναι η λύση. Και να ξέρεις ότι αφού έκλεισες απο το gov, τότε είσαι μέσα στο πλαφόν και άρα δεν πληρώνεις. Και αν παρολα αυτά σου ζητήσει να πληρώσεις, παίρνεις απόδειξη και στέλνεις στο gov την απόδειξη μαζί με το ραντεβού που είχες, ώστε να διερευνήσουν. 2
ardi21 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2024 Αυτην την στιγμη υπαρχουν 3 site. https://www.eopyy.gov.gr/suppliers/-1/-1/ALL/ALL https://www.finddoctors.gov.gr/p-appointment/#/patients/home https://www.1535.gr/1535/view/index.html#gr/home Στο πρωτο περιλαμβανονται τα Νοσοκομεια αλλα δεν μπορεις να κλεισεις ηλεκτρονικα ραντεβου, λειτουργει περισσοτερο σαν καταλογος. Στο δευτερο δεν περιλαμβανονται τα Νοσοκομεια αλλα κλεινεις ηλεκτρονικα. Το τριτο ειναι αποκλειστικα για Νοσοκομεια. Δεν μπορουν να κανουν μια και μοναδικη υπηρεσια που να περιλαμβανει τα παντα και να κλεινεις ηλεκτρονικα το ραντεβου σου? Τοσο δυσκολο ειναι?
naimore Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2024 On 09/09/2024 at 20:44, fernando123 said: Βρήκα από τη σελίδα https://eservices.eopyy.gov.gr/eFindDoctor/ γιατρούς που έχουν διαθεσιμα ραντεβού μέσω ΕΟΠΥΥ. Όταν κάλεσα τρεις από αυτούς που αναγράφονται στη σελίδα, μου απάντησαν πως το ιατρείο είναι ιδιωτικό και θα χρεωθεί η επίσκεψη. Είναι δωρεάν η συνταγογράφηση και τα παραπεμπτικά. Είναι νόμιμο αυτό; Πού μπορώ να απευθυνθώ; τι εγινε ρε παιδια η σελιδα; μου βγαζει Not Found The requested URL /eFindDoctor was not found. υπαρχει εναλλακτικη;
naimore Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2024 απανταω μονος μου: τα αλλαξαν: Μπορείτε να συνδεθείτε στην εφαρμογή από την διαδρομή https://www.eopyy.gov.gr/ μεταφέρεστε στο gov.gr Υπάρχει επιλογή Εαν επιθυμείτε την λίστα των συμβεβλημένων Ιατρών μπορείτε να την δείτε από: https://www.eopyy.gov.gr/ -> ΠΟΛΙΤΗΣ -> ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΑΡΟΧΟΥ ΥΓΕΙΑΣ διαθεσιμοτητα / υπολοιπο ραντεβου εοπυυ συμφωνα με το πλαφον δεν βλεπω αν μπορουμε να δουμε, ρωτησα και αναμενω 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα