insgamer Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2024 Γεια σας, έχω ένα rasberry pi 4 που έχει 16gb sd card και θέλω να κάνω clone σε νέα sd card 64gb χωρίς να χάσω τα αρχεία και ρυθμίσεις. Χρησιμοποιώ το rasberry pi Lite OS έχω δοκιμάσει να κάνω clone disk με το euseUS αλλά όταν βάζω την sd card στο RP έχει black screen υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω;
insgamer Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2024 5 hours ago, mphxths said: Δoκιμασε με clonezilla. το δοκιμασα αλλα τπτ (κατι θα κανω λαθος) υπαρχει κατι απο windows?
Mene Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2024 Δοκίμασες με το balena etcher? Κάνεις clone την 16άρα σε αρχείο, μετά κάνεις flash από το αρχείο στην 64άρα και τέλος από το raspi-config κάνεις expand filesystem για να δει και τα 64GB.
insgamer Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2024 9 minutes ago, Mene said: Δοκίμασες με το balena etcher? Κάνεις clone την 16άρα σε αρχείο, μετά κάνεις flash από το αρχείο στην 64άρα και τέλος από το raspi-config κάνεις expand filesystem για να δει και τα 64GB. κατέβασα το πρόγραμμα επέλεξα clone διάλεξα 16 και μετα την 64 και μετα μόλις πήγε στην μεση μου έβγαλε αυτό το error υπάρχει περίπτωση να ειναι καταστραμμένο/κλειδωμένο και να πρέπει να κανω κατι με ssh;
Mene Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2024 Μόλις ξαναείδα το balena etcher και δεν δίνει επιλογή να κάνεις clone σε αρχείο, έχουν περάσει και χρόνια απο την τελευταία φορά που το έκανα, πιθανόν να είχα χρησιμοποιήσει το datanumen disk image για το clone, και μετά το etcher για να το γράψω στη μεγαλύτερη sd card...
insgamer Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2024 28 minutes ago, Mene said: Μόλις ξαναείδα το balena etcher και δεν δίνει επιλογή να κάνεις clone σε αρχείο, έχουν περάσει και χρόνια απο την τελευταία φορά που το έκανα, πιθανόν να είχα χρησιμοποιήσει το datanumen disk image για το clone, και μετά το etcher για να το γράψω στη μεγαλύτερη sd card... Δοκίμασα και το gparted εκανα copy paste και apply και μου εβγαλε μετα απο λιγο στην μεση error αυτο που εχω παρατηρήσει ειναι οτι με το euseUS το κανει δείχνει σωστά τα MB/GB αλλα όταν βαζω την 64αρα στο RP εχω black screen ενώ αν βαλω την 16αρα μου βγάζει να βαλω κωδικό 1 hour ago, Mene said: Μόλις ξαναείδα το balena etcher και δεν δίνει επιλογή να κάνεις clone σε αρχείο, έχουν περάσει και χρόνια απο την τελευταία φορά που το έκανα, πιθανόν να είχα χρησιμοποιήσει το datanumen disk image για το clone, και μετά το etcher για να το γράψω στη μεγαλύτερη sd card... να σε καλα ρε φιλε το έφτιαξα με το datanumen disk image! 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα