Προς το περιεχόμενο

Αγορά νέου mid-suv, αν όχι Honda CR-V τότε ποιό;

Xvipes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ξεκίνησα δειλά δειλά να κοιτάω για καινούργιο αμάξι. Έχω ένα Honda Civic 8ης γενιάς(2007 μοντέλο) και με τον ερχομό του 1ου παιδιού νομίζω ήρθε η ώρα.

Αρχικά να πω πως το ταβάνι είναι τα 50,000 ευρώ, δεν γνωρίζω πολλά από αμάξια, θα το θέλω περισσότερο για ταξίδια παρά για μέσα στην πόλη(και οι 2 δουλεύουμε remote) και μόλις γύρισα από το test drive του Honda CR-V 2024 hybrid 2WD που με καλύπτει στο 90% αυτών που θέλω.

Πάμε στο τι θέλω λοιπόν:

- Συνολική ασφάλεια και πλαινοί αερόσακοι

- Πορτμπαγκάζ μεγαλύτερο από 485 λίτρα που είναι το Civic. Ήδη με το καρότσι πίσω με το ζόρι χωράει 1 ακόμα βαλίτσα

- Αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων

- Χώρο για παιδικό κάθισμα, μαμά στο πίσω κάθισμα αλλά και χώρο για το σκυλί μας (9 κιλα)

- ΔΕΝ θέλω ηλιοροφή (θα πω σε λίγο το γιατί)

- Κάμερα 360°. Έχω λίγο μαύρα μεσάνυχτα με την νέα φάση κάμερα και οδήγηση αλλά αν κατάλαβα καλά με την 360° κάμερα πρακτικά βλέπεις παντού τι γίνεται είτε είναι για παρκάρισμα είτε για προσπέραση κλπ.

- Hybrid και όχι plug-in hybrid. Αν και εδώ έχω λίγο μαύρα μεσάνυχτα απλά θα πω πως ενώ έχω υπόγειο parking δεν είναι ιδιωτικό και δεν μπορώ να πετάξω καλώδιο ρεύματος για να το φορτίζω οπότε θα πάει άχρηστο

- Να μην έχει turbo μπας και μου μείνει καμιά 10ετία το αμάξι αλλά να έχει ροπή.

- Τεχνολογίες και αυτοματισμούς καλοδεχούμενοι αρκεί να έχουν νόημα και πρακτικότητα.(Αν έχει και wireless Android Auto ακόμα καλύτερα)

Το CR-V λοιπόν που ενώ έχει τα περισσότερα από τα παραπάνω ήταν ξεκάθαρο deal breaker όταν σήμερα που το έκανα test drive και έξω είχε 32C λιακάδα, παρατήρησα πως η ηλιοροφή έβγαζε τρομερή ζέστη και όταν άνοιξα το πανί(ναι ένα απλό πανί έχει) το γυαλί ζεματούσε. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τα κεφάλια μας να είναι ζεστά όσην ώρα ήμασταν μέσα στο αμάξι παρόλο που το A/C ήταν μόνιμα ανοιχτό. Δεν θέλω να ξέρω πως θα είναι Αύγουστο μεσημέρι. Άσε που διάβασα μετά και για θέματα με σπάσιμο τζαμιού που δεν το καλύπτει η Honda.

Δυστυχώς δεν βγαίνει έκδοση χωρίς ηλιοροφή οπότε είμαι εδώ να ρωτήσω με βάσει τα παραπάνω ποιο θα μου προτείνατε;

Η 2η επιλογή μου είναι το Toyota Rav4 απλά δεν μου δίνει την ίδια αίσθηση με το CR-V (χωρίς να έχω πάει ακόμα να το δω από κοντά για test drive)

p.s Συνήθως κάνω συγκρίσεις στο gocar.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λάθος

Νόμιζα ότι έχεις crv 

Είχα και το civic του 2007 και ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος. 

Τωρα έχω το CRV του 2008 με αυτόματο κιβώτιο 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano

Audi 

Volvo 

BMW 

Τα βλέπεις από κοντά και αποφασίζεις. 

Το 90% από αυτό που ζητάς το παρέχουν. 

Μπορείς να πας και σε φθηνότερες επιλογές και να σου μείνουν χρήματα. 

• Like 1
  • Thanks 1

Εδώ μια σύγκριση τον δύο υβριδικών συστημάτων.

Και εδώ για το rav4

A

Αν δε σε ενοχλεί ο κινητήρας που είναι 2.5 λίτρα νομίζω ότι είναι αυτό που θες.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Japan ήταν κάποτε...

Ειναι κινεζικο με σοβαρη αύξηση στην τιμη  π δεν αξίζει

Το Rav είναι καλύτερο αλλά εχει κ  φορο πολυτελείας + εξτρα τεκμηρια ..

Δες qashqai +xtrail(κ εκεί πλέον βαζουν renault κινητηρες σε καποιες εκδοσεις)

Q3-4 ,glb,y

Γ μενα Όταν παίρνεις ένα αυτοκ 50κ πρέπει να εχει σίγουρα το "πακετο ασφαλειας"..collision brake και προειδοποίηση νεκρης γωνιας...

Ρευμα για καλώδιο τραβάς από χελώνα ρολόι δεη όχι από τον όροφο σου..παρολ αυτά τα phev δεν θέλουν wallbox αλλά απλη σουκω..αν έχεις αποθηκη στο γκαράζ ακομη πιο εύκολα τα πραγματα

Επεξ/σία από kage
  • Thanks 1

Σε θεμα χωρων στην κατηγορια, ενας ειναι ο νικητης, το Skoda Kodiaq. Κανεις μετακομιση χωρις φορτηγο. Στα 50Κ βγαινει ως PHEV με καλη ηλεκτρικη αυτονομια. Δε θα εδινα 50Κ για απλο HEV.

Ηλιοροφη ειναι εξτρα, δε βαζεις. Το να μην ειναι τουρμπο μαλλον μειονεκτημα ειναι με τοσα κιλα, μια χαρα αντεχουν 10ετια (και πολυ παραπανω) οι κινητηρες σε αυτη την κατηγορια.

Eγινε προσφατα facelift με ωραιες αλλαγες. Θα το εκανα ενα τεστ ντραιβ αν ημουν στη θεση σου.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, το σπαστικό με πολλές εταιρίες είναι πως πρέπει να βάζω ένα ένα τα extra και χάνετε λίγο η μπάλα στο τι είναι τι(τέρμα κακά website που απορώ, βλέπε Audi που οι μισές σελίδες δεν λειτουργούν ή δεν δίνουν καμία πληροφορία για τις επιλογές που προσφέρουν). Κάτι που μου άρεσε στη Honda είναι πως σου δίνει ένα έτοιμο πακέτο σε φάση take it or leave it (με το κακό βέβαια που δε μπορείς να βγάλεις π.χ την ηλιοροφή)

Δεν το ήξερα αυτό για τα Ιαπωνικά, βέβαια λογικό μου ακούγεται να μην ξέφυγαν ούτε τα αμάξια από την βιομηχανία της Κίνας.

1) Renault και γενικά τα χαμηλού κόστους ευρωπαϊκά αξίζουν; Γιατί από τα λίγα που ξέρω δεν τα έχω για αμάξια που θα σου μείνουν.

2) Στο τεκμήριο είμαστε οκ αλλά είχα ξεχάσει τον φόρο πολυτελείας που από τα λίγα που διάβασα παίζει να αλλάξει;

3) Σχετικά με τα turbo διάβασα πως είναι πολύ συνηθισμένο να καίει λάδια με τον καιρό γιατί ζορίζεται ο κινητήρας, ισχύει;

4) Με τα Hybric τι παίζει με τις μπαταρίες, είναι κλασικό να θέλουν αλλαγή ή τις κρατάς π.χ και 10 χρόνια;

9 hours ago, kage said:

Δες qashqai +xtrail(κ εκεί πλέον βαζουν renault κινητηρες σε καποιες εκδοσεις)

Το ότι βάζουν Renault το λες για καλό ή για κακό; 🙈 

9 hours ago, kage said:

Q3-4 ,glb,y

Το y ποιό αμάξι είναι, επίσης το Q4 από ότι βλέπω βγαίνει μόνο full ηλεκτρικό που δεν το θέλω.

Ευχαριστώ και πάλι όσους ασχολήθηκαν.

Επεξ/σία από Xvipes

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, Xvipes είπε

Δεν το ήξερα αυτό για τα Ιαπωνικά, βέβαια λογικό μου ακούγεται να μην ξέφυγαν ούτε τα αμάξια από την βιομηχανία της Κίνας.

Εχω το CR-V MY21, ειναι made in Japan. Εχω το Jazz MY24, επίσης made in Japan. Δε νομίζω να άλλαξε κάτι στο CR-V ΜΥ24. Τσέκαρέ το βέβαια μια και αναφέρθηκε.

Για το CR-V να σου πω ότι είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, δεν έχει βγάλει φυσικά το παραμικρό πρόβλημα. Το μόνο που με ενοχλεί είναι το Infotainment που είναι πραγματικά μια δεκαετία πίσω. Αυτό στο ΜΥ24 έχει ανανεωθεί όμως. Αν έχω προσέξει καλά στις φωτογραφίες δείχνει ίδιο με του Jazz MY24 που έχω, άρα από εμπειρία πάλι μπορώ να σου πω ότι είναι απλά ΟΚ, έχει μεγαλύτερη ανάλυση η οθόνη και καλύτερη απόκριση και γενικά λειτουργεί ταχύτερα. Αλλά και πάλι δεν το λες εξαιρετικό.

Αυτο που αναφέρεις με την ηλιοροφη δεν το έχω προσέξει στο δικό μου, αλλά ζω σε βόρεια χώρα και οι τόσο ζεστές μέρες δεν είναι πολλές.

Δεν ξέρω μόνο επειδή μεγάλωσε αισθητά σε μήκος μήπως παραείναι μεγάλο πλέον και το ZR-V θα ήταν κάτι πιο καλό αν μένεις σε μεγάλη πολη με στενούς δρόμους; 

Αν θέλεις κάποια πληροφορία για το CR-V πες μου.

Ειχα κάνει και το RAV4 test drive τοτε, πρακτικά ήμουν ανάμεσα σε αυτά τα δύο. Το CR-V μου φάνηκε αισθητά πιο σταθερό στο δρόμο ενώ γενικά και η ποιότητα της καμπίνας στο CR-V ήταν ανώτερη. Το RAV4 μου φάνηκε τότε ανώτερο και στο Infotainment και σε κάποια μπλιμπλικια επιπλέον που είχε η φουλ έκδοση (π.χ. κεντρικός καθρέφτης κάμερα ώστε να βλέπεις καθαρά πίσω ακόμα κι αν έχεις το τιγκαρει ως πάνω με πράγματα και κάποια άλλα). Το RAV4 κέρδιζε επίσης καθαρά στο χώρο αποσκευών αλλά το CR-V στο χώρο για τους πίσω επιβατες.

Επεξ/σία από Giama
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Xvipes said:

1) Renault και γενικά τα χαμηλού κόστους ευρωπαϊκά αξίζουν; Γιατί από τα λίγα που ξέρω δεν τα έχω για αμάξια που θα σου μείνουν.

2) Στο τεκμήριο είμαστε οκ αλλά είχα ξεχάσει τον φόρο πολυτελείας που από τα λίγα που διάβασα παίζει να αλλάξει;

3) Σχετικά με τα turbo διάβασα πως είναι πολύ συνηθισμένο να καίει λάδια με τον καιρό γιατί ζορίζεται ο κινητήρας, ισχύει;

4) Με τα Hybric τι παίζει με τις μπαταρίες, είναι κλασικό να θέλουν αλλαγή ή τις κρατάς π.χ και 10 χρόνια;

H Renault δεν είναι και χαμηλού κόστους πλέον, ΟΚ δεν είναι Πόρσε αλλά εγώ τα βρίσκω ακριβά για αυτά που δίνουν, αν και καλοσχεδιασμένα ομολογουμένως.

Για το Φόρο όλο λένε θα τον καταργήσουν αλλά δεν το πολυπιστεύω

Δεν είναι όλα τα turbo ίδια. Δεν έχω πολλές γνώσεις αλλά δεν νομίζω ότι θα πρέπει να σε αποθαρύνει στην επιλογή

Αν μιλάμε για Full Hybrid (toyota, honda etc) η μπαταρία είναι μικρή. Και να πέσει σε απόδοση μετά από 10-12 χρόνια αν χρειαστεί να την αλλάξεις δε θα δώσεις ένα νεφρό

Δες και το Kia Sportage. Full Hybrid, 4WD κάπου 44k. Νομίζω τικάρει σχεδόν όλα τα κουτάκια σου.

Επεξ/σία από kronos73

Στις 9/9/2024 στις 5:11 ΜΜ, Xvipes είπε

Ξεκίνησα δειλά δειλά να κοιτάω για καινούργιο αμάξι. Έχω ένα Honda Civic 8ης γενιάς(2007 μοντέλο) και με τον ερχομό του 1ου παιδιού νομίζω ήρθε η ώρα.

Αρχικά να πω πως το ταβάνι είναι τα 50,000 ευρώ, δεν γνωρίζω πολλά από αμάξια, θα το θέλω περισσότερο για ταξίδια παρά για μέσα στην πόλη(και οι 2 δουλεύουμε remote) και μόλις γύρισα από το test drive του Honda CR-V 2024 hybrid 2WD που με καλύπτει στο 90% αυτών που θέλω.

Πάμε στο τι θέλω λοιπόν:

- Συνολική ασφάλεια και πλαινοί αερόσακοι

- Πορτμπαγκάζ μεγαλύτερο από 485 λίτρα που είναι το Civic. Ήδη με το καρότσι πίσω με το ζόρι χωράει 1 ακόμα βαλίτσα

- Αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων

- Χώρο για παιδικό κάθισμα, μαμά στο πίσω κάθισμα αλλά και χώρο για το σκυλί μας (9 κιλα)

- ΔΕΝ θέλω ηλιοροφή (θα πω σε λίγο το γιατί)

- Κάμερα 360°. Έχω λίγο μαύρα μεσάνυχτα με την νέα φάση κάμερα και οδήγηση αλλά αν κατάλαβα καλά με την 360° κάμερα πρακτικά βλέπεις παντού τι γίνεται είτε είναι για παρκάρισμα είτε για προσπέραση κλπ.

- Hybrid και όχι plug-in hybrid. Αν και εδώ έχω λίγο μαύρα μεσάνυχτα απλά θα πω πως ενώ έχω υπόγειο parking δεν είναι ιδιωτικό και δεν μπορώ να πετάξω καλώδιο ρεύματος για να το φορτίζω οπότε θα πάει άχρηστο

- Να μην έχει turbo μπας και μου μείνει καμιά 10ετία το αμάξι αλλά να έχει ροπή.

- Τεχνολογίες και αυτοματισμούς καλοδεχούμενοι αρκεί να έχουν νόημα και πρακτικότητα.(Αν έχει και wireless Android Auto ακόμα καλύτερα)

Το CR-V λοιπόν που ενώ έχει τα περισσότερα από τα παραπάνω ήταν ξεκάθαρο deal breaker όταν σήμερα που το έκανα test drive και έξω είχε 32C λιακάδα, παρατήρησα πως η ηλιοροφή έβγαζε τρομερή ζέστη και όταν άνοιξα το πανί(ναι ένα απλό πανί έχει) το γυαλί ζεματούσε. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τα κεφάλια μας να είναι ζεστά όσην ώρα ήμασταν μέσα στο αμάξι παρόλο που το A/C ήταν μόνιμα ανοιχτό. Δεν θέλω να ξέρω πως θα είναι Αύγουστο μεσημέρι. Άσε που διάβασα μετά και για θέματα με σπάσιμο τζαμιού που δεν το καλύπτει η Honda.

Δυστυχώς δεν βγαίνει έκδοση χωρίς ηλιοροφή οπότε είμαι εδώ να ρωτήσω με βάσει τα παραπάνω ποιο θα μου προτείνατε;

Η 2η επιλογή μου είναι το Toyota Rav4 απλά δεν μου δίνει την ίδια αίσθηση με το CR-V (χωρίς να έχω πάει ακόμα να το δω από κοντά για test drive)

p.s Συνήθως κάνω συγκρίσεις στο gocar.gr

Τo corolla cross σε καλυπτει?

Έκλεισα ραντεβού για Rav 4 και Audi Q3 για την επόμενη εβδομάδα και βλέπουμε.

On 10/09/2024 at 11:39, Giama said:

Εχω το CR-V MY21, ειναι made in Japan. Εχω το Jazz MY24, επίσης made in Japan. Δε νομίζω να άλλαξε κάτι στο CR-V ΜΥ24. Τσέκαρέ το βέβαια μια και αναφέρθηκε.

Για το CR-V να σου πω ότι είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, δεν έχει βγάλει φυσικά το παραμικρό πρόβλημα. Το μόνο που με ενοχλεί είναι το Infotainment που είναι πραγματικά μια δεκαετία πίσω. Αυτό στο ΜΥ24 έχει ανανεωθεί όμως. Αν έχω προσέξει καλά στις φωτογραφίες δείχνει ίδιο με του Jazz MY24 που έχω, άρα από εμπειρία πάλι μπορώ να σου πω ότι είναι απλά ΟΚ, έχει μεγαλύτερη ανάλυση η οθόνη και καλύτερη απόκριση και γενικά λειτουργεί ταχύτερα. Αλλά και πάλι δεν το λες εξαιρετικό.

Αυτο που αναφέρεις με την ηλιοροφη δεν το έχω προσέξει στο δικό μου, αλλά ζω σε βόρεια χώρα και οι τόσο ζεστές μέρες δεν είναι πολλές.

Δεν ξέρω μόνο επειδή μεγάλωσε αισθητά σε μήκος μήπως παραείναι μεγάλο πλέον και το ZR-V θα ήταν κάτι πιο καλό αν μένεις σε μεγάλη πολη με στενούς δρόμους; 

Αν θέλεις κάποια πληροφορία για το CR-V πες μου.

Ειχα κάνει και το RAV4 test drive τοτε, πρακτικά ήμουν ανάμεσα σε αυτά τα δύο. Το CR-V μου φάνηκε αισθητά πιο σταθερό στο δρόμο ενώ γενικά και η ποιότητα της καμπίνας στο CR-V ήταν ανώτερη. Το RAV4 μου φάνηκε τότε ανώτερο και στο Infotainment και σε κάποια μπλιμπλικια επιπλέον που είχε η φουλ έκδοση (π.χ. κεντρικός καθρέφτης κάμερα ώστε να βλέπεις καθαρά πίσω ακόμα κι αν έχεις το τιγκαρει ως πάνω με πράγματα και κάποια άλλα). Το RAV4 κέρδιζε επίσης καθαρά στο χώρο αποσκευών αλλά το CR-V στο χώρο για τους πίσω επιβατες.

Το ZR-V έχει αισθητά πιο μικρό πορτμπαγκάζ από το τωρινό Civic μου αλλιώς θα το έψηνα πολύ μιας και η απλή έκδοσή του δεν έχει ηλιοροφή. Όσο τα ψάχνω τόσο περισσότερο μαρέσει το CR-V. Καταραμένη ηλιοροφή, υπάρχει άραγε κάτι που μπορεί να γίνει π.χ να βάλω φιμέ τζάμι ή φιλμ για να μην ζεστένει τόσο μέσα; Όχι πως αυτό μόνο διορθώνει το θέμα με το σπάσιμο του τζαμιού αλλά εκεί πες θα βασιστώ στην ασφάλεια για θραύση κρυστάλλων αν γίνει. Και βόρεια ελλάδα πάλι τον αύγουστο θα το βαρέσει το 40άρι κάποια στιγμή, εσένα κλείνει με αυτό το πανί που έχει στο 2024 μοντέλο ή είναι π.χ σκληρό πλαστικό; Μήπως αυτό κάνει την διαφορά.

23 hours ago, kostasiour said:

Έχεις δει τα Toyota Corolla-cross και Mazda CX-5; το τελευταίο μεν δεν ειναι κανονικό υβριδικό αλλα εχει το καλό του ότι δεν είναι CVT.

Ωραίο το Mazda CX-5 αλλά εμφανισιακά δε μου κάθεται πολύ για κάποιο λόγο, επίσης διάβασα πως οι αναρτήσεις του δεν είναι και οι καλύτερες(ερχόμενος από Civic που είναι χάλια θα ήθελα να πάω στο άλλο άκρο :D) Βέβαια θα πάω να το κάνω και αυτό ένα test drive γιατί ήταν το 3ο στις επιλογές μου αρχικά.

5 hours ago, Ntinaras said:

Τo corolla cross σε καλυπτει?

Δεν είχα ιδέα ότι κυκλοφορεί τέτοιο corolla, είναι πολύ όμορφο αλλά δυστυχώς έχει λίγο μικρότερο αποθηκευτικό χώρο από το τωρινό Civic μου οπότε πρακτικά θα είναι εν μέρει downgrade.

4 hours ago, Nabuko said:

Hyundai Tucson Hybrid

Kia Sportage Hybrid

Aν δεν βιάζεσαι λένε ότι 1 Οκτωβρίου θα έρθει το Mitsubishi Outlander στην Ευρώπη. 

Για Hyundai και Kia είχα την εντύπωση πως γενικά είναι χειρότερης ποιότητας αμάξια συγκριτικά με ένα Toyota, Honda, Mazda κλπ. Ισχύει;

Σίγουρα δε βιάζομαι, αφού σκέφτομαι να περιμένω την νέα έκδοση RAV 4 που λένε πως θα βγει 2025. Επίσης αν πες π.χ παραγγέλνω το RAV4 και μου πούνε αναμονή 1 χρόνο και ενδιάμεσα βγει το facelift εγώ θα πάρω το προηγούμενο μοντέλο(την ξέρω την απάντηση αλλά είπα να ρωτήσω 😅)

• Like 1

12 λεπτά πριν, Xvipes είπε

Ωραίο το Mazda CX-5 αλλά εμφανισιακά δε μου κάθεται πολύ για κάποιο λόγο, επίσης διάβασα πως οι αναρτήσεις του δεν είναι και οι καλύτερες(ερχόμενος από Civic που είναι χάλια θα ήθελα να πάω στο άλλο άκρο :D) Βέβαια θα πάω να το κάνω και αυτό ένα test drive γιατί ήταν το 3ο στις επιλογές μου αρχικά.

Για τις αναρτήσεις λενε πως είναι πιο σφιχτές σε σχέση με την κατηγορία αυτή αλλα καλύτερα να το διαπιστώσεις μόνος σου αυτό. Υποτίθεται πάντως οτι εχει το πιο ποιοτικό εσωτερικό απόλα, και ειναι και το πιο ωραιο οδηγικά σε σχέση με την κατηγορία του πάντα. Δες το και μας γράφεις εντυπωσεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...