Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομάδα,σε λίγο διάστημα έχω σκοπό να φτιάξω gaming pc,κατά προτίμηση σε μίνι κουτί(έχω κουραστεί με τα μεγαλα κουτιά κ τα πολλά rgb)κ λόγο χώρου βασικά..Θα είναι μόνο για gaming σε 1440p,υπάρχει οθόνη πολύ καλή corsair oled. Θα μπορούσε κανείς να βοηθήσει στην σύνθεση? Κάρτα γραφικών νομίζω ότι 4080 είναι αρκετά για 1440p ώστε να παίζει τα πάντα,για όλα τα υπόλοιπα υπάρχει budget 1500 περίπου,θα προτιμούσα από msystems είτε κομμάτι κομμάτι και θα γίνει συναρμολόγηση από εκείνους, ευχαριστώ πολύ κ πάλι

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, 7nisiotis είπε

ASUS ROG STRIX B650E-I (ITX)

Ryzen 7800X3D

TeamGroup T-Force Delta RGB 32GB 7200MHz DDR5

( η βάση )

Ναι έχω ακούσει για τον συγκεκριμένο επεξεργαστή ότι είναι ο καλύτερος για gaming,64gb ram υπάρχει διαφορά στο gaming η τα 32 πιστεύεις φτάνουν? Mobo την τσεκαρα,συμβατη κ κομπλέ σε αυτά που παρέχει έτσι κ αλλιώς λογικά δεν θα ασχοληθώ με oc,μια ερώτηση ακόμα,για υδρόψυξη λογικά μέχρι 240mm,παλιά είχα βάλει μια nzxt κ είχε κομπλέ θερμοκρασίες,να ξαναπάω στην ίδια μάρκα η έχεις να προτείνεις κάτι καλύτερο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, Morosis said:

32 πιστεύεις φτάνουν

Για υδρόψυξη, ίσως να δεις κάποιο NCASE m2 ή κάτι παρόμοιο σε μέγεθος. Δυστυχώς δεν παίζει Ελλάδα πλέον το NR200 (κάποτε το έβρισκες στα 50-60 ευρώ). Με τον 7800Χ3D όμως ίσως και να μην χρειαστείς καν μια τέτοια λύση.

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, Morosis είπε

Καλησπέρα στην ομάδα,σε λίγο διάστημα έχω σκοπό να φτιάξω gaming pc,κατά προτίμηση σε μίνι κουτί(έχω κουραστεί με τα μεγαλα κουτιά κ τα πολλά rgb)κ λόγο χώρου βασικά..Θα είναι μόνο για gaming σε 1440p,υπάρχει οθόνη πολύ καλή corsair oled. Θα μπορούσε κανείς να βοηθήσει στην σύνθεση? Κάρτα γραφικών νομίζω ότι 4080 είναι αρκετά για 1440p ώστε να παίζει τα πάντα,για όλα τα υπόλοιπα υπάρχει budget 1500 περίπου,θα προτιμούσα από msystems είτε κομμάτι κομμάτι και θα γίνει συναρμολόγηση από εκείνους, ευχαριστώ πολύ κ πάλι

Νομίζω πως και την τιμή θα φουσκώσεις και τη ζωή σου δύσκολη θα κάνεις με το mini itx της υπόθεσης  και αυτά που θέλεις να βάλεις μέσα.Οι θερμοκρασίες σου με την 4080s σε τόσο μικρό κουτί δεν θα είναι οι καλύτερες τους ζεστούς μηνες.Υπαρχουν επιλογές σε matx κουτιά με τις αντίστοιχες μητρικές που οκ θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερα ,αλλά δεν θα είναι μπαούλα και θα έχεις οικονομικότερες και περισσότερες επιλογές σε hardware.Κατι τέτοιο το συζητάς?Εμένα πάντως την 4080 (gaming oc) το nr200 που έχω στο δεύτερο pc ,μέσα δεν τη χωράει ούτε για πλάκα χωρις να πέσει πετσοκομα.Οταν κάνεις την έρευνα σου διπλοτσεκαρε πέρα από το μήκος της κάρτας και το πλάτος της.Υπολογισε πως θες κάποια extra εκατοστα clearence για το καλώδιο την τροφοδοσίας.Μια χαρά στα είπε ο φίλος πιο πάνω για τα υπόλοιπα.

Επεξ/σία από niko13
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, niko13 είπε

Νομίζω πως και την τιμή θα φουσκώσεις και τη ζωή σου δύσκολη θα κάνεις με το mini itx της υπόθεσης  και αυτά που θέλεις να βάλεις μέσα.Οι θερμοκρασίες σου με την 4080s σε τόσο μικρό κουτί δεν θα είναι οι καλύτερες.Υπαρχουν επιλογές σε matx κουτιά με τις αντίστοιχες μητρικές που οκ θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερα ,αλλά δεν θα είναι μπαούλα και θα έχεις οικονομικότερες και περισσότερες επιλογές σε hardware.Κατι τέτοιο το συζητάς?Εμένα πάντως την 4080 (gaming oc) το nr200 που έχω στο δεύτερο pc μέσα δεν τη χωράει ούτε για πλάκα χωρις μα πέσει πετσοκομα.Οταν κάνεις την έρευνα σου διπλοτσεκαρε πέρα από το μήκος της κάρτας και το πλάτος της.Υπολογισε πως θες κάποια extra εκατοστα για το καλώδιο την τροφοδοσίας.Μια χαρά στα είπε ο φίλος πιο πάνω για τα υπόλοιπα.

Καλησπέρα φίλε μου,έχω παραγγείλει το κουτί asus prime ap 201,έχω διαβάσει πολλά σχόλια για καλές θερμοκρασίες κ χωράει 360mm aio πάνω,gpu χωράει μέχρι 340mm(βρήκα 7900xt με 320mm και μια msi 4080 me 320 επίσης)θεωρώ ότι δεν θα έχω πρόβλημα γτ δεν σκοπεύω να κάνω overclock,αν θεωρείς ότι δεν αξίζει κτλπ το ακυρώνω δεν έχω θέμα,απλά πραγματικά δεν θέλω μεγάλο κουτί κ ας χάσω 10-15% απόδοση, λόγο χώρου θέλω να είναι το κουτί πάνω στο γραφείο κ να έχω άνεση 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Morosis είπε

Καλησπέρα φίλε μου,έχω παραγγείλει το κουτί asus prime ap 201,έχω διαβάσει πολλά σχόλια για καλές θερμοκρασίες κ χωράει 360mm aio πάνω,gpu χωράει μέχρι 340mm(βρήκα 7900xt με 320mm και μια msi 4080 me 320 επίσης)θεωρώ ότι δεν θα έχω πρόβλημα γτ δεν σκοπεύω να κάνω overclock,αν θεωρείς ότι δεν αξίζει κτλπ το ακυρώνω δεν έχω θέμα,απλά πραγματικά δεν θέλω μεγάλο κουτί κ ας χάσω 10-15% απόδοση, λόγο χώρου θέλω να είναι το κουτί πάνω στο γραφείο κ να έχω άνεση 

A ok αυτό το κουτί είναι micro atx  κάτι σαν αυτό που σου έλεγα κ εγώ να κοιτάξεις.Ειναι αρκετά μεγαλύτερο από τα mini itx κουτιά και από το nr200 που έχω επαφή εγώ,θα έχει κ λογικοτερες θερμοκρασιες.Γλιτωνεις μπαμ μπαμ mini itx μητρική και sfx  τροφοδοτικό που θα ετσουζαν.

Επεξ/σία από niko13
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, niko13 είπε

A ok αυτό το κουτί είναι micro atx  κάτι σαν αυτό που σου έλεγα κ εγώ να κοιτάξεις.Ειναι αρκετά μεγαλύτερο από τα mini itx κουτιά και από το nr200 που έχω επαφή εγώ.Γλιτωνεις μπαμ μπαμ mini itx μητρική και τροφοδοτικό που θα ετσουζαν.

Ναι είδα και εγώ ότι παίρνει atx psu κτλπ και το είδα κ όμορφο κ εννοείται το τσίμπησα ! Μια τελευταία ερώτηση,psu φτάνει 900 η πάμε σε 1000 για να είμαστε πιο safe?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ με την 4080 και 12700κ (λογικά καίει περισσότερο από 7800x3d) το πρώτο εξαμηνο είχα 750w και μετά πήρα ένα 850,όταν βρήκα τι να κάνω το 750w..Μόνο κ μονο επειδή ήθελα ένα atx 3.0 τροφοδοτικό,να έχει από μαμά καλώδιο για το καινούργιο βύσμα τροφοδοσίας της nvidia .Με κανένα από τα δύο δεν είχα προβλημα και με σκαλισμενα  cpu και gpu..Χίλια δεν χρειάζεται να πας ,αλλά αν θες να είσαι απλας για πιθανή μελλοντική αναβάθμιση,εσύ ξέρεις...

Επεξ/σία από niko13
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, niko13 είπε

Εγώ με την 4080 και 12700κ (λογικά καίει περισσότερο από 7800x3d) το πρώτο εξαμηνο είχα 750w και μετά πήρα ένα 850,όταν βρήκα τι να κάνω το 750w..Μόνο κ μονο επειδή ήθελα ένα atx 3.0 τροφοδοτικό,να έχει από μαμά καλώδιο για το καινούργιο βύσμα τροφοδοσίας της nvidia .Με κανένα από τα δύο δεν είχα προβλημα και με σκαλισμενα  cpu και gpu..Χίλια δεν χρειάζεται να πας ,αλλά αν θες να είσαι απλας για πιθανή μελλοντική αναβάθμιση,εσύ ξέρεις...

Μέχρι 900 τότε θα είμαι κομπλέ,έχω την oled 1440p που πήγε πολύ ακριβά οπότε για αρκετά χρόνια θα την έχω κ δεν θα αλλάξω setup π.χ για 4κ ! Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου κ την βοήθεια !

• Like 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, niko13 είπε

Καλησπέρα κ πάλι,για ssd έκανα παραγγελία  crusial p5 plus 2tb(νομίζω μου φτάνουν τα 2tb)απλά έκατσα και είδα κάποιες εναλλακτικές για επεξεργαστή,i5 14600k παίζει στα 280-290 και επίσης έναν ryzen 7 7600x στα 220 κάτι τέτοιο,ο intel είναι σχεδόν ίδιος με τον ryzen 7 7800x3d κ πιο φθηνός,ο ryzen 7 7600x προφανώς είναι κατώτερος αλλά σε 1440p δεν είδα μεγάλη διαφορά σε βιντεάκια,λες να πάω σε κάποιον από αυτούς η βουρ για x3d?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Morosis είπε

Καλησπέρα κ πάλι,για ssd έκανα παραγγελία  crusial p5 plus 2tb(νομίζω μου φτάνουν τα 2tb)απλά έκατσα και είδα κάποιες εναλλακτικές για επεξεργαστή,i5 14600k παίζει στα 280-290 και επίσης έναν ryzen 7 7600x στα 220 κάτι τέτοιο,ο intel είναι σχεδόν ίδιος με τον ryzen 7 7800x3d κ πιο φθηνός,ο ryzen 7 7600x προφανώς είναι κατώτερος αλλά σε 1440p δεν είδα μεγάλη διαφορά σε βιντεάκια,λες να πάω σε κάποιον από αυτούς η βουρ για x3d?

Ο 14600Κ είναι ίδιος με με 7800x3d; Σε ποιον ατζαμή το είδες αυτό; Μόνο το userbenchmark μπορεί να πει τέτοια π@π@ριά.

Επίσης αν θες κάνε μια ανακεφαλαίωση τι έχεις πάρει και τι μας μένει σε μπάτζετ αν θες βοήθεια, γιατί  ψάχνοντας χύμα θα κάνεις κι άλλα λάθη πέρα από τον p5 plus. 

Επεξ/σία από tzavardin
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Morosis είπε

Αν είσαι οκ από θέμα budget εγώ θα έβαζα 7800x3d να τελειώνω να σου πω την αλήθεια.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, tzavardin είπε

Ο 14600Κ είναι ίδιος με με 7800x3d; Σε ποιον ατζαμή το είδες αυτό; Μόνο το userbenchmark μπορεί να πει τέτοια π@π@ριά.

Επίσης αν θες κάνε μια ανακεφαλαίωση τι έχεις πάρει και τι μας μένει σε μπάτζετ αν θες βοήθεια, γιατί  ψάχνοντας χύμα θα κάνεις κι άλλα λάθη πέρα από τον p5 plus. 

Σε όσα βίντεο κ benchmarks είδα ότι ο 7800x3d εννοείται είναι μπροστά αλλά με ελάχιστη διαφορά,π.χ 4-5 fps σε 1440p που με ενδιαφέρει..Έχω πάρει το κουτί asus prime ap201 white, arctic liquid freezer 3 280mm,και έχω παραγγείλει crusial p5 plus 2tb που τον βρήκα στα 146 ευρώ,δεν τον έχω πληρώσει ακόμα τον ssd οπότε αν θεωρείς ότι δεν είναι καλή αγορά κ υπάρχει καλύτερος πες μου,μπορώ να τον ακυρώσω. Τώρα απλά προσπαθώ να βρω combo cpu-ram-mobo για να μείνει στο τέλος psu κ gpu,το budget είναι ανοιχτό αλλά άμα μειώσω λίγο cpu mobo μπορεί να πάρω καλύτερη υλοποίηση gpu,το σκέφτομαι..

Επεξ/σία από Morosis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Morosis είπε

Σε όσα βίντεο κ benchmarks είδα ότι ο 7800x3d εννοείται είναι μπροστά αλλά με ελάχιστη διαφορά,π.χ 4-5 fps σε 1440p που με ενδιαφέρει..Έχω πάρει το κουτί asus prime ap201 white, arctic liquid freezer 3 280mm,και έχω παραγγείλει crusial p5 plus 2tb που τον βρήκα στα 146 ευρώ,δεν τον έχω πληρώσει ακόμα τον ssd οπότε αν θεωρείς ότι δεν είναι καλή αγορά κ υπάρχει καλύτερος πες μου,μπορώ να τον ακυρώσω. Τώρα απλά προσπαθώ να βρω combo cpu-ram-mobo για να μείνει στο τέλος psu κ gpu,το budget είναι ανοιχτό αλλά άμα μειώσω λίγο cpu mobo μπορεί να πάρω καλύτερη υλοποίηση gpu,το σκέφτομαι..

Αν δεν βιάζεσαι μιας και δεν είναι άμεσα διαθέσιμος, εναλλακτική για nvme στα 2tb  https://www.e-shop.gr/ssd-kingston-skc3000d-2048g-kc3000-2tb-m2-2280-nvme-pcie-gen4-x4-p-PER.346319.Αν είσαι σφιχτά από budget μπορείς και να πέσεις σε cpu.Ακομα και ο 12700κ (ddr5) ,καρφωμένη την έχει την 4080 στο 98%+.Η ιδανικη επιλογή εννοειται θα ήταν ο 7800x3d.Θα σε έχει έτοιμο και για αναβάθμιση gpu στο μελλον.Ακομα και η μεταπολιτικη του αξία θα είναι μεγαλύτερη όταν στην βαρεσει να τον δώσεις.Ενω ιντελ με όλα αυτά που έχουν γίνει με την 13 κ 14η γενιά θα τα σκοτώνουν,θα τα αποφεύγει ο κόσμος.

Επεξ/σία από niko13

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...