babis07 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Καλησπέρα παρακαλώ θα ήθελα μία βοήθεια για συναρμολόγηση ενός pc που αφορά στο γιο μου έχει περάσει μηχανολόγος πληροφορικής στα Ιωάννινα ενδιαφέρομαι pc ώστε να ανταπεξέλθει σχολή του καθώς επίσης και για ελαφρύ gaming οι γνώσεις μου όσο αφορά τους υπολογιστές είναι περιφερειακές. Η συναρμολόγηση θα γίνει από το e-shop.Τα παρακάτω Έχω επιλέξει τα παρακάτω είμαι ανοιχτός όμως σε οποιαδήποτε πρόταση από εσάς στις κάρτες γραφικών είμαι ανάμεσα στις 2 Όπως και στα κουτιά. Για επεξεργαστή θα προτιμούσα αυτόν https://www.e-shop.gr/cpu-amd-ryzen-9-7950x3d-42ghz-16-core-am5-wof-144mb-120w-p-PER.607375 αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει διαθεσιμότητα.Οθόνη υπάρχει https://www.geekbuying.com/item/KTC-H32S17-Gaming-Monitor-32-inch-517387.html?utm_medium=sysedm&utm_source=PaypalPaidCounpon καθώς επίσης και ποντίκι https://www.skroutz.gr/s/21631569/Razer-DeathAdder-V2-RGB-Gaming-Pontiki-20000-DPI-Mayro.html και πληκτρολόγιο https://www.geekbuying.com/item/Redragon-68-Key-Compact-Mechanical-Gaming-Keyboard-518036.html?utm_medium=sysedm&utm_source=OrderShiped2019. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Λύση tzavardin Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Λύση Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) @babis07 Αδερφέ, το build είναι καλό, καθώς ανταποκρίνεται στη λογική για το ελαφρύ gaming που λες. Επίσης δεν εχει κακά κομματια. Όμως πιστεύω επειδή έχεις 1440p οθόνη, καλό θα ήταν να μπει μια καλύτερη κάρτα να είναι πιο ισορροπημενο το build, είτε κόβοντας από κάποια parts, είτε με κάποια αύξηση. Να το πω και διαφορετικά δεν αξίζει να μπει ένας 3d που αποκλειστικά θα δώσει παραπάνω fps σε gaming σε αυτή την περίπτωση, αν ειναι να ζευγαρωσει με μια 7600xt. Βάλε έναν σκέτο 7900x στα 330. Ιδανικά θα έλεγα να πατε σε μια 7800xt, δηλαδή να πας +170 ευρώ από την 7600xt. Την 7600 8gb μην την σκέφτεσαι καν για 1440p, για εμένα δεν αξίζει πάρα μόνο για esports gaming. Μπορείς να κόψεις με τις εξής αλλαγές: Ram αφού πας και για λευκό build. Είναι και cl30, δηλαδή πιο γρήγορες. Υδροψυξη λευκή ομοίως. Πέρα από το πενηνταρι που γλιτώνεις και το ότι είναι λευκη, είναι και καλυτερη στην αποδοση απο τη be quiet. Τροφοδοτικό 850w αντί για 1000. Ακόμα και με την 7800xt δεν προκειται να περάσει τα 550w το σύστημα. Ένα 850άρι (το συγκεκριμενο είναι και a tier) θα σηκωσει εύκολα και μια αναβάθμιση. Ένα κατοσταρικακι το έχεις γλιτώσει από αυτά, χωρίς να πέσεις σε ποιότητα, ανεβαίνεις κιόλας. Από κουτί, θα προτιμούσα το 500dx. Ξέρω ότι χωράει και την υδροψυξη εύκολα. Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου από tzavardin Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimmy213 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Άρχισαν τα post για τους φοιτητές και τα PC "για να βγάλουν τη σχολή", επειδή είναι φοιτητής πληροφορικής (γιατί αν ήταν στην ιατρική θα έβαζε Ryzen 5), κλπ, κλπ; Δεν τα λέω τα παραπάνω για να προσβάλω τον OP ή άλλους που θα ανοίξουν τέτοια θέματα. Οι περισσότεροι φοιτητές (που είναι και μακριά απ' τα σπίτια τους), για gaming το θέλουν κυρίως το PC. Για τη σχολή καθαρά, αρκούν και τα mini PCs στην ενότητα των προσφορών, οπότε δεν έχει νόημα η αναφορά της σχολής. Για να μην είμαι εντελώς off topic, θεωρώ τον Ryzen 9 υπερβολή, αλλά αν υπάρχει το budget πάω πάσο. Επίσης υπερβολή και τα 1000W τροφοδοτικό. Γύρω στα 500 χρειάζονται τα parts που έχεις βάλει, οπότε θα έλεγα να μπει ένα τροφοδοτικό των 750W. 5 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 11 hours ago, jimmy213 said: Άρχισαν τα post για τους φοιτητές και τα PC "για να βγάλουν τη σχολή", επειδή είναι φοιτητής πληροφορικής (γιατί αν ήταν στην ιατρική θα έβαζε Ryzen 5), κλπ, κλπ; Δεν τα λέω τα παραπάνω για να προσβάλω τον OP ή άλλους που θα ανοίξουν τέτοια θέματα. Οι περισσότεροι φοιτητές (που είναι και μακριά απ' τα σπίτια τους), για gaming το θέλουν κυρίως το PC. Για τη σχολή καθαρά, αρκούν και τα mini PCs στην ενότητα των προσφορών, οπότε δεν έχει νόημα η αναφορά της σχολής. Για να μην είμαι εντελώς off topic, θεωρώ τον Ryzen 9 υπερβολή, αλλά αν υπάρχει το budget πάω πάσο. Επίσης υπερβολή και τα 1000W τροφοδοτικό. Γύρω στα 500 χρειάζονται τα parts που έχεις βάλει, οπότε θα έλεγα να μπει ένα τροφοδοτικό των 750W. Κοίτα κατά βάση συμφωνώ. Το θέμα είναι πως στην σχολή πληροφορικής είναι πιο πιθανό να καταπιαστεί με κάτι που να είναι "σοβαρό" κάποια στιγμή από ότι ο φοιτητής ιατρικής π.χ(εδώ αφήνουμε το gamming απέξω). Εγώ πιστεύω πως θα πήγαινα σε 1)am5 και πιθανότατα στον 7600 (σκέτο). 2)Μνήμες εάν όχι 32gb θα έριχνα μια ματιά σε 48gb (εάν το vfm ήταν εφάμιλλο). 3)GPU πιθανότατα σε nvidia 4070 super(αν και η 7800xt είναι πιο "ισορροπημένη" επιλογή με τα 16gb θεωρώ ότι πιθανών τα cuda cores να μπορούν να προσφέρουν και κάποιο πειραματισμό σε εκτός gamming εφαρμογές).Εάν δεν χωράει στο budget τότε plan b μια Intel arc a770 16gb στα ~300ευρω, plan c μια 7600xt . 4)Τροφοδοτικό και εγώ θα έλεγα για 850watt, αλλά και 1000αρη θα το εβλεπα εάν δεν ξεφεύγε σε τιμή. Γενικά στήνεις κάτι αξιοπρεπέστατο και ανάλογος εάν καταπιαστεί στο μέλλον με κάτι συγκεκριμένο αναβαθμίζετε το υποσύστημα που χρειαζετε(μέχρι τότε θα ξέρει και ο ίδιος ποιο θα είναι αυτό). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babis07 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 22 ώρες πριν, tzavardin είπε @babis07 Αδερφέ, το build είναι καλό, καθώς ανταποκρίνεται στη λογική για το ελαφρύ gaming που λες. Επίσης δεν εχει κακά κομματια. Όμως πιστεύω επειδή έχεις 1440p οθόνη, καλό θα ήταν να μπει μια καλύτερη κάρτα να είναι πιο ισορροπημενο το build, είτε κόβοντας από κάποια parts, είτε με κάποια αύξηση. Να το πω και διαφορετικά δεν αξίζει να μπει ένας 3d που αποκλειστικά θα δώσει παραπάνω fps σε gaming σε αυτή την περίπτωση, αν ειναι να ζευγαρωσει με μια 7600xt. Βάλε έναν σκέτο 7900x στα 330. Ιδανικά θα έλεγα να πατε σε μια 7800xt, δηλαδή να πας +170 ευρώ από την 7600xt. Την 7600 8gb μην την σκέφτεσαι καν για 1440p, για εμένα δεν αξίζει πάρα μόνο για esports gaming. Μπορείς να κόψεις με τις εξής αλλαγές: Ram αφού πας και για λευκό build. Είναι και cl30, δηλαδή πιο γρήγορες. Υδροψυξη λευκή ομοίως. Πέρα από το πενηνταρι που γλιτώνεις και το ότι είναι λευκη, είναι και καλυτερη στην αποδοση απο τη be quiet. Τροφοδοτικό 850w αντί για 1000. Ακόμα και με την 7800xt δεν προκειται να περάσει τα 550w το σύστημα. Ένα 850άρι (το συγκεκριμενο είναι και a tier) θα σηκωσει εύκολα και μια αναβάθμιση. Ένα κατοσταρικακι το έχεις γλιτώσει από αυτά, χωρίς να πέσεις σε ποιότητα, ανεβαίνεις κιόλας. Από κουτί, θα προτιμούσα το 500dx. Ξέρω ότι χωράει και την υδροψυξη εύκολα. ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Τι άποψη έχεις για τον τον επεξεργαστή https://www.e-shop.gr/cpu-amd-ryzen-9-9900x-56ghz-12-core-box-p-PER.235690 γιατί οι άλλοι δυο δεν υπάρχουν ποια καθώς και αυτή την μητρική αντί της άλλης https://www.e-shop.gr/mitriki-gigabyte-b650-aorus-elite-ax-ice-d5-retail-p-PER.607686 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 36 minutes ago, babis07 said: ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Τι άποψη έχεις για τον τον επεξεργαστή https://www.e-shop.gr/cpu-amd-ryzen-9-9900x-56ghz-12-core-box-p-PER.235690 γιατί οι άλλοι δυο δεν υπάρχουν ποια καθώς και αυτή την μητρική αντί της άλλης https://www.e-shop.gr/mitriki-gigabyte-b650-aorus-elite-ax-ice-d5-retail-p-PER.607686 Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τόσο ακριβούς επεξεργαστές για την συγκεκριμένη χρηση και χρονική περίοδο. Επιπλέον ο συγκεκριμένες αν και νεότερος είναι στην καλύτερη(από ότι έχουμε δει μέχρι τώρα) ένα ~10% πιο δυνατός από τον 7900x που κοστίζει πλέον ~330ευρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
duffyduck Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Πάρε ένα φορητό (να τον έχεις και στην σχολή) + μια οθόνη για το σπίτι για να δουλεύεις με πιο άνεση και να παίζεις και κανα game, ή για game/software development. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
verylife78 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Στις 10/9/2024 στις 11:01 ΜΜ, @topos είπε Κοίτα κατά βάση συμφωνώ. Το θέμα είναι πως στην σχολή πληροφορικής είναι πιο πιθανό να καταπιαστεί με κάτι που να είναι "σοβαρό" κάποια στιγμή από ότι ο φοιτητής ιατρικής π.χ(εδώ αφήνουμε το gamming απέξω). Εγώ πιστεύω πως θα πήγαινα σε 1)am5 και πιθανότατα στον 7600 (σκέτο). 2)Μνήμες εάν όχι 32gb θα έριχνα μια ματιά σε 48gb (εάν το vfm ήταν εφάμιλλο). 3)GPU πιθανότατα σε nvidia 4070 super(αν και η 7800xt είναι πιο "ισορροπημένη" επιλογή με τα 16gb θεωρώ ότι πιθανών τα cuda cores να μπορούν να προσφέρουν και κάποιο πειραματισμό σε εκτός gamming εφαρμογές).Εάν δεν χωράει στο budget τότε plan b μια Intel arc a770 16gb στα ~300ευρω, plan c μια 7600xt . 4)Τροφοδοτικό και εγώ θα έλεγα για 850watt, αλλά και 1000αρη θα το εβλεπα εάν δεν ξεφεύγε σε τιμή. Γενικά στήνεις κάτι αξιοπρεπέστατο και ανάλογος εάν καταπιαστεί στο μέλλον με κάτι συγκεκριμένο αναβαθμίζετε το υποσύστημα που χρειαζετε(μέχρι τότε θα ξέρει και ο ίδιος ποιο θα είναι αυτό). οσο σοβαρο και να ειναι αποκλειεται να φτασει το pc οχι στα ορια του...ουτε στα μισα. Προγραμματισμος θα κανει. Θες να παιξει με τιποτα σχεδια 3d και τιποτα αλλα ... ολα τα μηχανηματα πλεον ειναι απολυτα ικανα να τα καταφερουν. Οποτε αληθεια πλεον δεν τιθεται θεμα "σοβαρο" ΥΓ εκτος και ησουν λιγα χρονια πριν (20+) που καναμε assembly και κουναγαμε δεικτες στο bios και μας ειχαν μεινει επεξεργαστες στα χερια ιχιχιχ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chris2756 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Αν και δεν πολυσυμπαθω τα φορητα, νομιζω οτι σε σπουδαστες γενικα, βολευει το φορητο. Το περνεις στην σχολη, στο σπιτι, στην καφετερια, στο σπιτι του φιλου κτλ. Αν υπαρχει η οικονομικη δυνατοτητα περνεις και μια μεγαλυτερη οθονη και εισαι αρχοντας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kozanitis_itis Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου Μιας και σπουδάζω στην ίδια σχολή, θα πρότεινα και εγώ την λύση με λαπτοπ και μια οθόνη (+πληκτρολόγιο mouse) γενικά θα μπορεί να το έχει πάντα στην τσάντα και να το βγάζει στο αμφιθέατρο-κυλικείο-αναγνωστήριο κλπ, και στο σπίτι να το συνδέει με ένα hub και να το έχει με οθόνη πληκτρολόγιο και ποντίκι, γενικά στην συγκεκριμένη σχολή μιας και είναι μηχανικών, θα έχει να κάνει με πάρα πολλά μαθηματικά, και λιγότερο πληροφορική (software και hardware) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα