Προς το περιεχόμενο

Αλλάζει στάση το Telegram ως προς το συντονισμό των ιδιωτικών συζητήσεων, μετά τη σύλληψη του διευθύνοντα συμβούλου του


Axlmon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πλέον από τη σελίδα με απαντήσεις στις συχνότερες ερωτήσεις έχει απαλειφθεί η ενημέρωση πως τυχόν αιτήματα για παρέμβαση συντονιστών σε ιδιωτικές συζητήσεις δεν θα έβρισκαν ανταπόκριση.

Το Telegram αφαίρεσε αθόρυβα την απάντηση στη σελίδα των συχνών ερωτήσεων που ανέφερε ότι οι ιδιωτικές συνομιλίες προστατεύονται και ότι «δεν επεξεργαζόμαστε κανένα αίτημα που σχετίζεται με αυτές». Η αλλαγή έρχεται σχεδόν δύο εβδομάδες μετά τη σύλληψη του διευθύνοντος συμβούλου της, Πάβελ Ντούροφ, στη Γαλλία, καθώς φέρεται να επέτρεψε «την απρόσκοπτη συνέχιση εγκληματικών δραστηριοτήτων μέσα από την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων».

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, ο Ρεμί Βον, εκπρόσωπος του Telegram, επισημαίνει ότι ο πηγαίος κώδικας της εφαρμογής δεν έχει αλλάξει. «Οι ιδιωτικές συνομιλίες παραμένουν ιδιωτικές - αν και μπορείτε πάντα να αναφέρετε μια νέα εισερχόμενη συνομιλία στους συντονιστές χρησιμοποιώντας την επιλογή Αποκλεισμός > Αναφορά. Οποιοσδήποτε μπορεί να ελέγξει τον ανοιχτό πηγαίο κώδικα του Telegram και να δει ότι δεν υπήρξαν αλλαγές», σύμφωνα με το Βον.

Νωρίτερα το βράδυ της Πέμπτης, ο Ντούροφ  εξέδωσε την πρώτη δημόσια δήλωσή του μετά τη σύλληψή του, υποσχόμενος καλύτερο συντονισμό του περιεχομένου το οποίο αναρτάται στην πλατφόρμα, τοποθέτηση που συνιστά αξιοσημείωτη αλλαγή στάσης, καθώς αρχικά η εταιρεία δεν υποστήριζε ότι δεν έχει «τίποτα να κρύψει».

«Η απότομη αύξηση του αριθμού των χρηστών του Telegram, φτάνοντας στα 950 εκατομμύρια, συνοδεύτηκε από μια καθυστέρηση στο να βρεθεί ο κατάλληλος βηματισμός, κι αυτό διευκόλυνε εγκληματικά στοιχεία να καταχραστούν τις δυνατότητες της πλατφόρμας μας», αναφέρει ο Ντούροφ στη δήλωση που διανεμήθηκε την Πέμπτη. «Γι' αυτό έθεσα ως προσωπικό μου στόχο να διασφαλίσω ότι θα βελτιώσουμε σημαντικά τα πράγματα από αυτή την άποψη. Έχουμε ήδη ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία εσωτερικά και πολύ σύντομα θα μοιραστώ μαζί σας περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την πρόοδό μας».

Ορισμένες από αυτές τις αλλαγές φαίνεται να έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή: η σελίδα FAQ της εταιρείας έχει αλλάξει τις τελευταίες 24 ώρες. Λόγου χάρη, πλέον συναντά κανείς ενότητα με τίτλο: «Υπάρχει παράνομο περιεχόμενο στο Telegram. Πώς μπορώ να το κατεβάσω;»

Από τις 5 Σεπτεμβρίου, η απάντηση του Telegram στη συγκεκριμένη ερώτηση έγραφε: «Όλες οι συνομιλίες και οι ομαδικές συνομιλίες στο Telegram είναι ιδιωτικές μεταξύ των συμμετεχόντων. Δεν επεξεργαζόμαστε κανένα αίτημα που σχετίζεται με αυτές».

Όμως, λίγες ώρες αργότερα, οι φράσεις αυτές έχουν αφαιρεθεί. Στη θέση τους, υπάρχει η εξής διατύπωση: «Όλες οι εφαρμογές του Telegram διαθέτουν κουμπιά αποστολής αναφοράς που σας επιτρέπουν να ενημερώσετε τους συντονιστές μας για τυχόν παράνομο περιεχόμενο, μέσω μιας πολύ απλής διαδικασίας". Ακολουθούν συγκεκριμένες οδηγίες για την αναφορά προβληματικών μηνυμάτων.

Το τμήμα δημοσίων σχέσεων του Telegram δεν απάντησε αμέσως σε ερώτηση σχετικά με το με το πώς προέκυψε η αλλαγή στη διατύπωση σχετικά με την αναφορά ιδιωτικών συζητήσεων πώς χειρίζεται πλέον τα συγκεκριμένα αιτήματα.

Η σύλληψη του Ντούροφ προέκυψε από τη στιγμή που οι γαλλικές αρχές εξέδωσαν προκαταρκτικό κατηγορητήριο, υποστηρίζοντας ότι η πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων χρησιμοποιείται για τη διανομή υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και τη διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και ότι η εταιρεία αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις αρχές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Associated Press.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυσκολη ασκηση ισορροπιας , μεταξυ δημοκρατιας, προσωπικων ελευθεριων , και χρησης ολων αυτων των εφαρμογων για εγκληματικους η αλλους σκοπους , και απο οτι διδασκει η ιστορια , ο ανθρωπος δυσκολα βρισκει την ισορροπια , συνηθως ρεπει προς τα ακρα , και ειδικα προς τον ολοκληρωτισμο , και στη σημερινη εποχη ειναι πολυ πιο ευκολο να επιβαλλεις μεθοδους ολοκληρωτισμου απο οτι παλαιοτερα , γιατι εχεις τη βοηθεια της τεχνολογιας

Επεξ/σία από jimmyl
  • Like 11
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

21 minutes ago, jimmyl said:

Δυσκολη ασκηση ισορροπιας , μεταξυ δημοκρατιας, προσωπικων ελευθεριων , και χρησης ολων αυτων των εφαρμογων για εγκληματικους η αλλους σκοπους , και απο οτι διδασκει η ιστορια , ο ανθρωπος δυσκολα βρισκει την ισορροπια , συνηθως ρεπει προς τα ακρα , και ειδικα προς τον ολοκληρωτισμο , και στη σημερινη εποχη ειναι πολυ πιο ευκολο να επιβαλλεις μεθοδους ολοκρηρωτισμου απο οτι παλαιοτερα , γιατι εχεις τη βοηθεια της τεχνολογιας

Περίπου θα πω εγώ. Νομίζω σήμερα μπορείς να επικοινωνήσεις με ασφάλεια πολύ ευκολότερα. Μέσω μεθόδων που παλιά ήταν αδύνατες. Απλά προφανω΄ς μπορούν να σε δυσκολέψουν. Δηλαδή κανείς δεν σου λέει ότι δεν μπορείς να στείλεις κρυπτογραφημένο μήνυμα ακόμα και μέσω ελεγχόμενου μέσου. Δηλαδή αν εμείς οι 2 βρεθούμε μια φορά και ανταλάξουμε μεταξύ μας ένα public key (και ούτε καν να βρεθούμε μεταξύ μας αλλά το κάνουμε με κάποιον secure τρόπο ακόμα και μέσω τηλ), τότε μπορώ να σου στέλνω κρυπτογραφημένα μηνύματα και να μην καταλαβαίνει κανείς τι σου λέω... 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

59 λεπτά πριν, CENTRAL είπε

Άλλος ένας θρίαμβος της σύγχρονης "Δημοκρατίας". Τα καλύτερα έρχονται...

Μεγάλος κιόλας αφού μια εταιρία δεν κάνει κουμάντο σε ένα ολόκληρο κράτος 

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 hours ago, tony_boy said:

Μόνο signal για 100% ιδιωτικότητα στις συζητήσεις.

Αν θυμάσαι τον φλώρο (αυτόν που το έπαιζε στρατηγός του ΕΣ) τον κατασκόπευαν μέσο signal

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...