Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 hours ago, poulinos said:

διαφωνω. multitasking ελληνας οδηγος 😛

26bea00afb6a32d974515cd3862cf3cc.jpg

Το τσιγάρο στο στόμα λείπει από τη φωτογραφία,  για μεγαλύτερη ακρίβεια στο multitasking!!!

• Like 3
  • Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 ώρες πριν, BigJim34 είπε

Πριν πολλά χρόνια ασχολήθηκα με το θέμα αυτό και έπαθα πλάκα. Η πλειοψηφία των λαστιχαδων, μην πω όλοι, λένε τα καινούρια λάστιχα στον μπροστινό άξονα. 

Αφορμή ήταν τότε η συζήτηση με φίλο μηχανικό και συνοδηγό σε αγώνες ράλλυ που χαρακτηριστικά μου είπε "αν σου φύγει ο κωλος από φθαρμένα ελαστικά άντε μάζευτο!!"

Ρώτησα λοιπόν: "έχεις δύο σχετικά καινούργια λάστιχα και δύο ταλαιπωρημένα και πρέπει να βολευτείς με αυτά αναγκαστικά, τι θα κάνεις ασχέτως μπροστινής ή πίσω κίνησης;"

Όλοι λάθος απάντηση... μπράβο λοιπόν στο παλληκάρι που έθιξε αυτό το θέμα.

Έχω στο αυτοκίνητο το βιβλιαράκι της Michelin που το αναφέρει με σαφήνεια.

Αναποδο τιμονι λεγεται το μαζεμα  στα πισωκουνητα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Mhlogiatros είπε

* Αλλα καποιες ακριβες φιρμες οπως Michelin εχω 10ετια να δω γιατι αραγε ?

Που έχεις 10ετία να τα δεις;

43 λεπτά πριν, marioshrist είπε

Το τσιγάρο στο στόμα λείπει από τη φωτογραφία,  για μεγαλύτερη ακρίβεια στο multitasking!!!

Δεν πρόλαβε να το  βάλει,μολις τελειώσε το ξύρισμα.

• Haha 3
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, marioshrist είπε

Έχω υπάρξει συνοδηγός σε όχημα με οδηγό που είχε τσιγάρο, καφέ και έστελνε και μύνηματα στο κινητό στο γκομενάκι 😄

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.

Ωραίος. Μιας και το έθεσες, θυμάμαι φίλο μου που με πήγαινε σπίτι κάπου την δεκαετία του 90 χωρίς κινητά τότε, να μου μιλάει ακατάπαυστα κοιτώντας με συνέχεια και κάπου και που κοίταζε τον δρόμο μπροστά, το αντίθετο δηλαδή από αυτό που όφειλε να κάνει. Μπήκε και σε μονόδρομο, ευτυχώς δεν είχαμε τραγική κατάληξη, ακόμη το θυμάμαι και σκάω στα γέλια. Ο τύπος ακάθεκτος. 

• Haha 2
Δημοσ.

Οι κατασκευαστές ισχυρίζονται πως ενα καινουργιο  λαστιχο πχ του 2020 που εχει αποθηκευτει οπως πρεπει, ειναι ακομα λειτουργικό και δεν εχει χασει την ιδιοτητες του. 

Αν το βαλεις ομως και πας να περασεις κτεο, θα σε κοψουν λογο παλαιοτητας. 

Μηπως επρεπε να υπαρχει σχετικη ενημερωσει εκτος απο τους οδηγους και στους αρμοδιους φορείς,  κτεο, τροχαια. 

• Like 1
Δημοσ.
11 hours ago, micos000 said:

Να κι ένα χρήσιμο άρθρο.

Fixed γιατί τα πισωκίνητα μπορεί να τα διαχειριστεί ένα καλός και προσεκτικός οδηγός όταν υπερστρέψουν. Τα μπροστοκίνητα όμως είναι πάρα πολύ δύσκολο (αν και όχι αδύνατο).

στον δρομο 98%++ κόσμου ούτε χερσάδες είναι ουτε έμπειροί οδηγοί έχουν το όχημα να πάνε από το σημειο α στο σημειο β οπως δλδ ολοι για άτομα που ειναι χερσάδες και μπαίνουν σε πιστα και έχουν απειρες ορες εκπαίδευσης τέτοιες συμβουλές ειναι άχρηστες

Δημοσ.
1 hour ago, Nabuko said:

Έχω υπάρξει συνοδηγός σε όχημα με οδηγό που είχε τσιγάρο, καφέ και έστελνε και μύνηματα στο κινητό στο γκομενάκι 😄

Ναι αλλα ειχε καλα λαστιχα GooDYear για φρεναρισμα του σκοτωμου :P Και εγω απο τοτε που τα αλλαξα με matador / fulda ; νιωθω μια ανασφαλεια 

• Haha 2
Δημοσ.
1 hour ago, Liverpool89 said:

Οι κατασκευαστές ισχυρίζονται πως ενα καινουργιο  λαστιχο πχ του 2020 που εχει αποθηκευτει οπως πρεπει, ειναι ακομα λειτουργικό και δεν εχει χασει την ιδιοτητες του. 

Μηπως επρεπε να υπαρχει σχετικη ενημερωσει εκτος απο τους οδηγους και στους αρμοδιους φορείς,  κτεο, τροχαια. 

δεν ξερω αν σε κοβουν ή αν στο βαζουν ως υποσημειωση.εκτος αν παραλληλα το εχεις λιωσει. θυμαμαι οτι μετρανε το αυλακι στο λαστιχο σχετικα με την φθορα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Liverpool89 είπε

Σε ποιο κτέο σε έκοψαν για 4 χρονών λάστιχο;

• Like 5
Δημοσ.
1 minute ago, Ukforthemoment said:

επισης να προσθεσω οτι σε ελεγχο κτεο σε μηχανη που τα λαστιχα ηταν ενα κλικ φθαρμενα παραπανω απλα μου το εγραψαν ως παρατηρηση.δεν με εκοψαν. αλλα ηταν ενα κλικ. γιατι εχω δει και ατομα που το λαστιχo ειχε γινει slick και αλλους που φαινονται τα λινα(πλεγμα)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Εμενα δεν με εκοψαν ακομα. Παντα στην 4ετια τα αλλαζω. Αλλα αν πας με λαστιχα 4 χρονων και δουν το dot παλιο σιγουρα θα σε κανουν μανουρα, οσο πελμα και αν εχει. 

Εγω εγραψα τι υποστηρίζουν οι εταιριες και καθε φυλλάδιο που κυκλοφορει. Πως ενα σωστα αποθηκευμενο λαστιχο, δεν χανει τις ιδιοτητες του, τα χαρακτηριστικα που εχει, σε συγκριση με ενα καινουργιο.

Αλλα στο κτεο ή σε ενα ελεγχο της τροχαιας, μπορει να εχεις θεμα.  

Οπως και κανεις δεν θα εβαζε ενα καινούργιο λαστιχο του 2020, επειδη θα χε στο μυαλο του αυτο που αναφερω. 

Επεξ/σία από Liverpool89
  • Haha 1
Δημοσ.
3 minutes ago, Liverpool89 said:

Εμενα δεν με εκοψαν ακομα. Παντα στην 4ετια τα αλλαζω. Αλλα αν πας με λαστιχα 4 χρονων και δουν το dot παλιο σιγουρα θα σε κανουν μανουρα, οσο πελμα και αν εχει. 

Εγω εγραψα τι υποστηρίζουν οι εταιριες και καθε φυλλάδιο που κυκλοφορει. Πως ενα σωστα αποθηκευμενο λαστιχο, δεν χανει τις ιδιοτητες του, τα χαρακτηριστικα που εχει, σε συγκριση με ενα καινουργιο.

Αλλα στο κτεο ή σε ενα ελεγχο της τροχαιας, μπορει να εχεις θεμα.  

Οπως και κανεις δεν θα εβαζε ενα καινούργιο λαστιχο του 2020, επειδη θα χε στο μυαλο του αυτο που αναφερω. 

ισχυει οτι καποιοι ειναι πιο χαλαροι σε καποιους ελεγχους απο αλλους.

το εχω διαβασει αυτο που λες.οτι αν ειναι σωστα αποθηκευμενο γενικα χανει  παρα πολυ λιγο απο την ζωη του. και ισχυει και σε αλλα πραγματα αυτο.

το κακο ειναι μην βαλει ο λαστιχας κανα παλιο λαστιχο σε κανεναν που δεν ξερει επειδη του ειχε ξεμεινει.μην νομιζεις οτι ολοι ξερουν να διαβαζουν την ημερομηνια στα λαστιχα ή οτι θα κατσουν να ασχοληθουν.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε ξέρει η μισελέν. Εγώ θα σου πω τι να κάνεις.....

(ο λαστιχάς της γειτονιάς σου)

Επεξ/σία από lordvec
  • Haha 3
Δημοσ.

Σε πολλα υπάρχει παραπληροφορηση. Αλλα τι να το κανω να το γνωριζω εγω ή  ολοι και αυτος που θα κανει τον ελεγχο να μην το θεωρεί σωστο.

Για παραδειγμα βαζω ενα λαστιχο με dot 2021 καινούργιο τηρουνται ολα απο τον λαστιχα, και ας υποθεσω οτι τα εβαλα αρχες του 2024. Ειμαι στο οριο των 3 χρονων που μπορω να πω, οτι το λαστιχο ειναι οκ.

Παιρναω κτεο τον ιουνιο του 24 και μετα ιδια λαστιχα τον ιουνιο του 26. Εγω τα εχω τα λαστιχα 2,5 χρονια, αλλα για αυτον που με ελέγχει θα βασιστει στο πελμα, στα πλαινα ή  στο dot που θεωριτηκα θα ναι λαστιχο περιπου 5 χρονων; 

Γενικα το λεω, στην πραξη κανεις μας δεν βαζει τοσο παλιο dot.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...