Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

image.jpeg

https://www.imdb.com/title/tt8550732/

Ηθελα εδω και μερες να ανοιξω θεμα και αφου δεν προλαβε (ή δεν ηθελε 😛) κανεις αλλος, here goes. Nεα σειρα του Νetflix και κατα την γνωμη μου ανελπιστα καλη. Για καποιον λογο εχει ενοχλησει πολλους η ελλειψη ακριβους adaptation της μυθολογιας, αλλα δεν νομιζω πως οι δημιουργοι ειπαν ποτε πως ηθελαν μια τετοια ακριβεια.

Προκειται λοιπον για μια προσεγγιση της ελληνικης μυθολογιας στην συγχρονη εποχη, α λα Percy Jackson style, με αρκετες εντονες στιγμες και μαυρο χιουμορ. Στο cast εχουμε τον Jeff Goldblum ως Δια, τον Stephen Dillane ως Προμηθεα και την εκπληκτικη (there, I said it) Janet McTeer ως Ηρα. Γενικα ομως ολες οι επιλογες των ηθοποιων ειναι μια και μια, ακομα και οι "ανορθοδοξες".

Γενικα η αποδοση της ολης μυθολογιας μου αρεσε, νομιζω πως σεβαστηκαν αρκετα κομματια (οκ, αλλα τα εσκισαν λιγο) και ειναι γεματο απο easter eggs χαρακτηρων και καταστασεων για οσους ειναι γενικως fans της μυθολογιας. Ελπιζω να βγει και δευτερος κυκλος, απ'ο,τι διαβασα εχουν στο μυαλο τους τουλαχιστον τρεις.

• Like 6
Δημοσ.
2 hours ago, stormrain said:

image.jpeg

https://www.imdb.com/title/tt8550732/

Ηθελα εδω και μερες να ανοιξω θεμα και αφου δεν προλαβε (ή δεν ηθελε 😛) κανεις αλλος, here goes. Nεα σειρα του Νetflix και κατα την γνωμη μου ανελπιστα καλη. Για καποιον λογο εχει ενοχλησει πολλους η ελλειψη ακριβους adaptation της μυθολογιας, αλλα δεν νομιζω πως οι δημιουργοι ειπαν ποτε πως ηθελαν μια τετοια ακριβεια.

Προκειται λοιπον για μια προσεγγιση της ελληνικης μυθολογιας στην συγχρονη εποχη, α λα Percy Jackson style, με αρκετες εντονες στιγμες και μαυρο χιουμορ. Στο cast εχουμε τον Jeff Goldblum ως Δια, τον Stephen Dillane ως Προμηθεα και την εκπληκτικη (there, I said it) Janet McTeer ως Ηρα. Γενικα ομως ολες οι επιλογες των ηθοποιων ειναι μια και μια, ακομα και οι "ανορθοδοξες".

Γενικα η αποδοση της ολης μυθολογιας μου αρεσε, νομιζω πως σεβαστηκαν αρκετα κομματια (οκ, αλλα τα εσκισαν λιγο) και ειναι γεματο απο easter eggs χαρακτηρων και καταστασεων για οσους ειναι γενικως fans της μυθολογιας. Ελπιζω να βγει και δευτερος κυκλος, απ'ο,τι διαβασα εχουν στο μυαλο τους τουλαχιστον τρεις.

Έαν δεν έχει πηδήξει ο Δίας τουλάχιστον 2 θηλυκά από το 1ο επεισόδιο, δεν είναι Ελληνική μυθολογία! 😛

Πέρα από την πλάκα, εκτιμώ που έκανες την παρουσίαση. Το εχω δει αρκετές φορές στα προτεινόμενα του netflix αλλά από την μια δίκη του παραγωγή από την άλλη δεν θυμάμαι πότε είδα τελευταία φορά Goldblum σε καλό ρόλο, το απέφευγα. τώρα λέω να του δώσω μια ευκαρια.

• Moderators
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, mike299 είπε

Έαν δεν έχει πηδήξει ο Δίας τουλάχιστον 2 θηλυκά από το 1ο επεισόδιο, δεν είναι Ελληνική μυθολογία! 😛

Oh you'll be impressed 😛

Γενικα, δωσε του μια ευκαιρια. Κι εγω δεν περιμενα πολλα οταν το ξεκινησα, ακριβως για τους λογους που λες, συν οτι με κλωτσησαν καποια στοιχεια, σε θεωρητικο επιπεδο, τα οποια τελικα ετσι οπως τα εχουν προσεγγισει δεν ενοχλουν (σχεδον) καθολου. Επισης εχει τρομερο soundtrack

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οkkkk αλλα μας εχουν πηδήξει ουτε ενα ελληνικο ονομα , πραγματικο μερος κατι ?  σε ολη τη παραγωγη ;  Θα μου πεις προσεχε τι ζητας απο δαυτους :P

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.

Δεδομένης όλης της σαπίλας που κυκλοφορεί εκεί έξω, βλέπεται όταν χαλαρώνεις. Το σημαντικό είναι ότι η σειρά δεν παίρνει τόσο στα σοβαρά τον εαυτό της και έχει αρκετά στοιχεία σαρκασμού. Έχω δει τα 5 πρώτα και μέχρι στιγμής είναι ΟΚ, τίποτα συνταρακτικό ούτε αναπάντεχο αλλά ωραία αφήγηση της πλοκής. Νομίζω το 7.2 στο IMDb το αδικεί, εκτός αν χαλάει πολύ στα επόμενα. 

Δημοσ.
20 ώρες πριν, j0hnn1e είπε

Δεδομένης όλης της σαπίλας που κυκλοφορεί εκεί έξω, βλέπεται όταν χαλαρώνεις. Το σημαντικό είναι ότι η σειρά δεν παίρνει τόσο στα σοβαρά τον εαυτό της και έχει αρκετά στοιχεία σαρκασμού. Έχω δει τα 5 πρώτα και μέχρι στιγμής είναι ΟΚ, τίποτα συνταρακτικό ούτε αναπάντεχο αλλά ωραία αφήγηση της πλοκής. Νομίζω το 7.2 στο IMDb το αδικεί, εκτός αν χαλάει πολύ στα επόμενα. 

7.6 έχει στο imdb και ανεβαίνει όσο φτάνει προς το τέλος. Γενικά κάτι οκ που όπως είπες μέσα στην ατελείωτη σαβούρα την καλό βλέπεις. 

Screenshot_2024-09-09-17-00-21-679_com.imdb.mobile.jpg

Δημοσ.

ειναι φρεσκια προταση, μακαρι να συνεχιστει και για 2η σεζον, θα ηθελα να δω που το πανε.

το καστ ειναι καλο. η μουσικη ειναι η καλη. οι διαλογοι ειναι καλοι.

οχι καμια τρελα ανατρεπτικη πλοκη, αλλα εχει το ενδιαφερον της.

βλεπεται πολυ ευχαριστα.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Members
Δημοσ.

Κι εγώ τη διασκέδασα πολύ, και βρήκα έξυπνο και ευρηματικό τον τρόπο που αξιοποίησαν την μυθολογία. Επίσης, με τον δικό της, περίεργο και κουφό τρόπο, θα έλεγα πως η σειρά παρέμεινε πιο πιστή στην ελληνική μυθολογία από κάθε άλλη ταινία και σειρά έχω πετύχει τα τελευταία χρόνια και μετά από κάθε επεισόδιο γκούγκλαρα τα ονόματα που δεν γνώριζα. Φαίνεται ότι αυτοί που την έγραψαν ήταν γνώστες  και ό,τι αποκλίσεις έγιναν (που προφανώς ήταν πολλές, αφού όλη η σειρά ήταν μια τεράστια απόκλιση), έγιναν ηθελημένα και όχι από άγνοια, γκάφα ή απλή τσαπατσουλιά, όπως συμβαίνει συνήθως. 

Μόνη απογοήτευση ότι σε κάθε επεισόδιο περίμενα μάταια να ακούσω το Lyre of Orpheus του Νικ Κέιβ, που θα έδενε άψογα με το ύφος της σειράς, αλλά ποτέ δεν ήρθε 😛

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, gsarig είπε

Επίσης, με τον δικό της, περίεργο και κουφό τρόπο, θα έλεγα πως η σειρά παρέμεινε πιο πιστή στην ελληνική μυθολογία από κάθε άλλη ταινία

10 λεπτά πριν, gsarig είπε

Φαίνεται ότι αυτοί που την έγραψαν ήταν γνώστες  και ό,τι αποκλίσεις έγιναν (που προφανώς ήταν πολλές, αφού όλη η σειρά ήταν μια τεράστια απόκλιση), έγιναν ηθελημένα και όχι από άγνοια, γκάφα ή απλή τσαπατσουλιά, όπως συμβαίνει συνήθως. 

Αυτο! Αυτο ακριβως ομως. Εχει τετοια συνοχη (μεσα στην παρανοια) και δεν βγαζει σε κανενα σημειο το προχειρο ή την τσαπατσουλια. Νομιζω πως αυτο για να το καταλαβει κανεις πρεπει αφενος να την δει ολοκληρη την σειρα και να ξερει και μερικα πραγματα για την μυθολογια. 

Πλακα πλακα οντως με ολο το τρομερο (imo) soundtrack, ο Nick Cave θα εδενε αψογα!

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Μέχρι κι ο Stannis the Manis ήταν δυνατός. 

Αρκετά καλή η σειρά γενικότερα, ιδιαίτερα αν είναι κάποιος fan του Goldblum...

• Like 2
  • Members
Δημοσ.

Καλά ο Στάνις ήταν αγνώριστος, τον είχα συνηθίσει στριφνό και αυστηρό από το GOT και παρόλο που ήξερα ποιός είναι, νόμιζα ότι βλέπω διαφορετικό ηθοποιό. Γενικά το καστ μου άρεσε πάντως, σε θεούς και ανθρώπους (και μοίρες). 

Φαντάζομαι στην επόμενη σεζόν θα δούμε και τους υπόλοιπους του δωδεκάθεου. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ok εγω δεν το θυμομουν με τιποτα καπου τον ειχα δει απο τη φωνη αλλα που anyway ολοι καλοι στο καστ εκτος απο το Δια :devil:  .... Ναι να περιμενουμε με ανυπομονησια Αθηνα στο μαυρο αντρουα και Αφροδιτη λιγοτερο τσαχπινα απο το Διονυσο ... μυθολογικα το εσκισαν και οχι λιγο του εκαναν μια τρυπα DEI NA  :P

Επεξ/σία από Mhlogiatros
  • Confused 2
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε

Ok εγω δεν το θυμομουν με τιποτα καπου τον ειχα δει απο τη φωνη αλλα που anyway ολοι καλοι στο καστ εκτος απο το Δια :devil:  .... Ναι να περιμενουμε με ανυπομονησια Αθηνα στο μαυρο αντρουα και Αφροδιτη λιγοτερο τσαχπινα απο το Διονυσο ... μυθολογικα το εσκισαν και οχι λιγο του εκαναν μια τρυπα DEI NA  :P

Φαντάζομαι έχεις διαβάσει ελληνική μυθολογία ή έχεις μείνει μόνο σε όσα μάθαμε στο σχολείο? πχ τον Καινέα, που εμφανίζεται στη σειρά, τον έχεις ακουστά?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Oχι και μικρος τοτε δε διαβαζαμε  Ιλιάδα  απο το προτοτυπο και internet δεν υπηρχε .... οποτε δεν ειχαμε το original concept στα αρχαια :P

Αλλα μας τα δινανε στα αρχαια ... την Ιλιάδα ποσους ΤΟΜΟΥΣ τωρα και εμεις επρεπε να κατσουμε να τα βγαλουμε ... στα 15 .... δε βγαζαμε τα ματια μας καλυτερα   .Θελω να πω μαθαιναμε τα βασικα το maιn story αν θες και παλι καλα γιατι τωρα δε μαθαινουν τιποτα ...  Να βγαζεις και να πετας εναν back character που αλλαζει και φυλα σαν ιγκουανα και να λες παρτα μα δε τον ηξερες ;  ειναι καπως υποχθόνιο :D

Επεξ/σία από Mhlogiatros
  • Confused 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...