Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα...θέλω να κάνω μια αγορά ( κινητού ) από φυσικό κατάστημα με νόμιμη αυτόματη έκπτωση του ΦΠΑ, αφού θα βαλω τον ΑΦΜ

της εταιρείας που εργάζομαι. Η ερώτηση ειναι η εξής: πρέπει να προσκομίσω στην εταιρεία οπωσδήποτε το τιμολόγιο; Γιατί, δεν θελω

να φανεί πως έχω κάνει μια τέτοια αγορά. Πρέπει να ενημερωθεί οπωσδήποτε ο λογιστής; Εαν δεν προσκομίσω το τιμολόγιο θα υπάρξει θέμα; 

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

• Haha 7
Δημοσ.

Προφανώς ναι

Για εταιρεία θα σου ζητήσουν και άλλα χαρτιά, μόνο για ατομική αρκεί μόνο η ταυτότητα. Και εννοείται πως ακόμα και αν βρεις κάποιον να το δεχτεί χωρίς χαρτιά (πρέπει να είναι τρελός να το ρισκάρει να μπλέξει με την εφορία), αν δεν πας το τιμολόγιο εσύ ο λογιστής θα το δει ηλεκτρονικά πως κόπηκε τιμολόγιο και ακριβώς τι.

Αλλοίμονο αν ο καθένας έκοβε τιμολόγια για λογαριασμό άλλων χωρίς έλεγχο.

• Like 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, passenger57 είπε

Καλημέρα...θέλω να κάνω μια αγορά ( κινητού ) από φυσικό κατάστημα με νόμιμη αυτόματη έκπτωση του ΦΠΑ, αφού θα βαλω τον ΑΦΜ

της εταιρείας που εργάζομαι. Η ερώτηση ειναι η εξής: πρέπει να προσκομίσω στην εταιρεία οπωσδήποτε το τιμολόγιο; Γιατί, δεν θελω

να φανεί πως έχω κάνει μια τέτοια αγορά. Πρέπει να ενημερωθεί οπωσδήποτε ο λογιστής; Εαν δεν προσκομίσω το τιμολόγιο θα υπάρξει θέμα; 

Το τιμολόγιο θα φανεί ηλεκτρονικά απευθείας στο λογιστήριο της εταιρίας σου και θα έχεις πρόβλημα, εκτός αν σε αγαπάνε τόσο πολύ και το δεχτούν. Πρέπει να τους το πεις πριν το κανεις.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, passenger57 είπε

Γιατί, δεν θελω

να φανεί πως έχω κάνει μια τέτοια αγορά.

Δε γινεται να μη φανει, θα εμφανιστει στο mydata και θα το δει ο λογιστης. Ακομα κι αν δε φαινεται τι ακριβως αγορασες, θα φανει οτι κοπηκε ενα τιμολογιο πωλησης απο την Χ εταιρεια αξιας Υ ευρω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ελα ρε πονηρε!

Αν δεν φαινοτανε, θα γυρναγαν ολοι οι εργαζομενοι και θα εκαναν τα προσπωπικα τους ψωνια με το εταιρικο αφμ για να γλιτωσουν το φπα.

Επεξ/σία από sleepychris
  • Like 1
Δημοσ.

Επίσης, θα πρέπει να είσαι ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας για αγορές με 39α, μέσο της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ. 

• Like 2
Δημοσ.
8 hours ago, passenger57 said:

αν ηταν ετσι ο καθενας θα βρισκε ενα τυχαιο αφμ εταιρειας και θα κοβε εκει τα παντα

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αν είναι να δώσεις random ΑΦΜ 2 ΑΦΜ θα ήταν η χειρότερη επιλογή να δοκιμάσεις

- της εταιρείας που εργάζεσαι

- του ίδιου του Μαγαζιού

Δώσε να δούμε τι θα γίνει ξέρω γω το ΑΦΜ του insomnia :)

• Haha 1
Δημοσ.
3 minutes ago, zio10 said:

Γιατί δεν το ζητάς; Μπορεί να μην έχει θέμα και η εταιρεία να το κόψεις.

μαλλον θα το ειχε κανει ηδη αν δεν ηταν τπτ παραξενο 😛

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, poulinos είπε

αν και δεν μας ειπε το πως 😛

Είτε μίλησε με την εταιρεία, ή βρήκε κάποιο άλλο ΑΦΜ να περάσει την αγορά. Δεν υπάρχει άλλη λύση. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...