Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί Πάροχοι Ενέργειας v.3

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 ώρες πριν, ioio είπε

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με την εγγυηση. Έχω μια σύνδεση στην επαρχία στο Φυσικό Αέριο. Άλλαξα σε smart night. Έχει βγει ένας εκκαθαριστικός λογαριασμός από το ΦΑ και περιμένω τον τελικό. Να περιμένω να βγει κι ο τελικός και μετα να πληρώσω αν υπάρχει χρεωστικό υπόλοιπο μετά τον συμψηφισμό με την εγγυηση; Θα γίνει συμψηφισμός με την εγγυηση στον  τελικο από το ΦΑ; Ή θα ζητήσω με ξεχωριστό αίτημα τα λεφτα της εγγύησης;

Απαντώ στον εαυτό μου. Η εκκαθάριση γίνεται με τον τελικο λογαριασμο κι αν εξακολουθεί κι υπάρχει πιστωτικο υπολοιπο, το λαμβάνω εφόσον στείλω κωδικό πελάτη, ταυτοτητα κι IBAN. Δεν θα πληρώσω τον εκκαθαριστικό που βγήκε τώρα. Θα περιμένω να βγει κι ο τελικός,  να γίνει ο συμψηφισμος με την εγγυηση κι αν περισσέψει κάτι, τότε το ζητώ με mail στέλνοντας τον IBAN.

Επεξ/σία από ioio
  • Like 4
  • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

3 hours ago, Giannis_Io said:

Δεν μπορείς να την καταργήσεις, έφυγα από τη ΔΕΗ πριν από 2 χρόνια και η πάγια ακόμα εκεί θα είναι. 

Αν ισχύει αυτό που λες είναι απαράδεκτο. Δηλαδή να μένει μια πάγια εντολή πάνω σε μια πιστωτική επειδή ήμουν κάποτε πελάτης της ΔΕΗ. Θα  τους στείλω ένα μήνυμα ή θα επικοινωνήσω και αν δεν την καταργήσουν τότε μέσω ΡΑΕ ίσως βγάλω άκρη. Σύμβαση είχαμε και έληξε......για ποιό λόγο να παραμείνει η πάγια;

• Like 1

2 ώρες πριν, juanjk είπε

Όντως τώρα το βλέπω κι εγώ έτσι. Πιθανότατα το διαμορφώνουν ώστε στις νέες αιτήσεις να μην έχει δωρεάν το πάγιο, θα φανεί από 06/11 και μετά. Πάντως για αιτήσεις μέχρι 05/11 ισχύει κανονικά το δωρεάν πάγιο 6 μηνών. Λογικά και για υφιστάμενους πελάτες, τουλάχιστον ίσχυε μέχρι χθες. 

Πώς προκύπτει το 05/11 ?

Το γράφει πουθενά?

9 ώρες πριν, ioio είπε

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με την εγγυηση. Έχω μια σύνδεση στην επαρχία στο Φυσικό Αέριο. Άλλαξα σε smart night. Έχει βγει ένας εκκαθαριστικός λογαριασμός από το ΦΑ και περιμένω τον τελικό. Να περιμένω να βγει κι ο τελικός και μετα να πληρώσω αν υπάρχει χρεωστικό υπόλοιπο μετά τον συμψηφισμό με την εγγυηση; Θα γίνει συμψηφισμός με την εγγυηση στον  τελικο από το ΦΑ; Ή θα ζητήσω με ξεχωριστό αίτημα τα λεφτα της εγγύησης;

Τα είπες και μόνος σου βέβαια, αλλά όλα έχουν να κάνουν με τι ποσό είναι η εγγύηση και τι ποσό ο λογαριασμός σου

Αν προκύψει πιστωτικό όπως είπες, μέσω email ζητάς το ποσό δίνοντας ΙΒΑΝ, κωδικό πελάτη και ταυτότητα

7 ώρες πριν, juanjk είπε

Δόθηκε παράταση του promo στο Smart Night-40% έως 05/11/2024

Δόθηκε παράταση στο promo 6 πάγια δώρο του μπλε direct plus έως 05/11. Για αιτήσεις από 06/11 θα δίνεται με 3 πάγια δώρο.

Στα κίτρινα υβριδικά το nrg simple 1.0 προσφέρει τιμή 0.089 με πάγιο 3.5-5€ έως 31/12/2024. Εκτός της σταθερής τιμής το περιθώριο κέρδους του παρόχου είναι ληστρικό και η τιμή θα έφτανε και 0,027 με την υψηλότερη χονδρική του 2024.

Αυτή την πληροφόρηση έχω και εγώ, άρα ισχύει.

για το nrg hybrid η τιμή θα έφτανε 0,27 θέλεις να πεις μάλλον 😉

39 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Πώς προκύπτει το 05/11 ?

Το γράφει πουθενά?

Πίστευε και μη ερεύνα!😂🤣

Γιατί τις άλλες παρατάσεις τις είχες δει κάπου γραμμένες; 

• Haha 1

1 λεπτό πριν, adi32 είπε

Χτες εληξε το προγραμμα της Βολτον με τη σταθερη τιμη.

Που πάμε τωρα ?

Ποτε βγαινουν οι νεες προσφορες ?

Σε λίγο...

• Thanks 1

4 ώρες πριν, tempo είπε

Αν ισχύει αυτό που λες είναι απαράδεκτο. Δηλαδή να μένει μια πάγια εντολή πάνω σε μια πιστωτική επειδή ήμουν κάποτε πελάτης της ΔΕΗ. Θα  τους στείλω ένα μήνυμα ή θα επικοινωνήσω και αν δεν την καταργήσουν τότε μέσω ΡΑΕ ίσως βγάλω άκρη. Σύμβαση είχαμε και έληξε......για ποιό λόγο να παραμείνει η πάγια;

Φυσικά και είναι απαράδεκτο, στην ουσία μπορείς μόνο να ενεργοποιήσεις την πάγια και όταν έρθει η ώρα να φύγεις δεν σου δίνουν τη δυνατότητα. Αν το ήξερα θα είχα κάνει την ενεργοποίηση από το περιβάλλον της τράπεζας και όχι από το mydei. 

1 hour ago, Giannis_Io said:

Φυσικά και είναι απαράδεκτο, στην ουσία μπορείς μόνο να ενεργοποιήσεις την πάγια και όταν έρθει η ώρα να φύγεις δεν σου δίνουν τη δυνατότητα. Αν το ήξερα θα είχα κάνει την ενεργοποίηση από το περιβάλλον της τράπεζας και όχι από το mydei. 

τους έστειλα ερώτηση, για να δούμε τι θα μου απαντήσουν....

• Like 1

9 ώρες πριν, Giannis_Io είπε

Δεν μπορείς να την καταργήσεις, έφυγα από τη ΔΕΗ πριν από 2 χρόνια και η πάγια ακόμα εκεί θα είναι. 

Στη δική μου περίπτωση έγινε εξόφληση του τελικού λογαριασμού στη ΔΕΗ με πάγια εντολή. Είδα ότι έγινε ανάληψη του ποσού από την τράπεζα την προγραμματισμένη ημερομηνία. Το myΔΕΗ θέλει 1-2 μέρες να ενημερωθεί και η πληρωμή φαινόταν σε εκρεμμότητα. Άλλαξα αμέσως τον τρόπο πληρωμής με μία επαναφορτιζόμενη χρεωστική κάρτα με ελάχιστο υπόλοιπο, για ψυχολογικούς μόνο λόγους.

Καλησπέρα στην παρέα. Καταρχήν να πω ότι λυπάμαι που βλέπω ότι κάποια παιδιά, τα οποία έιχαν βοηθήσει πάρα πολύ με τις γνώσεις τους και την δουλειά τους, δεν είναι πια εδώ. Από την άλλη βλέπω και άλλους που επίσης είχαν κάνει εξαίρετη δουλειά και χαίρομαι που παρέμειναν εδώ για να μας ξεστραβώνουν.

Στα του θέματος, έχω μια απορία, αν κάποιος ξέρει και έχει όρεξη απαντάει :

Ήμουν σε κάποιο σταθερό εξαμήνου το οποίο έληξε και με την λήξη του μου έκαναν αυτόματη ανανέωση στο νέο πρόγραμμα ,το οποίο αντικατέστησε αυτό που ήμουν, και το οποίο είναι πιο ακριβό από το προηγούμενο, με αποτέλεσμα ο λογαριασμός να φουσκώσει κανά 30ευρω παραπάνω.

Σε ερώτηση που τους απεύθυνα για το αν είχαν το δικαίωμα να προβούν σε μια τέτοια κίνηση χωρίς να με ενημερώσουν, η απάντηση ήταν :

Φυσικά, αναφέρεται στον όρο Ε2.2 «Μετά την πάροδο της Αρχικής Διάρκειας, η Σύμβαση θα ανανεώνεται αυτόματα για έξι (6) συμβατικούς μήνες κάθε φορά (εφεξής «Διάρκεια Ανανέωσης»), εκτός εάν ο Πελάτης, τριάντα (30) μέρες πριν από τη λήξη της Αρχικής Διάρκειας ή της εκάστοτε Διάρκειας Ανανέωσης αυτής προβεί, αζημίως ως θα έχει τότε δικαίωμα προς τούτο, είτε στην επιλογή οποιουδήποτε άλλου εκ των διαθέσιμων και προσφερόμενων Εμπορικών Προγραμμάτων του Προμηθευτή είτε στην αλλαγή προμηθευτή.»

Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι θα έπρεπε στην περίπτωση αυτή να σεβαστούν τους όρους της αρχικής σύμβασης και εφόσον αυτό δεν ήταν δυνατόν , διότι το πρόγραμμα είχε καταργηθεί, να με ενημερώσουν προκειμένου να αποφασίσω αν θα μείνω στην εταιρία, η σε ποιο πρόγραμμα θα ήθελα να μεταπηδήσω.

Στην αναφορά του παραπάνω έλαβα ως απάντηση το εξής :

Αυτό που μου αναφέρατε, υπάρχει σε επόμενο όρο. Συγκεκριμένα στον Ε2.3. Η ανανέωση έγινε στο ίδιο πρόγραμμα, στη νέα εκδοχή. Εσείς ήσασταν στην εκδοχή X του Program 3 , ενώ τώρα είναι διαθέσιμο το Program 5.

Κοινώς μου λέει, αν ήθελε ο πάροχος έφτιαχνε ένα πρόγραμμα Χ, το οποίο είχε την δεκαπλάσια τιμή και με πετούσε εκεί μέσα και μέχρι να καταλάβω τι γίνεται θα μπορούσε να χρεώνει ότι του αρέσει.

Ερώτηση Α, μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο? Μπορώ να αντιδράσω με κάποιο τρόπο?

Ερώτηση Βου, αν αποφασίσω να φύγω για άλλες παραλίες μπορεί να μου βαρέσει ποινή για μη τήρηση του νέου εξαμήνου συμβολαίου?

Ερώτηση Γου, έχει κανείς το Power Home Direct Plus για να μου πει αν αξίζει να την κάνω προς τα εκεί?

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικώς για τον χρόνο σας.

Στις 29/10/2024 στις 10:28 ΜΜ, akicskou είπε

Καλησπέρα,

γνωμη για μπλε ΗΡΩΝ;

οικιακο με μέγιστη κατανάλωση 180 kWh 

Μεγάλο πάγιο για τόσο μικρή κατανάλωση 9,90 τον μηνα. Για την κατανάλωση που περιγράφεται σας προτείνω το Nrg Hybrid 2.0  κίτρινο με Σταθερή τελικη τιμη για τις πρώτες 150 κιλοβατωρες κάθε μήνα στα 9,5 λεπτα για 12 μήνες και για τις υπόλοιπες κιλοβατωρες του μήνα κυμαινομενη Χρέωση βάσει κόστους+ περιθώριο εμπορίας προμηθευτή που σε αυτό το πρόγραμμα είναι η τιμή κόστους+ 0,0399 . Το παγιο ειναι στα 5 ευρώ και σας διασφαλίζει σε ανοιχτό χωρίς δεσμευση συμβόλαιο για τις 150 κιλοβατωρες σταθερή χαμηλή τιμή και μόνο για τις υπόλοιπες 30 μέχρι τις 180 αφού λέτε το πολύ 180 θα είναι κυμαινομενη η χρεωση

• Like 1

καλημέρα, Ξέρει κανείς τώρα που έλειξε από volton αν φύγω σε άλλο πάροχο και ξανακάνω αίτηση μέσω scroutz για την προσφορά αν θα το δεχτούν και θα μου την δώσουν?

Αλλιώς τι προτείνεται για κατανάλωση 450-550 το μήνα..

5 λεπτά πριν, savoukos είπε

καλημέρα, Ξέρει κανείς τώρα που έλειξε από volton αν φύγω σε άλλο πάροχο και ξανακάνω αίτηση μέσω scroutz για την προσφορά αν θα το δεχτούν και θα μου την δώσουν?

Αλλιώς τι προτείνεται για κατανάλωση 450-550 το μήνα..

Η προσφορά της volton με skroutz plus ισχύει και το Νοέμβριο αλλά έχει έναν όρο, να μην είχες ενεργή την ίδια παροχή στη volton τους τελευταίους 2 μήνες. Δεν γνωρίζω βέβαια στο ερώτημα σου αν το δίνουν σε περίπτωση που κάνεις αίτηση αλλού. 

Αν θέλεις να κάνεις τουρισμο πήγαινε Ήρων και φύγε πριν να λήξει ο μήνας σε προσφορά που ίσως τρέξει λόγω black Friday έως τέλος Νοέμβρη.

Αν θέλεις κάτι πιο μόνιμο σκέψου ένα από τα μπλε Protergia value safe, heron blue generous ή ζενίθ direct plus. Επίσης έως 05/11 προσφέρεται και το κίτρινο smart night -40% της ζενίθ. 

• Like 1

4 minutes ago, juanjk said:

Η προσφορά της volton με skroutz plus ισχύει και το Νοέμβριο αλλά έχει έναν όρο, να μην είχες ενεργή την ίδια παροχή στη volton τους τελευταίους 2 μήνες. Δεν γνωρίζω βέβαια στο ερώτημα σου αν το δίνουν σε περίπτωση που κάνεις αίτηση αλλού. 

Αν θέλεις να κάνεις τουρισμο πήγαινε Ήρων και φύγε πριν να λήξει ο μήνας σε προσφορά που ίσως τρέξει λόγω black Friday έως τέλος Νοέμβρη.

Αν θέλεις κάτι πιο μόνιμο σκέψου ένα από τα μπλε Protergia value safe, heron blue generous ή ζενίθ direct plus. Επίσης έως 05/11 προσφέρεται και το κίτρινο smart night -40% της ζενίθ. 

δεν έχω δει αυτό που λές για τους 2 μήνες.

βλέπω αυτό μόνο

Να πρόκειται για οικιακό Πελάτη, που δεν αποτελεί υφιστάμενο πελάτη της Volton και υποβάλλει προς τη Volton αίτημα εκπροσώπησης της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας Γ1/Γ1Ν που κατέχει ή να πρόκειται για ήδη υφιστάμενο οικιακό Πελάτη της Volton, που θα υποβάλλει αίτημα εκπροσώπησης νέας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας Γ1/Γ1Ν,

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...