Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί Πάροχοι Ενέργειας v.3

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για επαγγελματικό Γ21 που πάμε αυτη την εποχή παιδιά; Είδα σε προηγούμενα ποστ ότι προτείνετε τη Volton ; Μιλάμε για μαγαζί λιανικής χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις σε ρεύμα 

Επεξ/σία από totalius
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderators
15 hours ago, GREGORYMO said:

Και εδώ υπάρχουν.

Κάποιοι λένε ότι όταν πάνε να φύγουν, τους παίρνουν πίσω και τους κάνουν δώρο τα ΠΑΓΙΑ.

Το έκανα την προηγούμενη φορά, έκανα αίτηση στην Ζενίθ και η Protergia μου χάρισε 50 ευρώ για να παραμείνω στο μπλε τιμολόγιό τους. Αυτή την φορά του ζήτησα περισσότερα όμως, γιατί η Ζενίθ δίνει στο ετήσιο δώρο τα 6 πρώτα πάγια και κάρτα υγείας 150 ευρώ (δεν ξέρω αν αξίζει). Με αυτά τα δεδομένα, ζήτησα στην Protergia ετήσιο πρόγραμμα στο μπλε τιμολόγιο (που δεν δίνουν ετήσιο, δίνουν μόνο εξάμηνο) με δώρο όλα τα πάγια συν ένα κατοστάρικο δώρο για να παραμείνω στην εταιρεία τους.

Μου είπαν ότι δεν μπορούν και τελείωσε το παραμύθι, του χρόνου τέτοια εποχή θα ασχοληθώ πάλι με αλλαγές παρόχων κλπ.

15 hours ago, Giannis_Io said:

Φρέσκος κι εγώ στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, σήμερα μου ήρθαν οι όροι του συμβολαίου και αναφέρεται ρητά και ξεκάθαρα η έκπτωση του -40%, λ η οποία μπορει να γίνει -45% με εμπροθεσμη εξόφληση, οπότε αυτό για τον Αύγουστο δεν ισχύει. 

Αν προσθέσουμε σε αυτό τα δωρεάν πάγια για 12 μήνες, τη δυνατότητα να φύγεις όποτε θες αλλά και το ότι θα παίρνει την κρατική επιδότηση αν ζορισουν τα πράγματα, το καθιστά μια πολύ καλή επιλογή.

Αυτή τη στιγμή η τιμή kw βγαίνει γύρω στα 7-7,5 λεπτά, θυμίζει λίγο εποχές προ ενεργειακής κρίσης. 

Δεν ξέρω, φοβάμαι να το ρισκάρω προσωπικά. Στα 0,095 με 500KWh που έχω περίπου το μήνα, πάμε στα 47,5 ευρώ, ενώ με 0,075 που λες ότι βγαίνει το κίτρινο αυτή τη στιγμή, πάμε στα 37,5 ευρώ. Θεωρώ ότι μόλις αρχίσει να τρέχει κανονικά το νυχτερινό σε κανά δίμηνο, ακόμα και τα 0,095 θα είναι άπιαστο όνειρο στο κίτρινο τιμολόγιο, υπολογίζω ότι η ημερήσια KWh θα εκτιναχθεί στα 0,25+ ευρώ χωρίς τις εκπτώσεις και μαζί θα συμπαρασύρει και τα μπλε προγράμματα. Οπότε το εικοσάρικο που θα γλυτώσω για δυο μήνες, θα μου βγει πολύ ακριβότερο μετά.

Μακάρι να κάνω λάθος και να διατηρηθούν αυτές οι τιμές στο κίτρινο τιμολόγιο, με ανοιχτούς πολέμους όμως που θα συνεχιστούν και μετά τις εκλογές στην Αμερική, δεν το βλέπω πιθανό.

• Like 2

Να ρωτήσω κάτι αν έχει υποπέσει στην αντίληψη κάποιου; Ο ΗΡΩΝ μου στέλνει σε μια παροχή συγγενούς λογαριασμό και δεν χρεώνει καθόλου ΕΡΤ, ενώ ο λογαριασμός είναι εκκαθαριστικός μήνα.

Χωρίς τίτλο.png

13 λεπτά πριν, Malthador είπε

Το έκανα την προηγούμενη φορά, έκανα αίτηση στην Ζενίθ και η Protergia μου χάρισε 50 ευρώ για να παραμείνω στο μπλε τιμολόγιό τους. Αυτή την φορά του ζήτησα περισσότερα όμως, γιατί η Ζενίθ δίνει στο ετήσιο δώρο τα 6 πρώτα πάγια και κάρτα υγείας 150 ευρώ (δεν ξέρω αν αξίζει). Με αυτά τα δεδομένα, ζήτησα στην Protergia ετήσιο πρόγραμμα στο μπλε τιμολόγιο (που δεν δίνουν ετήσιο, δίνουν μόνο εξάμηνο) με δώρο όλα τα πάγια συν ένα κατοστάρικο δώρο για να παραμείνω στην εταιρεία τους.

Μου είπαν ότι δεν μπορούν και τελείωσε το παραμύθι, του χρόνου τέτοια εποχή θα ασχοληθώ πάλι με αλλαγές παρόχων κλπ.

Δεν ξέρω, φοβάμαι να το ρισκάρω προσωπικά. Στα 0,095 με 500KWh που έχω περίπου το μήνα, πάμε στα 47,5 ευρώ, ενώ με 0,075 που λες ότι βγαίνει το κίτρινο αυτή τη στιγμή, πάμε στα 37,5 ευρώ. Θεωρώ ότι μόλις αρχίσει να τρέχει κανονικά το νυχτερινό σε κανά δίμηνο, ακόμα και τα 0,095 θα είναι άπιαστο όνειρο στο κίτρινο τιμολόγιο, υπολογίζω ότι η ημερήσια KWh θα εκτιναχθεί στα 0,25+ ευρώ χωρίς τις εκπτώσεις και μαζί θα συμπαρασύρει και τα μπλε προγράμματα. Οπότε το εικοσάρικο που θα γλυτώσω για δυο μήνες, θα μου βγει πολύ ακριβότερο μετά.

Μακάρι να κάνω λάθος και να διατηρηθούν αυτές οι τιμές στο κίτρινο τιμολόγιο, με ανοιχτούς πολέμους όμως που θα συνεχιστούν και μετά τις εκλογές στην Αμερική, δεν το βλέπω πιθανό.

Εδώ και κάποιες ημέρες έχει βγάλει μπλε σταθερο 12 μηνών η protergia απλά αντί για 9,5 λεπτά που είναι το εξάμηνο είναι στα 12,5 λεπτά και πάγιο το ίδιο 9,90. Επίσης αν κάποιος έχει ή βάλει και φυσικό αέριο στην protergia τότε η τιμή του μπλε 12 μηνών value safe more πάει στα 11,5 λεπτα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Εκεί που γράφει εσένα 0.17745 εμένα γράφει 0.1576

Με συμφέρει αλλά γιατί?

Χρεώσανε τις ημέρες Σεπτέμβρη με την αρχική τιμή βάσει Αυγούστου, γιατί δεν είχε περάσει ακόμη ο Σεπτέμβρης για να ξέρουν τη μέση τιμή ΤΕΑ του μήνα. Στον επόμενο λογαριασμό θα λάβεις εκκαθάριση για Σεπτέμβρη οπότε και μείωση στην αρχική τιμή από 0,17745 σε 0,1576.

Επεξ/σία από juanjk
  • Like 1
  • Thanks 1

2 ώρες πριν, thermaikos4 είπε

αλλο τα δωρακια και αλλο αν, πως και ποτε θα αλλαξουν οι ωρες χρεωσης.

τα δωρακια ειναι το τυρακι. μαζευουν πελατες και μετα αλλαζουν τα προγραμματα και τις χρεωσεις. Ειναι σαν το "καφες κ δωρο νερακι", μαρκετινγκ της πλακας. Ο ανταγωνισμος ειναι της πλακας.

Για τις ωρες χρεωσης μιλαμε για μια κυβερνηση που το καλοκαιρι στην ηλιουλουστη χωρα της μεσογειου ανεβηκαν οι τιμες επειδη τους εφταιγαν οι ανεμοι και η αφρικανικη σκονη!

Πόσο σου κατεβαίνει ΕΣΕΝΑ η κιλοβατώρα σε ενδιαφέρει.

46 λεπτά πριν, Malthador είπε

εχει ενα χρονο που γινεται  ο πολεμος στο Ισραηλ και 2,5 χρονια Ουκρανια-Ρωσια. Αυτη τη στιγμη το φυσικο αεριο ειναι πεσμενο, το πετρελαιο πεσμενο. 

τα ιδια λενε και οσοι θελουν να επενδυσουν και ο sp500 σπαει συνεχεια ρεκορ ανοδου.

1 hour ago, totalius said:

Πάντως όπως έχει πάει η δουλειά με πολέμους κτλ κοιτάμε μπλε καλύτερα από πράσινο ή όχι;

Πράσινα τιμολόγια σίγουρα δεν συμφέρουν πια, γιατί έχουμε καταλάβει πως λειτουργεί το σύστημα και τα πράσινα είναι πιο ακριβά από τα κίτρινα. Η διαφορά ανάμεσα στα κυμαινόμενα και στα σταθερά έχει να κάνει με την κατανάλωσή σου. Αν έχεις μεγάλες (πάνω από 400-500 kWh το μήνα) πας στα μπλε από Protergia, Ήρων & Ζενίθ. Αν έχεις πιο μικρές πας στο κίτρινο της Ζενίθ και μπαίνεις μια φορά τη βδομάδα εδώ ή στο https://www.enexgroup.gr/el/day-ahead-market-figures & βλέπεις τι γίνεται με τις τιμές.

• Moderators
2 minutes ago, darkmatinee said:

Πράσινα τιμολόγια σίγουρα δεν συμφέρουν πια, γιατί έχουμε καταλάβει πως λειτουργεί το σύστημα και τα πράσινα είναι πιο ακριβά από τα κίτρινα. Η διαφορά ανάμεσα στα κυμαινόμενα και στα σταθερά έχει να κάνει με την κατανάλωσή σου. Αν έχεις μεγάλες (πάνω από 400-500 kWh το μήνα) πας στα μπλε από Protergia, Ήρων & Ζενίθ. Αν έχεις πιο μικρές πας στο κίτρινο της Ζενίθ και μπαίνεις μια φορά τη βδομάδα εδώ ή στο https://www.enexgroup.gr/el/day-ahead-market-figures & βλέπεις τι γίνεται με τις τιμές.

Γιατί παίζει ρόλο η κατανάλωση στην επιλογή κίτρινου ή μπλε; Αλλάζει η χρέωση στις μεγάλες καταναλώσεις στο κίτρινο;

3 minutes ago, Malthador said:

Γιατί παίζει ρόλο η κατανάλωση στην επιλογή κίτρινου ή μπλε; Αλλάζει η χρέωση στις μεγάλες καταναλώσεις στο κίτρινο;

Όχι, αλλά στις 100 - 200 kWh τα 10€ πάγιο σε σχέση με το μηδενικό του Smart της Ζενίθ ανεβάζουν αισθητά το "τελικό" κόστος της kWh.

• Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, thermaikos4 είπε

εχει ενα χρονο που γινεται  ο πολεμος στο Ισραηλ και 2,5 χρονια Ουκρανια-Ρωσια. Αυτη τη στιγμη το φυσικο αεριο ειναι πεσμενο, το πετρελαιο πεσμενο. 

τα ιδια λενε και οσοι θελουν να επενδυσουν και ο sp500 σπαει συνεχεια ρεκορ ανοδου.

Και η τιμή κιλοβατώρας το ΙΔΙΟ.

Εγώ στην ζενίθ είμαι αρκετά κάτω από τα 0.10€ και ΧΩΡΙΣ πάγιο.

Επεξ/σία από GREGORYMO
Συμπληρώμα
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μια ερώτηση για το Power Home Smart Night.

Δημιούργησα τώρα τον λογαριασμό μου στο myZenith και κοιτάω στην καρτέλα τα προϊόντα μου. Εκεί αναφέρει το όνομα του προγράμματος και 

Πάγιο €5

Έκπτωση Dual Energy 5%

Έκπτωση συνέπειας 5%

Δεν αναφέρει το -40% έκπτωση, ούτε το μηδενικό πάγιο.

Έτσι είναι και σε εσας;

2η ερωτηση: αναφέρει:Ημερομηνία Έναρξης Εκπροσώπησης 19 Οκτωβρίου 2024 ενώ εγώ έδωσα στις 14 του μηνός την ένδειξη του μετρητή μαζί με την αίτηση. Απο πότε θα αρχίσει να μετράει η zenith και μέχρι πότε θα μετρήσει η ΔΕΗ που είναι ο παλιός πάροχος;

Επεξ/σία από tempo

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...