Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί Πάροχοι Ενέργειας v.3

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι στο πράσινο της ΔΕΗ και σκέφτομαι τον επόμενο πάροχο. Με αυτά που διαβάζω ( ελέγχοντας βέβαια και με το excell, σύμφωνα με τις κιλοβατώρες μου) είμαι ανάμεσα στο σταθερό της Zenith Power Home Direct Plus και στο κυμαινόμενο της ίδιας εταιρείας Power Home Smart Night. Τι θα προτιμούσατε? η μάλλον εκτός από το κόστος ( σύμφωνα με το excell το κίτρινο είναι ποιο φτηνό προς το παρόν βέβαια) τι άλλο πρέπει να προσέξει ένας καταναλωτής που δεν γνωρίζει πολλά για τους παρόχους? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, userAnon είπε

αν ισχύει αυτό με τα εξάμηνο καλά θα είναι. Για να μπορεί να γίνει κάποιος προγραμματισμός. Πως μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε? Θα τους ρωτήσω βέβαια αλλά θα ήθελα να δω τι γίνεται από κάποια ανεξάρτητη πηγη

Το είδα από εδω, §1.β άρθρο 28.

57 λεπτά πριν, Malthador είπε

Γιατί βλέπω ότι προτιμάτε κάποιοι το κίτρινο της Ζενίθ από το ετήσιο μπλε; Δεν σας ενοχλεί η αβεβαιότητα του κίτρινου;

Το ρωτάω γιατί πριν λίγες μέρες έβαλα το ετήσιο μπλε της Ζενίθ και με σκαλώνετε τώρα.

Λόγω των όρων του που αναφέρει ότι κάνει έκπτωση 40% στον τύπο υπολογισμού της κιλοβατώρας, οπότε τιμολογει κάτω από την τρέχουσα χονδρική. Βέβαια για σχετικά μεγάλες καταναλώσεις νομίζω πολύ καλή λύση και το μπλε για να έχει κανείς το κεφάλι του ήσυχο όσον αφορά την τιμή. 

55 minutes ago, Malthador said:

Γιατί βλέπω ότι προτιμάτε κάποιοι το κίτρινο της Ζενίθ από το ετήσιο μπλε; Δεν σας ενοχλεί η αβεβαιότητα του κίτρινου;

Το ρωτάω γιατί πριν λίγες μέρες έβαλα το ετήσιο μπλε της Ζενίθ και με σκαλώνετε τώρα.

Προσωπικά το έβαλα επειδή οι καταναλώσεις μου δεν είναι μεγάλες οπότε θα γλυτώσω αρκετά από το πάγιο. Αλλά θεωρώ ότι δεν θα πάει πάνω από 120€ η MWh η ΤΕΑ το χειμώνα. Αν είχα μεγάλες καταναλώσεις θα το γύρναγα σε μπλε σίγουρα. Πάντως αν γίνει ο χαμός που αρκετοί φοβάστε όπως πριν 2 χειμώνες τότε είναι πολύ πιθανόν να "σπάσουν" και τα μπλε τιμολόγια, όπως έσπασαν και τότε ;) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.bankingnews.gr/energeia/articles/765580/dizonika-timologia-paranoias-to-proi-tha-xreonoun-tin-kwh-pros-0-05-evro-kai-to-vrady-tha-ektokseyetai-sta-0-20-evro

Αν ισχύσει κάτι τέτοιο θα περάσουμε πολύ καλά.

Με λίγα λόγια θα ξεχάσομε τον τουρισμό και αναγκαστικά θα πρέπει να κινηθούμε σε μπλε προγράμματα.

Επεξ/σία από madboy

2 ώρες πριν, Malthador είπε

Με τα υπάρχοντα δεδομένα βγαίνει φθηνότερη η kwh στο κιτρινο της ζενιθ από ότι στο μπλε.Ακομα και αν η ΤΕΑ πάρει την ανιουσα αρκετά Γεναρη-Φλεβαρη η έκπτωση του 40% στην τελική τιμή διασφαλίζει θεωρητικά υποφερτή τιμή, ενώ πάντα σε αυτή την περίπτωση μπορεί να υπάρξει και κρατική επιδότηση.(ως κίτρινο κυμαινόμενο τη λαμβάνει)

Σε συνδυασμό με τα δωρεάν πάγια αποτελεί αρκετά ασφαλή επιλογή επί της παρούσης.Προβλεψη για το μέλλον δεν είναι εύκολο να γίνει σε τιμή χρηματιστηριου.Προσωπικα κι εγώ έχω διαλέξει το συγκεκριμένο πρόγραμμα (Για Σεπτεμβριο-Οκτωβριο είναι μια χαρα).Αν βγει κάποια σούπερ προσφορά με δώρα από ανταγωνιστή φυσικά και θα μετακομίσω ως τουρίστας. 

1 ώρα πριν, madboy είπε

https://www.bankingnews.gr/energeia/articles/765580/dizonika-timologia-paranoias-to-proi-tha-xreonoun-tin-kwh-pros-0-05-evro-kai-to-vrady-tha-ektokseyetai-sta-0-20-evro

Αν ισχύσει κάτι τέτοιο θα περάσουμε πολύ καλά.

Με λίγα λόγια θα ξεχάσομε τον τουρισμό και αναγκαστικά θα πρέπει να κινηθούμε σε μπλε προγράμματα.

Ο τουρισμος ηταν αναγκαιο κακο, αλλιως θα τους παιρναμε με τις πετρες ετσι αποτομα οπως μπηκαμε στο νεο ενεργειακο status quo... ο σκοπος ανεκαθεν ηταν να δεσμευτει ο κοσμος σε μακροπροθεσμα προγραμματα  ( βλ. Γερμανια πχ οπου τα συμβολαια ειναι τουλαχιστον 12μηνα αν οχι 24μηνα - αυτο δλδ που "θελουν" να εισαγουν και Ελλαδα ). Μας αρεσει ή οχι, η μακροχρονια συμβολιακη δεσμευση θα ειναι η νεα "σταθεροτητα" που θα βλεπουμε στον τομεα της ενεργειας.

• Like 1

3 ώρες πριν, userAnon είπε

αν ισχύει αυτό με τα εξάμηνο καλά θα είναι. Για να μπορεί να γίνει κάποιος προγραμματισμός. Πως μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε? Θα τους ρωτήσω βέβαια αλλά θα ήθελα να δω τι γίνεται από κάποια ανεξάρτητη πηγη

Προβλέπεται ρητά στον κώδικα προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας το 6μηνο.Υποτιθεται μάλιστα μετά τις τελευταίες συστάσεις της ΡΑΕ θα πρέπει να υπάρχει και ατομική ενημέρωση των καταναλωτών....στην αρχική εφαρμογή βέβαια της ρητρας αναπροσαρμογης από τη ΔΕΗ προσωπικά επεσα σε στοκο στο ΣτΚ και δε με δικαίωσε,κρίνοντας επαρκή τη δημοσίευση της αλλαγής των όρων στο site του παροχου.

• Like 1
  • Thanks 1

• Moderators
2 hours ago, juanjk said:

Λόγω των όρων του που αναφέρει ότι κάνει έκπτωση 40% στον τύπο υπολογισμού της κιλοβατώρας, οπότε τιμολογει κάτω από την τρέχουσα χονδρική. Βέβαια για σχετικά μεγάλες καταναλώσεις νομίζω πολύ καλή λύση και το μπλε για να έχει κανείς το κεφάλι του ήσυχο όσον αφορά την τιμή. 

Το 40% γράφει ότι ισχύει μόνο για όσους νέους πελάτες πήγαν στην Ζενίθ τον Αύγουστο, εκτός κι αν μου διαφεύγει κάτι. Δεν με καλύπτει, καθώς τώρα τελείωσε το μπλε της Protergia που είχα και είδα από το excelάκι ότι με συμφέρει με τα μπούνια το μπλε της Ζενίθ. Παραείναι πάντως εξεζητημένη προϋπόθεση αυτό με τον Αύγουστο, περίεργο.

2 hours ago, darkmatinee said:

Προσωπικά το έβαλα επειδή οι καταναλώσεις μου δεν είναι μεγάλες οπότε θα γλυτώσω αρκετά από το πάγιο. Αλλά θεωρώ ότι δεν θα πάει πάνω από 120€ η MWh η ΤΕΑ το χειμώνα. Αν είχα μεγάλες καταναλώσεις θα το γύρναγα σε μπλε σίγουρα. Πάντως αν γίνει ο χαμός που αρκετοί φοβάστε όπως πριν 2 χειμώνες τότε είναι πολύ πιθανόν να "σπάσουν" και τα μπλε τιμολόγια, όπως έσπασαν και τότε ;) 

Προσωπικά δεν θα ψάρωνα με το νυχτερινό τιμολόγιο. Μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σε αυτά τα τιμολόγια, μιας και το «νυχτερινό» θα είναι για τρεις ώρες το μεσημέρι και θα στείλουν την KWh σε τριπλάσια τιμή τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας.

Πώς να «σπάσει» το μπλε τιμολόγιο; Δεν βλέπω κάτι τέτοιο στους όρους που μου έστειλαν να υπογράψω.

Γράφει μόνο ότι μετά από 6 μήνες και αφού με ενημερώσουν ένα μήνα νωρίτερα μπορεί να καταγγελθεί μονομερώς η σύμβαση. Αυτό εννοείς;

10 minutes ago, messinia3 said:

Με τα υπάρχοντα δεδομένα βγαίνει φθηνότερη η kwh στο κιτρινο της ζενιθ από ότι στο μπλε.Ακομα και αν η ΤΕΑ πάρει την ανιουσα αρκετά Γεναρη-Φλεβαρη η έκπτωση του 40% στην τελική τιμή διασφαλίζει θεωρητικά υποφερτή τιμή, ενώ πάντα σε αυτή την περίπτωση μπορεί να υπάρξει και κρατική επιδότηση.(ως κίτρινο κυμαινόμενο τη λαμβάνει)

Σε συνδυασμό με τα δωρεάν πάγια αποτελεί αρκετά ασφαλή επιλογή επί της παρούσης.Προβλεψη για το μέλλον δεν είναι εύκολο να γίνει σε τιμή χρηματιστηριου.Προσωπικα κι εγώ έχω διαλέξει το συγκεκριμένο πρόγραμμα (Για Σεπτεμβριο-Οκτωβριο είναι μια χαρα).Αν βγει κάποια σούπερ προσφορά με δώρα από ανταγωνιστή φυσικά και θα μετακομίσω ως τουρίστας. 

Οκ, δεκτό. Προσωπικά προτιμώ την σιγουριά των 0.095 ευρώ του μπλε, παρά να ρισκάρω να περιμένω, γιατί όλες οι εταιρείες λένε ότι από Νοέμβρη θα κόψουν αυτά τα μπλε τιμολόγια. Τώρα αν η Ζενίθ το παίζει παράταση στην παράταση είναι κάτι που δεν το γνωρίζω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Malthador είπε

Το 40% γράφει ότι ισχύει μόνο για όσους νέους πελάτες πήγαν στην Ζενίθ τον Αύγουστο, εκτός κι αν μου διαφεύγει κάτι. Δεν με καλύπτει, καθώς τώρα τελείωσε το μπλε της Protergia που είχα και είδα από το excelάκι ότι με συμφέρει με τα μπούνια το μπλε της Ζενίθ. Παραείναι πάντως εξεζητημένη προϋπόθεση αυτό με τον Αύγουστο, περίεργο.

Προσωπικά δεν θα ψάρωνα με το νυχτερινό τιμολόγιο. Μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σε αυτά τα τιμολόγια, μιας και το «νυχτερινό» θα είναι για τρεις ώρες το μεσημέρι και θα στείλουν την KWh σε τριπλάσια τιμή τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας.

Πώς να «σπάσει» το μπλε τιμολόγιο; Δεν βλέπω κάτι τέτοιο στους όρους που μου έστειλαν να υπογράψω.

Γράφει μόνο ότι μετά από 6 μήνες και αφού με ενημερώσουν ένα μήνα νωρίτερα μπορεί να καταγγελθεί μονομερώς η σύμβαση. Αυτό εννοείς;

Οκ, δεκτό. Προσωπικά προτιμώ την σιγουριά των 0.095 ευρώ του μπλε, παρά να ρισκάρω να περιμένω, γιατί όλες οι εταιρείες λένε ότι από Νοέμβρη θα κόψουν αυτά τα μπλε τιμολόγια. Τώρα αν η Ζενίθ το παίζει παράταση στην παράταση είναι κάτι που δεν το γνωρίζω.

Έχει ξεμείνει έτσι στο site τους από τον Αύγουστο.Στη σύμβαση που λαμβάνεις αναφέρει ρητά την έκπτωση του 40% (τσεκαρισμένο),άρα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για αυτό.

Συμφωνούμε αναφορικά με το νυκτερινό (άλλο ένα δώρο του υπουργείου στους παρόχους)

Στο παρελθόν στην περίοδο ενεργειακής κρίσης μόνο η ΔΕΗ κράτησε τα σταθερά της χωρίς αλλαγή των όρων για ολη τη διαρκεια του συμβολαίου(η αλλαγή τιμής kwh φυσικά και θεωρείται τέτοια περίπτωση)

Όσο πλησιάζουμε προς το χειμώνα φυσικά και υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν οι τιμές των σταθερών των παροχων.Να καταργηθούν αποκλείεται.Θεωρητικα η καλύτερη εποχή για επιλογή σταθερού προγράμματος είναι το Φθινόπωρο και η Άνοιξη, όταν τόσο ΤΕΑ όσο και ζήτηση αναμένεται μειωμένη σε σχέση με καλοκαίρι και χειμώνα.

Προς το παρόν για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο θα πληρώσω λιγότερα στο κιτρινο της ζενιθ,γι αυτό και το επέλεξα αντί του μπλε.Θεωρω το ίδιο θα συμβεί και για Νοέμβριο.Αν οι καταναλώσεις μου ήταν μεγάλες (άνω των 350 kwh/μηνα) ίσως το σκεφτόμουν.Ε μετά Δεκέμβριο όλο και κάποια προφορά θα παίξει είτε black friday είτε christmas bonus...τι έμεινε Γενάρης,Φλεβάρης.Απο Μάρτιο θα αρχίσουν ξανά θεωρητικά να υποχωρούν οι τιμές.

Ο καθένας όμως κάνει την επιλογή του ανάλογα την κρίση του,εάν μπορεί να σταθμισει κάποια δεδομένα και φυσικά τι ρίσκο είναι διατεθειμένος να λάβει,αφου μιλάμε για χρηματιστήριο τιμών. 

Υγ.Επισης προς το παρόν υπάρχουν αρκετά υβριδικά κίτρινα με κλειδωμένη τιμή τα οποία είναι ανταγωνιστικα.

Επεξ/σία από messinia3
  • Like 4

59 λεπτά πριν, Malthador είπε

Φρέσκος κι εγώ στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, σήμερα μου ήρθαν οι όροι του συμβολαίου και αναφέρεται ρητά και ξεκάθαρα η έκπτωση του -40%, λ η οποία μπορει να γίνει -45% με εμπροθεσμη εξόφληση, οπότε αυτό για τον Αύγουστο δεν ισχύει. 

Αν προσθέσουμε σε αυτό τα δωρεάν πάγια για 12 μήνες, τη δυνατότητα να φύγεις όποτε θες αλλά και το ότι θα παίρνει την κρατική επιδότηση αν ζορισουν τα πράγματα, το καθιστά μια πολύ καλή επιλογή.

Αυτή τη στιγμή η τιμή kw βγαίνει γύρω στα 7-7,5 λεπτά, θυμίζει λίγο εποχές προ ενεργειακής κρίσης. 

• Like 3

1 ώρα πριν, mdkamael είπε

Ο τουρισμος ηταν αναγκαιο κακο, αλλιως θα τους παιρναμε με τις πετρες ετσι αποτομα οπως μπηκαμε στο νεο ενεργειακο status quo... ο σκοπος ανεκαθεν ηταν να δεσμευτει ο κοσμος σε μακροπροθεσμα προγραμματα  ( βλ. Γερμανια πχ οπου τα συμβολαια ειναι τουλαχιστον 12μηνα αν οχι 24μηνα - αυτο δλδ που "θελουν" να εισαγουν και Ελλαδα ). Μας αρεσει ή οχι, η μακροχρονια συμβολιακη δεσμευση θα ειναι η νεα "σταθεροτητα" που θα βλεπουμε στον τομεα της ενεργειας.

Όπως συμβαίνει στην τηλεφωνία.

3 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Όπως συμβαίνει στην τηλεφωνία.

Εκεί υπάρχουν όμως και προσωποποιημενες προσφορές.Δεν ισχύει η ίδια τιμή για όλους τους πελάτες.

Σορι για το off topic

1 hour ago, mdkamael said:

Τουρισμό κάνουμε γιατί δεν έχουμε κάποιο σταθερό πρόγραμμα και οι πάροχοι δίνουν δωράκια, δεν βλέπω το γιατί να αλλάξει αυτό αν θα αλλάξουν οι ώρες διαφορετικής χρέωσης.

Εντάξει για το άρθρο τι να πει κάνεις,  μόνο και μόνο οι πράξεις που κάνει για τις ηλεκτρικές συσκευές φτάνουν

21 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Εκεί υπάρχουν όμως και προσωποποιημενες προσφορές.Δεν ισχύει η ίδια τιμή για όλους τους πελάτες.

Σορι για το off topic

Και εδώ υπάρχουν.

Κάποιοι λένε ότι όταν πάνε να φύγουν, τους παίρνουν πίσω και τους κάνουν δώρο τα ΠΑΓΙΑ.

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...