Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί Πάροχοι Ενέργειας v.3

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 13/10/2024 στις 9:36 ΠΜ, costacurta είπε

Καλημέρα. Υπάρχει κάτι αξιόλογο αυτή τη περίοδο εκτός από Ηρών? Για σπίτι με 100kw κατανάλωση μεσο όρο και φύσικα όχι μπλε 

nrg hybrid 2, Ζενίθ smart night

Στις 13/10/2024 στις 10:49 ΠΜ, Kozanitis1 είπε

Protergia Value Easy/ Volton Protect Oct ή κάτι άλλο;

Καταναλώσεις περίπου 300kWh το μήνα που θα αυξηθούν στις 500+ όταν ανάψω για θέρμανση 

Ζενίθ smart night ή σταθερό 6μηνο Protergia ΗΡΩΝ ή Ζενίθ ετήσιο

Στις 13/10/2024 στις 1:28 ΜΜ, digitalarchive είπε

τι συμφέρει αυτη τη περιοδο;

εχω και φυσικο αέριο

ενα άτομο με κλιματιστικα σε σπιτι 80ΤΜ

Ζενίθ smart night

Στις 13/10/2024 στις 10:13 ΜΜ, RothFTP είπε

Το Power Home Smart Night της Ζενίθ για πόσο καιρό θα έχει αυτή τη 40% έκπτωση; 

Αυτό που λέει ότι ισχύει η έκπτωση για νέους πελάτες που σύναψαν σύμβαση κατά τον μήνα Αύγουστο, παραδέχομαι δεν το καταλαβαίνω. Σημαίνει ότι αν εγώ κάνω νέο συμβόλαιο δεν παίρνω την εν λόγω έκπτωση;

Αύριο μεσημέρι λήγει η έκπτωση 40% και τα δωρεάν πάγια

Αυτό το έχουν ξεχάσει από τον Αύγουστο. Μη δίνεις σημασία 😉

Στις 14/10/2024 στις 10:54 ΠΜ, thermaikos4 είπε

υπαρχει περιπτωση να δεχτει  η ζενιθ απο ηδη πελατη της την μεταφορα στο Power Home Smart Night?

Ναι, το κάνουν. Το έχω ζητήσει εγώ για 3 τουλάχιστον πελάτες μου που ήταν σε άλλο πρόγραμμα στη Ζενίθ

Στις 15/10/2024 στις 12:18 ΜΜ, Sellout είπε

Για κλειστο σπιτι τι παροχο προτεινεται; Ερχεται μηνιαιος δεη 35-45 ευρω χωρις να καιει τιποτα...

Κάποιο πρόγραμμα χωρίς πάγιο, πχ ΗΡΩΝ Υellow free, Elpedison smart zero, Ζενίθ smart night που έχει και την καλύτερη τιμή

Στις 16/10/2024 στις 9:09 ΠΜ, kleanthis21 είπε

Καλημερα , ρε παιδια στη ζενιθ οτι η προσφορα ισχύει μεχρι 19/10 που ακριβώς το βλέπετε ? το λένε κάπου στο σαιτ ? 

Στο site υπάρχει ξεχασμένο κείμενο από τον Αύγουστο. Νομίζω το αναφέρουν αν τους καλέσεις, και στέλνουν και ενημερώσεις και σε εμάς τους ενεργειακούς συμβούλους

Στις 16/10/2024 στις 1:48 ΜΜ, dhmak είπε

Καλησπέρα, πρόσφατα αγόρασα διαμέρισμα. 

Η παροχή ηλεκτρικού, είναι ανενεργή για χρόνια.

Μπορώ να πάω κατευθείαν σε πάροχο εκτός ΔΕΗ (να γλυτώσω και τα 100€ που ζητάει για εγγύηση) ;;

Το λέω γιατί από όσο ξέρω, οι πάροχοι ζητάνε προηγούμενο λογαριασμό. 

Μπορείς να πας σε όποιο πάροχο θέλεις και με το συμβόλαιο του ακινήτου ή το Ε9 αρκεί να φαίνεται ο αριθμός παροχής

19 ώρες πριν, adi32 είπε

Τωρα μου εστειλε λογαριασμο για Αυγουστο η βολτον Yellow Simple Protect Ν_Aug – Oct

Θυμαται κανεις αν τοτε ειχε και 500kw δωρεαν ?  Νομιζω οχι σε αυτο 

Σωστά, δεν είχε kWh δωρεάν, μόνο ανώτατη τιμή

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμβόλαιο στην elpedison στις 30/9.

Η κάρτα της της edenred με 50 €,  ήρθε σήμερα στο σπίτι.  Αν και υποτίθεται θα πήγαινε στο κατάστημα. 

Μπορώ να φύγω όποτε θέλω ή κάνω λάθος; 

Η κάρτα δεν χάνεται,  σωστά; 

Η κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σούπερ μάρκετ;  Στην εφαρμογή της δεν εντόπισα κάτι τέτοιο. 

• Like 1

46 λεπτά πριν, vjshadow είπε

Η κάρτα της της edenred με 50 €,  ήρθε σήμερα στο σπίτι.  Αν και υποτίθεται θα πήγαινε στο κατάστημα. 

Η κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σούπερ μάρκετ;  Στην εφαρμογή της δεν εντόπισα κάτι τέτοιο. 

Χρησιμοποιείται κανονικά στα σουπερμάρκετ η κάρτα. 

Πιθανότατα δεν έχεις κάποια δέσμευση αν είσαι σε κίτρινο κιολας.

• Like 1

47 λεπτά πριν, vjshadow είπε

Αφού παρέλαβες μπορείς να πας πλέον σε άλλο παροχο για το επόμενο δώρο (π.χ. ηρων για τα 50 με econtract) η να δεις και zenith για το smart night (μέχρι αύριο ισχύει σίγουρα η προσφορά του 40% έκπτωση)

Εγώ βέβαια ακόμα περιμένω λογαριασμό με μέτρηση ΔΕΔΔΗΕ 16/09,αλλά οκ πάμε για την καλή τιμή kwh και το δωρεάν πάγιο εκεί. 

• Like 1

Προς ενημέρωση όσων έχουν ΚΟΤ Γ. Χθες ήρθε ο πρώτος λογαριασμός Volton Yellow Protect αυτό με την προστασία τιμής των 0,093 και αφαιρούν την επιδότηση ΚΟΤ (0,11-0,12) από το 0,093, επομένως δεν πλήρωσα καθόλου ρεύμα! 1€ τη μέρα τα υπόλοιπα (Δήμο/ΕΡΤ κλπ), ούτε ΥΚΩ χρεώνονται για κάτω από 400kWh/μήνα) Προτείνεται λοιπόν ανεπιφύλακτα για δικαιούχους ΚΟΤ.

Από Δεκέμβρη τα ξαναλέμε...

• Like 4

2 ώρες πριν, vjshadow είπε

Εγώ δεν έχω λάβει ακόμα 

Καλησπέρα παιδια
Μετα απο εναμησι χρονο τουρισμο για 2-3 παροχες νομιζω οτι εχω εξοικονομησει γυρω στα 1500+ ευρω. Οπότε αρχικα ευχαριστω απειρα για τον χρονο σας.. Αλλά εχω 2 μηνες που δεν παρακολουθω το αντικείμενο.. δεν βρισκω εξελ και γενικά μια σουμα για το τι παιζει αυτην την εβδομαδα :. αν εχετε να μου παραθεσετε κατι σχετικό επειδη στις τελευταιες 10 σελιδες δεν βρηκα τίποτα... Ειναι πολυ χοτ το τοπικ παλι
Ευχαριστω

Στις 8/10/2024 στις 12:36 ΠΜ, gina57 είπε

στο πάγιο

Χίλια συγγνώμη όχι στο πάγιο,  στην εγγύηση με εμπροθεσμη εξόφληση ή δεν χρεώνει  καθόλου εγγύηση με  πάγια εντολή....

Είχα πάει στη Volton από 12/7/2024 έως 15/8/2024. Σε αυτό το διάστημα εκδόθηκαν 2 λογαριασμοί (σύνολο 110€).

1. Εκκαθαριστικός 12/07/2024 - 29/07/2024, 490kWh
  2. Τελικός 29/07/2024 - 15/08/2024, 193kWh

Στον τελικό λογαριασμό που έλαβα δεν είχαν υπολογιστεί σωστά τα 500kWh του δώρου για 30 ημέρες. Συγκεκριμένα από 12/7/2024 έως 15/8/2024 (34 ημέρες) έχω καταναλώσει 683 kWh και έχω χρεωθεί να πληρώσω για 252kWh.
Αν το υπολογίσουμε αναλογικά για 30 ημέρες έχω καταναλώσει 683/34*30 = 602 σε 30 ημέρες. Οπότε με δώρο 500kWh θα έπρεπε να πληρώσω τη διαφορά (δηλαδή 602-500 = 102) και τα υπόλοιπα μέχρι τα 683 (δηλαδή 683 - 602 = 81).
Οπότε σύνολο Kwh που θα έπρεπε να χρεωθώ είναι 102+81=183 ενώ εγώ έχω χρεωθεί 252.

Είχα επικοινωνήσει με τη Volton μεσω email αλλά δεν είχα λάβει απάντηση. Με καλούσαν και από την εισπρακτική για να πληρώσω τον λογαριασμό (τους εξηγούσα ότι η χρέωση είναι λάθος και περιμένω απάντηση).

Τελικά, έκανα αίτημα στη ΡΑΕ. Μετα από περίπου 2 εβδομάδες έλαβα την παρακάτω απάντηση

Spoiler

Αξιότιμε κ. xxxxxxxxx,

Σε απάντηση της υπ’ αριθ. πρωτ. xxxxxxx αναφοράς σας ενώπιον της ΡΑΑΕΥ, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχει διευθετηθεί το θέμα που αναφέρετε στην αναφοράς σας. Με την παραλαβή της αναφοράς σας, διεξήχθη έλεγχος κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι στον εκκαθαριστικό λογαριασμό κατανάλωσης με ημερομηνία έκδοσης 14/08/2024 εκ παραδρομής δεν αποδόθηκε το σύνολο της δωρεάν κατανάλωσης που δικαιούστε, ήτοι 500kWh για τον πρώτο μήνα κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Κατά συνέπεια στις 17/10/2024 προχωρήσαμε σε έκδοση νέου διορθωτικού τελικού εκκαθαριστικού λογαριασμού κατανάλωσης (Σχετικό 1), για την παροχή υπ’ αριθμ. xxxxxxx, στον οποίο πραγματοποιήθηκε πίστωση ύψους -74,56€, που αντιστοιχεί στην διαφορά του δώρου που δεν σας είχε αποδοθεί. Σύμφωνα με τον ως άνω διορθωτικό τελικό εκκαθαριστικό λογαριασμό, προκύπτει υπόλοιπο, ύψους 34,83€. Κλείνοντας την παρούσα επιστολή τονίζουμε ότι η εταιρεία μας τηρεί απαρέγκλιτα τη σχετική νομοθεσία περί ηλεκτρικής ενέργειας, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων παρουσιάζονται. Η άμεση και ποιοτική εξυπηρέτηση των καταναλωτών αποτελεί κεντρικό στόχο της Volton, σε πνεύμα βεβαίως κατανόησης, σεβασμού και αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

Οπότε αντί για τα 110 τελικά θα πληρώσω 34,83 για τις 683kwh. 

Όποιος ήταν σε αντίστοιχο πρόγραμμα να προσέξει τι τον έχουν χρεώσει μήπως έχουν κάνει το ίδιο λάθος

• Like 2

1 ώρα πριν, visualmaster είπε

Καλησπέρα παιδια
Μετα απο εναμησι χρονο τουρισμο για 2-3 παροχες νομιζω οτι εχω εξοικονομησει γυρω στα 1500+ ευρω. Οπότε αρχικα ευχαριστω απειρα για τον χρονο σας.. Αλλά εχω 2 μηνες που δεν παρακολουθω το αντικείμενο.. δεν βρισκω εξελ και γενικά μια σουμα για το τι παιζει αυτην την εβδομαδα :. αν εχετε να μου παραθεσετε κατι σχετικό επειδη στις τελευταιες 10 σελιδες δεν βρηκα τίποτα... Ειναι πολυ χοτ το τοπικ παλι
Ευχαριστω

https://www.insomnia.gr/forums/topic/832749-εναλλακτικοί-πάροχοι-ενέργειας-v3/?do=findComment&comment=60466974

• Like 1

10 ώρες πριν, vjshadow είπε

Η κάρτα είναι Ticket Compliments,  οπότε δεν περνάει σε σούπερ μάρκετ. 

Ευτυχώς περνάει στα hondos, οπότε θα τη χαρεί η σύζυγος! 

Στη σελίδα της edenred αναφέρει η compliments ότι είναι συμβατή με όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις, οπότε πληρώνεις παντού κανονικά όπου δέχονται την ένδειξη mastercard και τη χρησιμοποιείς και μέσα από το wallet του κινητού.

8 ώρες πριν, ATmega είπε

Είχα πάει στη Volton από 12/7/2024 έως 15/8/2024. Σε αυτό το διάστημα εκδόθηκαν 2 λογαριασμοί (σύνολο 110€).

1. Εκκαθαριστικός 12/07/2024 - 29/07/2024, 490kWh
  2. Τελικός 29/07/2024 - 15/08/2024, 193kWh

Στον τελικό λογαριασμό που έλαβα δεν είχαν υπολογιστεί σωστά τα 500kWh του δώρου για 30 ημέρες. Συγκεκριμένα από 12/7/2024 έως 15/8/2024 (34 ημέρες) έχω καταναλώσει 683 kWh και έχω χρεωθεί να πληρώσω για 252kWh.
Αν το υπολογίσουμε αναλογικά για 30 ημέρες έχω καταναλώσει 683/34*30 = 602 σε 30 ημέρες. Οπότε με δώρο 500kWh θα έπρεπε να πληρώσω τη διαφορά (δηλαδή 602-500 = 102) και τα υπόλοιπα μέχρι τα 683 (δηλαδή 683 - 602 = 81).
Οπότε σύνολο Kwh που θα έπρεπε να χρεωθώ είναι 102+81=183 ενώ εγώ έχω χρεωθεί 252.

Είχα επικοινωνήσει με τη Volton μεσω email αλλά δεν είχα λάβει απάντηση. Με καλούσαν και από την εισπρακτική για να πληρώσω τον λογαριασμό (τους εξηγούσα ότι η χρέωση είναι λάθος και περιμένω απάντηση).

Τελικά, έκανα αίτημα στη ΡΑΕ. Μετα από περίπου 2 εβδομάδες έλαβα την παρακάτω απάντηση

Απόκρυψη περιεχομένων

Αξιότιμε κ. xxxxxxxxx,

Σε απάντηση της υπ’ αριθ. πρωτ. xxxxxxx αναφοράς σας ενώπιον της ΡΑΑΕΥ, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχει διευθετηθεί το θέμα που αναφέρετε στην αναφοράς σας. Με την παραλαβή της αναφοράς σας, διεξήχθη έλεγχος κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι στον εκκαθαριστικό λογαριασμό κατανάλωσης με ημερομηνία έκδοσης 14/08/2024 εκ παραδρομής δεν αποδόθηκε το σύνολο της δωρεάν κατανάλωσης που δικαιούστε, ήτοι 500kWh για τον πρώτο μήνα κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Κατά συνέπεια στις 17/10/2024 προχωρήσαμε σε έκδοση νέου διορθωτικού τελικού εκκαθαριστικού λογαριασμού κατανάλωσης (Σχετικό 1), για την παροχή υπ’ αριθμ. xxxxxxx, στον οποίο πραγματοποιήθηκε πίστωση ύψους -74,56€, που αντιστοιχεί στην διαφορά του δώρου που δεν σας είχε αποδοθεί. Σύμφωνα με τον ως άνω διορθωτικό τελικό εκκαθαριστικό λογαριασμό, προκύπτει υπόλοιπο, ύψους 34,83€. Κλείνοντας την παρούσα επιστολή τονίζουμε ότι η εταιρεία μας τηρεί απαρέγκλιτα τη σχετική νομοθεσία περί ηλεκτρικής ενέργειας, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων παρουσιάζονται. Η άμεση και ποιοτική εξυπηρέτηση των καταναλωτών αποτελεί κεντρικό στόχο της Volton, σε πνεύμα βεβαίως κατανόησης, σεβασμού και αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

Οπότε αντί για τα 110 τελικά θα πληρώσω 34,83 για τις 683kwh. 

Όποιος ήταν σε αντίστοιχο πρόγραμμα να προσέξει τι τον έχουν χρεώσει μήπως έχουν κάνει το ίδιο λάθος

Κανονικοί απατεώνες δηλαδή 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο δώρο αυτό των 500KWh απέδιδαν για τις πρώτες 30 ημέρες την αναλογία ανά ημέρα ως δώρο δηλαδή 500/30= 16,66 κιλοβατώρες την ημέρα.

Επειδή είναι εκκαθαριστικοί οι 2 λογαριασμοί πρέπει να υπολογίζεται ξεχωριστά το κάθε διάστημα.

- 12/07/2024 - 29/07/2024 (18 ημέρες)

Έκανες παραπάνω κατανάλωση ανά ημέρα από ό,τι δικαιούσαι (490/18=27,22 >16,66 ) οπότε λαμβάνεις δώρο 16,66 x 18 = 299,88 κιλοβατώρες δώρο (χρεώνεσαι δηλαδή τις υπόλοιπες 190)

- 30/07/2024 - 15/08/2024 (17 ημέρες)

Έκανες λιγότερη κατανάλωση από ό,τι δικαιούσαι δώρο εδώ ανά ημέρα (193/17=11,35<16,66). Οπότε για το υπόλοιπο των ημερών που δικαιούσαι λαμβάνεις 11,35 x 12 = 136,23 (χρεώνεσαι δηλαδή τις υπόλοιπες 56,77)

Αν όντως είναι σωστά τα διαστήματα επειδή δεν έχουμε τους λογαριασμούς μπροστά μας να κάνουμε τους υπολογισμούς, τότε φαίνεται ότι ο αρχικός τελικός τους είναι ορθός (εμένα μου βγαίνει ότι θα πρέπει να σου χρεώσουν 247κιλοβατώρες περίπου), οπότε μην το πεις ούτε του παπά και μπράβο που το κατάφερες :) :)

Επεξ/σία από juanjk
  • Like 4

Σε άλλα νέα

- η nrg ξαναμαναεπανέφερε πάλι το 6μηνο σταθερό της με 0,095 και 9,90€ πάγιο

- η Elpedison 4 νέα σταθερά Bright προγράμματα:

Οικιακό 6μηνο 0,09990 €/kWh πάγιο 9,90€ χωρίς προϋπόθεση έκπτωσης συνέπειας και ρήτρα πρόωρης λύσης: 90€ με 6μηνη αναλογική απόσβεση

Οικιακό 12μηνο 0,10490 €/kWh πάγιο 7,90 € χωρίς προϋπόθεση έκπτωσης συνέπειας και ρήτρα πρόωρης λύσης: 120€ με 12μηνη αναλογική απόσβεση

Επαγγελματικό Γ21 6μηνο 0,11490 €/kWh και 9,90€ πάγιο χωρίς προϋπόθεση έκπτωσης συνέπειας και ρήτρα πρόωρης λύσης: 90€ με 6μηνη αναλογική απόσβεση

Επαγγελματικό Γ21 Γ22 Γ23 12μηνο 0,14990 €/kWh χωρίς πάγιο, χωρίς προϋπόθεση έκπτωσης συνέπειας και ρήτρα πρόωρης λύσης: 120€ με 12μηνη αναλογική απόσβεση

- η Protergia σταθερό 12μηνο 0,125 €/kWh και πάγιο 9,90€ χωρίς προϋπόθεση συνέπειας με ρήτρα αποχώρησης 10€ ανά υπολειπόμενους μήνες. Δίνεται επιπλέον έκπτωση 0,010 €/kWh σε περίπτωση συνδυασμού με παροχή φυσικού αερίου

- Σήμερα ήταν η τελευταία ημέρα για το -40% και τα δωρεάν πάγια του smart night της Ζενίθ, δεν έχουμε άλλη ενημέρωση για περαιτέρω παράταση

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...