Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί Πάροχοι Ενέργειας v.3

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, MoviemakerGr είπε

Καλημέρα αδέρφια 😊

Η Electricon Elin σε κάποιους λογαριασμούς προσθέτει την ημερήσια κατανάλωση με την νυχτερινή και πολλαπλασιάζει με το αντίτιμο της ημερήσιας.. σε πρόγραμμα  Power On! Blue Day & Night αυτά .. Ξέρουμε κάτι για αυτό ?

Έχεις κοινωνικό; Αν δεν ξεπεράσεις τις ημερήσιες κιλοβατώρες που δικαιούσαι στο μήνα, τότε προστίθενται στις ημερήσιες και οι νυχτερινές μέχρι το όριο ΚΟΤ που έχεις και χρεώνεσαι με την ημερήσια για όλες. Μετά αφαιρείται η έκπτωση ΚΟΤ. Οι νυχτερινές δεν μετράνε στο όριο ΚΟΤ.

Αν δεν είναι αυτό, ανέβασε λογαριασμό να τον δούμε.

Επεξ/σία από physnik
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλημέρα έχεις δίκιο έχω ΚΟΤ και συμβαίνει στις μικρές καταναλώσεις άρα συμβαίνει αυτό που λες..

Το θέμα είναι ότι δεν το έχω διαβάσει στην σύμβαση μου,ποιος το ορίζει ? το τιμολόγιο ΚΟΤ δηλαδή ισχύει σε όλες τις τιμολογήσεις και παροχους ,, ή μόνο στην Electricon  ?

8 ώρες πριν, physnik είπε

Έχεις κοινωνικό; Αν δεν ξεπεράσεις τις ημερήσιες κιλοβατώρες που δικαιούσαι στο μήνα, τότε προστίθενται στις ημερήσιες και οι νυχτερινές μέχρι το όριο ΚΟΤ που έχεις και χρεώνεσαι με την ημερήσια για όλες. Μετά αφαιρείται η έκπτωση ΚΟΤ. Οι νυχτερινές δεν μετράνε στο όριο ΚΟΤ.

Αν δεν είναι αυτό, ανέβασε λογαριασμό να τον δούμε.

1 ώρα πριν, MoviemakerGr είπε

Καλημέρα έχεις δίκιο έχω ΚΟΤ και συμβαίνει στις μικρές καταναλώσεις άρα συμβαίνει αυτό που λες..

Το θέμα είναι ότι δεν το έχω διαβάσει στην σύμβαση μου,ποιος το ορίζει ? το τιμολόγιο ΚΟΤ δηλαδή ισχύει σε όλες τις τιμολογήσεις και παροχους ,, ή μόνο στην Electricon  ?

Δες την απόφαση εδώ και το τι ορίζε γενικά για το ΚΟΤ.

Στο άρθρο 1 προς το τέλος αναφέρει:

«Για την εφαρμογή της έκπτωσης του Κ.Ο.Τ. επί της νυχτερινής κατανάλωσης, σύμφωνα με τα παραπάνω, ως χρέωση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας λογίζεται η χρέωση προμήθειας για την κατανάλωση ημέρας του προμηθευτή.»

• Like 1

Ψάχνω έναν πάροχο για να κάνω το πρώτο συμβόλαιο για καινούριο διαμέρισμα που είναι ήδη ηλεκτροδοτημένο όμως από τον ιδιοκτήτη. Το διαμέρισμα είναι μικρού μεγέθους ~50τμ για ένα άτομο και καλή ενεργειακή κλάση, για να σας δώσω μια ιδέα κατανάλωσης. Έχω στο νου μου τα εξής:

• Θέλω να προχωρήσει όσο το δυνατό γρηγορότερα γίνεται.
  • Θέλω να κάνω όλη ή το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας ηλεκτρονικά.
  • Θέλω να πάρω ένα αποδεικτικό ότι έγινε η αίτηση άμεσα.
  • Δεν θέλω να υπάρχει penalty για να φύγω.
  • Δεν θέλω να έχει εγγύηση ιδανικά. Είμαι οκ να πληρώσω με πάγια εντολή/κάρτα.
  • Μελλοντικά θέλω να βάλω και φυσικό αέριο αλλά μπορώ να κάνω και αλλαγή τότε.

1 ώρα πριν, niophout είπε

Ψάχνω έναν πάροχο για να κάνω το πρώτο συμβόλαιο για καινούριο διαμέρισμα που είναι ήδη ηλεκτροδοτημένο όμως από τον ιδιοκτήτη. Το διαμέρισμα είναι μικρού μεγέθους ~50τμ για ένα άτομο και καλή ενεργειακή κλάση, για να σας δώσω μια ιδέα κατανάλωσης. Έχω στο νου μου τα εξής:

• Θέλω να προχωρήσει όσο το δυνατό γρηγορότερα γίνεται.
  • Θέλω να κάνω όλη ή το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας ηλεκτρονικά.
  • Θέλω να πάρω ένα αποδεικτικό ότι έγινε η αίτηση άμεσα.
  • Δεν θέλω να υπάρχει penalty για να φύγω.
  • Δεν θέλω να έχει εγγύηση ιδανικά. Είμαι οκ να πληρώσω με πάγια εντολή/κάρτα.
  • Μελλοντικά θέλω να βάλω και φυσικό αέριο αλλά μπορώ να κάνω και αλλαγή τότε.

-Xρειάζεται το μισθωτήριο και η ταυτότητά σου και επιλέγεις πάροχο της αρεσκείας σου

-Υπογράφεις ηλεκτρονικά ή καλείς και ηχογραφείται η κλήση σου 

-Αν υπογράψεις ψηφιακά έχεις το αντίγραφο σύμβασης ως απόδειξη. Η διαδικασία ούτως ή άλλως ολοκληρώνεται εντός 5 ημερών περίπου

-Επιλέγεις κίτρινο τιμολόγιο, προτείνω το zenith smart night-40% με δωρεάν πάγιο που τρέχει προσφορά

-Πάγια εντολή κάνεις με την αίτηση ή σε δεύτερο χρόνο. Σε λογαριασμό τραπέζης κάνεις σε οποιονδήποτε πάροχο. Με κάρτα είναι λίγοι πάροχοι που το προσφέρουν, νομίζω elpedison, ηρων, nrg

- Κανένα πρόβλημα

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι στο κίτρινο της Ηρών. Έκανα αίτηση για το μπλε της Ζενιθ, και με κάλεσαν πίσω για αντιπροσφορά, με 0.093€/Kwh (αντί 0.095 της Ζενιθ), με δωρεάν τα πάγια.

Η διαφορά είναι οτι η διάρκεια του συμβολαίου είναι 6μήνες αντί για 12 της Ζενιθ.

Ως εταιρία, η Ηρών μου φαίνεται καλύτερη, αλλά απο την άλλη δεν είμαι και φαν του τουρισμού ώστε κάθε τρεις και λίγο να αλλάζω προγράμματα. Όπως επίσης, το θεωρώ απίθανο στο μέλλον να πέσει ακόμη και κάτω απο τα 0.095€/ΚWh

Ποιά είναι η άποψή σας; Στην ουσία το ερώτημα είναι δέσμευση για 6 μήνες ή 12;

Επεξ/σία από Sorath

3 ώρες πριν, Sorath είπε

Για 6. Δεν υπάρχει λόγος να δεσμεύεσαι για 12 μήνες. Ειδικά αφού έχεις και δώρο τα πάγια. Αφού είσαι ήδη στον Ήρων, είναι και πιο εύκολη η μετάβαση.

• Like 1

2 ώρες πριν, Raki-meze είπε

Για 6. Δεν υπάρχει λόγος να δεσμεύεσαι για 12 μήνες. Ειδικά αφού έχεις και δώρο τα πάγια. Αφού είσαι ήδη στον Ήρων, είναι και πιο εύκολη η μετάβαση.

Και εγώ είμαι σε παρόμοια κατάσταση απλά εγώ είμαι ήδη στο πράσινο της Ζενίθ, οπότε έχω την εξής απορία. Δεν ρωτάω ειρωνικά αλλά γιατί δεν υπάρχει λόγος δέσμευσης 12 μηνών; Ειδικά αν μπορείς να κλείσεις καλή τιμή από τώρα για το καλοκαίρι. Το σκέφτομαι λάθος;

Εδώ και μια εβδομάδα προσπαθώ να αποφασίσω.

7 ώρες πριν, Sorath είπε

Είμαι στο κίτρινο της Ηρών. Έκανα αίτηση για το μπλε της Ζενιθ, και με κάλεσαν πίσω για αντιπροσφορά, με 0.093€/Kwh (αντί 0.095 της Ζενιθ), με δωρεάν τα πάγια.

Η διαφορά είναι οτι η διάρκεια του συμβολαίου είναι 6μήνες αντί για 12 της Ζενιθ.

Ως εταιρία, η Ηρών μου φαίνεται καλύτερη, αλλά απο την άλλη δεν είμαι και φαν του τουρισμού ώστε κάθε τρεις και λίγο να αλλάζω προγράμματα. Όπως επίσης, το θεωρώ απίθανο στο μέλλον να πέσει ακόμη και κάτω απο τα 0.095€/ΚWh

Αν η κατανάλωση σου είναι μεγάλη πχ αγγίζει η ξεπερνά τις 500 ανά μήνα τότε και να δεσμευτείς για 12 μήνες δεν υπάρχει πρόβλημα, θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Διαφορετικά 6μηνο και μπορείς να δεις ξανά τις προσφορές που την άνοιξη ίσως είναι καλές αφού θα πέφτει η χονδρική πιθανότατα.

Εγώ προσωπικά δεν θα ασχολιομουν με ζήτημα επιστροφής αφού πήγα ήδη άλλου αλλά είναι προσωπικό το ζήτημα οπότε κάνε αυτό που θέλεις.

Σημαντικό αν αποφασίσεις την επιστροφή: Για να επιστρέψεις στο Ήρων αποδέχεσαι το συμβόλαιο και πρέπει εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την υπογραφή στη ζενίθ να ζητήσεις υπαναχώρηση για να μη χρεωθείς ρήτρα αποχώρησης.

Γειά μάγκες. Μόλις ήρθε ο λογαριασμός με το 50ευρω από Ηρών. Μια χαρά. Για ενεργειακό τουρισμό τι άλλες επιλογές υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή ? Πριν κάνα μήνα που τα έψαχνα είχε το κίτρινο 40%,ζενίθ. Αυτό ισχύει ακόμα? Και είναι μόνο για τον πρώτο μήνα? Κάνα άλλος? 

το εξοχικο ειναι στον Ηρων.
Μου εστειλαν λογαριασμο εναντι αξιας 69,39 ευρω απο 28/8 εως 27/9 ενω το σπιτι ειναι κλειστο και με κατεβασμενο το γενικο.
Υποψιν ειναι ενεργοποιημενη η παγια εντολη.
τους πηρα τηλεφωνο να μου πουν που βρηκαν τις 284 κιλοβατωρες με κατεβασμενο τον γενικο,και μου ελεγαν κατι σαχλαμαρες για αλγοριθμυς βασει προηγουμενων ετων κλπ
Τους ειπα οτι τα τελευταια 20 ετη δεν κατοικει κανεις και ειναι ολα τα ετη με κατεβασμενο γενικο σε αυτες τις ημερομηνιες.
Να περιμενετε να ξαναμετρησει ο δεεδηε τον Δεκεμβρη ωστε να βγει πιστωτικο μου ειπαν.
Δλδ να περιμενω μεχρι τον Δεκεμβρη,να μετρησει ο δεεδηε,να βγει πιστωτικο απο αυτους,να βγαλετε λογαριασμο διορθωτικο και να περιμενω μεχρι το καλοκαιρι τα παγια του Δημου και ΕΡΤ να φανε σιγα σιγα τα 69 ευρω.
Φοβερη λυση στο προβλημα που δημιουργησαν οι ιδιοι με τις πετσινες 284 κιλοβατωρες με κατεβασμενο γενικο που εδειξε ο ''αλγοριθμος'' τους που δεν κανει λαθος.
τι κανουμε με τους σαχλαμαρες?thumbdown0.gif Πληρωνω τα 69 ευρω,η αλλαζω εταιρια και περιμενω οταν μετρησουν και βγαλουν σωστο τελικο λογαριασμο?

29 minutes ago, dimviii said:

Μου εστειλαν λογαριασμο εναντι αξιας 69,39 ευρω απο 28/8 εως 27/9 ενω το σπιτι ειναι κλειστο και με κατεβασμενο το γενικο.
τους πηρα τηλεφωνο να μου πουν που βρηκαν τις 284 κιλοβατωρες με κατεβασμενο τον γενικο,και μου ελεγαν κατι σαχλαμαρες για αλγοριθμυς βασει προηγουμενων ετων κλπ
Τους ειπα οτι τα τελευταια 20 ετη δεν κατοικει κανεις και ειναι ολα τα ετη με κατεβασμενο γενικο σε αυτες τις ημερομηνιες.
Να περιμενετε να ξαναμετρησει ο δεεδηε τον Δεκεμβρη ωστε να βγει πιστωτικο μου ειπαν.
Δλδ να περιμενω μεχρι τον Δεκεμβρη,να μετρησει ο δεεδηε,να βγει πιστωτικο απο αυτους,να βγαλετε λογαριασμο διορθωτικο και να περιμενω μεχρι το καλοκαιρι τα παγια του Δημου και ΕΡΤ να φανε σιγα σιγα τα 69 ευρω.
Φοβερη λυση στο προβλημα που δημιουργησαν οι ιδιοι με τις πετσινες 284 κιλοβατωρες με κατεβασμενο γενικο που εδειξε ο ''αλγοριθμος'' τους που δεν κανει λαθος.
τι κανουμε με τους σαχλαμαρες?thumbdown0.gif Πληρωνω τα 69 ευρω,η αλλαζω εταιρια και περιμενω οταν μετρησουν και βγαλουν σωστο τελικο λογαριασμο?

όταν σου έρχεται ειδοποίηση από heron, απλά να μπαίνεις στο site και να βάζεις δική σου μέτρηση με μηδενική κατανάλωση; :P

• Like 1

1 ώρα πριν, dimviii είπε

Καλησπερα... Εκει δεν περναει ο Δεδδηε για την καταμετρηση;  Τωρα γινεται καθε μηνα...

24 λεπτά πριν, takoulou είπε

Καλησπερα... Εκει δεν περναει ο Δεδδηε για την καταμετρηση;  Τωρα γινεται καθε μηνα...

Πριν λιγο πηρα τηλεφωνο και μου ειπαν οτι τελευταια φορα περασαν 28/8

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, dimviii είπε

Πριν λιγο πηρα τηλεφωνο και μου ειπαν οτι τελευταια φορα περασαν 28/8

Σου ειπαν για την μετρηση που εχει ληφθει... Αυτη εδωσαν στον παροχο; Ταιριαζει; Απλα θα τους πεις τι μετρηση εχουν βαλει;  Οι προηγουμενες καταμετρησεις ποιες ειναι;  Εχουν διαφορα;

Επεξ/σία από takoulou

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...