Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Georgebek2 είπε

Να ρωτησω χρεωσεις δημου/ερτ δεν εξαρτονται απο khw που καιω, αλλα μονο απο τμ του σπιτιου σωστα;

Σωστά 

• Like 1
Δημοσ.

καλημέρα, καλη εβδομάδα.

Σε επαγγελματικό υπάρχει κάτι που συμφέρει σημαντικά?

έχω προτεργια αυτη την στιγμη που δηλώνει οτι μου δινει τιμη ΤΕΑ + απωλειες δικτύου (που λεει οτι ειναι σταθερα σε ολους τους προμηθευτες) και ενα  fixed ποσο (3Ε) / mwh στο οπόιο είναι ήδη σημαντικά χαμηλά σε σχέση με νέους συνδρομητές (6Ε+)

Δημοσ.
15 ώρες πριν, bilham είπε

Είναι όντως ακριβό. 

Καλύτερες λύσεις NRG on time 4U Business2, VOLTON Business Advanced, ΗΡΩΝ Benefit2, και EUNICE Business flow

σας ευχαριστω παρα πολυ θα ψαξω

κοιτωντας εδω https://www.elpedison.gr/uploads/133452/76b4_τιμοκατάλογοι_elpedison_σεπτεμβριος_2024.pdf 

βλεπω οτι το smart στα 0,17423 ευρω με 5 ευρω παγιο στο γ22 . To οποιο δεν ειναι εμπορικα διαθεσιμο αλλα το smart zero που ενω δεν εχει παγιο εχει αυξημενη τιμη κιλοβατωρας στα 0,18 ευρω και δεν αξιζει. 

Το eunice business flow τι ειναι; τι τιμη εχει; καινουργιο να υποθεσω; 

Στο οικιακο μου τιμολογιο ειμαι στο win more το οποιο απο 1/10 γυριζει αυτοματα στο smart με τιμη στα 0,16023 ευρω αφαιρωντας την κρατικη επιδοτηση. Αρκετα ακριβο , μου προτειναν να παω στο winmore 2 με τιμη 0.0949 ευρω με 9,90 ευρω παγιο τιμη κλειδωμενη μεχρι και τον Ιανουαριο , αξιζει να μπω σε αυτο το προγραμμα ή να αλλαξω παροχο; . 

Δημοσ.

Φίλοι μου σκέφτομαι να πάω σε μπλέ είτε πρωτεργια είτε Ήρων... τιμή σχεδόν ίδια λίγο καλύτερη ο Ήρων αλλά θα ήθελα να μου πείτε όσοι έχετε ήδη σύμβαση με αυτούς αν κάποιος δημιουργεί προβλήματα... είδα πιο πάνω ότι σε πρόγραμμα με συνέπεια ( έτσι είναι του Ήρωνα) πχ δεν δίνουν την έκπτωση του τελευταίου μήνα.... Επίσης για άλλη κατανάλωση σχετικά μικρή γύρω στις 120 kwh το μήνα προτείνεται ένα από αυτά τα δύο σταθερά ή ένα του Ήρωνα με μηδενικό πάγιο και τιμή ακριβότερη στην κιλοβατώρα ( Αυτή την στιγμή γύρω στα 0,16); 

Δημοσ.
18 minutes ago, jk21 said:

Φίλοι μου σκέφτομαι να πάω σε μπλέ είτε πρωτεργια είτε Ήρων... τιμή σχεδόν ίδια λίγο καλύτερη ο Ήρων αλλά θα ήθελα να μου πείτε όσοι έχετε ήδη σύμβαση με αυτούς αν κάποιος δημιουργεί προβλήματα... είδα πιο πάνω ότι σε πρόγραμμα με συνέπεια ( έτσι είναι του Ήρωνα) πχ δεν δίνουν την έκπτωση του τελευταίου μήνα.... Επίσης για άλλη κατανάλωση σχετικά μικρή γύρω στις 120 kwh το μήνα προτείνεται ένα από αυτά τα δύο σταθερά ή ένα του Ήρωνα με μηδενικό πάγιο και τιμή ακριβότερη στην κιλοβατώρα ( Αυτή την στιγμή γύρω στα 0,16); 

Για τόσες μικρές καταναλώσεις, αν δεν σε νοιάζει ο τουρισμός, το κίτρινο -40% της Ζενίθ είναι μονόδρομος. Τα σταθερά των εναλλακτικών έχουν 10€ πάγιο και αξίζουν για μεγάλες καταναλώσεις. Απλά το κίτρινο της Ζενίθ τελειώνει στις 12 του μηνός οπότε αν σε ενδιαφέρει κάνε τώρα τη μετάβαση.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, johnmegarythmos είπε

κοιτωντας εδω https://www.elpedison.gr/uploads/133452/76b4_τιμοκατάλογοι_elpedison_σεπτεμβριος_2024.pdf 

βλεπω οτι το smart στα 0,17423 ευρω με 5 ευρω παγιο στο γ22 . To οποιο δεν ειναι εμπορικα διαθεσιμο αλλα το smart zero που ενω δεν εχει παγιο εχει αυξημενη τιμη κιλοβατωρας στα 0,18 ευρω και δεν αξιζει. 

Στο οικιακο μου τιμολογιο ειμαι στο win more το οποιο απο 1/10 γυριζει αυτοματα στο smart με τιμη στα 0,16023 ευρω αφαιρωντας την κρατικη επιδοτηση. Αρκετα ακριβο , μου προτειναν να παω στο winmore 2 με τιμη 0.0949 ευρω με 9,90 ευρω παγιο τιμη κλειδωμενη μεχρι και τον Ιανουαριο , αξιζει να μπω σε αυτο το προγραμμα ή να αλλαξω παροχο; . 

Το eunice είναι αυτό για επαγγελματικό. Έχει ακόμα πιο μικρό μικρό περιθώριο κέρδους παρόχου για αυτό στα επαγγελματικά κίτρινα πλασάρεται καλά, αν και έχει πολύπλοκο τύπο υπολογισμού όπως των πράσινων προγραμμάτων. 'Εκλεισε στα 0,16 ο Αύγουστος και 0,141 ο Σεπτέμβρης. Το τίμημα είναι ότι μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση σε αυτοματισμούς διαδικασιών λόγω του ότι είναι μικρή εταιρεία.  

Δυστυχώς στα Γ22 επειδή συνήθως έχουν και μεγάλη κατανάλωση οι τιμές είναι υψηλές :(

Στο οικιακό μπορείς να δεις και εναλλακτικές ειδικά αν δεν έχεις πολύ μεγάλη κατανάλωση.

1 ώρα πριν, carnag9 είπε

καλημέρα, καλη εβδομάδα.

έχω προτεργια αυτη την στιγμη που δηλώνει οτι μου δινει τιμη ΤΕΑ + απωλειες δικτύου (που λεει οτι ειναι σταθερα σε ολους τους προμηθευτες) και ενα  fixed ποσο (3Ε) / mwh στο οπόιο είναι ήδη σημαντικά χαμηλά σε σχέση με νέους συνδρομητές (6Ε+)

Αν είναι Γ21 η παροχη και έχεις σχετικά μεγάλη κατανάλωση (επειδή έχουν πάγιο), μπορείς να δεις το 6μηνο σταθερό της Protergia στα 0,115, 9.90 πάγιο ή το εξάμηνο heron στα 0,114 με συνέπεια, 9,50 πάγιο.

Σε κίτρινα μπορείς να δεις το yellow protect volton 0,093, 6.90 πάγιο δέσμευση τιμής έως Δεκέμβριο καθώς και winmore 2 elpedison 0,1069 με πάγιο 9,90 δέσμευση τιμής έως Ιανουάριο.

Στη λογική αυτού που έχεις ήδη και για πολύ μικρή κατανάλωση δες το eunice business flow 2 (εκλεισε σεπτεμβρη 0,141 και πάγιο 2,75)

Κάνε τους υπολογισμούς σου και νομίζω θα κάνεις μια αλλαγή :)

1 ώρα πριν, jk21 είπε

Αυτό με την απόδοση της έκπτωση στον τελικό είναι το μόνο θέμα όπως το ανέφερες, πιθανότατα κατά τα άλλα δεν θα έχεις άλλο ζήτημα στο ηρων. Protergia δεν έχει συνέπεια οπότε ούτε και αυτό θα αντιμετωπίσεις και τιμολογεί σωστά. Για σχετικά μεγάλες καταναλώσεις είναι καλή λύση και τα 2 προγράμματα. 

Εναλλακτικές των παραπάνω σε κίτρινα με δέσμευση τιμήςείναι: yellow protect volton 0,093 ειδικά αν έχεις και skroutz plus σταθερή τιμή έως Δεκέμβριο καθώς και elpedison win more 2 0,0949 σταθερή τιμή έως Ιανουάριο.

Για μικρές ή/και μεγάλες καταναλώσεις είναι καλή λύση το κίτρινο χωρίς δέσμευση smart night-40% + συνέπεια 5% της ΖΕΝΙΘ. Το 5% δεν είναι πρόβλημα επειδή ούτε η ζενιθ το τιμολογεί στον τελικό. Ισχύει για αυτή τη βδομάδα και δεν ξέρουμε αν θα το ανανεώσει. Είναι καλή λύση για όλες τις καταναλώσεις επειδή έχει μηδενικό πάγιο, δεν έχει δέσμευση και τιμολογεί κάτω από την τρέχουσα χονδρική.

Επεξ/σία από juanjk
  • Like 1
Δημοσ.

Το σταθερό της πρωτεργια είναι στο 0.095 αυτή την στιγμή στην σελίδα της.. είδα λίγο πιο πάνω να αναφέρεται τιμή 0.115 . Είναι άλλου τιμολογίου; Της ζενίθ το 40% έκπτωση κ μηδενικό πάγιο αν προλάβω και κάνω σύμβαση μέχρι πότε ισχύει ;

Δημοσ.

Α έβγαλε καινούργιο επαγγελματικό η Ελπέδισον ε... Ωραία γιατί είχα βάλει το προηγούμενο, να πάω στο καινούργιο μέχρι Γενάρη και βλέπουμε...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, jk21 είπε

Το σταθερό της πρωτεργια είναι στο 0.095 αυτή την στιγμή στην σελίδα της.. είδα λίγο πιο πάνω να αναφέρεται τιμή 0.115 . Είναι άλλου τιμολογίου; Της ζενίθ το 40% έκπτωση κ μηδενικό πάγιο αν προλάβω και κάνω σύμβαση μέχρι πότε ισχύει ;

0.095 είναι στις οικίες και 0.115 για επαγγελματικές Γ21 παροχές.

Της ζενίθ ισχύει έως 12/10 η προσφορά.

Επεξ/σία από juanjk
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, carnag9 είπε

καλημέρα, καλη εβδομάδα.

Νομίζω είναι καλό και τίμιο πρόγραμμα. Το πρόβλημα με αυτά τα προγράμματα είναι όταν ανεβαίνει η τιμή χονδρικής ανεβαίνει και αυτό. Σε άλλα προγράμματα επεμβαίνει κάπως η εταιρεία και με διάφορες προσθαφαιρέσεις ελαφρύνουν κάπως το βάρος. Στην ανάποδη έχουν μεγαλύτερο πλεονέκτημα γιατί όταν είναι πολύ φθηνή η τιμή οι εταιρείες πάλι με διάφορες προσθαφαιρέσεις ανεβάζουν την τιμή. 

Εγώ θα σου έλεγα μείνε σε αυτό

3 ώρες πριν, johnmegarythmos είπε

Καινούρια δεν είναι η Eunice, είναι όμως μικρή. Τα τιμολόγιά της είναι όμως καλά και όπως ακούω δεν δημιουργούν προβλήματα, αρκεί να μην έχεις μεγάλες απαιτήσεις 😉

2 ώρες πριν, jk21 είπε

Για σταθερό εγώ θα σου έλεγα στην Protergia. Για μικρή κατανάλωση κοίτα και το hybrid της nrg, μέχρι 150kWh 0.095 με 5€ πάγιο

1 ώρα πριν, jk21 είπε

Το 0,115 είναι στο επαγγελματικό

Το Smart night της Ζενίθ με 40% έκπτωση και δώρο τα πάγια είναι μέχρι το Σάββατο, αν δεν πάρει παράταση

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διαφοροποιήθηκα από το -40% της Zenith και πήγα στο Blue generous με -100 ευρω (στην ουσία δώρο τα πάγια, καθώς δίνει 10 ευρω καθε μήνα) και με χρέωση αν τηρείς την συνέπεια 0,0936. Για σταθερό νομίζω αποτελεί καλή επιλογή καθώς σου αφήνει την δυνατότητα και να φύγεις οποτε το θελήσεις .

Επεξ/σία από S90
  • Like 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, S90 είπε

Διαφοροποιήθηκα από το -40% της Zenith και πήγα στο Blue generous με -100 ευρω (στην ουσία δώρο τα πάγια, καθώς δίνει 10 ευρω καθε μήνα) και με χρέωση αν τηρείς την συνέπεια 0,0936. Για σταθερό νομίζω αποτελεί καλή επιλογή καθώς σου αφήνει την δυνατότητα και να φύγεις οποτε το θελήσεις .

Το blue generous έχει ρήτρα αποχώρησης τους πρώτους 5 μήνες , όταν μπεις στον 6ο μπορείς να φύγεις χωρίς ρήτρα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 minute ago, Raki-meze said:

Το blue generous έχει ρήτρα αποχώρησης τους πρώτους 5 μήνες , όταν μπεις στον 6ο μπορείς να φύγεις χωρίς ρήτρα 

• Κόστος Πρόωρης Αποχώρησης τα εναπομείναντα πάγια πλην του τελευταίου μήνα της διάρκειας της Συμβάσεως, όπου δεν επιβαρύνεστε με ρήτρα πρόωρης αποχώρησης.
  • Αυτό αναφέρει.....
Επεξ/σία από S90
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, S90 είπε

....και πήγα στο Blue generous με -100 ευρω (στην ουσία δώρο τα πάγια, καθώς δίνει 10 ευρω καθε μήνα).

Στη σελίδα του Ήρωνα δεν είδα κάπου αυτό που λες για δώρο 10 ευρώ ανά μήνα... που το έχεις δει εσύ φίλε μου;

• Like 1
Δημοσ.
4 minutes ago, jk21 said:

Στη σελίδα του Ήρωνα δεν είδα κάπου αυτό που λες για δώρο 10 ευρώ ανά μήνα... που το έχεις δει εσύ φίλε μου;

Ηταν κάλεσμα του Ηρωνα σε αποχώρηση μου απο αυτούς...μου αντιπρότειναν για να παραμείνω μεταξύ άλλων το blue generous δίνοντας στην ουσία δώρο τα πάγια που ειναι 9,90 τον μήνα.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...