Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί Πάροχοι Ενέργειας v.3

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θέλω κι εγώ να επιβεβαιώσω ότι μέσω myrae έλαβα τις ''πολυπόθητες'' και χιλιοειπωμένες 
20άρες δωροεπιταγές (2x20) της ελπε
 μόνο μέσω myrae  βεβαίως βεβαίως, γιατί με τηλέφωνα και email δεν.... 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, foul είπε

Υπάρχει κάποιος που έχει νυχτερινό στο πρόγραμμα της ΖΕΝΙΘ power home smart night και να έχει λάβει λογαριασμό?

Επεξ/σία από GREGORYMO
Διόρθωση

7 ώρες πριν, YesSir είπε

Καλησπερα,

Ενδιαφέρομαι για ενα προγραμμα της ζενιθ σταθερο μπλε 0.095 η kWh, 9.9 παγιο, 6 παγια δωρο , ειναι για 1 χρονο. Θα ηθελα την αποψη σας για τη ζενιθ αν εχει συνεργαστει καποιος γτ με φοβιζει λιγο, αυτη τη στιγμη ειμαι στη δεη. Επισης κατι τελευταιο που εχω απορια, οι επιδοτησεις που γινονται απο τος κρατος καποιους μηνες στο ρευμα γινονται μονο στη δεη ή σε ολους τους παροχους ? Ευχαριστώ

Καλημέρα,

Οι επιδοτήσεις δίνονται σε όλα τα κυμαινόμενα προγράμματα (στο τελευταίο ΦΕΚ εξαιρούσε τα υβριδικά με κλειδωμένη τιμή) σε όλους τους παρόχους. Προσωπικά κι εγώ είμαι ζενίθ τώρα, αλλά δεν έχω λάβει ακόμα λογαριασμό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, geopro είπε

Και εγώ μπήκα στο πειρασμό να σκεφτώ μπλε με 0,0936€ και μάλιστα με δωρεάν πάγια λόγω win back αλλά έχω και κατά νου ότι αν υπάρξουν έκτακτες καταστάσεις είναι πιθανό οι πάροχοι να σπάσουν το συμβόλαιο.

Μόνο η ΔΕΗ και ουδείς άλλος έχει τιμήσει την σταθερή σύμβαση.

Σύμφωνα με τον κώδικα προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, ο πάροχος υποχρεούται να ειδοποιήσει τον πελάτη αν μονομερώς αλλάζει τους όρους της σύμβασης και να τον ενημερώσει 60 ημέρες πριν την επικείμενη τροποποίηση. Στην επιστολή-ειδοποίηση του διαθέτει περιθώριο αζήμιας αποχώρησης λόγω μονομερούς αλλαγής διάρκειας 30 ημερών.

Πιστεύω δύσκολα θα σπάσει ένα 6μηνο μπλε πρόγραμμα ο πάροχος. Πρώτα θα στείλει αλλαγές σε όρους κιτρινοπράσινων. Το 2022 με τα 12μηνα και τα 24μηνα σταθερά προγράμματα φάνηκε το κερδοσκοπικό κίνητρο των ιδιωτικών εταιρειών που άμεσα έκαναν μονομερή τροποποίηση όταν είδαν ότι έστω και σε ένα μικρό ποσοστό πελατών τους θα τους τιμολογούσαν σε τιμή κάτω από την τρέχουσα χονδρική χωρίς να μπορούν να λάβουν κρατική επιδότηση για να αντισταθμίσουν την απώλεια. Είναι μια μεγάλη συζήτηση όλο αυτό.

8 ώρες πριν, YesSir είπε

Καλησπερα,

Ενδιαφέρομαι για ενα προγραμμα της ζενιθ σταθερο μπλε 0.095 η kWh, 9.9 παγιο, 6 παγια δωρο , ειναι για 1 χρονο. Θα ηθελα την αποψη σας για τη ζενιθ αν εχει συνεργαστει καποιος γτ με φοβιζει λιγο, αυτη τη στιγμη ειμαι στη δεη. Επισης κατι τελευταιο που εχω απορια, οι επιδοτησεις που γινονται απο τος κρατος καποιους μηνες στο ρευμα γινονται μονο στη δεη ή σε ολους τους παροχους ? Ευχαριστώ

Μη σε φοβίζει τίποτα, δεν χρειάζεται συναισθηματισμούς εδώ, τα κουκιά μας είναι μετρημένα :) Έχει ακουστεί ότι έχει μια καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση και στην αναμονή στο τηλεφωνικό κέντρο, αλλά για όλους τους παρόχους υπάρχουν αρνητικές φήμες.

Επεξ/σία από juanjk
  • Like 1

Καλησπέρα σε όλους!

Θα ήθελα την γνώμη σας για ακόμα μια φορά... 

Ήμουν στο κίτρινο του Ήρωνα που είχε κλειδωμένη τιμή μέχρι τέλη Σεπτέμβρη και έκανα πριν λίγες μέρες αίτηση για το κίτρινο της Elpedison με δώρο edenred 50 ευρώ. Η παροχή μου στην Elpedison ενεργοποιήθηκε από προχθές. Με κάλεσαν χθες από τον Ήρωνα για winback με προσφορά για μπλε τιμολόγιο στα 9,36cEUR/kWh, πάγιο 10 ευρώ/μήνα και έκπτωση 10ευρώ/μήνα, ουσιαστικά δλδ με μηδενικό πάγιο και δέσμεση 6μηνη (αντί για το κίτρινο της Elpedison με 11,4cents, 10 ευρώ πάγιο και κλειδωμένη τιμή μέχρι τέλος του χρόνου αλλά με δώρο την edenred).

Τι λέτε αξίζει :

• να πάω στο μπλε του Ήρωνα με προφανώς καλύτερη τιμή αλλά πηγαίνοντας σε μπλε να χάσω την δυνατότητα του ενεργειακού τουρισμού (η οποία η αλήθεια είναι ότι προς το παρόν μου αρέσει😀)
  • να μείνω Elpedison μέχρι τουλάχιστον να πάρω την edenred (που από ότι μου είπαν στο τηλέφωνο μπορεί να πάρει και 1-2 μήνες) και μετά βλέπουμε...?
  • να πάω Volton που έχει ουσιαστικά την ίδια τιμή με Ήρωνα αλλά μέχρι τέλος Νοεμβρίου + 50 ευρώ για skroutz plus?
  • ή κάτι άλλο?😀

Ενημερωτικά τον χειμώνα έχω μια μέση κατανάλωση της τάξης των 150-200 kWh/μήνα

Σας ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με καλέσανε για προσφορά από ελπε για το κίτρινο με 50ευρω edenred και 20 δώρο επιταγή public γνωρίζουμε ποσό καθυστερούν να τα αποδώσουν?

Επεξ/σία από giorgoskoy

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, elessar2020 είπε

Καλησπέρα σε όλους!

Θα ήθελα την γνώμη σας για ακόμα μια φορά... 

Ήμουν στο κίτρινο του Ήρωνα που είχε κλειδωμένη τιμή μέχρι τέλη Σεπτέμβρη και έκανα πριν λίγες μέρες αίτηση για το κίτρινο της Elpedison με δώρο edenred 50 ευρώ. Η παροχή μου στην Elpedison ενεργοποιήθηκε από προχθές. Με κάλεσαν χθες από τον Ήρωνα για winback με προσφορά για μπλε τιμολόγιο στα 9,36cEUR/kWh, πάγιο 10 ευρώ/μήνα και έκπτωση 10ευρώ/μήνα, ουσιαστικά δλδ με μηδενικό πάγιο και δέσμεση 6μηνη (αντί για το κίτρινο της Elpedison με 11,4cents, 10 ευρώ πάγιο και κλειδωμένη τιμή μέχρι τέλος του χρόνου αλλά με δώρο την edenred).

Τι λέτε αξίζει :

• να πάω στο μπλε του Ήρωνα με προφανώς καλύτερη τιμή αλλά πηγαίνοντας σε μπλε να χάσω την δυνατότητα του ενεργειακού τουρισμού (η οποία η αλήθεια είναι ότι προς το παρόν μου αρέσει😀)
  • να μείνω Elpedison μέχρι τουλάχιστον να πάρω την edenred (που από ότι μου είπαν στο τηλέφωνο μπορεί να πάρει και 1-2 μήνες) και μετά βλέπουμε...?
  • να πάω Volton που έχει ουσιαστικά την ίδια τιμή με Ήρωνα αλλά μέχρι τέλος Νοεμβρίου + 50 ευρώ για skroutz plus?
  • ή κάτι άλλο?😀

Ενημερωτικά τον χειμώνα έχω μια μέση κατανάλωση της τάξης των 150-200 kWh/μήνα

Σας ευχαριστώ!

1. Μένεις Elpedison για 6 μήνες:

Πάγια = 9,90 x 3 + 5,00 x 3 = 44,70€

Κατανάλωση = 200 x 3 x 0,114 + 200 x 3 x 0,18 = 176,40€  (και είμαστε μετριόφρονες με το 0,18 μπορεί να φτάσει και 0,20)

Εκπτώσεις = -50€

Αποτέλεσμα Elpedison flex-edenred= 171,10€

2. Heron Blue Generous

Πάγια = 9,50€ x 6 = 57€

Κατανάλωση = 112,30€  (Προϋποθέτει να εκδοθεί και ο 6 μήνας και να τον πληρώσεις πριν φύγεις για να λάβεις την έκπτωση συνέπειας για όλους τους μήνες)

Εκπτώσεις = -57€

Αποτέλεσμα Heron retention = 112,30€

3. Volton simple protect

Πάγια= 4,90 x 6 = 29,40€

Κατανάλωση= 200 x 2 x 0,093 + 200 x 4 x 0,165= 169,20 (έχει λίγο καλύτερους όρους στη διακύμανση κίτρινου αν και το υπολογίζει με ΜΤΑ αντί για τεα σε σχέση με elpedison)

Εκπτώσεις=-50€

Αποτέλεσμα Volton simple protect = 148,60€

4. Πας σε zenith smart night μέχρι 30/09

Πάγια = 5€ x 6 = 30€

Κατανάλωση = 200 x 6 x 0,10= 120,00 (εκτίμηση τιμή βάσει χονδρικής Αυγούστου)

Εκπτώσεις = -30€

Αποτέλεσμα Zenith smart night = 120,00€

Υ.Σ στα κίτρινα ίσως παίξει και κρατική επιδότηση , δηλαδή έξτρα μείωση περίπου 2-4€/μήνα

Τα συμπεράσματα δικά σου :) 

Η πρότασή μου είναι πάντως να φύγεις τώρα ή όταν λάβεις το δώρο σου :P

Επεξ/σία από juanjk
  • Like 7
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, juanjk είπε
  1. Μένεις Elpedison για 6 μήνες:

Πάγια = 9,90 x 3 + 5,00 x 3 = 44,70€

Κατανάλωση = 200 x 3 x 0,114 + 200 x 3 x 0,18 = 176,40€  (και είμαστε μετριόφρονες με το 0,18 μπορεί να φτάσει και 0,20)

Εκπτώσεις = -50€

Αποτέλεσμα Elpedison flex-edenred= 171,10€

2. Heron Blue Generous

Πάγια = 9,50€ x 6 = 57€

Κατανάλωση = 112,30€  (Προϋποθέτει να εκδοθεί και ο 6 μήνας και να τον πληρώσεις πριν φύγεις για να λάβεις την έκπτωση συνέπειας για όλους τους μήνες)

Εκπτώσεις = -57€

Αποτέλεσμα Heron retention = 112,30€

3. Volton simple protect

Πάγια= 4,90 x 6 = 29,40€

Κατανάλωση= 200 x 2 x 0,093 + 200 x 4 x 0,165= 169,20 (έχει λίγο καλύτερους όρους στη διακύμανση κίτρινου αν και το υπολογίζει με ΜΤΑ αντί για τεα σε σχέση με elpedison)

Εκπτώσεις=-50€

Αποτέλεσμα Volton simple protect = 148,60€

4. Πας σε zenith smart night μέχρι 30/09

Πάγια = 5€ x 6 = 30€

Κατανάλωση = 200 x 6 x 0,10= 120,00 (εκτίμηση τιμή βάσει χονδρικής Αυγούστου)

Εκπτώσεις = -30€

Αποτέλεσμα Zenith smart night = 120,00€

Υ.Σ στα κίτρινα ίσως παίξει και κρατική επιδότηση , δηλαδή έξτρα μείωση περίπου 2-4€/μήνα

Τα συμπεράσματα δικά σου :) 

Η πρότασή μου είναι πάντως να φύγεις τώρα ή όταν λάβεις το δώρο σου :P

Ναι κι εγώ αυτό σκέφτομαι το να έφευγα όταν έπαιρνα το δώρο και να πήγαινα σε ένα πιο ανταγωνιστικό κίτρινο που θα έχει τότε... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι δωροεπιταγες που έδινε η Elpedison για τα Public πριν λίγους μήνες ξέρει κανείς αν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μια αγορά ίση του ποσού της επιταγής ή σε περισσότερες αγορές μέχρι να εξαντληθεί το ποσό ;

Επεξ/σία από speedobear

3 ώρες πριν, nikos121 είπε

για το volton + skroutz αν συμπληρωσεις την φορμα σε καλουνε φετος? η πρεπει να παω σε καταστημα για να βγαλω ακρη?

Έμενα με πήραν σε 1 μέρα και έκανα τηλ. την αίτηση

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα αρχοντες. Για Γ21 Επαγγελματικο ( κοινοχρηστο ρευμα πολυκατοικιας ), τι επιλογες εχουμε? Ηρθε 125 γιουρια ο λογαριασμος της ΔΕΗ πολυκατοικιας για 1 μηνα κ επαθα εμφραγμα με τα κοινοχρηστα ... κατα προτιμηση κατι για πιο μονιμο.

Επεξ/σία από mdkamael

1 ώρα πριν, mdkamael είπε

Καλησπερα αρχοντες. Για Γ21 Επαγγελματικο ( κοινοχρηστο ρευμα πολυκατοικιας ), τι επιλογες εχουμε? Ηρθε 125 γιουρια ο λογαριασμος της ΔΕΗ πολυκατοικιας για 1 μηνα κ επαθα εμφραγμα με τα κοινοχρηστα ... κατα προτιμηση κατι για πιο μονιμο.

Πόσο ερχόταν πρίν?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...