Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί Πάροχοι Ενέργειας v.3

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 20/9/2024 στις 12:07 ΜΜ, dreamfix είπε

Καλημέρα, είχα ενεργοποιήσει το hybrid της nrg τον Ιούλιο και σήμερα εκδόθηκε ο πρώτος λογαριασμός. Το συμβόλαιο ήταν θυμάμαι κλειδωμένη τιμη 0,095 έως τις πρώτες 200kwh.

Για την περίοδο 17-7-24 έως 5-8-24 η κατανάλωση μου ήταν 210 kw και στην ανάλυση χρέωσης βλέπω το παρακάτω. 

Κάτι έχω καταλάβει λάθος ή θα πρέπει να βάζω το λογαριασμό στο ChatGPT.

Φαντάζομαι έχει να κάνει με αυτό το * «Η σταθερή τιμή 0,095€/kWh για τις πρώτες 200kWh ισχύει βάσει του τρέχοντος συντελεστή απωλειών δικτύου και σε περίπτωση ανανέωσής του υπολογίζεται ως εξής: 0,08365 x (1+Απώλειες Δικτύου)€/kWh.»

IMG_3140.jpeg

Δεν έχει να κάνει με τον τρόπο υπολογισμού του 0,095, δεν έχει αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού του συντελεστή απωλειών.

Περισσότερο έχει να κάνει με το πώς υπολογίζουν τις 200kWh. Θεωρούν ότι σε 30 μέρες πρέπει να καις 6,66kWh την μέρα = 200kWh

Εσύ έκαψες παραπάνω. Ο λογαριασμός σου είναι για 20 μέρες και έκαψες 210kWh ή 10,5kWh την ημέρα, περισσότερο από το 6,66kWh, άρα υπερέβεις τις 200/μήνα

Οπότε θεωρώντας ότι οι 15 μέρες του Ιουλίου (17-31) είναι το μισό του μήνα, τότε υπολογίζουν τις μισές (100) από τις 200kWh με το 0,095 και οι υπόλοιπες (57) θεωρούνται υπερβάλλοντες και χρεώνονται με τη 2η κλίμακα (15Χ10,5=157)

Το ίδιο συμβαίνει και με τον Αύγουστο. Από τις 210 μένουν 53 (210-157). Για 5 μέρες (που είναι το 1/6 του μήνα) υπολογίζουν 33kWh (200/6) με το 0,095 και οι υπερβάλλουσες 20 με τη 2η κλίμακα.

Κοινώς κουλουβάχατα!

Έτσι όπως το λένε σου δίνουν την εντύπωση ότι δεν θα πληρώσεις παραπάνω αν έχεις κάψει έως 200 σε ένα μήνα ή και σε λιγότερο. Αλλά τελικά δεν είναι έτσι, και εγώ δεν το περίμενα...

Όμως το ίδιο κάνει και η VOLTON με τις 500kWh δώρο...

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είμαι σε yellow one home, ήμουν πριν σε άλλο του Ήρωνα και είχε περισσέψει από το 50ρικο (εξοχικό). Ήρθε με καθυστέρηση λογαριασμός για Ιούλιο, που είχα αλλάξει πλέον σε yellow one home και δεν έχει κλειδωμένη τιμή - βάζει και διακύμανση και βγαίνει 16 λεπτά η κιλοβατώρα. Τι φάση; Μου στερούν την έκπτωση συνέπειας επειδή είχα αρνητικούς λογαριασμούς και δεν φαίνεται να πλήρωσα; Έχει συμβεί και σε άλλους και τι κάνατε; (ο λογαριασμός θα πληρωθεί μεθαύριο, δεν είχα προλάβει να τον δω προσεχτικά νωρίτερα)

34 λεπτά πριν, marinna είπε

Είμαι σε yellow one home, ήμουν πριν σε άλλο του Ήρωνα και είχε περισσέψει από το 50ρικο (εξοχικό). Ήρθε με καθυστέρηση λογαριασμός για Ιούλιο, που είχα αλλάξει πλέον σε yellow one home και δεν έχει κλειδωμένη τιμή - βάζει και διακύμανση και βγαίνει 16 λεπτά η κιλοβατώρα. Τι φάση; Μου στερούν την έκπτωση συνέπειας επειδή είχα αρνητικούς λογαριασμούς και δεν φαίνεται να πλήρωσα; Έχει συμβεί και σε άλλους και τι κάνατε; (ο λογαριασμός θα πληρωθεί μεθαύριο, δεν είχα προλάβει να τον δω προσεχτικά νωρίτερα)

Μηπως η περιοδος τιμολογησης περιλαμβανει μεσα και Ιουνιο; γιατι και σε μενα ετσι εγινε και μου το εξηγησαν...και πότε ξεκινησε το yellow one home, ειναι απο 01/07? Αλλιως αν μπορεις ανεβασε λογαριασμο να το δουμε..Η εκπτωση συνεπειας μπαινει στον επομενο λογαριασμο, αφου πληρωσεις εγκαιρως τον προηγουμενο 

• Thanks 1

Στις 11/9/2024 στις 8:25 ΜΜ, nick_81 είπε

Βγήκε ο τελικός λογαριασμός από Ήρων αλλά κάτι δεν μου αρέσει στις χρεώσεις ρεύματος. Τον Αύγουστο δεν είχε δοθεί κρατική επιδότηση η κάνω λάθος; Η περίοδος είναι 3/8-20/8.

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ.png

Με το τρέξιμο ξέχασα να απαντήσω. Λοιπόν ο λογαριασμός είναι volton οχι Ηρων που έγραψα και είναι το πράσινο volton green με τις 500 kwh δωρο εξ' ου και υπολογίζει στη χρέωση 208 από τις 268 καθώς οι 60 αφορούν τον πρώτο μήνα που ήταν δωρεάν. Το θέμα είναι ότι τις 208 τις χρεώνει με 0.1789 χωρίς να αφαιρείται η κρατική επιδότηση του Αυγούστου. Λέω κάτι λάθος;

Γεια σας

εχω στο σπιτι καταναλωσεις περιπου 800 κιλοβατωρες το μηνα...το σπιτι εχει και νυχτερινο ρευμα 

θελω να κανω καινουργια συνδεση αλλα δε βγαζω ακρη με τοσα προγραμματα σε τοσους παροχους,χαθηκα....

Ποια εταιρεια εχει αυτη τη στιγμη καποιο καλο προγραμμα για την περιπτωση μου?
Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη

57 minutes ago, GreekBlade said:

Γεια σας

εχω στο σπιτι καταναλωσεις περιπου 800 κιλοβατωρες το μηνα...το σπιτι εχει και νυχτερινο ρευμα 

θελω να κανω καινουργια συνδεση αλλα δε βγαζω ακρη με τοσα προγραμματα σε τοσους παροχους,χαθηκα....

Ποια εταιρεια εχει αυτη τη στιγμη καποιο καλο προγραμμα για την περιπτωση μου?
Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη

Ίσως ένα σταθερό είναι η καλύτερη επιλογή για σένα, για να βγει ο χειμώνας σχετικά αναίμακτα:

Δες του Ηρων: https://heron.gr/energy/electricity/gia-to-spiti/blue-generous-home/, της Ζενίθ https://zenith.gr/el/for-the-home/electricity/power-home-direct-plus/ & της Protergia: https://www.protergia.gr/spiti/oikiako-reuma-proionta/protergia-oikiako-value-safe-six-months/

Στον Ήρων θα πάρεις +50€ δώρο εγγραφής αν το κάνεις online ενώ στη Ζενίθ δώρα τα πάγια για τους 6 μήνες. Ήρων + Ζενίθ έχουν έκπτωση συνέπειας οπότε μπορεί να σου φάνε μερικά € στο τέλος.

Protergia + Ήρων είναι εξάμηνα οπότε εκεί προς τον Μάρτη του 25 ξαναρωτάς για τα τότε προγράμματα.

• Like 5

Στις 20/9/2024 στις 2:35 ΜΜ, Cmg__ είπε

δες ποτε ειναι το email ή μήνυμα επιβεβαίωσης ότι άλλαξε το πρόγραμμα. Απο την ημέρα που άλλαξε θα πρέπει να σε χρεώνει με τις νέες τιμές. εκτός αν συμφώνησες ότι απο σεπτέμβρη. επικοινώνησες;

μιλησα με τη ζενιθ εκεινη τη μερα, παραδεχτηκαν το λαθος και το μονο που ειπαν ειναι οτι θα επικοινωνησουν ξανα μαζι μου..

Στις 21/9/2024 στις 10:55 ΠΜ, darklordvader77 είπε

Μίλησα και γω με Zenith χτες για αλλαγή προγράμματος καθώς το Power Home Choice (κίτρινο) μου βγήκε 17,5 λεπτά.. (καίω περίπου 500-550 κιλοβατώρες)

Μου πρότειναν να πάω στο Power Home Direct Plus (μπλέ) και θα βγαίνει στα 0.095 με έκπτωση συνέπειας και δώρο τα 6 πρώτα πάγια (10€).

Με συμφέρει λέτε ή κρύβεται καμιά παγίδα λόγω πολλών κιλοβατώρων που καίω;

Εννοείται σε συμφέρει το direct plus. Κι εγώ ακριβώς το ίδιο πρόγραμμα κοιτούσα γιατί με το power home now, η κιλοβατώρα εκτινάχθηκε στα 0.19€ (τον χειμώνα ήταν 0.09€...) και ο λογαριασμός με 390 κιλοβατώρες, ήρθε 133€(!).

Το θέμα είναι να σε εξυπηρετήσουν άμεσα, επειδή εγώ εδώ και 1.5 εβδομάδα, δεν έχω λάβει email επιβεβαίωσης ότι προχώρησε η αλλαγή και στην εξυπηρέτηση, μου είπαν πως ακόμη φαίνεται ότι ανήκω στο power home now. Οπότε υπομονή ή κοίτα να πας προσωρινά σε κάποιο πρόγραμμα όπως της Volton με τα 50€ δωροεπιταγή.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Θέλω να αλλάξω πάροχο (ΔΕΗ/πράσινο) αλλά έχω πελαγώσει.  Έχουμε περίπου μηνιαία κατανάλωση γύρω στα 350kwh, και κοιτάζω για κάποια σταθερό πρόγραμμα.

Εξ'όσων έχω διαβάσει, τα πιο δημοφιλή προγράμματα είναι τα σταθερά της Ζενιθ και της Πρωτέργιας, σωστά;

Επεξ/σία από Cuore_Sportivo

19 λεπτά πριν, Cuore_Sportivo είπε

Καλησπέρα,

Θέλω να αλλάξω πάροχο (ΔΕΗ/πράσινο) αλλά έχω πελαγώσει.  Έχουμε περίπου μηνιαία κατανάλωση γύρω στα 350kwh, και κοιτάζω για κάποια σταθερό πρόγραμμα.

Εξ'όσων έχω διαβάσει, τα πιο δημοφιλή προγράμματα είναι τα σταθερά της Ζενιθ και της Πρωτέργιας, σωστά;

Σωστά, εγώ προτείνω zenith γιατί έχει δώρο τα πρώτα 6 πάγια. Βέβαια της zenith είναι ετήσιο ενώ της protergia και του ΗΡΩΝ εξάμηνο. Δεδομένου ότι δεν πρόκειται η τιμή να πέσει σύντομα κάτω απο 9,5 λεπτά και αν θέλεις και να μην κάνεις τουρισμό αλλά να μένεις σε έναν πάροχο για καιρό, σίγουρα ΖΕΝΙΘ

• Like 2

Επιστροφή πιστωτικού από ΗΡΩΝ. Κάποιος είχε αναφερει νομίζω ότι σε λογαριασμό Πειραιώς δεν χρεώνουν προμήθεια. Εμένα σε λογαριασμό εθνικής μου είχαν κρατήσει 3€. Από το τσατ θέλουν να μας τρελάνουν...

Screenshot_2024-09-23-16-11-12-045.jpg

Screenshot_2024-09-23-16-11-20-584.jpg

Καλησπέρα παιδιά! Εγώ έκανα αίτηση στην volton για το πρόγραμμα μέσω skroutz plus για μία παροχή που ουσιαστικά δεν καίει κάτι (είναι κλειστό). Τον Αύγουστο την είχα πάει στον Ηρων μέσω econtract αλλά επειδή δεν ήμουν στη πόλη όταν μου ζήτησαν την ένδειξη μου είπαν να τους δώσω κατά προσέγγιση και ουτως ή άλλως θα περάσει ο ΔΕΔΗΕ και θα βάλει το σωστό. Εγώ επειδή έιχε πάει ο αδελφός μου το καλοκαίρι και έκανε κάποιες εργασίες στο σπίτι με ηλεκτρικά εργαλεία και τέτοια τους είπα βάλτε 100kwh. Ο ΔΕΔΗΕ δεν πέρασε και καταχωρήθηκε τελικά αυτό( ότι ήταν + 100).Αυτό όμως ήταν λάθος γιατό όταν επέστρεψα και τσέκαρα το ρολόι είδα ότι δεν ήταν ούτε 20. Από τοτε δεν έχει κάψει κάτι άλλο.Τώρα από την volton μου ζητάνε φωτογραφία και το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή το ρολόι δείχνει ένδειξη μικρότερη από την αρχική. Τι γίνεται βρε παιδία σε αυτή την περίπτωση ξέρει κανέις;

42 λεπτά πριν, arcadian27 είπε

Καλησπέρα παιδιά! Εγώ έκανα αίτηση στην volton για το πρόγραμμα μέσω skroutz plus για μία παροχή που ουσιαστικά δεν καίει κάτι (είναι κλειστό). Τον Αύγουστο την είχα πάει στον Ηρων μέσω econtract αλλά επειδή δεν ήμουν στη πόλη όταν μου ζήτησαν την ένδειξη μου είπαν να τους δώσω κατά προσέγγιση και ουτως ή άλλως θα περάσει ο ΔΕΔΗΕ και θα βάλει το σωστό. Εγώ επειδή έιχε πάει ο αδελφός μου το καλοκαίρι και έκανε κάποιες εργασίες στο σπίτι με ηλεκτρικά εργαλεία και τέτοια τους είπα βάλτε 100kwh. Ο ΔΕΔΗΕ δεν πέρασε και καταχωρήθηκε τελικά αυτό( ότι ήταν + 100).Αυτό όμως ήταν λάθος γιατό όταν επέστρεψα και τσέκαρα το ρολόι είδα ότι δεν ήταν ούτε 20. Από τοτε δεν έχει κάψει κάτι άλλο.Τώρα από την volton μου ζητάνε φωτογραφία και το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή το ρολόι δείχνει ένδειξη μικρότερη από την αρχική. Τι γίνεται βρε παιδία σε αυτή την περίπτωση ξέρει κανέις;

Μόνη ΛΥΣΗ να πας να ανοίξεις τα φώτα ώστε να καταναλωθούν οι 80 κιλοβατώρες 

1 ώρα πριν, gpapas640 είπε

Επιστροφή πιστωτικού από ΗΡΩΝ. Κάποιος είχε αναφερει νομίζω ότι σε λογαριασμό Πειραιώς δεν χρεώνουν προμήθεια. Εμένα σε λογαριασμό εθνικής μου είχαν κρατήσει 3€. Από το τσατ θέλουν να μας τρελάνουν...

Δώσε iban Πειραιώς...και μένα τις ίδιες μπούρδες μου έλεγαν. 

• Thanks 1

1 ώρα πριν, gpapas640 είπε

Το πιστωτικό μήπως έχει δημιουργηθεί από το bonus εγγραφής των 50€ ?

Αν όχι και είναι επιστροφή π.χ. εγγύησης τότε ok.

Αν ναι, δεν είναι κάπως too much να το ζητάς πίσω σε ρευστό ;

Μήπως να το άφηνες ως απόθεμα για όταν ξαναγυρίσεις κάποια στιγμή στον Ήρων ;

Υπάρχει μια άποψη ότι τέτοιες τακτικές επιστροφής σε ρευστό του bonus εγγραφής κάνουν ζημιά στο ενεργειακό τουρισμό.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...