Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 5,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, chrisgav είπε

Καλημέρα παιδιά,

Με ενδιαφέρει για κατανάλωση περίπου 400-500 kWH το μήνα. Βλέπω το fysiko aerio που έχει ένα καλό σταθερό αλλά δεν το αναφέρετε καθόλου πιο πάνω. Έχετε να προτείνετε κάποιο;

Μια χαρά είναι, αρκεί να έχεις ΑΒ σουπερμάρκετ κοντά σου για να λαμβάνεις τις 6ευρες επιταγές, αλλιώς έχεις ένα μηνιαίο πάγιο στα 14,90€ και φυσικά να εξοφλείς εμπρόθεσμα αλλιώς αλλάζει η τιμή.

Εναλλακτικές υπάρχουν σε μπλε προγράμματα ζενιθ, protergia και elpedison.

28 λεπτά πριν, reystar είπε

Μπορεί κάποιος να κάνει post τα excel ? Δεν μπορώ να τα βρωωω

Το δικό μου είναι στην υπογραφή μου εδώ στο forum, αν μπαίνεις από υπολογιστή φαίνεται.

• Like 1
Δημοσ.

κι εγω ειμαι αναμεσα στο Φυσικο Αεριο και στη Δεη, θα πηγαινα καρφι για Φ.Α αλλα αυτο το 15ρι παγιο λιγο με τραβαει πισω και το οτι η τιμη κολοβατορας διπλασιαζεται αν δεν πληρωσεις πριν ληξει ο λογαριασμος. 480 kw εχω καθε μηνα οποτε εχω σπασει παλι το κεφαλι μου με το τι πρεπει να κανω ρε γμτ. Εχω ξεμεινει στην Elpe απο περσι με το Bright Up με τιμη 0,212

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ri3per είπε

κι εγω ειμαι αναμεσα στο Φυσικο Αεριο και στη Δεη, θα πηγαινα καρφι για Φ.Α αλλα αυτο το 15ρι παγιο λιγο με τραβαει πισω και το οτι η τιμη κολοβατορας διπλασιαζεται αν δεν πληρωσεις πριν ληξει ο λογαριασμος. 480 kw εχω καθε μηνα οποτε εχω σπασει παλι το κεφαλι μου με το τι πρεπει να κανω ρε γμτ. Εχω ξεμεινει στην Elpe απο περσι με το Bright Up με τιμη 0,212

Ρίξε μία ματιά και σε protergia (μέσω σύστασης για το 50αρικό δώρο)

https://www.protergia.gr/spiti/oikiako-reuma-proionta/#protergia-home-value-secure-12m

και ζενίθ (με 2 πάγια δώρο)

https://zenith.gr/el/for-the-home/electricity/power-home-secure-plus/

αφού ψάχνεις σταθερό.

Δημοσ.

Τελείωσε το 6-μηνο Ηρων και έκανα 12-Elpedison σταθερό με 0.105 πριν 2 ημέρες.

Με πήραν από Ηρων και μου είπαν για:

1. Αίτημα υπαναχώρησης (άρα δεν ξανακάνω μαζί τους νέο συμβόλαιο, απλά ακυρώνεται αυτό της elpedison, σωστά?)

2. 12-μήνο σταθερό με 9.90 πάγιο και 0.11, με δώρο τα πάγια για τους πρώτους 10 μήνες (τους ζήτουσα και για τους 12 και το βλέπουν).

Τι λέτε?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, doll είπε

1. Αίτημα υπαναχώρησης (άρα δεν ξανακάνω μαζί τους νέο συμβόλαιο, απλά ακυρώνεται αυτό της elpedison, σωστά?)

2. 12-μήνο σταθερό με 9.90 πάγιο και 0.11, με δώρο τα πάγια για τους πρώτους 10 μήνες (τους ζήτουσα και για τους 12 και το βλέπουν).

Τι λέτε?

1. Μπορείς να κάνεις αίτημα υπαναχώρησης εντός 14ημερών από την υπογραφή και είσαι εντάξει αν προλάβουν και το ακυρώσουν. Πιθανότατα όμως δεν ακυρώνεται το αίτημα Elpedison τεχνικά και θα γίνει η εκπροσώπηση και απλώς πρέπει ο ΗΡΩΝ να σου κάνει αίτημα επιστροφής της παροχής στο δίκτυό του. Από την Elpedison φυσικά πρέπει να λάβεις ενημέρωση ότι κάνουν δεκτή την υπαναχώρηση.

2. Εφόσον κάνουν δώρο τα πάγια έστω και των 10 μηνών το πρόγραμμα γίνεται ανταγωνιστικό, ειδικά για χαμηλές καταναλώσεις κι εφόσον είσαι συνεπής γιατί το 0,11 γίνεται 0,147 για μη συνεπείς πελάτες. 

Τα ετήσια πάγια του ηρων πλέον γίνονται 9,90 x 2 = 19,80 ενώ της Elpedison είναι 7,90 x 12 = 94,80. Διαφορά 75€+ΦΠΑ. 

Η διαφορά τιμής είναι 0,1049€ στην Elpedison έναντι 0,11 του ΗΡΩΝ με συνέπεια, δηλαδή πολύ μικρή διαφορά για συνεπείς πελάτες (5,1€ ανά 1000 KWh)

Από την Elpedison έλαβες το δώρο των 35€ ή όχι; Κι αυτός είναι ένας παράγοντας, αν το έλαβες τότε οι διαφορές είναι μικρές ανάλογα βέβαια και της κατανάλωσής σου. Επίσης, λάβε υπόψη το γεγονός ότι στον τελικό λογαριασμό ο ΗΡΩΝ δεν θα επιστρέψει τη συνέπεια, οπότε χάνεις τη συνέπειά ενός μήνα.

Εν τέλει, πιθανός του ηρων να είναι ελαφρά καλύτερη η προσφορά, αλλά εφόσον οι διαφορές είναι μικρές η ταλαιπωρία της υπαναχώρησης μπορεί να είναι μεγαλύτερη από το κέρδος σου. Εγώ είμαι της άποψης ότι θα μπορούσε να σου δώσει την τιμή πριν φύγεις όχι τώρα που έχεις φύγει ήδη σύμφωνα με την πολιτική έχουν οι εταιρείες πλέον..

Επεξ/σία από juanjk
  • Like 3
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, doll είπε

Τι λέτε?

Στην ουσία ένα παγιο θα πληρώσεις του 11ου μήνα γτ τον 12ο φευγεις χωρις ρήτρα. Κι εγω που είμαι στο σταθερό εξάμηνο της ΗΡΩΝ και τον άλλο μήνα μπαίνω στον 6ο νομίζω θα πήγαινα με τετοια προσφορά, μου αρέσει η τιμολογηση που είναι παντα στον ενα μηνα, οι μετρήσεις που δινω τις βαζουν κανονικα για τους εναντι λογαρισμούς και δεν εχω βρει καποιο λάθος μεχρι στιγμής σε λογαριασμούς.

• Like 2
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, juanjk είπε

1. Μπορείς να κάνεις αίτημα υπαναχώρησης εντός 14ημερών από την υπογραφή και είσαι εντάξει αν προλάβουν και το ακυρώσουν. Πιθανότατα όμως δεν ακυρώνεται το αίτημα Elpedison τεχνικά και θα γίνει η εκπροσώπηση και απλώς πρέπει ο ΗΡΩΝ να σου κάνει αίτημα επιστροφής της παροχής στο δίκτυό του. Από την Elpedison φυσικά πρέπει να λάβεις ενημέρωση ότι κάνουν δεκτή την υπαναχώρηση.

2. Εφόσον κάνουν δώρο τα πάγια έστω και των 10 μηνών το πρόγραμμα γίνεται ανταγωνιστικό, ειδικά για χαμηλές καταναλώσεις κι εφόσον είσαι συνεπής γιατί το 0,11 γίνεται 0,147 για μη συνεπείς πελάτες. 

Τα ετήσια πάγια του ηρων πλέον γίνονται 9,90 x 2 = 19,80 ενώ της Elpedison είναι 7,90 x 12 = 94,80. Διαφορά 75€+ΦΠΑ. 

Η διαφορά τιμής είναι 0,1049€ στην Elpedison έναντι 0,11 του ΗΡΩΝ με συνέπεια, δηλαδή πολύ μικρή διαφορά για συνεπείς πελάτες (5,1€ ανά 1000 KWh)

Από την Elpedison έλαβες το δώρο των 35€ ή όχι; Κι αυτός είναι ένας παράγοντας, αν το έλαβες τότε οι διαφορές είναι μικρές ανάλογα βέβαια και της κατανάλωσής σου. Επίσης, λάβε υπόψη το γεγονός ότι στον τελικό λογαριασμό ο ΗΡΩΝ δεν θα επιστρέψει τη συνέπεια, οπότε χάνεις τη συνέπειά ενός μήνα.

Εν τέλει, πιθανός του ηρων να είναι ελαφρά καλύτερη η προσφορά, αλλά εφόσον οι διαφορές είναι μικρές η ταλαιπωρία της υπαναχώρησης μπορεί να είναι μεγαλύτερη από το κέρδος σου. Εγώ είμαι της άποψης ότι θα μπορούσε να σου δώσει την τιμή πριν φύγεις όχι τώρα που έχεις φύγει ήδη σύμφωνα με την πολιτική έχουν οι εταιρείες πλέον..

Το αίτημα υπαναχώρησης έχει να κάνει κυρίως με τη μη χρέωση της ρήτρας αποχώρησης από το σταθερό της elpedison. Από τη στιγμή που υποβλήθηκε το αίτημα αλλαγής εκπροσώπησης από Elpedison στο ΔΕΔΔΗΕ, θα περάσει για κάποιες ημέρες στην Elpedison και θα επανέλθει μετά στον Ήρωνα.

Εάν η σύμβαση με Elpedison έγινε εξ αποστάσεως δε νομίζω ότι τίθεται οποιοδήποτε ζήτημα αναφορικά με την κατάθεση αιτήματος υπαναχώρησης εντός του χρονικού πλαισίου των 14 ημερών μέσω γραπτού αιτήματος του καταναλώτη.

Δεν απαιτείται δηλαδή ενημέρωση από την elpedison περί αποδοχής της. Ακόμα κι αν τον χρεώσουν ρήτρα αποχώρησης θα δικαιωθεί εύκολα μέσω αναφοράς στο myrae.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, juanjk είπε

Μια χαρά είναι, αρκεί να έχεις ΑΒ σουπερμάρκετ κοντά σου για να λαμβάνεις τις 6ευρες επιταγές, αλλιώς έχεις ένα μηνιαίο πάγιο στα 14,90€ και φυσικά να εξοφλείς εμπρόθεσμα αλλιώς αλλάζει η τιμή.

Εναλλακτικές υπάρχουν σε μπλε προγράμματα ζενιθ, protergia και elpedison.

Το δικό μου είναι στην υπογραφή μου εδώ στο forum, αν μπαίνεις από υπολογιστή φαίνεται.

Ναι οντως, απο κινητο δεν μπορω να δω τιποτα....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, alexander098 είπε

Νομιζω είχε αναφερθεί ότι ορισμένοι πωλητές δίνουν; Αν και νομίζω είχαμε καταλήξει ότι μόνο από κατάστημα. 

Επειδή το ψάχναμε, για όποιον ενδιαφέρεται: Δίνουν ακόμα την 35αρα δωροεπιταγή από τα καταστήματα Elpedison και όπως με ενημέρωσαν από το μαγαζί θα τη δίνουν μέχρι και το Σάββατο (τελευταία παράταση). Μου είπαν ότι εντός διμήνου θα τη λάβω (θα με πάρουν να περάσω από το μαγαζί). 

Καλό βόλι συνταξιδιώτες τουρίστες 

Επεξ/σία από Rebirth
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 hour ago, Rebirth said:

Επειδή το ψάχναμε, για όποιον ενδιαφέρεται: Δίνουν ακόμα την 35αρα δωροεπιταγή από τα καταστήματα Elpedison και όπως με ενημέρωσαν από το μαγαζί θα τη δίνουν μέχρι και το Σάββατο (τελευταία παράταση). Μου είπαν ότι εντός διμήνου θα τη λάβω (θα με πάρουν να περάσω από το μαγαζί). 

Διμηνου; Πολυ δεν ειναι; Μαλλον για να σε αναγκασουν να μεινεις τοσο...

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, sotiriadisc είπε

ξερει κανεις απο Δευτερα τι θα κανει η Ελπεντισον - θα δωσει 50 παλι επιταγη ? η όχι ?

50 αρχικό αισιόδοξο σε βρίσκω...μακάρι,αλλά βλέπω πιο πιθανό να ξεστοκαρουν τις 35αρες edenred που λογικά τους έμειναν. 

10 λεπτά πριν, Georgebek2 είπε

Διμηνου; Πολυ δεν ειναι; Μαλλον για να σε αναγκασουν να μεινεις τοσο...

Στην αρχή τις έδιναν πολύ γρήγορα, εγώ παρέλαβα στις 15 μέρες από την ενεργοποίηση. 

• Like 1
Δημοσ.
8 hours ago, takoulou said:

Τελικα τι εγινε; Δεν μπορει ολοι να σου λενε διαφορα..

εγινε αυτο που περιγραφω... περασαν τις μετρησεις τα ψοφιμια του ΔΕΔΔΗΕ κ οσονουπω θα λαβω ενημερωση απο Ηρωνα οτι με πηραν απο τα χερια της Ελπεντισον.

Ηρωνα δεν ξαναπηρα να δω τι θα πουν... μιας κ οι αναμονες συνεχιζονται (δεν ξερω γιατι) σε τσατ κ τηλεφωνο, οποτε μου αρκουν τα απολογητικα μηνυματα στο βαιμπερ για "μη εξυπηρετηση μου λογω φορτου εργασιας, οπως θα θελαμε", δεν θελω να μαζεψω κι αλλα!

Αν δω οτι εστειλαν στην Ελπεντισον την τελευταια κ οχι την ενδιαμεση (οταν τους ζητηθηκε δηλαδη) μετρηση, θα τους κραξω τοτε, μιας κ εχω κ το δικαιωμα να παρω την ηχογραφηση με ΔΕΔΔΗΕ για τα ψεμματα κ τα λαθη μαζι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...