Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, messinia3 είπε

Μέχρι το Μαίο είναι το συγκεκριμένο πρόγραμμα.Μετά λήγει η κλειδωμένη τιμή, άρα δεν το συζητάμε να παραμείνει κάποιος.

Βάσει ΦΕΚ δεν το δικαιούσαι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, αφού η τελική τιμή μετά τις εκπτώσεις είναι χαμηλότερη του 0,14 που τέθηκε ως όριο για την απόδοση επιδότησης.                                                                                                                                                          

διάβασα τον ΦΕΚ και δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά αλλά νομίζω λέει ότι ειδικά για τους καταναλωτές που δεν είναι δικαιούχοι ΚΟΤ κλπ ισχύει το όριο μετά τυχών  εκπτώσεων .. εγώ όμως έχω ΚΟΤ Β οπότε μήπως έπρεπε να μπει η επιδότηση .. με βάση το φεκ δηλαδή αυτοί που έχουν ΚΟΤ ή ΤΥΑ λαμβάνουν την επιδότηση ανεξάρτητα από την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας 

• Απαντ. 5,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, marios m21 είπε

διάβασα τον ΦΕΚ και δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά αλλά νομίζω λέει ότι ειδικά για τους καταναλωτές που δεν είναι δικαιούχοι ΚΟΤ κλπ ισχύει το όριο μετά τυχών  εκπτώσεων .. εγώ όμως έχω ΚΟΤ Β οπότε μήπως έπρεπε να μπει η επιδότηση .. με βάση το φεκ δηλαδή αυτοί που έχουν ΚΟΤ ή ΤΥΑ λαμβάνουν την επιδότηση ανεξάρτητα από την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας 

Υποθέτω ότι διάβασες το ΦΕΚ Β' 296/03-02-2025.Εαν έχει βγει κάτι πιο πρόσφατο προσωπικά δεν το έχω διαβάσει. 

Δε διευκρινήσες αρχικά ότι έχεις ΚΟΤ.Μηπως θα μπορούσες να ανεβάσεις το λογαριασμό σου (χωρίς προσωπικά στοιχεία) να δούμε τι επιδότηση έχεις λάβει και ποιο διάστημα αφορά?

Π.χ. για το Δεκέμβριο η επιδότηση ΚΟΤ ήταν 35€/MWh.

Ίσως εάν αφορά μεταγενεστερο διάστημα δεν έχουν βάλει επιδότηση ,εάν δεν έχει βγει το σχετικό ΦΕΚ.

Επεξ/σία από messinia3
  • Like 1
Δημοσ.

Υπάρχει εικόνα ποιος πάροχος προχωράει πιο γρήγορα με διαδικασίες για επανηλεκτροδοτηση; Η ΔΕΗ μέχρι στιγμής έχει δώσει το μικρότερο διάστημα, 3 μέρες, σε σημείο που σκέφτομαι να βάλω κάποιο κίτρινο μόνο και μόνο για να συνδεθώ πιο γρήγορα και να αλλάξω τον επόμενο 

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Υποθέτω ότι διάβασες το ΦΕΚ Β' 296/03-02-2025.Εαν έχει βγει κάτι πιο πρόσφατο προσωπικά δεν το έχω διαβάσει. 

Δε διευκρινήσες αρχικά ότι έχεις ΚΟΤ.Μηπως θα μπορούσες να ανεβάσεις το λογαριασμό σου (χωρίς προσωπικά στοιχεία) να δούμε τι επιδότηση έχεις λάβει και ποιο διάστημα αφορά?

Π.χ. για το Δεκέμβριο η επιδότηση ΚΟΤ ήταν 35€/MWh.

Ίσως εάν αφορά μεταγενεστερο διάστημα δεν έχουν βάλει επιδότηση ,εάν δεν έχει βγει το σχετικό ΦΕΚ.

διάβασα μάλλον προηγούμενο ΦΕΚ αλλά δεν φαίνεται να έχει αλλάξει . το ΚΟΤ είναι το ίδιο σε όλους τους λογαριασμούς που έχω 

λογαριασμός .jpg

λογαριασμός 2.jpg

Δημοσ.
45 minutes ago, dimitrako98 said:

Υπάρχει εικόνα ποιος πάροχος προχωράει πιο γρήγορα με διαδικασίες για επανηλεκτροδοτηση; Η ΔΕΗ μέχρι στιγμής έχει δώσει το μικρότερο διάστημα, 3 μέρες, σε σημείο που σκέφτομαι να βάλω κάποιο κίτρινο μόνο και μόνο για να συνδεθώ πιο γρήγορα και να αλλάξω τον επόμενο 

Ή κατάστημα ΔΕΗ, ή ΉΡΩΝ μέσω econtract, ή Elpedison σε κατάστημα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, marios m21 είπε

διάβασα μάλλον προηγούμενο ΦΕΚ αλλά δεν φαίνεται να έχει αλλάξει . το ΚΟΤ είναι το ίδιο σε όλους τους λογαριασμούς που έχω 

λογαριασμός .jpg

λογαριασμός 2.jpg

Από το ΦΕΚ κι εγώ το ίδιο έχω καταλάβει ότι σε Κοτ εφαρμόζεται χωρίς προϋποθέσεις. 

Πιθανά δεν στο έχουν εφαρμόσει επειδή ο λογαριασμός εκδόθηκε στις 23/01 και το ΦΕΚ βγήκε 03/02, στον επόμενο θα φανεί. Δεν χάνεις κάτι από το να περιμένεις, προτείνω να ανοίξεις ένα αίτημα myrae παραθέτοντας το λογαριασμό και το ΦΕΚ επιδότησης και να ζητήσεις διόρθωση του λογαριασμού όπως το δικαιούσαι. 

3 ώρες πριν, dimitrako98 είπε

Με μισθωτηριο και ταυτότητα κάνεις αίτηση πρωί και ο κάθε πάροχος καταχωρεί το αίτημα αυθημερόν αν πεις ότι επιθυμείς επανασύνδεση και χρειάζεσαι επίσπευση. Στη ΔΕΗ το αίτημα πιθανά πέφτει απευθείας με την αίτηση στο συνεργείο και γλυτώνεις μισή ημέρα που οι υπόλοιποι πάροχοι ελέγχουν την αίτηση από το τμήμα back office. Μετά ανεξάρτητα του παρόχου είναι θέμα συνεργείου της περιοχής σου. Το συνεργείο έρχεται σε 1 έως 3 εργάσιμες ημέρες συνήθως, δε συμπεριλαμβάνεται η Κυριακή ενώ σπάνια κάνουν και επανασυνδεσεις και τα Σάββατα. 

Επεξ/σία από juanjk
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βρε παιδιά μου ειδικευμένα, λήγει σύντομα το σταθερό (ειδικό εξάμηνο) στον Ήρωνα και δεν βλέπω δώρα για τουρισμό. (Με Κοτ).

Που θα μου προτείνατε να πάω; Το δώρο της Εlpe Εdenred με το win more δεν το δίνει μέσω site. Κατάστημα δεν υπάρχει στην περιοχή μου (Λακωνία).

Επεξ/σία από Demetroula
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορεί να γίνει και τηλεφωνικά  σε κατάστημα άλλης περιοχής ή πόλης για να κάνεις σύμβαση σε όποιο πρόγραμμα επιθυμείς.

Για τα την κάρτα Edenred 35 ευρώ , είναι μέχρι 8/3.

Επεξ/σία από Katrin210
Δημοσ.
5 hours ago, Demetroula said:

Βρε παιδιά μου ειδικευμένα, λήγει σύντομα το σταθερό (ειδικό εξάμηνο) στον Ήρωνα και δεν βλέπω δώρα για τουρισμό. (Με Κοτ).

Που θα μου προτείνατε να πάω; Το δώρο της Εlpe Εdenred με το win more δεν το δίνει μέσω site. Κατάστημα δεν υπάρχει στην περιοχή μου (Λακωνία).

Kατ'άρχάς πρόσεχε να μη περάσεις το 6μηνο, γιατί ανανεώνουν αυτόματα σε 12 μηνο. Φρόντισε καμιά βδομάδα πριν λήξει το 6μηνο, να κάνεις αίτηση αλλαγής προγράμματος μέσω econtract στο Yellow Οne το οποίο έχει προστασία τιμής μέχρι 31/3. Ή αν η αλλαγή προγράμματος γίνει τον Απρίλιο, θα δεις τότε ποιο είναι το φτηνότερο τιμολόγιο.

Για αλλαγή παρόχου οι επιλογές είναι πολύ περιορισμένες πλέον... 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, juanjk είπε

Από το ΦΕΚ κι εγώ το ίδιο έχω καταλάβει ότι σε Κοτ εφαρμόζεται χωρίς προϋποθέσεις. 

Πιθανά δεν στο έχουν εφαρμόσει επειδή ο λογαριασμός εκδόθηκε στις 23/01 και το ΦΕΚ βγήκε 03/02, στον επόμενο θα φανεί. Δεν χάνεις κάτι από το να περιμένεις, προτείνω να ανοίξεις ένα αίτημα myrae παραθέτοντας το λογαριασμό και το ΦΕΚ επιδότησης και να ζητήσεις διόρθωση του λογαριασμού όπως το δικαιούσαι. 

Με μισθωτηριο και ταυτότητα κάνεις αίτηση πρωί και ο κάθε πάροχος καταχωρεί το αίτημα αυθημερόν αν πεις ότι επιθυμείς επανασύνδεση και χρειάζεσαι επίσπευση. Στη ΔΕΗ το αίτημα πιθανά πέφτει απευθείας με την αίτηση στο συνεργείο και γλυτώνεις μισή ημέρα που οι υπόλοιποι πάροχοι ελέγχουν την αίτηση από το τμήμα back office. Μετά ανεξάρτητα του παρόχου είναι θέμα συνεργείου της περιοχής σου. Το συνεργείο έρχεται σε 1 έως 3 εργάσιμες ημέρες συνήθως, δε συμπεριλαμβάνεται η Κυριακή ενώ σπάνια κάνουν και επανασυνδεσεις και τα Σάββατα. 

7 ώρες πριν, juanjk είπε

Βασικά και ο επόμενος  λογαριασμός χωρίς την επιδότηση ήρθε οπότε θα ανοίξω ένα αίτημα να δω τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση. ευχαριστώ! ( και τον Οκτώβριο δεν δόθηκε ) 

Επεξ/σία από marios m21
  • Like 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, Specs είπε

Σας θυμιζω, αναφερομαι σε καθυστερηση στο  αιτημα για μεταβαση απο Ελπεντισον σε Ηρωνα 6 Φεβρουαριου , ενα μηνα πλεον κ αφου ελαβα λογαριασμο εναντι απο Ελπεντισον χθες.

Σημερα μετα απο ενα νεο κυκλο τηλεφωνικου μαραθωνιου (Ηρων 70 νουμερα στο τσατ 1 ωρα κ κατι αναμονη, τηλεφωνο λεει ειναι φουλ ξαναπαρτε, Ελπεντισον κ ΔΕΔΔΗΕ απο 5 λεπτα εκαστος) εμαθα τα εξης:

Η Ελπεντισον δεν ηξερε τιποτε κ δεν μπορουσε να πιστεψει οτι ο ΔΕΔΔΗΕ μου απαντησε αρχικα πως ΔΕΝ παιρνει μετρησεις για απλη αλλαγη παροχου αλλα οτι δηθεν τις ανταλλασουν μεταξυ τους οι παροχοι!

Ηρων, ακομη η εγκριση ειναι σε αναμονη απο ΔΕΔΔΗΕ.

Και τελος ο λατρεμενος μας ΔΕΔΔΗΕ.

Ο οποιος ΔΕΔΔΗΕ λεει ψεμματα ανετα κ επιμενει σε αυτα! μου ειπε εχουν παρει μετρηση απο τις 14/2 κ την εστειλαν στους παροχους κ μαλιστα δευτερη μετρηση πριν λιγες μερες μιας κ τον ξαναενοχλησαν απο Ηρωνα οπως κ εγω που τηλεφωνησα.

Πως γινεται λεω να εχετε στειλει τις ενδειξεις, δυο ενδειξεις μαλιστα κ στο συστημα σας ακομη κ τωρα που το βλεπω να εχετε του Ιανουαριου? αποκλειεται λεει κ μολις ξεκινησα να διαβαζω τα νουμερα μου εκλεισε το τηλεφωνο(εννοειται πως κραταμε παντα στοιχεια υπαλληλου απο την αρχη).

Ετοιμαστηκα να ξαναπαρω κ λεω ας παρω ενα σκρηνσοτ απο τις μετρησεις πρωτα.

Με το που πηρα, αμεσως εκανα refresh κ ξαναεβαλα τον αριθμο παροχης για να δω αν αλλαξε μετρησεις και ω του θαυματος για ενα λεπτο εβγαζε μηνυμα "λανθασμενος αριθ παροχης, ελεγξτε τον αριθ παροχης κ προσπαθηστε παλι"

Λεω εχει πλακα...και βαζω συν ενα νουμερο στο τελος κ voila! η τελευταια μετρηση με τον νεο αριθμο Ηρωνα πλεον παροχης.

Τοσο ξεφτιλα πια??? μπρος στα ματια μου??? live???

Καλημερα...Τελικα τι εγινε; Δεν μπορει ολοι να σου λενε διαφορα..

Δημοσ.

Καλημερα, ειμαι σε ΔΕΗ online μπλε απο περυσι και ληγει συντομα και σκεφτομουν να συνεχισω παλι σε μπλε ΔΕΗ αν και λιγο πιο ακριβη KW αλλα με τα 50 & 50 εκπτωση που δινει φτανει σχεδον το ιδιο. Αλλα εριξα μια ματια σε αλλες εταιρειες και με το Φυσικο Αερο παλι μπλε βγαινει περιπου 100ευρω λιγοτερα τον χρονο λογο πολυ χαμηλης τιμηες KW παρολο που εχει μεγαλο παγιο. Χανω κατι? Η οντως συμφερει να παω Φυσικο Αεριο. Τα υπολογισα με περιπου 400KW τον μηνα , ευχαριστω

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Amaretos είπε

Καλημερα, ειμαι σε ΔΕΗ online μπλε απο περυσι και ληγει συντομα και σκεφτομουν να συνεχισω παλι σε μπλε ΔΕΗ αν και λιγο πιο ακριβη KW αλλα με τα 50 & 50 εκπτωση που δινει φτανει σχεδον το ιδιο. Αλλα εριξα μια ματια σε αλλες εταιρειες και με το Φυσικο Αερο παλι μπλε βγαινει περιπου 100ευρω λιγοτερα τον χρονο λογο πολυ χαμηλης τιμηες KW παρολο που εχει μεγαλο παγιο. Χανω κατι? Η οντως συμφερει να παω Φυσικο Αεριο. Τα υπολογισα με περιπου 400KW τον μηνα , ευχαριστω

Στις 400KWh το μήνα η ετήσια διαφορά στο excel μου βγαίνει -71€/έτος το fixed super plus συγκριτικά με το myhomeonline, συμπεριλαμβανομένων και των προωθητικών ενεργειών των δύο προγραμμάτων. 

Spoiler

Κατανάλωση ημέρας: 400
Κατανάλωση νύκτας (Γ1Ν & Γ23): 0
Συνέπεια: ΝΑΙ
Ισχύς: 8

Α/Α
ΟΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ
Γ1/Γ1Ν Γ21 Γ22 Γ23
1 Fysiko Aerio Home Fixed Super Plus 12M Volton Flat Βusiness 21 6M ΗΡΩΝ Yellow Plus Business Large  
2 ΖΕΝΙΘ Power Home Secure Plus PROTERGIA Value Secure 12M ELPEDISON Bright for business 12M  
3 Volton Yellow Flat 6M Fysiko Aerio Maxi Business 1 Economy PROTERGIA Value Secure 12M  
4 PROTERGIA Value Secure 12M ELPEDISON Bright for business 12M Eunice Business Fair III 12Μ  
5 ELPEDISON Bright 12M ΗΡΩΝ Blue Generous Business 3 12Μ PROTERGIA Value Simple ex-ante  
6 ΔΕΗ myhomeonline 12M Ελιν Power On! Blue Επαγελματικό 1 24M Eunice Business Fair 12Μ  
7 nrg fixed on time 12M ELPEDISON Bright for business Γ21 12M ΔΕΗ mybusiness 4All ex-ante  
8 Volton Yellow Blue 12M ELPEDISON Bright Plus for business Γ21 12M ΔΕΗ Γ22  
9 ΗΡΩΝ Blue Generous 3 12M Eunice Business Fair III 12Μ Solar S22 (έχει χρέωση ισχύος)  
10 ΔΕΗ myhomenter 12M Ελιν Power On! Blue Επαγελματικό 1 12M PROTERGIA Value Standard ex-ante  

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά,

Με ενδιαφέρει για κατανάλωση περίπου 400-500 kWH το μήνα. Βλέπω το fysiko aerio που έχει ένα καλό σταθερό αλλά δεν το αναφέρετε καθόλου πιο πάνω. Έχετε να προτείνετε κάποιο;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, juanjk είπε

Στις 400KWh το μήνα η ετήσια διαφορά στο excel μου βγαίνει -71€/έτος το fixed super plus συγκριτικά με το myhomeonline, συμπεριλαμβανομένων και των προωθητικών ενεργειών των δύο προγραμμάτων. 

Απόκρυψη περιεχομένων

Κατανάλωση ημέρας: 400
Κατανάλωση νύκτας (Γ1Ν & Γ23): 0
Συνέπεια: ΝΑΙ
Ισχύς: 8

Α/Α
ΟΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ
Γ1/Γ1Ν Γ21 Γ22 Γ23
1 Fysiko Aerio Home Fixed Super Plus 12M Volton Flat Βusiness 21 6M ΗΡΩΝ Yellow Plus Business Large  
2 ΖΕΝΙΘ Power Home Secure Plus PROTERGIA Value Secure 12M ELPEDISON Bright for business 12M  
3 Volton Yellow Flat 6M Fysiko Aerio Maxi Business 1 Economy PROTERGIA Value Secure 12M  
4 PROTERGIA Value Secure 12M ELPEDISON Bright for business 12M Eunice Business Fair III 12Μ  
5 ELPEDISON Bright 12M ΗΡΩΝ Blue Generous Business 3 12Μ PROTERGIA Value Simple ex-ante  
6 ΔΕΗ myhomeonline 12M Ελιν Power On! Blue Επαγελματικό 1 24M Eunice Business Fair 12Μ  
7 nrg fixed on time 12M ELPEDISON Bright for business Γ21 12M ΔΕΗ mybusiness 4All ex-ante  
8 Volton Yellow Blue 12M ELPEDISON Bright Plus for business Γ21 12M ΔΕΗ Γ22  
9 ΗΡΩΝ Blue Generous 3 12M Eunice Business Fair III 12Μ Solar S22 (έχει χρέωση ισχύος)  
10 ΔΕΗ myhomenter 12M Ελιν Power On! Blue Επαγελματικό 1 12M PROTERGIA Value Standard ex-ante  

Αρα οντως με συμφερει, συγνωμη ποιο excel ειναι αυτο το εχουμε ολοι καπου? η δικο σου ειναι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...