Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί Πάροχοι Ενέργειας v.3

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσοι σχεδιάζετε να πάρετε το 50άρι του Skroutz Plus προσέξτε τους όρους που μόλις μου έστειλαν, καθώς είμαι στη διαδικασία να μπω, πιο πολύ επειδή μου χρωστάνε 24€ και πρέπει να τα πάρω εγώ κι όχι η τράπεζα (εννοώ τις χρεώσεις εμβασμάτων).

Σε περίπτωση που ο Δικαιούχος, κατά την διάρκεια των πρώτων εκατόν ογδόντα (180) συναπτών ημερών από την έναρξη της εκπροσώπησης, σύμφωνα με τους Ειδικούς Όρους του επιλεγέντος από αυτόν εμπορικού προγράμματος, επιλέξει να μεταβεί σε κάποιο άλλο εμπορικό πρόγραμμα του Προμηθευτή, αν δεν έχει ήδη εξαργυρώσει τη Δωροκάρτα, εξακολουθεί να την διατηρεί τη Δωροκάρτα και δύναται να την εξαργυρώσει εντός του προβλεπόμενου στην παρούσα χρόνου ισχύος της. (σημ. 1 έτος)

Άρα το Δεκέμβρη, αν η Volton έχει καλύτερο πρόγραμμα μπορείς να αλλάξει. Αν όμως δεν σου έχουν στείλει τον κωδικό; Τότε λογικά χάνεις το δώρο. Υπάρχει κανένας που πιστεύει θα το στείλουν πριν το νέο έτος;

Επίσης, αν, σαν εμένα, λήγει το Skroutz Plus το Νοέμβρη (ή το Δεκέμβρη ή πριν το εξάμηνο) θα πρέπει να ανανεώσουμε, αν δεν πάρουμε τον κωδικό νωρίς. Αλλιώς δεν θα το εξαργυρώνει πλέον το Skroutz.

Καλό τυράκι! Όποιος το κάνει, κυρίως για τη χαμηλή προστατευμένη τιμή (93€)...

Το Δεκέμβρη μπορεί να συμφέρει να φύγουμε χάνοντας το 50άρι, αν το βάλουν 250€ τη MWh με τους άλλους στα 170-190. Και προσέξτε ότι την τιμή δεν θα την ξέρουμε πριν την έκδοση λογαριασμού (Καλό Γενάρη και ευτυχισμένο το Νέον Έτος με λογαριασμό τριπλάσιο από του Νοέμβρη!).

2ος λόγος πού θα το κάνω είναι ότι πλέον έχω ΚΟΤ Γ, άρα ούτως ή άλλως θά έχω έκπτωση 100€ τη MWh

3ος λόγος ότι αρκετά έμεινα στην παλιό-Ζενίθ, ειδικά μετά αυτά που μου έκαναν (λάθος μετρήσεις στον αρχικό λογαριασμό να δείχνει ότι έκαψα 987 KWh σε 10 μέρες (με συνήθη κατανάλωση <400) κι έχασα αναλογικά από το δώρο των 500kWh της Volton!)

Επεξ/σία από Photios
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μόλις τώρα, iliata2410 είπε

Από ζενίθ με πήραν τηλέφωνο,και εκεί που μιλούσαμε κόπηκε το σήμα,και έκλεισε η γραμμή.τι να μου ετοίμαζαν άραγε;

Αν σε ξανακαλέσουν, πες τους να μου κάνουν κι εμένα ένα τηλέφωνο που περιμένω μήνυμα για την αλλαγή προγράμματος 8 μέρες τώρα 🤣

• Haha 3

Αλλαγές στα ονόματα των προγραμμάτων της EUNICE

- Το πακέτο We Blue, θα ονομάζεται:

Για τις οικιακές συνδέσεις, Eunice Home Flow.
Για τις επαγγελματικές συνδέσεις, Eunice Business Flow.

- Επίσης, το πακέτο We Yellow, θα ονομάζεται:

Για τις οικιακές συνδέσεις, Eunice Home Fair .
Για τις επαγγελματικές συνδέσεις, Eunice Business Fair.

Επίσης η εταιρεία αναφέρει ότι η αλλαγή αυτή αφορά αποκλειστικά την ονομασία του πακέτου. Όλοι οι όροι, οι προϋποθέσεις, και οι χρεώσεις παραμένουν αμετάβλητοι, χωρίς καμία επιπλέον τροποποίηση.

Επιπλέον, είναι διαθέσιμη η νέα ιστοσελίδα, μέσω της οποίας πραγματοποιείται η εξόφληση λογαριασμών, η καταχώρηση μετρήσεων και μια ευρεία γκάμα νέων υπηρεσιών που προσφέρει η Eunice Power.

• Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους, μια ερώτηση. Εχω πάρει τηλ στην FA και είπαν θα το δουν και από δευτέρα να περιμένω ενημέρωση. Ενω σε όλους τους προηγουμένους λογαριασμούς η έκπτωση κοτ ήταν επι του συνόλου των kw/h, στον τελευταιο δεν εφαρμόστηκε σε ολο το ποσό. Αντι αυτού, την διαφορά που είναι στης 25kw/h την έχουν προσθέσει 3 φορές στης ρυθμιζόμενες χρεώσεις

Τι μπορεί να εχει γίνει? 

f palio.PNG

f-neo.PNG

Επεξ/σία από dimitris_p

4 ώρες πριν, dimitris_p είπε

Καλησπέρα σε όλους, μια ερώτηση. Εχω πάρει τηλ στην FA και είπαν θα το δουν και από δευτέρα να περιμένω ενημέρωση. Ενω σε όλους τους προηγουμένους λογαριασμούς η έκπτωση κοτ ήταν επι του συνόλου των kw/h, στον τελευταιο δεν εφαρμόστηκε σε ολο το ποσό. Αντι αυτού, την διαφορά που είναι στης 25kw/h την έχουν προσθέσει 3 φορές στης ρυθμιζόμενες χρεώσεις

Τι μπορεί να εχει γίνει? 

f palio.PNG

f-neo.PNG

Προφανώς σε αναλογία ημερών έχεις ξεπεράσει τις επιδοτούμενες από το ΚΟΤ κιλοβατώρες κατά 25.

Επίσης, υποθέτοντας ότι στο ΚΟΤ που είσαι δεν πληρώνεις καθόλου ρυθμιζόμενες χρεώσεις, χρεώθηκε ρυθμιζόμενες μόνο για την υπερβάλλουσα κατανάλωση.

Η FA ποια είναι;

Μίλησα και γω με Zenith χτες για αλλαγή προγράμματος καθώς το Power Home Choice (κίτρινο) μου βγήκε 17,5 λεπτά.. (καίω περίπου 500-550 κιλοβατώρες)

Μου πρότειναν να πάω στο Power Home Direct Plus (μπλέ) και θα βγαίνει στα 0.095 με έκπτωση συνέπειας και δώρο τα 6 πρώτα πάγια (10€).

Με συμφέρει λέτε ή κρύβεται καμιά παγίδα λόγω πολλών κιλοβατώρων που καίω;

Καλησπέρα για πράσινο τιμολόγιο με νυχτερινή χρέωση έχουμε καμία πρόταση? Είμαι στο φυσικό αέριο τώρα αλλά έχει ενιαία χρέωση ημέρα - νύχτα (τι το θέλω τότε το νυχτερινό ρολόι ) οπότε πρέπει να βρω άλλο πάροχο.

7 λεπτά πριν, maotag είπε

Καλησπέρα για πράσινο τιμολόγιο με νυχτερινή χρέωση έχουμε καμία πρόταση? Είμαι στο φυσικό αέριο τώρα αλλά έχει ενιαία χρέωση ημέρα - νύχτα (τι το θέλω τότε το νυχτερινό ρολόι ) οπότε πρέπει να βρω άλλο πάροχο.

Υπαρχουν παροχοι που εχουν νυχτερινο τιμολογιο..

28 λεπτά πριν, maotag είπε

Αν δε σε ενδιαφέρει τουρισμός,ρίξε μια ματιά στο power home smart night της ζενιθ.Ειναι κίτρινο, όχι πρασινο και βασίζεται σε τρέχουσα ΤΕΑ.Τρεχει όμως ακόμα promo με 40% έκπτωση στην τελική τιμή και έχει και νυκτερινό, μειωμένο ελαφρώς τιμολόγιο.

Αλλιώς υπάρχουν δύο τρεις επιλογές σε σταθερά με ενιαία τιμή για μέρα νύκτα,αλλά αρκετά ανταγωνιστικη χρέωση kwh.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, dimitris_p είπε

Τι μπορεί να εχει γίνει? 

f palio.PNG

f-neo.PNG

Εδώ συνέβη το εξής. Δικαιούσαι βάσει της αίτησης σου για κοινωνικο τιμολογιο ΚΟΤΑ την έκπτωση μέχρι ένα όριο κατανάλωσης ανά 4μηνο, πρέπει να είναι κάπου 1600κιλοβατώρες/4μηνο δηλαδή 400kwh/μήνα; Το αναγράφει η πρώτη σελίδα του λογαριασμού ή η εγκεκριμένη αίτηση Κοτ στο ΗΔΙΚΑ. Εφόσον δεν ξεπερνάς το όριο +10% τότε παίρνεις την έκπτωση για έως το όριο που έχεις. Το υπόλοιπο δεν έχει έκπτωση ΚοτΑ και φυσικά χρεώνεται και τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις για το υπερβάλλον μέρος κατανάλωσης. 

Στις 20/9/2024 στις 12:07 ΜΜ, dreamfix είπε

Καλημέρα, είχα ενεργοποιήσει το hybrid της nrg τον Ιούλιο και σήμερα εκδόθηκε ο πρώτος λογαριασμός. Το συμβόλαιο ήταν θυμάμαι κλειδωμένη τιμη 0,095 έως τις πρώτες 200kwh.

Για την περίοδο 17-7-24 έως 5-8-24 η κατανάλωση μου ήταν 210 kw και στην ανάλυση χρέωσης βλέπω το παρακάτω. 

Κάτι έχω καταλάβει λάθος ή θα πρέπει να βάζω το λογαριασμό στο ChatGPT.

Φαντάζομαι έχει να κάνει με αυτό το * «Η σταθερή τιμή 0,095€/kWh για τις πρώτες 200kWh ισχύει βάσει του τρέχοντος συντελεστή απωλειών δικτύου και σε περίπτωση ανανέωσής του υπολογίζεται ως εξής: 0,08365 x (1+Απώλειες Δικτύου)€/kWh.»

IMG_3140.jpeg

Σου αποδίδουν την χαμηλή τιμή για τις πρώτες 200kwh κιλοβατωρες του μήνα ή όσο είναι το προμο τους. Ο συγκεκριμένος λογαριασμος όμως είναι 19 ημέρες και όχι μήνας οπότε λαμβάνεις χαμηλή τιμή για την αναλογία 19/30 Χ 210= 133 κιλοβατώρες ενώ για τις υπόλοιπες χρεώνεται με την υψηλή τιμή. 

2 ώρες πριν, maotag είπε

Μην κοιτάς τόσο το γεγονός διαφοροποίησης τιμής για ημέρα και νύκτα αλλά συνολικά η τιμή να ειναι χαμηλή. Πχ η ΔΕΗ έχει διαφοροποίηση τιμής για ημέρα και νύκτα αλλά η τιμή ημέρας συνήθως είναι άνευ ανταγωνισμού. Ούτως η άλλως ανεξάρτητα χρώσης τιμής, εφόσον έχει νυχτερινό τιμολόγιο έχεις ελαφρύνσεις και στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις που αφορούν την κατανάλωση νύκτας, ανεξάρτητα τον πάροχο.

Επεξ/σία από juanjk
  • Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, gpapas640 είπε

Προφανώς σε αναλογία ημερών έχεις ξεπεράσει τις επιδοτούμενες από το ΚΟΤ κιλοβατώρες κατά 25.

Επίσης, υποθέτοντας ότι στο ΚΟΤ που είσαι δεν πληρώνεις καθόλου ρυθμιζόμενες χρεώσεις, χρεώθηκε ρυθμιζόμενες μόνο για την υπερβάλλουσα κατανάλωση.

Η FA ποια είναι;

Είμαι στην φυσικό αέριο. Αν θυμάμαι καλά το όριο ανά μήνα στο κοτ α είναι 400kw/h? Και με χρέωσε λόγο που έφτασα της 518? Σωστά το καταλαβα? Αυτο με της ρυθμιζόμενες χρεώσεις, σε μενα παρόλο που είμαι στο κοτ α με χρεώνουν κανονικά. Δεν θα έπρεπε δηλαδή? Σε 'ολους τους λογαριασμούς με χρεώνουν αυτό, Ε.Τ.Μ.Ε.Α.Ρ. (Ν.816 / 2014)

Επεξ/σία από dimitris_p

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, dimitris_p είπε

Είμαι στην φυσικό αέριο. Αν θυμάμαι καλά το όριο ανά μήνα στο κοτ α είναι 400kw/h? Και με χρέωσε λόγο που έφτασα της 518? Σωστά το καταλαβα? Αυτο με της ρυθμιζόμενες χρεώσεις, σε μενα παρόλο που είμαι στο κοτ α με χρεώνουν κανονικά. Δεν θα έπρεπε δηλαδή? Σε 'ολους τους λογαριασμούς με χρεώνουν αυτό, Ε.Τ.Μ.Ε.Α.Ρ. (Ν.816 / 2014)

Τα συμπεράσματα μου βγαίνουν με βάση τους λογαριασμούς που ποσταρες. Δεν ξέρω τι παίζει με το ΚΟΤ.

Επεξ/σία από gpapas640
  • Like 1

Ευχαριστώ. Το συμβόλαιο στο φυσικό αέριο λήγει τέλος του μήνα και στέφομαι για zenith στο Home direct plus στα 0.095 από τα 0.123 που πληρώνω τώρα μια και ειναι αρκετή η διαφορά. Εχει κάποιος εμπειρία από zenith να μου πει? Και αν μέσα στα 0.095 περιλαμβάνει και την έκπτωση κοτ α? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...