Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Τι πετσοκομμα εφαγα εδω ρε παιδια; Πηγα για μαλλι και βγηκα κουρεμενος.. Για μια 50αρα καρτα skroutz, εδωσα 200 παραπανω στη τελικη!

Και τι ακριβως ειναι οι 1167 κιλοβατωρες για 67 ημερες;;  Τοσες εκαψα;; Δεν εχει ξαναγινει κατι τετοιο εδω και χρονια. Μου αρεσει που εχω και -100 ευρω απο τον εναντι λογαριασμο! Σιγουρα δεν εχει γινει καποιο λαθος; Ξερω οτι η χρεωση για την κιλοβατωρα ειναι 0,20 αφου δεν εφυγα στο τριμηνο, αλλα και παλι το πσοο μου φαινεται αρκετα μεγαλο.

1.jpg

2.jpg

Μια χαρα φαινονται οι χρεωσεις. Απλα με 0.20/kwh βαραει στο κεφαλι... εχεις διζωνικο μετρητη?! 

• Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μεσοσταθμικά χρεώθηκε τη κιλοβατώρα στα 0,195€. Αν και τις ρυθμιζόμενες τις αναλύει σωστά τότε καλά φαίνεται. Απλώς έπρεπε να καθίσεις λίγο, λιγότερο από μήνα σίγουρα, δεν υπήρχε τότε διαθέσιμο το Protect Oct'24 να σε καλύψει έστω έως 31/12; Γιατί έχεις το protect Sept'24 που είχε σταθερή τιμή έως 30/11, δηλαδή ήταν δώρο άδωρο η επιλογή προγράμματος, έγινε άμεσα κυμαινόμενο.

1 λεπτό πριν, mdkamael είπε

Μια χαρα φαινονται οι χρεωσεις. Απλα με 0.20/kwh βαραει στο κεφαλι... εχεις διζωνικο μετρητη?! 

Γ1Ν αναγράφει, πάλι καλά γιατί το 69€ των ρυθμιζόμενων θα ήταν πιο ακριβό με Γ1 λόγω κατανάλωσης.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, mdkamael said:

Με 0,10 θα εδινα κατω απο 170; Διζωνικο μετρητη δεν εχω.

Τωρα πηγα ΗΡΩΝ, αλλα θα πρεπει να προσεξω να φυγω πριν το τριμηνο αυτη τη φορα..

Επεξ/σία από Witcher1st
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Με 0,10 θα εδινα κατω απο 170; Διζωνικο μετρητη δεν εχω.

Τωρα πηγα ΗΡΩΝ, αλλα θα πρεπει να προσεξω να φυγω πριν το τριμηνο αυτη τη φορα..

Σημείωσέ το για αλλαγή να κάνεις αίτηση στις 20/03 για να μη δεις καθόλου διακύμανση, επειδή καμιά φορά αργούν την αλλαγή παρόχου.

Με 0,10€ οι 1162 κιλ0βατώρες θα ήταν 116€+ΦΠΑ και όχι 227€+ΦΠΑ

Επεξ/σία από juanjk
  • Like 1
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Τι πετσοκομμα εφαγα εδω ρε παιδια; Πηγα για μαλλι και βγηκα κουρεμενος.. Για μια 50αρα καρτα skroutz, εδωσα 200 παραπανω στη τελικη!

Και τι ακριβως ειναι οι 1167 κιλοβατωρες για 67 ημερες;;  Τοσες εκαψα;; Δεν εχει ξαναγινει κατι τετοιο εδω και χρονια. Μου αρεσει που εχω και -100 ευρω απο τον εναντι λογαριασμο! Σιγουρα δεν εχει γινει καποιο λαθος; Ξερω οτι η χρεωση για την κιλοβατωρα ειναι 0,20 αφου δεν εφυγα στο τριμηνο, αλλα και παλι το πσοο μου φαινεται αρκετα μεγαλο.

1.jpg

2.jpg

μιλάμε προφανώς για την ίδια παροχή.
Ο κάτω λογαριασμός είναι κατανάλωση απο 25/11/24 εως 25/12/24  και ο πάνω λογαριασμός από 25/11/24 εώς 31/1/25
Να φανταστώ ότι ο κάτω είναι έναντι και ο πάνω εκκαθαριστικός. Αν είναι σωστες οι κιλοβατώρες που σε χρεώσαν, δεν υπάρχει πρόβλημα (λέω εγώ)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Witcher1st said:

Toν ήπιες με το 0.20... όσο για τη κατανάλωση, είτε έκαψες όντως 1167 kw... είτε η volton είχε στείλει στον ΔΕΔΔΗΕ λάθος αρχική ένδειξη.

Συχνό λάθος που γίνεται... έχεις πχ λογαριασμό από προηγούμενο πάροχο με ένδειξη 50000 στη τελευταία εκκαθαριση, κάνεις εσύ αίτηση στη volton δίνοντας φώτο μετρητή με ένδειξη 50300, κι η volton κάνει λάθος και γράφει στην αίτηση 50000. Οι 300kw αντί να πληρωθούν στο προηγούμενο πάροχο, πληρώνονται στον επόμενο.

Οπότε πρέπει να επαληθεύσεις τι ένδειξη μετρητή είχες δώσει, και με ποια ένδειξη είχε γίνει η αλλαγή.

Επεξ/σία από ekrepali
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, definitio said:

1) Πώς μπορώ να επιλέξω ποσό προς εξαργύρωση, όταν δεν γνωρίζω το ποσό του χρεωστικού λογαριασμού;
Η επιλογή έτσι δεν έχει σημασία. Η μόνη κίνηση που θα είχε σημασία θα ήταν "εξαργύρωση" όλου του Πιστωτιοκού (χωρίς ορισμό ποσού) ώστε αυτό να χρησιμοποιείται καθώς εκδίδονται λογαριασμοί. σε έναν ή περισσότερους.

Κι αν έχει σημασία αυτό, ενώ στη ΔΕΗ μπορεί να μού έβγαζε το ποσό χρέωσης, αλλά ο λογαριασμός να μην ήταν διαθέσιμος για κάποιες μέρες, αυτό δεν έγινε στην Protergia...
...μόλις βγήκε το ποσό του λογαριασμού, ταυτόχρονα ήταν διαθέσιμη η αναλυτική κατάσταση του λογαριασμού...

...δεν ξέρω πώς φαίνεται στο backend, αλλά από τη πλευρά του χρήστη δεν είδα πουθενα "προς τιμολόγηση" με ή χωρίς ποσό, με ή χωρίς αναλυτική κατάσταση χρεώσεων, αν και κοιτούσα και με το κινητό και μεσω desktop κάθε μέρα.

2) Σκέψου λίγο πιο λεπτομερώς και πες μου τί ακριβώς προτείνεις κι αν έχεις απάντηση για το τί συνεπάγεται (αν γνωρίζεις, όχι αν εικάζεις)
- Γιατί να μου βγάζει εξαργύρωση γι "αυτόν" τον λογαριασμό (ποιόν "αυτόν") αν δεν μπορεί να εξαργυρωθεί γι αυτόν (τον τρέχοντα) ;
- Πώς θα επιλέξω ποσό προς εξαργύρωση, χωρίς εικόνα για πιθανή χρέωση;
- Αν επιλέξω ποσό προς εξαργύρωση μεγαλύτερο από τον χρεωστικό λογαριασμό, το υπόλοιπο μεταφέρεται στον επόμενο ή χάνεται;
- Αν μεταφέρεται έτσι, γιατί να μην εξαργυρώνει αυτόματα το σύνολο του κάθε φορά διαθέσιμου Πιστωτικού (πχ αν είχες 50€ τον πρώτο μήνα κ ύστερα από 2 μήνες αλλά 150€ από συστάσεις) κι αυτό να εξοφλείται αυτόματα εν μέρει ή εν συνόλω, μέχρι να εξαντληθεί τελείως, καθώς εκδίδονται νέοι λογαριασμοί;

Ετσι πιστώνονται απλω΄ς οι συστάσεις, ο χρήστης εξαργυρώνει και το ποσό χρησιμοποιείται σε 1 ή περισσότερους λογαριασμούς μέχρι να εξαντληθεί, ενώ μπορεί να προστίθενται, εν τω μεταξύ κι άλλα ποσά στο εξαργυρωθέν, καθώς δίνει ο χρήστης συστάσεις...
...απλό...γιατί "επιλογή ποσού", λοιπόν, και γιατί "γι αυτόν" τον λογαριασμό;

3) Γιατί η μία υπάλληλος μου είπε το ακριβώς αντίθετο, ότι επιλέγω ποσό προς εξαργύρωση στον τρέχοντα λογαριασμό κι ότι μπορώ να το κάνω από τον 1ο λογαριασμό;

4) Γιατί αντιφάσκουν μεταξύ τους, εφόσον η διαδικασία μπορεί να είναι μόνο μία;

----- ..... ------

5) Τελικά το έχει κάνει κανείς στο φόρουμ με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, δηλαδή:
- εξαργυρωση όλου του Πιστωτικού καθε φορά, με χρήση του σταδιακά ή άπαξ, βάσει λογαριασμού;
- εξαργύρωση για τον τρέχοντα λογαριασμό κάθε φορά;

Στο Protergia app στο σαιτ πας "Θελω να καταχωρησω ενδειξη" -> "Ιστορικο μετρησεων" και εκει η νεοτερη μετρηση απο ΔΕΔΔΗΕ θα εμφανιζεται με Τυπο "Προς τιμολογηση" οταν ειναι φρεσκες οι μετρησεις.

Τοτε μπες και πες θελω να εξαργυρωσω λχ 50 ευρω.

Δεν μπορει να μην ξερεις περιπου τι ποσο λογαριασμου περιμενεις. Απο εκεινο το μενου εχεις τις καταναλωσεις του ΔΕΔΔΗΕ για τον τελευταιο λογαριασμο που ειναι να εκδοθει. Υπολογισε τις χρεωσεις ενεργειας με βαση το προγραμμα που εχεις επιλεξει, το παγιο (αν δεν εχεις αλλη πιστωση ενεργη απο συσταση για το 10*5), το ΦΠΑ 6% που ειναι ευκολο, το Δημο και την ΕΡΤ που ειναι επισης ευκολα και στανταρ σε ολους τους παροχους και εχεις το μεγαλυτερο μερος του λογαριασμου γνωστο. Τελειως μπακαλε αν δεν θες να φτιαξεις εξελ να υπολογισεις τις Ρυθμιζομενες χρεωσεις, στη ΔΕΗ μου εβγαιναν 41% των χρεωσεων ενεργειας, στην Προτεργια στο προγραμμα που εχω περιπου 61%. Βαλε επομενως ενα 40-50% ακομα για τις Ρυθμιζομενες +6% φπα και εισαι κομπλε.

Δεν ειναι αναγκη να φας την εξαργυρωση ακριβως. Τωρα αν θες κανενα προβλημα βαλε ολο το ποσο εξαργυρωση λχ 200 ευρω. Αν ο λογαριασμος ειναι μικροτερος λχ 150, θα γυρισει πιστωτικος αυτοματα στον επομενο λογαριασμο θα ειναι ετοιμα πιστωμενα 50 ευρω για χρηση χωρις να χρειαζεται να τα ξαναζητησεις. Σκεψου το δηλαδη σαν να πληρωνες παραπανω. Δεν θα χανοντουσαν, θα εμφανιζονταν αφαιρετικα στον επομενο λογαριασμο. Αν δηλαδη ο λογαριασμος σου ηταν 125 ευρω και εσυ πληρωσεις 160 τα +35 ευρω δεν χανονται. Απλα στον επομενο λογαριασμο θα υπαρχει και ενα πιστωτικο υπολοιπο 35 ευρω υπερ σου που θα ληφθει αυτοματα υποψη. Σκεψου το σαν την εγγυηση. Οταν εφυγες απο τη ΔΕΗ ή τον προηγουμενο παροχο, η εγγυηση συμψηφιστηκε αυτοματα με το ποσο του τελικου λογαριασμου και ειτε πληρωσες τη διαφορα ή αν παρεμενε πιστωτικο (οπως σε εμενα οταν εφυγα απο τη ΔΕΗ) δηλωσα iban και μου γυρισε τα λεφτα η ΔΕΗ. Εδω προφανως επειδη ειναι συσταση δεν παιζει να σου γυρισει λεφτα η Προτεργια αν αποχωρησεις πριν εξαντλησεις τις πιστωσεις.

Παιδευεσαι πιστευω χωρις λογο. Αν εισαι σε σταθερο προγραμμα λχ 6μηνο ή 12μηνο, βαλε εξαργυρωση ολες τις πιστωσεις που εχεις μαζεψει και τα 200 ευρω που ελεγε το σκρινσοτ σου και αυτα θα πεσουν στον επομενο λογαριασμο. Αν ειναι μεγαλυτερος απο 200 θα πληρωσεις τη διαφορα. Αν ειναι μικροτερος απο 200 θα μεινει καβα για τον επομενο και τον επομενο κοκ μεχρι να συμψηφιστουν.

Σε επομενο λογαριασμο που θα κανω χρηση πιστωσης για να δω πως το εμφανιζει η Προτεργια στο λογαριασμο θα εχω καλυτερη εικονα πως το υλοποιει και θα σου πω παραπανω λεπτομερειες. Εκτος και αν με προλαβεις 😄

Επεξ/σία από Sebu
Δημοσ.
2 hours ago, ekrepali said:

Toν ήπιες με το 0.20... όσο για τη κατανάλωση, είτε έκαψες όντως 1167 kw... είτε η volton είχε στείλει στον ΔΕΔΔΗΕ λάθος αρχική ένδειξη.

Συχνό λάθος που γίνεται... έχεις πχ λογαριασμό από προηγούμενο πάροχο με ένδειξη 50000 στη τελευταία εκκαθαριση, κάνεις εσύ αίτηση στη volton δίνοντας φώτο μετρητή με ένδειξη 50300, κι η volton κάνει λάθος και γράφει στην αίτηση 50000. Οι 300kw αντί να πληρωθούν στο προηγούμενο πάροχο, πληρώνονται στον επόμενο.

Οπότε πρέπει να επαληθεύσεις τι ένδειξη μετρητή είχες δώσει, και με ποια ένδειξη είχε γίνει η αλλαγή.

Δε ξερω αν παζει ρολο, οτι απο φετος ξεκινησα να χρησιμοποιω αφυγραντηρα τουλαχιστον 8-10 ωρες την ημερα, το τελευταιο τριμηνο. Αλλα τοσο πολυ να ανεβαζει την καταναλωση απο μονος του;

Δημοσ.
52 minutes ago, Witcher1st said:

Δε ξερω αν παζει ρολο, οτι απο φετος ξεκινησα να χρησιμοποιω αφυγραντηρα τουλαχιστον 8-10 ωρες την ημερα, το τελευταιο τριμηνο. Αλλα τοσο πολυ να ανεβαζει την καταναλωση απο μονος του;

Άνετα.
Ανάλογα το μοντέλο, τύπο και ρύθμιση (επιθυμητή υγρασία) και το τι υγρασία έχει ο χώρος σου, μπορεί να καίει ακόμα και 1.5kWh το 2ωρο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...