Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 ώρες πριν, johnmegarythmos είπε

εα 6 μηνη  προσφορα για κιτρινο τιμολογιο απο την Eunice Business  /Ηome Flow II promo

Η προσφορά ισχύει για συμβάσεις από 21/02/2025 έως 01/05/2025 χωρίς οφειλές ή διακανονισμό στον προηγούμενο πάροχο και ανεξαρτήτως κατανάλωσης. • Η αρχική τιμή για τα Γ1Ν/Γ23 για την νυχτερινή κατανάλωση διαμορφώνεται στα 0,0765 €/kWh.

https://eunice-power.gr/media/15a-entypo-prosforas-eidiko-oroi-eunice-flow-ii.pdf

Αυτο με την νυχτερινη καταναλωση ειναι καποια παγιδα; Γιατι μονο νυχτερινη;

• Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

παιδιά με ποιον τρόπο ενεργοποιώ πάγια εντολή με κάρτα στη προτέργια ?Το είχα κάνει με τον ήρωνα ,άλλα δεν θυμάμαι

Δημοσ.
11 hours ago, 1comment said:

Ήρθαν μέτρησαν 5-6 μέρες μετά την αίτηση ναι. Προφανώς η μέτρηση που είχε η αίτηση θα ήταν μικρότερη αλλά αυτό τι σημαίνει; Δικαιολογείται έτσι η καθυστέρηση;

Aν η μέτρηση του ΔΕΔΔΗΕ ήταν προγραμματισμένη επιτόπια... κι αν η Protergia έστειλε το αίτημα εκπροσώπησης στον ΔΕΔΔΗΕ αργότερα με την ένδειξη που είχες δώσει εσύ, τότε η αίτηση απορρίπτεται με αιτιολογία 'ενδειξη εκτός ορίων'. Και θα έπρεπε η protergia να το δει αυτό και να στείλει διορθωτική αρχική ένδειξη εντός 2 ημερών. 

Κάνε ένα τηλέφωνο στον τοπικό ΔΕΔΔΗΕ για να βγάλεις άκρη τι έχει γίνει. Πάρε στη γραμματεία και ζήτα το εσωτερικό τηλέφωνο από τον υπεύθυνο ενδείξεων / αλλαγής παροχών.

Αν έχει γίνει αυτή η πατάτα, ο μόνος τρόπος να ξεκολλήσει η αίτηση θα είναι να στείλει η protergia νέο αίτημα εκπροσώπησης, εννοείται με πραγματική ένδειξη που θα τους πεις εσύ. Και να προλάβουν πάλι εννοείται να στείλουν το αίτημα με την ένδειξη σου πριν περάσει ο ΔΕΔΔΗΕ για επιτόπια.

Τοπικά τηλέφωνα ΔΕΔΔΗΕ (1) - 2025-01-08T100915.150.pdf

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα παιδιά, μπήκε η έκπτωση συνέπειας στον δεύτερο λογαριασμό ή όχι?

IMG_20250221_114814.jpg

Επεξ/σία από gatos01
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, gatos01 είπε

IMG_20250221_114814.jpg

Δεν βλέπω να υπάρχει έκπτωση συνέπειας. Μήπως ο πρώτος λογαριασμός ήταν έναντι και αυτός είναι εκκαθαριστικος; Αν ναι, τότε η έκπτωση συνέπειας θα πιστωθεί στον επόμενο λογαριασμό. Αν όχι, επικοινώνησε μαζί τους.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, vagos789 είπε

Αυτο με την νυχτερινη καταναλωση ειναι καποια παγιδα; Γιατι μονο νυχτερινη;

οχι ,απο οτι καταλαβα , δειχνει την ημερησια τιμη και την νυκτερινη ξεχωριστα. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, messinia3 είπε

Ναι η γνώμη μου είναι ότι η μηνιαία καταμέτρηση δεν ωφελεί επί της ουσίας τους καταναλωτές. Ο κύριος λόγος εφαρμογής της έχει να κάνει ότι στην ψυχολογία του κόσμου είναι διαφορετικό να πληρώνεις π.χ. 100 /μήνα , από το να λάβεις 400 ευρώ λογαριασμό στην 4μηνιαία εκκαθάριση. Με τον τρόπο αυτό μειώνονται οι αντιδράσεις για τις υπέρμετρες αυξήσεις που έχουν γίνει σε ρυθμιζόμενες χρεώσεις, κόστος ηλεκτρικής ενέργειας, δημοτικά τέλη, κλπ.

Είσαι σε μηνιαία μέτρηση η ΑΚΟΜΑ?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, GREGORYMO είπε

Είσαι σε μηνιαία μέτρηση η ΑΚΟΜΑ?

Σε μηνιαία, αλλά προσωπικά δε με απασχολεί, δεν έχω ΚΟΤ και συνήθως αλλάζω πάροχο σε μηνιαία βάση κυνηγώντας τα δώρα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ekrepali είπε

Aν η μέτρηση του ΔΕΔΔΗΕ ήταν προγραμματισμένη επιτόπια... κι αν η Protergia έστειλε το αίτημα εκπροσώπησης στον ΔΕΔΔΗΕ αργότερα με την ένδειξη που είχες δώσει εσύ, τότε η αίτηση απορρίπτεται με αιτιολογία 'ενδειξη εκτός ορίων'. Και θα έπρεπε η protergia να το δει αυτό και να στείλει διορθωτική αρχική ένδειξη εντός 2 ημερών. 

Κάνε ένα τηλέφωνο στον τοπικό ΔΕΔΔΗΕ για να βγάλεις άκρη τι έχει γίνει. Πάρε στη γραμματεία και ζήτα το εσωτερικό τηλέφωνο από τον υπεύθυνο ενδείξεων / αλλαγής παροχών.

Αν έχει γίνει αυτή η πατάτα, ο μόνος τρόπος να ξεκολλήσει η αίτηση θα είναι να στείλει η protergia νέο αίτημα εκπροσώπησης, εννοείται με πραγματική ένδειξη που θα τους πεις εσύ. Και να προλάβουν πάλι εννοείται να στείλουν το αίτημα με την ένδειξη σου πριν περάσει ο ΔΕΔΔΗΕ για επιτόπια.

Τοπικά τηλέφωνα ΔΕΔΔΗΕ (1) - 2025-01-08T100915.150.pdf 142.63 kB · 1 download

Πήρα στο τοπικό, δεν υπάρχει υπεύθυνος ενδείξεων να μιλήσω. Μου έιπαν και αυτοί τα ίδια. Ότι δεν έχει ενημερωθεί το σύστημα με τις ενδείξεις και θα το ενημερώσουν. Από 4-2 μέτρησαν. Μου είπαν ότι όποτε και να γίνει η αλλαγή συστημικά, θα φαίνεται ότι από 4-2 έχω αλλάξει πάροχο. Και ρωτώ. Δηλαδή ο παλιός πάροχος θα με χρεώσει μέχρι 4-2 παρότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει η μετάβαση; Γιατί τώρα είμαι στο πανάκριβο κίτρινο της ελπε.... Δεν ήξερε βέβαια να μου απαντήσει.

Δημοσ.
4 minutes ago, 1comment said:

Πήρα στο τοπικό, δεν υπάρχει υπεύθυνος ενδείξεων να μιλήσω. Μου έιπαν και αυτοί τα ίδια. Ότι δεν έχει ενημερωθεί το σύστημα με τις ενδείξεις και θα το ενημερώσουν. Από 4-2 μέτρησαν. Μου είπαν ότι όποτε και να γίνει η αλλαγή συστημικά, θα φαίνεται ότι από 4-2 έχω αλλάξει πάροχο. Και ρωτώ. Δηλαδή ο παλιός πάροχος θα με χρεώσει μέχρι 4-2 παρότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει η μετάβαση; Γιατί τώρα είμαι στο πανάκριβο κίτρινο της ελπε.... Δεν ήξερε βέβαια να μου απαντήσει.

Αν περαστεί η αλλαγή με ημερομηνία 4/2, εννοείται ότι θα ισχύσει η τότε μέτρηση.

Όμως δεν είναι να τους εμπιστεύεσαι... γιατί άμα το κωλοβαρέσουν και ξαναέρθει ο ΔΕΔΔΗΕ για καταμέτρηση και δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι τότε η αλλαγή συστεμικά... τότε η νέα εκκαθαριστική μέτρηση του ΔΕΔΔΗΕ στην Elpedison θα σταλεί! Και θα σου έρθει ένα μηνιάτικο κοστούμι με μηχανισμό διακύμανσης.

Κάνε αίτημα στο myrae κατά ΔΕΔΔΗΕ και ζήτα να ολοκληρώσουν άμεσα την αλλαγή συστεμικά.

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Αν περαστεί η αλλαγή με ημερομηνία 4/2, εννοείται ότι θα ισχύσει η τότε μέτρηση.

Όμως δεν είναι να τους εμπιστεύεσαι... γιατί άμα το κωλοβαρέσουν και ξαναέρθει ο ΔΕΔΔΗΕ για καταμέτρηση και δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι τότε η αλλαγή συστεμικά... τότε η νέα εκκαθαριστική μέτρηση του ΔΕΔΔΗΕ στην Elpedison θα σταλεί! Και θα σου έρθει ένα μηνιάτικο κοστούμι με μηχανισμό διακύμανσης.

Κάνε αίτημα στο myrae κατά ΔΕΔΔΗΕ και ζήτα να ολοκληρώσουν άμεσα την αλλαγή συστεμικά.

Όπως το λες. Το ρολόι είναι ηλεκτρονικό, πάει αυτόματα η μέτρηση! Έκανα αίτημα στη ΡΑΕ...

Δημοσ.
26 minutes ago, 1comment said:

Όπως το λες. Το ρολόι είναι ηλεκτρονικό, πάει αυτόματα η μέτρηση! Έκανα αίτημα στη ΡΑΕ...

Υπάρχει και η ελληνική πρωτοτυπία της επιτόπιας καταμέτρησης σε τηλεμετρούμενες παροχές. Για έξτρα μάσα. 👍

• Haha 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, ήρθε ο πρώτος λογαριασμός προτέργια. Έχει 0 ευρώ εγγύηση. Πρέπει να ενεργοποιήσω πάγια εντολή για να μην πληρώσω εγγύηση;

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, _^ThEo^_ είπε

Καλησπέρα, ήρθε ο πρώτος λογαριασμός προτέργια. Έχει 0 ευρώ εγγύηση. Πρέπει να ενεργοποιήσω πάγια εντολή για να μην πληρώσω εγγύηση;

Δες τι γράφει στο συμβόλαιο σου σχετικά με την εγγύηση. Δεν ξέρω αν η προτεργια σε ορισμένα συμβόλαια κάνει δώρο την εγγύηση. Αν είχε σημειωθεί στο συμβόλαιο ότι θα πληρωνεις με πάγια εντολή μπορεί για αυτό να μην μπήκε εγγύηση τωρα. Παντως αν βάλεις πάγια εντολή είτε μέσω τραπέζης είτε με κάρτα σίγουρα γλυτώνεις την εγγύηση. 

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, gatos01 είπε

IMG_20250221_114814.jpg

Η έκπτωση συνεπειας μπαίνει μόνο στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς.

Αν είναι έναντι τότε περίμενε τον εκκαθαριστικό.

Αν όχι πάρε τους τηλ.

Εμένα η zenith  με χρεώνε με πάγιο ενώ έχω σταθερό συμβόλαιο με τα 6 πρώτα πάγια δώρο.

Στον πρώτο λογαριασμό τους πήρα τηλ. Μου είπαν ότι όντως πρόκειται για λάθος και ότι θα το διορθώσουν.

Ο δεύτερος ήρθε και αυτός με πάγιο και έφυγε κατευθείαν καταγγελία στο myrae.

Μέσα σε 1 βδομάδα είχα γραπτή απάντηση πως θα μου τα αφαιρέσουν αναδρομικά στον επόμενο λογαριασμό. Αν υπάρξει και στο μέλλον χρέωση η γραπτή τους απάντηση θα φύγει για συνήγορο του καταναλωτή γτ όπως φαίνεται οι κωλοεταιριες ψάχνουν για θύματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...