Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, Sebu said:

Συγκρινεις ανομοια πραγματα.

Στην κινητη πληρωνω παγιο 10 ευρω για να εχω 10gb Και απεριοριστα αστικα/κινητα. Το παγιο περιλαμβανει χρηση που μπορω να κανω.

Στο ρευμα τα 5 ευρω παγιο της ΔΕΗ δεν μου δινουν 5 ευρω ρευμα. Ειναι αερας κοπανιστος. Δεν σημαινει οτι τα πρωτα 5 ευρω καταναλωση ρευματος τα καλυπτει το παγιο και πληρωνω μονο απο εκει και πανω. Με τα 5 ευρω παγιο της ΔΕΗ ή τα 10 της Προτεργια πρακτικα αν εχεις κλειστο σπιτι εχεις χασει 5 ή 10 ευρω ρευμα καθε μηνα, γιατι τα πληρωσες χωρις κανενα αντικρυσμα. Κανεις δεν κανεις καταναλωση θα τα χασεις.

Στην κινητη και τη σταθερη ομως η καταναλωση που θα κανεις μεχρι το υψος των παροχων του παγιου σου ειναι δωρεαν. Εκει ναι τις εχεις προπληρωσει στο παγιο.

Αυτο ειναι δικη σου θεωρια. Πουθενα δεν τεκμαιρεται οτι παγιο = καλυτερη τιμη κιλοβατωρας. Γιατι ετσι η ΔΕΗ δεν θα εδινε προγραμμα με 3,5 ευρω και με 5 ευρω με σχεδον παραπλησια χρεωση κιλοβατωρας. Ουτε η Προτεργια 9,99 για  0,095 ανευ συνεπειας ή 0,085 με συνεπεια με το ιδιο παγιο. Δεν κανει το παγιο τη διαφορα. Το παγιο ειναι αρπαχτη του παροχου για να καλυψει το κοστος του απο την προαγορα ενεργειας που εχει κανει στα futures ωστε να μην μπει μεσα αν τυχον δεν παρουν πολλοι το τυχον σταθερο προιον. Πρακτικα αν μπουν λιγοτεροι απο το κοστολογικο μοντελο ευελπιστει οι λιγοτεροι να πληρωσουν το κοστος για οσους δεν επιασε μεσω του αυξημενου παγιου. Αν μπουν οσοι περιμενει αρμεγει και βγαζει σημαντικο κερδος.

Πάγιο πληρωναμε παλιότερα στην ΔΕΗ, πριν απελευθερωθεί,  πάγιο στα τηλεφωνά (Χωρίς παροχές) στο νερό κλπ

Συνήθως έχει να κάνει με την ύπαρξη γραμμής που ακόμα και αν δεν κάνεις χρήση υπάρχει φθορά και χρειάζεται συντήρηση, καμία σχέση με αρπαχτες κλπ

• Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, mixos23 είπε

Τελειωνε το μπλε του Ηρων στα μεσα Δεκεμβριου, παιρνω τηλ ρωταω αν δεν κανω κατι ?  μου απανταει συνεχιζει αλλο ενα 6 μηνο. Ρωταω ιδια τιμη ? ναι μου λεει.. 
Ερχεται σημερα λογαριασμος Ιανουαριου καμια σχεση η τιμη. Χαζομαρα μου βεβαια που δεν ζητησα καποιο mail επιβεβαιωσης. Υπαρχει κανενα excel να δω το μπλε προγραμμα του Ιαν 24 ?
στο site τους δεν βρισκω τιποτα, μονο που εχω βρει στο νετ ειναι αυτο απο Ηρων Ηρακλειου στις 27 Δεκ

Screenshot 2025-02-19 195846.jpg

Τι τιμή έχει πλέον ο λογαριασμός; Το 0.0936 ήταν η τιμή μαζί με τη συνέπεια εξόφλησης στο 6μηνο που ισχύει για αιτήσεις ή ανανεώσεις έως τέλος Δεκέμβρη. (Αρχική είχε 0.117)

Το πρόγραμμα πρέπει να άλλαξε σε ένα 6μηνο με κλίμακα στις κιλοβατώρες (0-100 0.0936, 101+kWh ανέβαινε η τιμή) το blue 2 generous 6Μ, αρχές Γενάρη λογικά. Στις 17/01 αποσύρθηκε κι αυτό και έγινε 12μηνο με 0.11 συμπεριλαμβανομένης της συνέπειας. 

Αν δεν ίσχυσε κάτι που θα έπρεπε να ισχυσει, τότε άνοιξε αίτημα myrae.

Επεξ/σία από juanjk
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι με την σειρά μου. Έχω στην επαρχία ρολόι μέσα σε πολυκατοικία, όχι από τα παλιά αλλά με ψηφιακή οθόνη. Λόγω χειμωνα δεν ανοίγει κανένας  στον καταμετρητή. Κατεβασμένος γενικός κι έρχονται έναντι με κατανάλωση, ενώ στην πραγματικότητα δεν έχουμε κάψει τίποτα. Μπορώ να δηλώσω από το app της ΔΕΔΔΗΕ τις ίδιες kwh που είχα όταν έκλεισα το σπίτι ή επειδή η μεταβολή είναι μηδενική,  δεν θα την δεχτεί το σύστημα; Για διάφορους λόγους - που δεν είναι της παρούσης - δεν γίνεται να δηλώσω +1 εικονική kwh, αλλά την πραγματική κατανάλωση που είναι μηδενική.

Επεξ/σία από ioio
Δημοσ.
7 minutes ago, ioio said:

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι με την σειρά μου. Έχω στην επαρχία ρολόι μέσα σε πολυκατοικία, όχι από τα παλιά αλλά με ψηφιακή οθόνη. Λόγω χειμωνα δεν ανοίγει κανένας  στον καταμετρητή. Κατεβασμένος γενικός κι έρχονται έναντι με κατανάλωση, ενώ στην πραγματικότητα δεν έχουμε κάψει τίποτα. Μπορώ να δηλώσω από το app της ΔΕΔΔΗΕ τις ίδιες kwh που είχα όταν έκλεισα το σπίτι ή επειδή η μεταβολή είναι μηδενική,  δεν θα την δεχτεί το σύστημα; Για διάφορους λόγους - που δεν είναι της παρούσης - δεν γίνεται να δηλώσω +1 εικονική kwh, αλλά την πραγματική κατανάλωση που είναι μηδενική.

Ναι μπορείς. Το ίδιο κάνω και εγώ.

• Like 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, juanjk είπε

Τι τιμή έχει πλέον ο λογαριασμός; Το 0.0936 ήταν η τιμή μαζί με τη συνέπεια εξόφλησης στο 6μηνο που ισχύει για αιτήσεις ή ανανεώσεις έως τέλος Δεκέμβρη. (Αρχική είχε 0.117)

Το πρόγραμμα πρέπει να άλλαξε σε ένα 6μηνο με κλίμακα στις κιλοβατώρες (0-100 0.0936, 101+kWh ανέβαινε η τιμή) το blue 2 generous 6Μ, αρχές Γενάρη λογικά. Στις 17/01 αποσύρθηκε κι αυτό και έγινε 12μηνο με 0.11 συμπεριλαμβανομένης της συνέπειας. 

Αν δεν ίσχυσε κάτι που θα έπρεπε να ισχυσει, τότε άνοιξε αίτημα myrae.

Στον λογαριασμο αναφερει "fix genius home 5"
305 kWh * 0.12400  
610 kWh * 0,17700

Αρα με εβαλαν στο 0,1777 και με συνεπεια στα 0,1416. Για αυτο ψαχνω τι προγραμμα ειχε εκεινη την περιοδο.

Δημοσ.

Χαίρετε. Μετά απο πέρας εξαμήνου και τέλους μπλέ σύμβασης, με ρίξανε στο κυμαινόμενο, όχι στο ειδικό, χωρίς ενημέρωση. Έχουν δικαίωμα να το κάνουν αυτό; Ευχαριστώ.

Αν υπάρχει άλλο topic για την συγκεκριμένη ερώτηση, παρακαλώ, να με παραπέμψετε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, sdikr είπε

Συνήθως έχει να κάνει με την ύπαρξη γραμμής που ακόμα και αν δεν κάνεις χρήση υπάρχει φθορά και χρειάζεται συντήρηση, καμία σχέση με αρπαχτες κλπ

Δεν ισχύει. Το πάγιο είναι χρέωση χωρίς αντιπαροχή. Η συντήρηση είναι ίδια σε όλες τις εταιρίες, το πάγιο διαφορετικό. Αυτοί που δεν χρεώνουν καθόλου πάγιο, δεν έχουν κόστος συντήρησης;

Στα τηλέφωνα υπάρχει συντήρηση γραμμής. Δεν υπάρχει πάγιο. Υπάρχει χρέωση υποχρεωτικής ελάχιστης κατανάλωσης.

Σε τελική ανάλυση, "έτσι θέλουμε, έτσι χρεώνουμε όσο θέλουμε, όποιος δεν του αρέσει να πάει αλλού".

Το να προσπαθείς να δικαιολογήσεις τις εταιρίες είναι ατελέσφορο.

6 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Πληρώνεις κάποιο πάγιο ώστε να έχεις ΚΑΛΥΤΕΡΗ τιμή στην κιλοβατώρα.

Είναι αλληλένδετα λοιπόν.

Καμμία σχέση. Εχω και καλύτερη τιμή κιλοβατώρας και μηδέν πάγιο. Σου φαίνεται δύσκολο; Αν κοιτάξεις τα excel θα βρεις πολλά ! (δεν είναι κακό να κοιτάξεις τα excel).

Στη ΔΕΗ είχα και υψηλότερη τιμή και πάγιο (είναι καλύτερη σε άλλα θέματα).

Επεξ/σία από Περρυ
  • Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, messinia3 είπε

Λαμβάνεις link,δίνεις τα στοιχεία σου.Μετα σε καλούν να διαλέξεις πρόγραμμα,,στέλνεις δικαιολογητικά και μετά υπογραφεις online τη σύμβαση.

Αδερφέ στείλε ένα λινκ αν το χεις, θενκς

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Περρυ είπε

Δεν ισχύει. Το πάγιο είναι χρέωση χωρίς αντιπαροχή. Η συντήρηση είναι ίδια σε όλες τις εταιρίες, το πάγιο διαφορετικό. Αυτοί που δεν χρεώνουν καθόλου πάγιο, δεν έχουν κόστος συντήρησης;

Στα τηλέφωνα υπάρχει συντήρηση γραμμής. Δεν υπάρχει πάγιο. Υπάρχει χρέωση υποχρεωτικής ελάχιστης κατανάλωσης.

Σε τελική ανάλυση, "έτσι θέλουμε, έτσι χρεώνουμε όσο θέλουμε, όποιος δεν του αρέσει να πάει αλλού".

Καμμία σχέση. Εχω και καλύτερη τιμή κιλοβατώρας και μηδέν πάγιο. Σου φαίνεται δύσκολο; Αν κοιτάξεις τα excel θα βρεις πολλά ! (δεν είναι κακό να κοιτάξεις τα excel).

Σε ποιο πρόγραμμα γίνεται αυτό?

5 ώρες πριν, Περρυ είπε

Δες το και αλλιώς:

Υπάρχει προσφορά όλα απεριόριστα πχ στα 29€ καιια άλλη εταιρεία όλα απεριόριστα στα 25€. 

Τι σημαίνει αυτό?

7 ώρες πριν, icydepths είπε

Χαίρετε. Μετά απο πέρας εξαμήνου και τέλους μπλέ σύμβασης, με ρίξανε στο κυμαινόμενο, όχι στο ειδικό, χωρίς ενημέρωση. Έχουν δικαίωμα να το κάνουν αυτό; Ευχαριστώ.

Αν υπάρχει άλλο topic για την συγκεκριμένη ερώτηση, παρακαλώ, να με παραπέμψετε.

Η σύμβαση που υπέγραψες τι γράφει?

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Rebirth είπε

Αδερφέ στείλε ένα λινκ αν το χεις, θενκς

Καλημέρα,έχε υπόψη σου ότι δεν είναι και οι πιο γρήγοροι στα διαδικαστικά τους.

• Thanks 1
Δημοσ.
8 hours ago, Περρυ said:

Δεν ισχύουν αυτά που λες ειδικά το ότι δεν υπάρχει πάγιο στα τηλέφωνα, αλλά μπορείς να συνεχίσεις να τα λες

Δημοσ.

καλημέρα,

καμία πρόταση για πάροχο σε επαγγελματικό γραφείο με Γ21 και μέσο όρο κατανάλωσης 100kwh τον μήνα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, icydepths είπε

Ποιος είναι ο πάροχος. Ναι οι περισσότεροι σε πάνε σε κίτρινο μετά το πέρας σύμβασης κι εφόσον δεν ανανεώσεις. Κάνε αλλαγή άμεσα σε κάτι πιο συμφέρον.

12 ώρες πριν, mixos23 είπε

Στον λογαριασμο αναφερει "fix genius home 5"
305 kWh * 0.12400  
610 kWh * 0,17700

Αρα με εβαλαν στο 0,1777 και με συνεπεια στα 0,1416. Για αυτο ψαχνω τι προγραμμα ειχε εκεινη την περιοδο.

Αυτό το fix genius 6M έτρεχε παράλληλα με το blue generous και ηταν πιο ακριβό όμως. Δεν ξέρω με πιο σκεπτικό απο blue generous που ήσουν να σε ανανεώσουν στο fix genius. Αν τελείωνε το 6μηνο μέσα Δεκέμβρη τότε ψάξε το και κάνε αίτημα ραε με όλο το ιστορικό κατά χρονολογική σειρά για να σου απαντήσουν και επίσημα. Αν τελείωνε από 01/01 το 6μηνο και μετά νομίζω κάπου ίδια τιμή ηταν τα αντίστοιχα blue generous και fix genius οπότε δεν θα κερδίσεις κάτι.

Επεξ/σία από juanjk

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...