Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 ώρες πριν, juanjk είπε

Κάτι ακούγεται αυτές τις ημέρες με συμφωνία μεταξύ NRG της motor oil και heron της ΓΕΚ Τέρνα. Αντίστοιχα ακούστηκε και συμφωνία Elpedison των Ελληνικών Πετρελαίων και Protergia της Μητιληναίος. Τίποτα επιβεβαιωμένο ακόμη, αλλά η ενδεχόμενη μείωση των παικτών θα οδηγήσει σε κατάσταση σαν των τηλεπικοινωνιών. 

Τέλος δηλαδή ο τουρισμός ; Θα γίνουμε όλοι ίδιοι και θα είμαστε στην ακατανόμαστη ; 😱😭

• Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Greg29M είπε

Τέλος δηλαδή ο τουρισμός ; Θα γίνουμε όλοι ίδιοι και θα είμαστε στην ακατανόμαστη ; 😱😭

Στην τηλεφωνία υπάρχουν 3 εταιρείες

• Like 1
Δημοσ.

Στην TV ελεγαν οτι ερχονται νεες αυξησεις στο ρευμα? Να παω να κανω κανενα Μπλε για σιγουρα? Εχω ηλεκτρικο αμαξι και αντλια θερμοτητας...στην ουσια ολα με ρευμα τα κανω..

Δημοσ.

To λένε επειδή η μέση ΤΕΑ χρηματιστηρίου για τις 15 ημέρες του Φλεβάρη αυτή τη στιγμή είναι στα 0,147€, οπότε τα κιτρινοπράσινα κυμαινόμενα αν πάει έτσι θα πάνε σε τιμές 0,16 στην καλύτερη και θα χρειαστεί ξανά κρατική επιδότηση.

Υπάρχουν επιλογές σε μπλε 12μηνα, επίσης σε κίτρινα με σταθερότητα έως τέλος Μάρτη  (heron, nrg) ή τέλος Μάη (Elpedison) ή για 6 μήνες της Volton.

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, juanjk είπε

To λένε επειδή η μέση ΤΕΑ χρηματιστηρίου για τις 15 ημέρες του Φλεβάρη αυτή τη στιγμή είναι στα 0,147€, οπότε τα κιτρινοπράσινα κυμαινόμενα αν πάει έτσι θα πάνε σε τιμές 0,16 στην καλύτερη και θα χρειαστεί ξανά κρατική επιδότηση.

Υπάρχουν επιλογές σε μπλε 12μηνα, επίσης σε κίτρινα με σταθερότητα έως τέλος Μάρτη  (heron, nrg) ή τέλος Μάη (Elpedison) ή για 6 μήνες της Volton.

Τα μπλε μπορει να αλλαξουν τωρα στα κοντα?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, reystar είπε

Τα μπλε μπορει να αλλαξουν τωρα στα κοντα?

Κάνεις δε μπορεί να στο απαντήσει με σιγουριά.Αυτο το διαστημα τόσο η τιμή αέριου όσο και η ΤΕΑ στ8 χρηματηστηριο ενεργειας κινούνται ανοδικά. 

Από την άλλη έρχεται η ανοιξη και θεωρητικά μειώνεται η ζήτηση ενέργειας.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 14/2/2025 στις 3:02 ΜΜ, dimos39 είπε

Είμαι στην ΔΕΗ στο κυμαινόμενο (κίτρινο) εδώ και 1 χρόνο, που προτείνετε να προσανατολιστώ με κατανάλωση 900 κιλοβατώρες τον μήνα τώρα τον χειμώνα (λόγο κλιματιστικών) και 400 κιλοβατώρες τον μήνα τον υπόλοιπο χρόνο; Έχω Κοτ και νυχτερινό ρεύμα. Ευχαριστώ εκ τον προτέρων για κάθε απάντηση.

Μια απορία, όταν πας σε εναλλακτικό πάροχο ηλεκτρισμού το ΚΟΤ μεταφέρεται αυτόματα ή χρειάζεται κάποια διαδικασία;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, ChrisN.S. είπε

Μια απορία, όταν πας σε εναλλακτικό πάροχο ηλεκτρισμού το ΚΟΤ μεταφέρεται αυτόματα ή χρειάζεται κάποια διαδικασία;

Εννοείται (μεταφέρεται) το βλέπουνε όλοι οι πάροχοι, βασικα ο ΔΕΔΔΗΕ δίνει την εντολή στον εκάστοτε πάροχο να τιμολογεί την παροχή βάσει ΚΟΤ.

Για να ισχύει η τιμολόγηση ΚΟΤ πρέπει να γίνεται αίτηση κάθε χρόνο (η αίτηση πηγαίνει στον ΔΕΔΔΗΕ και ο ΔΕΔΔΗΕ την στέλνει στον πάροχο).

Επεξ/σία από dhmak
  • Thanks 1
Δημοσ.

Σε 15 μέρες αυτόν τον μήνα, με αντλία μόνιμα ανοιχτή λόγω μωρού και καθημερινά σχεδόν πλυντήρια, θερμοσίφωνες κουζίνες κλπ, έχω κάψει ήδη 800 κιλοβατώρες. Που σημαίνει πως θα φτάσω στις 1600 σχεδόν/μήνα.

Υπάρχει κάποιο όριο κατανάλωσης μετά το οποίο αλλάζει η τιμή της κιλοβατώρας στην protergia;

Επίσης, μπορεί κάποιος να υπολογίσει χοντρικά τι κόστος λογαριασμού θα έχω με τέτοια κατανάλωση για να μην μου έρθει απότομα και πάθω 3πλο εγκεφαλικό;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, liopyr είπε

Σε 15 μέρες αυτόν τον μήνα, με αντλία μόνιμα ανοιχτή λόγω μωρού και καθημερινά σχεδόν πλυντήρια, θερμοσίφωνες κουζίνες κλπ, έχω κάψει ήδη 800 κιλοβατώρες. Που σημαίνει πως θα φτάσω στις 1600 σχεδόν/μήνα.

Υπάρχει κάποιο όριο κατανάλωσης μετά το οποίο αλλάζει η τιμή της κιλοβατώρας στην protergia;

Επίσης, μπορεί κάποιος να υπολογίσει χοντρικά τι κόστος λογαριασμού θα έχω με τέτοια κατανάλωση για να μην μου έρθει απότομα και πάθω 3πλο εγκεφαλικό;

το ρεύμα σου συνολικά (ανταγωνιστικές, ρυθμιζόμενες, φπα) θα είναι γύρω στα 300€, συν δήμος, ερτ κλπ

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, liopyr είπε

χοντρικά τι κόστος λογαριασμού θα έχω με τέτοια κατανάλωση

1600kwh*0.15=240€

Ε βάλε περίπου και άλλα 50% για τα υπόλοιπα...

Εντελώς μπακάλικα, κάπου στα 360€ θα είσαι.

• Like 2
Δημοσ.

Ξέχασα να αναφέρω πως είμαι protergia με 0.085, αλλά οκ, κάπου τόσα είχα στο μυαλό μου, κοντά στα 300€. Ελπίζω τον Μάρτιο να κόψει το κρύο..

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα συντουριστες. Πότε θα έχουμε εικόνα πού θα πάει η κιλοβατώρα για όσους είμαστε στο Select της Ζενίθ; Σκέφτομαι το μπλε της Ζενίθ αλλά μήπως το 0.095 αποδειχθεί τελικά ακριβό σαν φύγουν τα κρύα; 

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Rebirth είπε

Καλημέρα συντουριστες. Πότε θα έχουμε εικόνα πού θα πάει η κιλοβατώρα για όσους είμαστε στο Select της Ζενίθ; Σκέφτομαι το μπλε της Ζενίθ αλλά μήπως το 0.095 αποδειχθεί τελικά ακριβό σαν φύγουν τα κρύα; 

Καλημέρα,

Το select έχει κλειδωμένη τιμή μέχρι τέλος Φλεβάρη,οπότε μέχρι τότε θα πρέπει να επιλέξεις που θα πας.Τιμη kwh σε σταθερό μάλιστα κάτω από 0,085 δύσκολα θα δούμε σύντομα. Αν οι καταναλώσεις σου είναι μεγάλες ώστε να αντισταθμιζουν το ακριβό πάγιο και δεν κάνεις τουρισμό είναι μια safe επιλογή το σταθερό της ζενιθ.

Ίσως πάρει και μια μικρή παράταση ακόμα το promo με τα 6 δωρεάν πάγια. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...