Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ!!!

Είμαι μεταξύ σταθερού προγράμματος Ζενίθ και Elpedison...

Τι προσφορές κάνει συνήθως η Εlpedison; ξέρουμε μήπως τι ετοιμάζει από Δευτέρα;

Επεξ/σία από CENTRAL
  • Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, dimos39 είπε

Είμαι στην ΔΕΗ στο κυμαινόμενο (κίτρινο) εδώ και 1 χρόνο, που προτείνετε να προσανατολιστώ με κατανάλωση 900 κιλοβατώρες τον μήνα τώρα τον χειμώνα (λόγο κλιματιστικών) και 400 κιλοβατώρες τον μήνα τον υπόλοιπο χρόνο; Έχω Κοτ και νυχτερινό ρεύμα. Ευχαριστώ εκ τον προτέρων για κάθε απάντηση.

900 το μήνα και είσαι ακόμα ΔΕΗ? Ρίξε μία ματιά στα σταθερά της Ζενίθ

https://zenith.gr/el/for-the-home/electricity/power-home-direct-plus/

Protergia (κατά προτίμηση μέσω σύστασης)

https://www.protergia.gr/spiti/oikiako-reuma-proionta/#protergia-home-value-secure-12m

και elpedison

https://www.elpedison.gr/el/gia-to-spiti/revma/elpedison-bright-12m_133469/

Δημοσ.

Έχω καιρό να μπω στο φόρουμ και έχω χάσει επεισόδια. Θυμάμαι που υπήρχε ένα υπέρ-excel που συγκρινονταν όλα τα προγράμματα από όλους τους παροχους αναλυτικά με τις τιμές για κάθε μήνα. Υπάρχει ακόμα αυτό για το 2025 ενημερωμενο με τον τωρινο μηνα ή το σταμάτησαν;

• Like 1
Δημοσ.

Κανένας δεν αναφέρει την Eunice Power, η οποία στα κίτρινα τιμολόγια τόσο οικιακά όσο και επαγγελματικά, έχει 2,75 ευρώ πάγιο, 0,09 ευρώ η κιλοβατώρα και εφόσον είσαι συνεπής στον εκκαθαριστικό πάει 0,0765 ευρώ η κιλοβατώρα. Το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν σου έχει κλειδωμένη τιμή έστω για κάνα δίμηνο που προσφέρουν κάποιοι πάροχοι. Εξυπηρέτηση άμεση και γρήγορη, όχι να τους κυνηγάω εγώ, έχω πάει εκεί τώρα και οικιακό και επαγγελματικό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πρόγραμμα αυτο έχει ρήτρα αναπροσαρμογής, άρα η τιμή που λες δεν είναι η τελική τιμή. 

Αναπροσαρμογή μεσοσταθμικού κόστους προμήθειας: Η τιμή της ενέργειας δύναται να αναπροσαρμοστεί βάσει του άρθρου 6.3 των γενικών όρων της σύμβασης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργεια

19 minutes ago, AeonBeliever said:

Κανένας δεν αναφέρει την Eunice Power, η οποία στα κίτρινα τιμολόγια τόσο οικιακά όσο και επαγγελματικά, έχει 2,75 ευρώ πάγιο, 0,09 ευρώ η κιλοβατώρα και εφόσον είσαι συνεπής στον εκκαθαριστικό πάει 0,0765 ευρώ η κιλοβατώρα. Το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν σου έχει κλειδωμένη τιμή έστω για κάνα δίμηνο που προσφέρουν κάποιοι πάροχοι. Εξυπηρέτηση άμεση και γρήγορη, όχι να τους κυνηγάω εγώ, έχω πάει εκεί τώρα και οικιακό και επαγγελματικό.

Επεξ/σία από akismei
Δημοσ.
11 minutes ago, akismei said:

Το πρόγραμμα αυτο έχει ρήτρα αναπροσαρμογής, άρα η τιμή που λες δεν είναι η τελική τιμή. 

Σε όλα τα κίτρινα προγράμματα της αγοράς υπάρχει ρήτρα αναπροσαρμογής.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, AeonBeliever είπε

Σε όλα τα κίτρινα προγράμματα της αγοράς υπάρχει ρήτρα αναπροσαρμογής.

Εκτός από τα κίτρινα με κλειδωμένη τιμή όπως  elpedison win more 3, ΗΡΩΝ yellow one home κτλ που είναι σαν τα μπλε με σταθερή τιμή απλά για μικρότερο χρονικό διάστημα. Αυτό της Eunice είναι κανονικό κίτρινο με ανοιχτή τιμή 

Δημοσ.
39 minutes ago, chester20080 said:

Έχω καιρό να μπω στο φόρουμ και έχω χάσει επεισόδια. Θυμάμαι που υπήρχε ένα υπέρ-excel που συγκρινονταν όλα τα προγράμματα από όλους τους παροχους αναλυτικά με τις τιμές για κάθε μήνα. Υπάρχει ακόμα αυτό για το 2025 ενημερωμενο με τον τωρινο μηνα ή το σταμάτησαν;

https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vT9TPyx7FZwlWtz_9rPVe75pOJ0lr2a3vTG8HP5R-PxMke-CpX7UPNtP8JUTMWKKw/pubhtml#

https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vRwCR4f9DUH9zfy1fy6aYX9wCegyxCdU78HfWg4SeXZmcozNR1swtYJ7MS3sDu0kaxg4X8EMusuaG-2/pubhtml#

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάτι ακούγεται αυτές τις ημέρες με συμφωνία μεταξύ NRG της motor oil και heron της ΓΕΚ Τέρνα. Αντίστοιχα ακούστηκε και συμφωνία Elpedison των Ελληνικών Πετρελαίων και Protergia της Μητιληναίος. Τίποτα επιβεβαιωμένο ακόμη, αλλά η ενδεχόμενη μείωση των παικτών θα οδηγήσει σε κατάσταση σαν των τηλεπικοινωνιών. 

Επεξ/σία από juanjk
  • Like 3
Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω πράσινο τιμολόγιο ΔΕΗ και προφανώς συνειδητοποίησα ότι αν ασχοληθώ λίγο, θα κάνω σημαντική εξοικονόμιση. Απ΄το excel του @juanjk (thanks!) καταλαβαίνω ότι το ιδανικό είναι να κυνηγήσω προσφορές, και εν προκειμένω να προχωρήσω με το yellow one της Ηρων. Ωστόσο το ερώτημα ειναι αν ειναι το timing σωστό ή αν αξίζει να περιμένω για κάποια άλλη προσφορά με βάση την εμπειρία σας.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Brian76 είπε

Καλησπέρα, έχω πράσινο τιμολόγιο ΔΕΗ και προφανώς συνειδητοποίησα ότι αν ασχοληθώ λίγο, θα κάνω σημαντική εξοικονόμιση. Απ΄το excel του @juanjk (thanks!) καταλαβαίνω ότι το ιδανικό είναι να κυνηγήσω προσφορές, και εν προκειμένω να προχωρήσω με το yellow one της Ηρων. Ωστόσο το ερώτημα ειναι αν ειναι το timing σωστό ή αν αξίζει να περιμένω για κάποια άλλη προσφορά με βάση την εμπειρία σας.

Αν είσαι διατεθειμένος για τουρισμό και να κυνηγάς κλειδωμένα κίτρινα και τα οποία δώρα το yellow one του Ηρωνα είναι μια καλή αρχή. Σε κλειδωμεναο κίτρινο αυτή τη στιγμή η εταιρη επιλογή είναι το win more 3 της elpedison,  αλλά δεν ξέρουμε ακόμα αν θα ισχύει η 35αρα edenred από βδομάδα.

• Like 2
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, juanjk είπε

Κάτι ακούγεται αυτές τις ημέρες με συμφωνία μεταξύ NRG της motor oil και heron της ΓΕΚ Τέρνα. Αντίστοιχα ακούστηκε και συμφωνία Elpedison των Ελληνικών Πετρελαίων και Protergia της Μητιληναίος. Τίποτα επιβεβαιωμένο ακόμη, αλλά η ενδεχόμενη μείωση των παικτών θα οδηγήσει σε κατάσταση σαν των τηλεπικοινωνιών. 

Νέο καρτέλ πάνε να φτιάξουνε. Αλλά δεν ανησυχώ, η επιτροπή ανταγωνισμού θα μας προστατεύσει

• Haha 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, filarhos είπε

Στη χρέωση προμήθειας κανονικά μαζέυοντας από τον Μάρτη θα είμαι με πλεόνασμα μέχρι και τουλάχιστον τον Ιανουάριο και εκεί με την αντλία ίσως κάψω 500-600kwh επιπλέον της παραγωγής. Οπότε μόνο πάγιο θα πληρώνω μέχρι τότε.

Με την αλλαγή του παρόχου ενέργειας μηδενίζει η 3ετία (κι ας έχει άλλους 9 μήνες) και καθαρίζεις με τον παλιό πάροχο. Από την σύναψη του συμβολαίου με τον νέο πάροχο ξεκινάει από την αρχή η 3 ετία με ενεργειακό συμψηφισμό κάθε χρόνο για δύο χρόνια, μέχρι να κλείσεις 3ο όπου γίνεται τελική εκκαθάριση. Αυτό έχω διαβάσει, δεν έχω κλείσει 3ετία για να το έχω "δει".

Δεν βγάζω άκρη με τα προγράμματα, άλλος λέει τελική 0,089 και άλλος 0,20 (μείον την κρατική ενίσχυση; ), δεν έχω καταλάβει πως τα βγάζουν... Έχω δει volton, ήρων και Zenith.

Καλό είναι να μην έχεις πλεόνασμα γιατί χάνεις το υπόλοιπο κιλοβατωρων που έχουν εγχυθει στο δίκτυο και δεν έχουν συμψηφιστει με αντίστοιχη καταναλωσή, τώρα που περνά ο χειμώνας λογικά είσαι σε καλό στάδιο εκεί. 

Μέτρησε πόσες τιμολογηθηκες και πλήρωσες στο έτος να δεις αν σε βολεύει, ειδάλλως αν είναι λίγες τότε μια καλή λύση αν και εκτός θέματος είναι το μπλε ΔΕΗ με το νέο προμο 100ευρω που ανακοινώθηκε.

Επεξ/σία από juanjk
  • Like 1
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Brian76 είπε

Αν έχεις σκοπό να κάνεις τουρισμό είναι πολύ καλή αρχή συνδυαστικά με το 50 ευρώ econtract. Πριν το τέλος Μάρτη να δεις ξανά τις προσφορές για νέο κίτρινο με δώρο γιατί μετά αυξάνεται η τιμή του. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...