Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πληρώνει κανείς το λογαριασμό της ελπεντισον από το app ?

Κάπου γράφει ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΌ .

Έχω υπόλοιπο από τον τρέχοντα λογαριασμό αλλά και ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ από την προηγούμενη φορά που ήμουν ελπεντισον.

Μπορώ να τα συμψηφισω αυτόματα η πρέπει να κάνω αίτημα στο chat ?

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Πληρώνει κανείς το λογαριασμό της ελπεντισον από το app ?

Κάπου γράφει ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΌ .

Έχω υπόλοιπο από τον τρέχοντα λογαριασμό αλλά και ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ από την προηγούμενη φορά που ήμουν ελπεντισον.

Μπορώ να τα συμψηφισω αυτόματα η πρέπει να κάνω αίτημα στο chat ?

Τώρα που έκαναν update στο app νομίζω γίνεται. Και στο chat να στείλεις σε ένα λεπτό το κάνουν 

Δημοσ.

Πάντως δεν γίνεται οι εταιρείες ενεργειας να λειτουργούν με αυτό τον τρόπο στην αγορά. Καταλαβαίνω ότι τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα, ότι πρέπει να επιβιώσουν και να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους αλλά κάποια στιγμή όλο αυτό δεν πρέπει να αλλάξει προς το καλύτερο;

Δεν πρέπει να σκεφτούν να κρατήσουν το μερίδιο αγοράς τους και να το αυξήσουν; Εξάλλου η τιμή από μόνη της δεν φαίνεται να δίνει κάποιο ανταγωνιστικο πλεονέκτημα. Κι αν συμβεί είναι για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Μόνο με διαφάνεια στην τιμολόγηση και τις τιμές, με την ποιότητα εξυπηρέτησης, με το να μην γδύνουν τον πελάτη που έχει αποφασίσει να μείνει παραπάνω σε μια εταιρεία, ίσως ζήσουμε καλύτερες εποχές. Διαφορετικά κάθε πέρυσι και καλύτερα.

Ξέρουν ότι αγοράζουμε ακριβά και προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι με ψευτοπαροχές, επιδοτήσεις κλπ. Μικρή σημασία έχει η γνώμη του κόσμου.

Δεν γίνεται να ασχολούμαστε πως θα βγάλουμε τον μήνα κι από πάνω μας να σφυρίζουν αδιάφορα και να κινούνται εκατομμύρια των εκατομμυρίων. 

Δημοσ.
7 minutes ago, ioio said:

Πάντως δεν γίνεται οι εταιρείες ενεργειας να λειτουργούν με αυτό τον τρόπο στην αγορά. Καταλαβαίνω ότι τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα, ότι πρέπει να επιβιώσουν και να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους αλλά κάποια στιγμή όλο αυτό δεν πρέπει να αλλάξει προς το καλύτερο;

Δεν πρέπει να σκεφτούν να κρατήσουν το μερίδιο αγοράς τους και να το αυξήσουν; Εξάλλου η τιμή από μόνη της δεν φαίνεται να δίνει κάποιο ανταγωνιστικο πλεονέκτημα. Κι αν συμβεί είναι για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Μόνο με διαφάνεια στην τιμολόγηση και τις τιμές, με την ποιότητα εξυπηρέτησης, με το να μην γδύνουν τον πελάτη που έχει αποφασίσει να μείνει παραπάνω σε μια εταιρεία, ίσως ζήσουμε καλύτερες εποχές. Διαφορετικά κάθε πέρυσι και καλύτερα.

Ξέρουν ότι αγοράζουμε ακριβά και προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι με ψευτοπαροχές, επιδοτήσεις κλπ. Μικρή σημασία έχει η γνώμη του κόσμου.

Δεν γίνεται να ασχολούμαστε πως θα βγάλουμε τον μήνα κι από πάνω μας να σφυρίζουν αδιάφορα και να κινούνται εκατομμύρια των εκατομμυρίων. 

Νομιζω οτι οι ποιο μεγαλοι λχ Προτεργια μαλλον εχουν παρει το μηνυμα γιατι θελουν να αυξησουν και να χτισουν μεριδιο στη λιανικη. Οχι οτι θα γινουν ποτέ ΔΕΗ αλλα μπορουν να χτισουν σημαντικη διαφορα ως 2ος.

Οι πιο μικροι για να επιβιωσουν δεν μπορουν να ασχοληθουν με την ποιοτητα υπηρεσιων, τη διαφανεια κτλ γιατι αυτα απαιτουν κοστος, επενδυσεις σε κοσμο, εκπαιδευση, ελεγκτικους μηχανισμους κτλ και δεν φερνουν αμεσα κερδος.

Η αγορα ειναι πολυκατακερματισμενη δυστυχως. Αργα ή γρηγορα θα οδηγηθει σε απορροφησεις/συγχωνευσεις. Περιπου οτι εγινε και με τη σταθερη που απο Χ παροχους τις καλες εποχες καταληξαμε με μολις 3 και τη ΔΕΗ τωρα δειλα να παει να μπει στο fiber. Το οποιο guess what θα ειναι εις βαρος του καταναλωτη καθως οι τιμες θα ανεβουν μεσοπροθεσμα (σε σχεση με τις προσφορες που εχουν συνηθισει οι τουριστες) και θα κοπουν τα δωρα. Τα αναποφευκτα αποτελεσματα του κανιβαλισμου που επιφερει ο ακρατος ανταγωνισμος και η οδευση στο ολιγοπωλιο/καρτελοποιηση.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, vklon είπε

Τώρα που έκαναν update στο app νομίζω γίνεται. Και στο chat να στείλεις σε ένα λεπτό το κάνουν 

Πώς θα μπορούσε να γίνει από το app ?

Πάω συμψηφισμό αλλά δεν με αφήνει.

Κάτι γράφει σαν γενική παρατήρηση αλλά δεν καταλαβαίνω τι

Δημοσ.

Εχω 2 παροχές στον Ηρων και σκέφτομαι να παω Elpedison Win More 3. 

Επειδή σε καμια παροχή δεν έχει εκδοθεί λογαριασμός, θα δεχθούν σε κατάστημα την αίτηση ή θα ζητήσουν λογαριασμό απο Ηρων για να το προχωρήσουν;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, mdkamael είπε

δεν παίρνεις επιδότηση με το συγκεκριμένο πρόγραμμα ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ... κρατά αυτό για αρχή. Τουλάχιστον όχι σύμφωνα με τα ΦΕΚ ( ελάχιστο όριο 14.5 λεπτά ανά kwh ώστε να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός επιδότησης ) που έχουν βγει μέχρι στιγμής και ούτε με αυτά που βλέπουμε εδώ μέσα τον τελευταίο καιρό ....

αυτό με εκνευρίζει. σου λένε κάτι διαφορετικό, το οποίο δεν ισχύει. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό και γι αυτό ρώτησα. Με το να σου πουν κάτι που δεν ισχύει όμως, σε χάνουν από πιθανό πελάτη, γιατί τελικά η διαφορά δεν είναι σημαντική για να κάνω τη διαδικασία και η ανακρίβεια για να υπογράψεις (και να το μάθεις μετά από κανα δυό μήνες, στο λογαριασμό), σε διώχνει.
ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, madboy είπε

Εχω 2 παροχές στον Ηρων και σκέφτομαι να παω Elpedison Win More 3. 

Επειδή σε καμια παροχή δεν έχει εκδοθεί λογαριασμός, θα δεχθούν σε κατάστημα την αίτηση ή θα ζητήσουν λογαριασμό απο Ηρων για να το προχωρήσουν;

Μπορείς και με λογαριασμό από τον προηγούμενο παροχο να το προχωρήσεις. Περίμενε μέχρι αύριο αφού έχεις δύο παροχές μήπως ανοίξει και εκτός καταστημάτων και πάρεις κάτι καλύτερο αν έχεις καταλήξει στο win more 3.

4 ώρες πριν, bananasplit είπε

ρε παιδιά καλησπέρα. ή που κάτι δεν καταλαβαίνω, ή που η διαφορά είναι τεράστια. 

με πήρε μια συνεργάτης της Ζενιθ πριν πέντε λεπτά. και μου πρότεινε σταθερό στα 0.095. μείον το ΚΟΤ 0.045 που έχω, πάμε στα 0.05. 

επίσης παίρνει και την κρατική επιδότηση λέει. 

οπότε, τον προηγούμενο μήνα, που λόγω θέρμανσης έκαψα 600kwh, και πλήρωσα 600*0.15=90 + 5 πάγιο - 22 κρατική επιδότηση -26 ΚΟΤ τελικά 57, θα είχα πληρώσει 600*0.05=30 -22 (και επειδή για 6 μήνες το πάγιο είναι δώρο, ας το βάλω αναλογικά) +5, πάνω κάτω 13-14 ευρώ.

υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά; που είναι η φάκα που δε βλέπω; (γιατί για να μου χαρίζουν ρεύμα, δύσκολο το κόβω)..

ΑΝ υπάρχει κάποιος που όντως ξέρει, δώστε τα φώτα σας. ευχαριστώ!!

υ.γ. βλέπω την έκπτωση συνέπειας. πάλι έβγαινε χαμηλότερα από τη ΔΕΗ όμως. 

Κανενα σταθερό πρόγραμμα δε λαμβάνει κρατική επιδότηση (εδώ έβαλαν κοφτές και στα κυμαινόμενα)

• Like 2
Δημοσ.

Μια τετραμελης οικογενεια απο επαρχια, ειναι εδω και χρονια στην protergia.

Μου ειπαν πως τους ηρθε εξοφλητικος λογαριασμος 3μηνου στα 1060 ευρω.

Αυτοι σαν βαση εχουν ρευμα για θερμανση.

Σκεφτονται να αλλαξουν παροχο αλλα εγω δεν εχω ιδεα  τί να τους προτεινω.

Για πειτε γνώμη προτασης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Kostas.karras είπε

Για πειτε γνώμη προτασης

Πόσες kwh τον μήνα; Έχουν νυχτερινό; Υπάρχει το εξελ του juanjk που μπορείς να συγκρίνεις τα προγράμματα.

Επεξ/σία από ioio
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Kostas.karras είπε

Για πειτε γνώμη προτασης

Θα έχουν ξεμείνει σε κάνα πανάκριβο πρόγραμμα της protergia. Ας σουν σταθερο αφού προφανώς δεν ασχολούνται. 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, ioio είπε

Πόσες kwh τον μήνα; Έχουν νυχτερινό; Υπάρχει το εξελ του juanjk που μπορείς να συγκρίνεις τα προγράμματα.

Νυχτερινο οχι, δεν ξερω ακριβως ποσες kwh  ,σκεψου απλα οτι παιζει συχνα ενα 24αρη κλιματιστικο, και ενας θερμοπομπος  πιο σπανια και ενα μικρο αεροθερμο λιγο πιο συχνα. και οτι αλλη αναγκη υπαρχει.

5 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Θα έχουν ξεμείνει σε κάνα πανάκριβο πρόγραμμα της protergia. Ας σουν σταθερο αφού προφανώς δεν ασχολούνται. 

Πιθανον , γι αυτο τους ειπα να κοιταξουν αλλου.

Σταθερο αλλα σε ποιον παροχο? τουλαχιστον για λιγους μηνες να μην ασχολουνται συχνα με αλλαγη παροχου.

Τι συμφερει αυτο το διαστημα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...