Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Αν ξέρετε απαντήστε μου παρακαλώ γιατί είναι τόσο "φαινομενικά" φθηνά τα προγράμματα της Protergia σε σχέση με της ΔΕΗ; 

Για παράδειγμα κοιτάω το Protergia Value Secure 12Μ στο site της και βλέπω να έχει την κιλοβατώρα 0,099 με έκπτωση συνέπειας δηλαδή φαντάζομαι ότι όλοι οι λογαριασμοί έναντι ή εκκαθαριστικοί θα πρέπει να πληρώνονται στην ώρα τους. Άντε βάλε και το 6% φπα, τότε πάει 0,10494 ευρώ η κιλοβατώρα. Δεν βλέπω να έχουν κάτι αναλυτικό στο site τους, π.χ. ενδεικτικο λογαριασμό προσαρμοσμένο στο πρόγραμμα αυτό. Είναι τελική αυτή η τιμή? Τι παγίδα υπάρχει? Μου κάνει εντύπωση γιατί όλα τα προγράμματα της ΔΕΗ έχουν μακράν μεγαλύτερη τελική τιμή κιλοβατώρας. 

Αν έχει ήδη απαντηθεί κάτι τέτοιο, συγγνώμη αλλά ψάχνω ώρες και δεν έχω βγάλει άκρη. Προσπαθώ να βρω κάποιον λογαριασμο υπόδειγμα για το πρόγραμμα αυτό για να δω αναλυτικά τις χρεώσεις ή κάτι τέτοιο αλλά δεν έχουν κάτι στο site τους.

• Απαντ. 4,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Kate10S είπε

Καλησπέρα σε όλους. Αν ξέρετε απαντήστε μου παρακαλώ γιατί είναι τόσο "φαινομενικά" φθηνά τα προγράμματα της Protergia σε σχέση με της ΔΕΗ; 

Για παράδειγμα κοιτάω το Protergia Value Secure 12Μ στο site της και βλέπω να έχει την κιλοβατώρα 0,099 με έκπτωση συνέπειας δηλαδή φαντάζομαι ότι όλοι οι λογαριασμοί έναντι ή εκκαθαριστικοί θα πρέπει να πληρώνονται στην ώρα τους. Άντε βάλε και το 6% φπα, τότε πάει 0,10494 ευρώ η κιλοβατώρα. Δεν βλέπω να έχουν κάτι αναλυτικό στο site τους, π.χ. ενδεικτικο λογαριασμό προσαρμοσμένο στο πρόγραμμα αυτό. Είναι τελική αυτή η τιμή? Τι παγίδα υπάρχει? Μου κάνει εντύπωση γιατί όλα τα προγράμματα της ΔΕΗ έχουν μακράν μεγαλύτερη τελική τιμή κιλοβατώρας. 

Αν έχει ήδη απαντηθεί κάτι τέτοιο, συγγνώμη αλλά ψάχνω ώρες και δεν έχω βγάλει άκρη. Προσπαθώ να βρω κάποιον λογαριασμο υπόδειγμα για το πρόγραμμα αυτό για να δω αναλυτικά τις χρεώσεις ή κάτι τέτοιο αλλά δεν έχουν κάτι στο site τους.

Το πάγιο στα προγράμμα που αναφέρεις είναι προφανώς αρκετά μεγαλύτερο από της ΔΕΗ (αν και μπορείς να γλιτώσεις τα πρώτα 5 πάγια έαν πας μέσω σύστασης). Γιατί σου κάνει εντύπωση η διαφορά με ΔΕΗ...Απλά η ΔΕΗ εδώ και πολύ καιρό είναι πανάκριβη και εκμεταλλέυεται ότι πολλοί φοβούνται να αλλάξουν πάροχο ενέργειας. Κάτι ανάλογο με ότι συνέβαινε στην κινητή αρκετά χρόνια παλιαότερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Το πάγιο στα προγράμμα που αναφέρεις είναι προφανώς αρκετά μεγαλύτερο από της ΔΕΗ (αν και μπορείς να γλιτώσεις τα πρώτα 5 πάγια έαν πας μέσω σύστασης). Γιατί σου κάνει εντύπωση η διαφορά με ΔΕΗ...Απλά η ΔΕΗ εδώ και πολύ καιρό είναι πανάκριβη και εκμεταλλέυεται ότι πολλοί φοβούνται να αλλάξουν πάροχο ενέργειας. Κάτι ανάλογο με ότι συνέβαινε στην κινητή αρκετά χρόνια παλιαότερα.

Απλά επειδή δεν έχω δει τιμές σαν αυτές το τελευταίο διάστημα, μου κάνει εντύπωση μήπως έχει κάποιους όρους που δεν τους βλέπω και μου έρθει ο ουρανός κατακέφαλα όταν έρθει ο πρώτος λογαριασμός. Δεν έχει και κάποια ανάλυση στο site της η Protergia και μπορεί να μου ξεφεύγει κάτι. Γι'αυτό ρωταώ εδώ μήπως κάποιος είναι στη Protergia και γνωρίζει αν είναι εντάξει στις τιμές που γράφει. Επίσης, αν ισχύει η τιμή 0,099 ή με φπα 0,10494 με έκπτωση συνέπειας, ελπίζω οι έναντι να μην έρχονται π.χ. 500 ευρώ ο μήνας και στον εκκαθαριστικό τελικά βγει πιστωτικό...! Δεν έχω δουλέψει την Protergia και δεν ξέρω τις πρακτικές της, πχ πως υπολογίζει τους έναντι. Η ΔΕΗ θυμάμαι όταν είχα έναντι μου έστελνε κάτι τρελά ποσά. Οπότε απευθύνομαι εδώ ώστε να δω κατά πόσο ισχύουν αυτά που γράφει η Protergia και κατά πόσο είναι εντάξει σαν εταιρεία. Το πάγιο είναι στα 10 ευρώ το μήνα αλλά με τις καταναλώσεις που έχω το έχω κάνει απόσβεση στον πρώτο μήνα αν ισχύει η τιμή κιλοβατώρας 0,10494.

Επεξ/σία από Kate10S
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους. Επειδή ο τωρινός μου πάροχος ρεύματος με έχει κοροϊδέψει ξεκάθαρα την προηγούμενη φορά (και εγώ πήγα αδιάβαστος και τον εμπιστεύτηκα - καλά να πάθω), θα ήθελα την βοήθειά σας.  Πρόκειται για εξοχικό που ανοίγει 1 με 2 φορές το χρόνο για κάποιες μέρες. Η κατανάλωση που έγινε πέρσι για ένα χρόνο ήταν 73 κιλοβατώρες. Μου είχαν προτείνει το μπλε τιμολογιο ως το πιο σωστο για εξοχικο με τοσο λιγη καταναλωση, και οταν αρχισα να παραπονιεμαι για τους λογαριασμους μου ειπαν οτι ήταν λαθος επιλογη, και απλα νίπτουν τας χειρας τους.  Μπορείτε να μου προτεινετε ποιο ειναι το κατάλληλο πρόγραμμα  για εξοχικά και γενικά για μικρή κατανάλωση ανεξαρτήτως παρόχου;  Αν υπάρχει και κάποια προσφορά από συγκεκριμένο πάροχο, χωρίς να αντιβαίνει στους κανόνες του φόρουμ καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ. 

Επεξ/σία από psycho_freak
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, psycho_freak είπε

Καλημέρα σε όλους. Επειδή ο τωρινός μου πάροχος με έχει κοροϊδέψει ξεκάθαρα την προηγούμενη φορά (και εγώ πήγα αδιάβαστος και τον εμπιστεύτηκα - καλά να πάθω), θα ήθελα την βοήθειά σας.  Πρόκειται για εξοχικό που ανοίγει 1 με 2 φορές το χρόνο για κάποιες μέρες. Η κατανάλωση που έγινε πέρσι για ένα χρόνο ήταν 73 κιλοβατώρες. Μου είχαν προτείνει το μπλε τιμολογιο ως το πιο σωστο για εξοχικο με τοσο λιγη καταναλωση, και οταν αρχισα να παραπονιεμαι για τους λογαριασμους μου ειπαν οτι ήταν λαθος επιλογη, και απλα νίπτουν τας χειρας τους.  Μπορείτε να μου προτεινετε ποιο ειναι το κατάλληλο πρόγραμμα  για εξοχικά και γενικά για μικρή κατανάλωση ανεξαρτήτως παρόχου;  Αν υπάρχει και κάποια προσφορά από συγκεκριμένο πάροχο, χωρίς να αντιβαίνει στους κανόνες του φόρουμ καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ. 

Εγω εδω και 2 χρόνια έκανα το εξής. Πήγαινα στον Ηρων, επαιρνα το 50αρικό το οποίο στην ουσία κάλυπτε τα πάγια της χρονιας για το εξοχικό και απλά πληρωνα τους 1-2 μήνες που πήγαινα. Μόλις έληγε, πηγαινα για λίγο σε αλλη εταιρεια, εκμεταλλευόμουν κάποια αντίστοιχη προφορα και μετα ξανα στον Ηρων για το 50αρικό.

Αν και βλέπω ότι τώρα το άλλαξαν στον Ηρων και παει μονο για 2η παροχη το πενηνταρικό.

Ισως η ΔΕΗ με τα 100 δώρο στον χρόνο και μικρό παγιο θα σε κάλυπτε. Εγω αν έληγε, αυτό θα επαιρνα τωρα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Kate10S είπε

Απλά επειδή δεν έχω δει τιμές σαν αυτές το τελευταίο διάστημα, μου κάνει εντύπωση μήπως έχει κάποιους όρους που δεν τους βλέπω και μου έρθει ο ουρανός κατακέφαλα όταν έρθει ο πρώτος λογαριασμός. Δεν έχει και κάποια ανάλυση στο site της η Protergia και μπορεί να μου ξεφεύγει κάτι. Γι'αυτό ρωταώ εδώ μήπως κάποιος είναι στη Protergia και γνωρίζει αν είναι εντάξει στις τιμές που γράφει. Επίσης, αν ισχύει η τιμή 0,099 ή με φπα 0,10494 με έκπτωση συνέπειας, ελπίζω οι έναντι να μην έρχονται π.χ. 500 ευρώ ο μήνας και στον εκκαθαριστικό τελικά βγει πιστωτικό...! Δεν έχω δουλέψει την Protergia και δεν ξέρω τις πρακτικές της, πχ πως υπολογίζει τους έναντι. Η ΔΕΗ θυμάμαι όταν είχα έναντι μου έστελνε κάτι τρελά ποσά. Οπότε απευθύνομαι εδώ ώστε να δω κατά πόσο ισχύουν αυτά που γράφει η Protergia και κατά πόσο είναι εντάξει σαν εταιρεία.

Η protergia αποδίδει την έκπτωση συνέπειας προκαταβολικά (αφαιρείται μόνο έαν δεν πληρώσεις εγκαίρως) .Εάν η παροχή σου έχει ενταχθεί σε μηνιαία καταμέτρηση δεν υπάρχει περίπτωση υπέρογκων έναντι.Εάν όχι απλά θα στέλνεις κάθε μήνα εσύ μετρήσεις για να μην υπαρξει τέτοιο πρόβλημα. Και άλλοι πάροχοι έχουν σταθερά σαφώς φθηνότερα από της ΔΕΗ, όπως ζενίθ και elpedison (εκεί δεν υπάρχει καν ζήτημα έκπτωσης συνέπειας)

Ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος είναι η protergia.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Η protergia αποδίδει την έκπτωση συνέπειας προκαταβολικά (αφαιρείται μόνο έαν δεν πληρώσεις εγκαίρως) .Εάν η παροχή σου έχει ενταχθεί σε μηνιαία καταμέτρηση δεν υπάρχει περίπτωση υπέρογκων έναντι.Εάν όχι απλά θα στέλνεις κάθε μήνα εσύ μετρήσεις για να μην υπαρξει τέτοιο πρόβλημα. Και άλλοι πάροχοι έχουν σταθερά σαφώς φθηνότερα από της ΔΕΗ, όπως ζενίθ και elpedison (εκεί δεν υπάρχει καν ζήτημα έκπτωσης συνέπειας)

Ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος είναι η protergia.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Αν το βάλω αυτό το πρόγραμμα θα βάλω με πάγια κάθε μήνα ώστε να πληρώνω έγκαιρα και αν χρειαστεί, όπως λες, στέλνω κάνω εγώ την καταγραφή της κατανάλωσης. να φανταστω η σύσταση γίνεται από το app.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Kate10S είπε

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Αν το βάλω αυτό το πρόγραμμα θα βάλω με πάγια κάθε μήνα ώστε να πληρώνω έγκαιρα και αν χρειαστεί, όπως λες, στέλνω κάνω εγώ την καταγραφή της κατανάλωσης. να φανταστω η σύσταση γίνεται από το app.

Γνώμη μου ειναι να πας κάπου με 0 πάγιο αφου ειναι για εξοχικό σε κίτρινο τιμολόγιο και εαν εχει και καμια προσφορά δεκτή. Elpedison απο κατάστημα δινει 35 αυτή την εποχή. Ή σε Ηρων με ηλεκτρονικό συμβόλαιο που δίνει 50 οπως βλέπω στο site. 

Επεξ/σία από 7tasos7
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, 7tasos7 είπε

Γνώμη μου ειναι να πας κάπου με 0 πάγιο αφου ειναι για εξοχικό σε κίτρινο τιμολόγιο και εαν εχει και καμια προσφορά δεκτή. Elpedison απο κατάστημα δινει 35 αυτή την εποχή. Ή σε Ηρων με ηλεκτρονικό συμβόλαιο που δίνει 50 οπως βλέπω στο site. 

Δεν είναι για εξοχικό αλλά κύρια κατοικία με μεγάλη κατανάλωση.

Δημοσ.
1 hour ago, Kate10S said:

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Αν το βάλω αυτό το πρόγραμμα θα βάλω με πάγια κάθε μήνα ώστε να πληρώνω έγκαιρα

Ο 1ος λογαριασμός πρέπει να πληρωθεί με μετρητά η κάρτα... η πάγια εντολή ενεργοποιείται μετά την έκδοση του 1ου λογαριασμού αλλά εκτελείται για τη πληρωμή του 2ου λογαριασμού και μετέπειτα.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Δλδ μουφα ειναι; Αυτα με τους πωλητες τους ανεξαρτητους; Που δινουν 50ευρα δωρακια;

15 ευρω παγιο για ρευμα + αεριο δεν ειναι πολλα;;

Δεν είναι μούφα, απλά τώρα άλλαξε το τυράκι κι έγινε από 50 Σκλαβενίτης σε 35 από άνοιγμα σε κατάστημα. Γενικά όλοι τα αλλάζουν αυτά ανά καιρούς. Άλλα είναι λίγο καλύτερα, άλλα λίγο χειρότερα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ekrepali είπε

Ο 1ος λογαριασμός πρέπει να πληρωθεί με μετρητά η κάρτα... η πάγια εντολή ενεργοποιείται μετά την έκδοση του 1ου λογαριασμού αλλά εκτελείται για τη πληρωμή του 2ου λογαριασμού και μετέπειτα.

Σε ευχαριστώ, θα το έχω υπόψιν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...