Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί Πάροχοι Ενέργειας v.3

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, juanjk είπε

Πάντως ο ΔΕΔΔΗΕ τονίζει τα εγγυημένα χρονοδιαγράμματα διαχείρισης και με αποζημίωση αν τα υπερβεί: https://deddie.gr/el/eggyimenes-ypirisies-katanaloton/

Δεν είδα πάντως εκεί να λέει κάτι για την διαδικασία αλλαγής παρόχου, χωρίς να έχει γίνει διακοπή, μπορεί να μην είδα και καλά...

7 ώρες πριν, alfeios είπε

Δηλαδη αν καποιος παει σημερα σε αυτο το προγραμμα και εχει καταναλωση ολους τους μηνες 400KWh τον μηνα (Θεωρητικα), θα πληρωνει για ρευμα 400*0,95=38€  τον μηνα τους 6 πρωτους μηνες, και (400*0,095)+9,90= 47,90€ τους υπόλοιπους εξι; Ειναι σωστη η σκεψη μου ή μου ξεφευγει κατι ;

Σωστά λες

5 ώρες πριν, ~Joker~ είπε

Υπάρχουν κλίμακες κατανάλωσης στο σταθερό της zenith ή είναι φιξ το 0.095 ανεξαρτήτως κατανάλωσης? καίω 3 air-condition το χειμώνα κυρίως για θέρμανση και ένα θερμοπομπό. 

Είναι για ολόκληρη την κατανάλωση

Επεξ/σία από bilham
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, bill27 είπε
Παιδιά καλησπέρα
 πήγα από το πράσινο της ελιν στο σταθερό benefit αλλά δεν ξέρω αν έκανα καλά και έχω ψιλοανγχωθει κάπως..Η κατανάλωση του χειμώνα είναι περίπου 3000-4000
Γνωρίζω ότι δεν ήταν το ποίο φθηνό που υπάρχει, και επειδή δεν μπορούσα να αλλάξω πάροχο και συγκρίνοντας με το εξελ τών παιδιών ήταν από τα 4-5 ποίο φθηνά.

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας;

Tώρα που το έχεις επιλέξει ήδη και έχει ρήτρα δέσμευσης 100€, εγώ προτείνω να παραμείνεις και βλέπεις μετά το πέρας του 6μήνου αν σε συμφέρει να το καταγγείλεις με τη ρήτρα που έχει τότε των 50€. Ναι μεν δεν είναι το πιο φθηνό της ελιν, αλλά η διαφορά σε σχέση με το πιο φθηνό της αγοράς θα σου έρθει ίσα βάρκα ίσα νερά με αυτό που έχεις αφού θα έχεις χρεωθεί τη ρήτρα αποχώρησης.

Πχ στις 1000KWh το μήνα, κερδίζεις με το πιο φθηνό μπλε περίπου 35€/μήνα σε σχέση με αυτό που έχεις τώρα, οπότε στο τρίμηνο θα «ματσάρει» απλώς τη ρήτρα αποχώρησης. 

Αντίστοιχα με το πιο φθηνό κίτρινο κερδίζεις τώρα το Σεπτέμβρη περίπου 40€/μήνα σε σχέση με αυτό που έχεις, αλλά η εξοικονόμηση του κίτρινου μπορεί να μειωθεί λίγο όσο πάμε προς χειμώνα. 

Βέβαια, αν έχεις επιλέξει το μπλε τις τελευταίες 14 ημέρες, δες το μήπως μπορείς να υπαναχωρήσεις και να επιστρέψεις σε κίτρινο και βλέπεις μετά τι θα κάνεις. Δες το άρθρο 15 των γενικών όρων: https://energy.elin.gr/media/acabyxez/genikoi_oroi_simvasis_promitheias_hlektrikis_energeias.pdf

Επεξ/σία από juanjk
  • Like 2

Μία ερώτηση και από μενα για τον τελικό λογαριασμό της volton με τις δωρεάν 500 κιλοβατώρες. Η συνολική μου κατανάλωση για 36 ημέρες ήταν 503. Πώς είναι δυνατόν να με χρεώνουν 80 κιλοβατώρες...ως υπερβάλλουσες; αφού σε 36 μέρες κατανάλωσα 503...δεν μπορεί να ξεπέρασα το όριο. 

image.jpeg.bea6d86f822b19afaa4bfd9ce13117e1.jpeg

Screenshot_2.jpg

13 λεπτά πριν, history είπε

Μία ερώτηση και από μενα για τον τελικό λογαριασμό της volton με τις δωρεάν 500 κιλοβατώρες. Η συνολική μου κατανάλωση για 36 ημέρες ήταν 503. Πώς είναι δυνατόν να με χρεώνουν 80 κιλοβατώρες...ως υπερβάλλουσες; αφού σε 36 μέρες κατανάλωσα 503...δεν μπορεί να ξεπέρασα το όριο. 

Screenshot_2.jpg

Καλημέρα 500 kwh σε 30 ημέρες. Κάνε την αναγωγή και λογικό να σε χρεώσουν για τις υπερβάλλουσες, αφού έμεινες 36.

• Like 2

39 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Καλημέρα 500 kwh σε 30 ημέρες. Κάνε την αναγωγή και λογικό να σε χρεώσουν για τις υπερβάλλουσες, αφού έμεινες 36.

Δηλαδή μόνο εγώ καταλαβαίνω ότι από τις 503 θα έπρεπε να αφαιρέσουν τις 500 και να χρεωθώ για τις 3...; 

• Like 1

2 λεπτά πριν, history είπε

Δηλαδή μόνο εγώ καταλαβαίνω ότι από τις 503 θα έπρεπε να αφαιρέσουν τις 500 και να χρεωθώ για τις 3...; 

στην πραγματικότητα είναι 30 μέρες 500kw δηλ 16.6kw ανά ημέρα και υπολογίσανε και έχτρα μέρες βάση μέσο όρο

• Like 1

1 λεπτό πριν, glamor είπε

στην πραγματικότητα είναι 30 μέρες 500kw δηλ 16.6kw ανά ημέρα και υπολογίσανε και έχτρα μέρες βάση μέσο όρο

Μαρκετινίστικα κόλπα....δηλαδή και μία μέρα παραπάνω και να μην έχει φθάσει τις 500 κιλοβατώρες, θα χρεωθεί τις περίπου 15 ...

• Like 1

16 λεπτά πριν, history είπε

Σε καλύπτουν μόνο για τις 30 μέρες. Στην ουσία χρεώνεσαι μόνο για τις 6 μέρες επιπλέον

503/36=13,97kWh την ημέρα  6 Χ 13,97 = 83,8 = 84 (80 ημέρας και 4 νύχτας)

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, history είπε

Screenshot_2.jpg

Σου επιδοτούν την αναλογία 30/36 από τις 503, δηλαδή 419 κιλοβατώρες και σου χρέωσαν τις υπόλοιπες 84. Σωστό είναι. Αν καταναλώνες σε 30 ημέρες 500 κιλοβατώρες θα σου τις επιδοτουσαν όλες.

Επεξ/σία από juanjk
Σόρρυ είδα ότι απαντήθηκε ηδη
  • Like 2

1 hour ago, giorgoskoy said:

Για τουρισμό έχει μείνει κάποιος πάροχος η σιγά σιγά τα έχουν κόψει όλα?

Ήρων για το 50αρικο υπό προϋποθέσεις, δηλαδή να μην το έχεις πάρει πάλι 2-3 φορές το τελευταίο εξάμηνο, Ελπε 50 ευρώ Edenered και Volton 50 ευρώ Σκρουτζ.

• Like 1

1 ώρα πριν, juanjk είπε

Σου επιδοτούν την αναλογία 30/36 από τις 503, δηλαδή 419 κιλοβατώρες και σου χρέωσαν τις υπόλοιπες 84. Σωστό είναι. Αν καταναλώνες σε 30 ημέρες 500 κιλοβατώρες θα σου τις επιδοτουσαν όλες.

Πάλι καλά που πρόλαβα να κάνω διακοπή στις 16/8 (δύσκολες μέρες λόγω διακοπών) και δεν το άργησα παραπάνω...

3 ώρες πριν, madboy είπε

Ήρων για το 50αρικο υπό προϋποθέσεις, δηλαδή να μην το έχεις πάρει πάλι 2-3 φορές το τελευταίο εξάμηνο, Ελπε 50 ευρώ Edenered και Volton 50 ευρώ Σκρουτζ.

Το κύριο πρόβλημα είναι ότι τα περισσότερα δώρα δεν αποδίδονται άμεσα αλλά εντός κάποιων μηνών. Ως εκ τούτου στην πράξη ο τουρισμός καθίσταται άκυρος καθώς σε "αναγκάζουν" να μείνεις στον ίδιο πάροχο μέχρι να σου δώσουν το δώρο.

• Like 1

11 minutes ago, gpapas640 said:

Το κύριο πρόβλημα είναι ότι τα περισσότερα δώρα δεν αποδίδονται άμεσα αλλά εντός κάποιων μηνών. Ως εκ τούτου στην πράξη ο τουρισμός καθίσταται άκυρος καθώς σε "αναγκάζουν" να μείνεις στον ίδιο πάροχο μέχρι να σου δώσουν το δώρο.

Αν δεν έχεις κάνει κατάχρηση επισκέψεων τότε Ήρων για σίγουρο 50αρικο. Στις άλλες 2 εταιρείες πηγαίνεις για τα συγκεκριμένα δώρα με την προϋπόθεση να μείνεις μέχρι να τα πάρεις. Αν αυτό το διάστημα είναι μέχρι ένα δίμηνο δεν νομίζω ότι είναι πρόβλημα. Απλά προσέχεις να επιλέξεις κάποιο πρόγραμμα με χαμηλή τιμή kWh για όσο διάστημα παραμείνεις.

• Like 2

42 minutes ago, gpapas640 said:

25 minutes ago, madboy said:

Αν δεν έχεις κάνει κατάχρηση επισκέψεων τότε Ήρων για σίγουρο 50αρικο. Στις άλλες 2 εταιρείες πηγαίνεις για τα συγκεκριμένα δώρα με την προϋπόθεση να μείνεις μέχρι να τα πάρεις. Αν αυτό το διάστημα είναι μέχρι ένα δίμηνο δεν νομίζω ότι είναι πρόβλημα. Απλά προσέχεις να επιλέξεις κάποιο πρόγραμμα με χαμηλή τιμή kWh για όσο διάστημα παραμείνεις.

Τι στο καλό δεν έχει πάει κανένας από εδώ μέσα στο volton/skroutz ή στο άλλο να μάθουμε; Με ενδιαφέρει πολύ το σκρουτζ αλλά αν είναι να το δώσουν όταν θα λήξει η κλειδωμένη τιμή άστα να πάνε...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...