Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, BigJim34 είπε

Κι όχι μόνο, ελάχιστα προγράμματα παρόχων προσφέρουν διαφορετική μειωμένη τιμή για νυκτερινή(?) κατανάλωση... όλα τα καλά μαζεμένα!!

Η ΔΕΗ προσφέρει 

4 ώρες πριν, mdkamael είπε

Αν φαει ο ηθοποιος που εγινε ηγετης την αμερικανικη σφαλιαρα που του αξιζει, ισως και να νορμαλοποιηθουν οι τιμες. Μεχρι τοτε, θα ακουμε οτι αυξηθηκαν οι τιμες επειδη ... ειδαν να αναβοσβηνει η Ανδρομεδα.  Το τι πραγματι θα συμβει ειναι γραμμενο στ αστρα.

Τωρα... αν θες τσιμπα το να ηρεμησεις γιατι αξιζει , ειδικα αν εχεις και μεγαλες καταναλωσεις. Ομως εχουμε 1.2 ( καλο μηνα btw ), και ετοιμαζονται να λανσαρουν νεα προγραμματα. Αν εχεις περιεργεια μπορεις να περιμενεις να τα δεις... 

Στο τελος της ημερας τον παροχο τον επιλεγουμε λογω των τιμων του... ολα τα υπολοιπα ειναι απλα να χουμε κατι να ασχολουμαστε. Adult problems κοκ... 

Ναι. Μπαγιατικο νεο... που να δεις απο 1.3 κ τις αυξησεις στις ρυθμιζομενες. Εκει να δεις παρτυ. Welcome and have a seat φανταρε...

Ακόμα δεν την έφαγε?

Μας έλεγαν σε 24 ώρες...

• Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 2
  • Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
11 hours ago, darkef said:

Καλησπέρα παιδια,

τι φαση με το νυχτερινο, μειωθηκαν οι συνολικες ωρες;
https://www.tanea.gr/2025/01/31/economy/nyxterino-timologio-ti-allazei-apo-ayrio-1i-fevrouariou/

Ναι, απατη ολκης και αντε τωρα να περιμενεις απο τα καναλια να το αναδειξουν! Που να χωρεσει στον τηλεοπτικο χρονο??? Αναμεσα στις διαφημισεις των παροχων??? δεν λεει...

αλλωστε, για αυτη την σιωπη τους πληρωνουν , οχι για την προσελκυση πελατων!

• Like 10
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ιστορκό καταναλώσεων του ΔΕΔΔΗΕ δεν πρέπει να το σέβονται οι παροχοι όταν εκδίδουν ΕΝΑΝΤΙ χωρις ένδειξη του πελάτη;

Η Volton, για παροχή συγγενή μου, έβγαλε ΕΝΑΝΤΙ για 31 ημέρες με κατανάλωση 35 KWh !!! μέχρι 17/1 (εντός της προσφοράς 0,089) και από τότε μέχρι σήμερα (κοίταξα το μετρητή) είναι σχεδόν 1000KWh.

Βάζουν οι πονηροί λίγες KWh εντός προσφοράς και αφήνουν μέρος των πολλών KWh εκτός προσφοράς (τέλειωσε χθες 31/1) σε υψηλή τιμή.

Έκανα αίτηση αλλαγή παρόχου σήμερα εννοείται αλλά μέχρι να γίνει η αλλαγή θα περάσουν κάποιες μέρες στις οποίες θα γίνει αναλογική κατανομή των 1000KWh με υψηλότατες τιμές (αφού η προσφορά τελείωσε χθες). Σωστά;

Στην ίδια περίοδο πέρυσι, στο τετράμηνο ανάμεσα στις δυο καταμετρήσεις του ΔΕΔΔΗΕ, ήταν 991 KWh.

Δε θα έπρεπε η Volton να βάλει 991 : 4 = 248KWh αντί για 35;

Επεξ/σία από kkatzos
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Το ιστορκό καταναλώσεων του ΔΕΔΔΗΕ δεν πρέπει να το σέβονται οι παροχοι όταν εκδίδουν ΕΝΑΝΤΙ χωρις ένδειξη του πελάτη;

Η Volton, για παροχή συγγενή μου, έβγαλε ΕΝΑΝΤΙ για 31 ημέρες με κατανάλωση 35 KWh !!! μέχρι 17/1 (εντός της προσφοράς 0,089) και από τότε μέχρι σήμερα (κοίταξα το μετρητή) είναι σχεδόν 1000KWh.

Βάζουν οι πονηροί λίγες KWh εντός προσφοράς και αφήνουν μέρος των πολλών KWh εκτός προσφοράς (τέλειωσε χθες 31/1) σε υψηλή τιμή.

Έκανα αίτηση αλλαγή παρόχου σήμερα εννοείται αλλά μέχρι να γίνει η αλλαγή θα περάσουν κάποιες μέρες στις οποίες θα γίνει αναλογική κατανομή των 1000KWh με υψηλότατες τιμές (αφού η προσφορά τελείωσε χθες). Σωστά;

Στην ίδια περίοδο πέρυσι, στο τετράμηνο ανάμεσα στις δυο καταμετρήσεις του ΔΕΔΔΗΕ, ήταν 991 KWh.

Πρέπει να ανεβάσεις λογαριασμό.

Αλλιώς τι θα λέμε?

Δημοσ.
16 ώρες πριν, vklon είπε

Πρώτα κανείς αίτηση στον άλλο πάροχο και μετά σε καλούν για αντιπροσφορά αφού έχεις αλλάξει. Γενικά η elpedison μια δυο φορές σε καλεί δεν είναι σαν τον ΗΡΩΝ…

Την Τρίτη έκανα την αίτηση στην Ζενίθ, μέχρι τώρα καμία αντίδραση από την Elpedison! Πάντως αν είναι να βγάλουν και καινούρια προγράμματα να έχω το νου μου αφού ισχύει το 14ημερο της υπαναχώρησης!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 minutes ago, kkatzos said:

Νομίζω δεν πάει όπως τα λες:

Βγαίνουν 1-2-3 έναντι με όποιες KWh νομίζουν. Όταν βγεί μετά ο εκκαθαριστικός, υπολογίζεται το κόστος για όλη την περίοδο από τον προηγούμενο εκκαθαριστικό, και αφαιρείται ότι έχεις πληρώσε έναντι. Άρα δεν έχει καμία σημασία πόσες KWh έχουν βάλει στους έναντι.

11 hours ago, tziminhio said:

Καλησπέρα λογω ελειψης χρόνου και νομίζω σταθερότητας ειχα ΔΕΗ με 0,14€/kwh. Ειπα να ψαχτω και λέω να βάλω σταθερό για 12 μήνες της ΖΕΝΙΘ στα 0,095€/kwh με 9,90 παγιο και δωρο τους 6 μηνες. Αξίζει η Ζενιθ και γενικα το σταθερό διότι δεν διαβαζω και τα καλυτερα για την συγκεκριμενη εταιρεια. Απο αποψη προγραμματος βλέπω είναι το πιο οικονομική την στιγμή που μιλάμε. Λέτε στο επόμενο 3μηνο να πέσουν οι τιμές?

Ευχαριστώ

Για μένα αξίζει. Αν άλλαζα από το Power Smart Night -45% που έχω τώρα (δεν προσφέρεται πλάον), εκεί θα πήγαινα.

Και εγώ ακούω διάφορα για την Zenith αλλά η εμπειρία μου αρκετούς μήνες τώρα σε δύο σπίτια δείχνει ότι είναι μια χαρά στη συνεργασία τους.

Επεξ/σία από MessengerOfGood
Δημοσ.

@kkatzos Στην εκκαθαριση πληρώνεις 0.089 για γενάρη, αν έχει γίνει καταμέτρηση του ΔΕΔΔΗΕ. Διαφορετικά ισχύει ό,τι είπες, θα σπάσει η κατανάλωση αναλογικά για Γενάρη και Φλεβάρη... ανάλογα πότε θα ολοκληρωθεί η αλλαγή παρόχου. Ελπίζω να έκανες αίτηση σε ΗΡΩΝ ή Elpedison, αλλιώς θα φάς πολλές μέρες μέχρι να γίνει η αλλαγή... protergia, ζενίθ καθυστερούν πολύ.

Όσο για την έναντι, θα έπρεπε να βάλουν κατανάλωση βάσει ιστορικού ΔΕΔΔΗΕ... ούτε πολύ μικρή, ούτε πολύ μεγάλη. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι ο ΔΕΔΔΗΕ δε στέλνει το ιστορικό κατανάλωσης και οι πάροχοι κοπανάνε όσο να'ναι, ακόμα κι η ΔΕΗ που υποτίθεται έχει καλύτερη οργάνωση.

Εν πάσει περιπτώσει, υπολόγιζε πόσο είναι να πληρώσεις στη Volton και βάλτα στην άκρη, για να μη σου έρθει κεραμίδα. Επίσης στον εκκαθαριστικό / τελικό που θα βγει... τσέκαρε μη τυχόν έχουν διπλοχρεώσει δημοτικά τέλη με τον έναντι. Πχ μου'χε τύχει στη Volton να μου βγάλουν έναντι 1/1 - 31/1... να έρθει ο ΔΕΔΔΗΕ για καταμέτρηση 27/1, και στον εκκαθαριστικό χρέωσαν δημοτικά τέλη πχ 27/1 - 27/2, δηλαδή διπλοχρεώθηκε το 4ήμερο 27/1-30/1.

• Thanks 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Πρέπει να ανεβάσεις λογαριασμό.

Αλλιώς τι θα λέμε?

Όχι βέβαια.

Δε χρειάζεται λογαριασμός για την απάντηση σε τόσο απλό ερώτημα.

Πρέπει ή δεν πρέπει να βγάζουν ΕΝΑΝΤΙ βάσει του ιστορικού καταναλώσεων του ΔΕΔΔΗΕ (αν ο πελάτης δεν έχει δώσει ένδειξη).

7 λεπτά πριν, MessengerOfGood είπε

Βγαίνουν 1-2-3 έναντι με όποιες KWh νομίζουν.

Το "νομίζουν" λογικά σημαίνει ιστορικό κατανάλωσης ΔΕΔΔΗΕ.

8 λεπτά πριν, MessengerOfGood είπε

Άρα δεν έχει καμία σημασία πόσες KWh έχουν βάλει στους έναντι.

Δεν έπιασες το νόημα. Βάζουν 35 KWh με χαμηλή χρέωση εσκεμμένα, μετά ακόμα κάμποσες με χαμηλή και όταν τελειώσει η προσφορά κοπανάνε τις ΠΟΛΛΕΣ εκατοντάδες KWh σε υψηλή τιμή για να κονομήσουν.

2 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Ελπίζω να έκανες αίτηση σε ΗΡΩΝ ή Elpedison

ΗΡΩΝ ;)

4 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Όσο για την έναντι, θα έπρεπε να βάλουν κατανάλωση βάσει ιστορικού ΔΕΔΔΗΕ... ούτε πολύ μικρή, ούτε πολύ μεγάλη. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι ο ΔΕΔΔΗΕ δε στέλνει το ιστορικό κατανάλωσης και οι πάροχοι κοπανάνε όσο να'ναι, ακόμα κι η ΔΕΗ που υποτίθεται έχει καλύτερη οργάνωση.

Συμφωνείς ότι μοιάζει εσκεμμένη ενέργεια "βάλε λίγες τώρα που είναι η προσφορά" και "άφησε τις πολλές για όταν λήξει";

Ή τέλος πάντων ύποπτα βολική για αυτούς;

9 λεπτά πριν, ekrepali είπε

ο ΔΕΔΔΗΕ δε στέλνει το ιστορικό κατανάλωσης και οι πάροχοι κοπανάνε όσο να'ναι

Αυτό δε σηκώνει myRAE και κατά των δύο;

Δημοσ.
21 minutes ago, kkatzos said:

Συμφωνείς ότι μοιάζει εσκεμμένη ενέργεια "βάλε λίγες τώρα που είναι η προσφορά" και "άφησε τις πολλές για όταν λήξει";

Δεν έχει σημασία αν έβαλαν στον έναντι 0kw ή 100kw ή 1000kw. Όταν γίνουν οι εκκαθαρίσεις θα πληρώσεις κανονικά ό,τι αναλογεί στον Γενάρη με τη τιμή του Γενάρη. 

Πχ αν έχεις κάψει 1200 kw από 1/1 ως 4/2, τότε θα χρεωθείς τον Ιανουάριο 1200*31/35 = 1062kw... και τον Φεβρουάριο 1200*4/35 = 137kw, και θα αφαιρεθεί η αξία ρεύματος έναντι (προμήθεια, πάγιο, ρυθμιζόμενες)

Και δε θεωρώ εσκεμμένη ενέργεια να βάζουν μικρή κατανάλωση στον έναντι, καθώς θα έρθουν όλα μαζεμένα στην εκκαθάριση και θα δυσανασχετίσει ο πελάτης. Είναι ηλιθιότητα αυτουνού που προγραμμάτισε τη μηχανογράφηση, και ηλιθιότητα της volton που δε το έχει διορθώσει τόσο καιρό. 

• Like 3
Δημοσ.
14 hours ago, BigJim34 said:

Κι όχι μόνο, ελάχιστα προγράμματα παρόχων προσφέρουν διαφορετική μειωμένη τιμή για νυκτερινή(?) κατανάλωση... όλα τα καλά μαζεμένα!!

Η ΔΕΗ για παράδειγμα έχει διαφορά χρέωσης,  αλλά γιατί να μην πάω σε κάποιον άλλον που η τιμή του είναι μικρότερη απο την νυχτερινή της ΔΕΗ και για τις δύο κατηγορίες χρέωσης;

Δημοσ.
18 minutes ago, sdikr said:

Η ΔΕΗ για παράδειγμα έχει διαφορά χρέωσης,  αλλά γιατί να μην πάω σε κάποιον άλλον που η τιμή του είναι μικρότερη απο την νυχτερινή της ΔΕΗ και για τις δύο κατηγορίες χρέωσης;

Αυτο ισχυει ειδικα αν πας σε σταθερο αλλου παροχου πλην ΔΕΗ που μερα/νυχτα ειναι κατω απο 0,10 κιλοβατωρα.

Οταν μαλιστα μερα=νυχτα=ιδια χρεωση σου κανει μικρη διαφορα, περαν προφανως των ρυθμιζομενων που συμφερει να εχεις αρκετες στο νυχτερινο για να κρατας οσο μπορεις την ημερησια κατω απο 500 και ιδανικα κατω απο 400 το μηνα.

Το ερωτημα ειναι ψαχνεσαι να αλλαξεις Σπάιρους? 😋

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ekrepali είπε

Και δε θεωρώ εσκεμμένη ενέργεια να βάζουν μικρή κατανάλωση στον έναντι, καθώς θα έρθουν όλα μαζεμένα στην εκκαθάριση και θα δυσανασχετίσει ο πελάτης. Είναι ηλιθιότητα αυτουνού που προγραμμάτισε τη μηχανογράφηση, και ηλιθιότητα της volton που δε το έχει διορθώσει τόσο καιρό. 

Η Volton καθυστερεί υπερβολικά στην έκδοση των λογαριασμών πιο πολύ και από τον ΗΡΩΝ. Με μηνιαία καταμέτρηση σε όλες τις παροχές μου για διάστημα 40 μερών μου έβγαλε 3 λογαριασμούς με τον τελικό μετά από 2 μήνες.
Άθλια ιστοσελίδα που χρειάζεται να προσθέσεις τις παροχές σου για να τις βλέπεις, δεν έχει livechat, εφαρμογή και στα email δεν απαντάνε αν στείλεις με διαφορετικό από αυτό που είναι περασμένο για λόγους ασφαλείας 😆. Μόνο όταν έδινε τα 500kwh δώρο αξίζε 

Επεξ/σία από vklon
Δημοσ.
2 hours ago, Sebu said:

Αυτο ισχυει ειδικα αν πας σε σταθερο αλλου παροχου πλην ΔΕΗ που μερα/νυχτα ειναι κατω απο 0,10 κιλοβατωρα.

Οταν μαλιστα μερα=νυχτα=ιδια χρεωση σου κανει μικρη διαφορα, περαν προφανως των ρυθμιζομενων που συμφερει να εχεις αρκετες στο νυχτερινο για να κρατας οσο μπορεις την ημερησια κατω απο 500 και ιδανικα κατω απο 400 το μηνα.

Το ερωτημα ειναι ψαχνεσαι να αλλαξεις Σπάιρους? 😋

Οχι,  δεν είμαι στην ΔΕΗ!

Ας δούμε τι θα γίνει πλέον με την διαφορετική τιμή, σήμερα ξεκίνησε η νέα ώρα για το "νυχτερινο"

Δημοσ.
1 hour ago, vklon said:

Άθλια ιστοσελίδα που χρειάζεται να προσθέσεις τις παροχές σου για να τις βλέπεις, 

Kι αν προσθέσεις τη παροχή πριν έρθει το SMS καλωσορίσματος, η παροχή εξαφανίζεται κάθε φορά που κάνεις login και πρεπει να πηγαίνεις στη καρτέλα καταχώρησης ένδειξης για να τη πατήσεις ώστε να εμφανιστεί στην αρχική.

Επίσης όσες φορές κι αν προσπάθησα να αλλάξω email για login και για αποστολή λογαριασμών, φαίνεται μεν πως καταχωρήθηκε... αλλά και το login και η αποστολή έχουν κολλήσει  στο παλιό email.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδια.

με απλα ελληνικα μπορει καποιος να μου εξηγησει τι πληρωνω ακριβως επειδη τα νουμερα μου φαινονται περιεργα αλλου γραφει 0.09kWh και αλλου 0.19/kWh, στο chat η αλλη με ειπε οτι ειναι 0.20/kWh

Εχω το ΗΡΩΝ - Generous Home κυμαινομενο (δεν το βρισκω το προγραμμα)

Καθε συμβουλη ευροσδεκτη για αλλαγη μιας και φετος δεν ειχα επιλογη αλλα ειχα θερμανση με κλιματιστικο-ρευμα.

image.png.c213f2a3913c26b84a127bb6fd104efc.png

Επεξ/σία από darkef

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...