Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
43 minutes ago, mdkamael said:

Πρεπει να πιασεις τουλάχιστον τις 1000kwh τον μηνα για να πεις οτι θα δεις διαφορα... αυτη τη στιγμη σ αυτη την καταναλωση, η διαφορα ειναι 227 ( μπλε ) vs 223 ( κιτρινο ) αλλα κερδιζει ελαφρως το μπλε, καθως εχει μειον 9,90 το παγιο, αλλα και παλι η διαφορα ειναι στα 6 ευρω .... και δεν ηταν και καλος μηνα .... 

Στο ένα σπίτι έχω 200 KWh / μήνα και το μηνιαίο κόστος της προμήθειας (μόνο) με ΦΠΑ & τέλος μου βγαίνει €22,61 με το κίτρινο και €25,51 με το μπλέ.
Στο άλλο σπίτι με ~400 KWh / μήνα βγαίνει 45,22 & 45,74 αντίστοιχα.

Οι διαφορές δεν είναι μεγάλες τώρα. Το θέμα είναι τι θα γίνει στο άμεσο μελλον...

Το θέμα είναι ότι τα αποθέματα ΦΑ στην Ευρώπη έχουν πέσει δραματικά. Με το υγροποιημενο LNG που θα παίρνουμε από USA το κόστος θά πάει πολύ πάνω καί ίσως υπάρξει και πρόβλημα επάρκειας. Αν ο Τράμπ κάνει όλες αυτές τις εξορύξεις σχιστολιθικού LNG που είπε, αυτές θα αρχίσουν να παράγουν το 2027. Οι Ρώσοι έχουν κλείσει συμβόλαια με Κίνα, Ινδία κλπ και δεν ξέρω αν μπορούν/θέλουν/θέλουμε να μας δώσουν το δικό τους που είναι πολύ φτηνότερο. 

• Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, MessengerOfGood είπε

Στο ένα σπίτι έχω 200 KWh / μήνα και το μηνιαίο κόστος της προμήθειας (μόνο) με ΦΠΑ & τέλος μου βγαίνει €22,61 με το κίτρινο και €25,51 με το μπλέ.
Στο άλλο σπίτι με ~400 KWh / μήνα βγαίνει 45,22 & 45,74 αντίστοιχα.

Οι διαφορές δεν είναι μεγάλες τώρα. Το θέμα είναι τι θα γίνει στο άμεσο μελλον...

Το θέμα είναι ότι τα αποθέματα ΦΑ στην Ευρώπη έχουν πέσει δραματικά. Με το υγροποιημενο LNG που θα παίρνουμε από USA το κόστος θά πάει πολύ πάνω καί ίσως υπάρξει και πρόβλημα επάρκειας. Αν ο Τράμπ κάνει όλες αυτές τις εξορύξεις σχιστολιθικού LNG που είπε, αυτές θα αρχίσουν να παράγουν το 2027. Οι Ρώσοι έχουν κλείσει συμβόλαια με Κίνα, Ινδία κλπ και δεν ξέρω αν μπορούν/θέλουν/θέλουμε να μας δώσουν το δικό τους που είναι πολύ φτηνότερο. 

Εγω θα κραταγα μικρο καλαθι ακομη απεναντι σ αυτα τα καταστροοφολογικα what if... οι κρατικες δεξαμενες γεμιζουν γρηγορα κ αντιστοιχα ευκολα οι τιμες αλλαζουν. Επισης ο ηθοποιος που παριστανει τον ηγετη χωρας δεν εφαγε αμερικανικη σφαλιαρα... ολα ρευστα ακομη. Αλλα ο καθεις κρινει μονος του...

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Χαιρετώ την παρέα. 0.27+ €/kWh για τον Δεκέμβριο, ήρων yellow free home. Είχα επωφεληθεί το 50ρικο που έδινε το καλοκαίρι οπότε ανάμεικτα συναισθήματα. Άλλαξα στο one home σήμερα μη μου έρθει διπλό εγκεφαλικό μέχρι 31/3, έχουμε να προτείνουμε κάτι άλλο που αξίζει να κοιτάξω αυτή τη περίοδο;

200kWh σε μήνες με ελάχιστη ψύξη/θέρμανση, 300~ καλοκαίρι, 350-400 χειμώνα.

Δημοσ.
5 minutes ago, selianx said:

Χαιρετώ την παρέα. 0.27+ €/kWh για τον Δεκέμβριο, ήρων yellow free home. Είχα επωφεληθεί το 50ρικο που έδινε το καλοκαίρι οπότε ανάμεικτα συναισθήματα. Άλλαξα στο one home σήμερα μη μου έρθει διπλό εγκεφαλικό μέχρι 31/3, έχουμε να προτείνουμε κάτι άλλο που αξίζει να κοιτάξω αυτή τη περίοδο;

Για ποιο λόγο έμεινες σε αυτό το πρόγραμμα; Αυτό είναι καθαρά για κλειστά σπίτια, για να πληρώνεις για κανα διμηνο-τρίμηνο τα δημοτικά τέλη και μετα φευγεις. 

Περιμένε να δούμε τα προγράμματα που θα βγουν για τον Φεβρουάριο.

Και εγω στο One Home είμαι με κλειδωμένη τιμή αλλά αν βγεί κάποιο πρόγραμμα με δώρα θα πάω εκεί για τουρισμό.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, madboy είπε

Για ποιο λόγο έμεινες σε αυτό το πρόγραμμα; Αυτό είναι καθαρά για κλειστά σπίτια, για να πληρώνεις για κανα διμηνο-τρίμηνο τα δημοτικά τέλη και μετα φευγεις. 

Περιμένε να δούμε τα προγράμματα που θα βγουν για τον Φεβρουάριο.

Και εγω στο One Home είμαι με κλειδωμένη τιμή αλλά αν βγεί κάποιο πρόγραμμα με δώρα θα πάω εκεί για τουρισμό.

Ήθελα να επωφεληθώ το 50ρικο της προσφοράς που έδινε το καλοκαίρι με τη σταθερή τιμή, ήταν στο πρόγραμμα να γίνει αλλαγή μέχρι το τέλος του χρόνου αλλά μετά δεν είχα υψηλές καταναλώσεις και ξεχάστηκα. Τώρα πρώτο δυνατό "μπουγιουρντί" και έγινε υπενθύμιση καλή. Θα μείνω στο one home όπως και εσύ και θα καραδοκώ για καμιά προσφορά.

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, selianx είπε

Υπάρχουν φθηνότερα κυμαινομενα σε άλλους παροχους.Κανε λίγο υπομονή να δούμε τα νέα κίτρινα.Προς το παρόν το swift της protwrgia είναι φθηνότερο (αν πας και με σύσταση παίρνεις και 10 στο λογαριασμό).Εν αναμονή του νέου κλειδωμενου κίτρινου από elpedison.Nrg επίσης έχει κιτρινο με κλειδωμένη τιμη μέχρι τέλος Μαρτίου. 

• Like 1
Δημοσ.

Αν κάποιος έχει πρόβλημα με τους λογαριασμούς της ζενίθ και δεν θέλει να πληρώνει κερατιάτικα στο πενταψήφιο 18321, το σταθερό είναι 2311223099.

• Like 8
Δημοσ.
24 minutes ago, ababa641 said:

Αν κάποιος έχει πρόβλημα με τους λογαριασμούς της ζενίθ και δεν θέλει να πληρώνει κερατιάτικα στο πενταψήφιο 18321, το σταθερό είναι 2311223099.

Όλοι έχουν δωρεάν τηλέφωνο https://energypress.gr/news/etairies-ilektrikis-energeias-ta-tilefona-gia-hamiloteri-hreosi-epikoinonias

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 30/1/2025 στις 9:15 ΠΜ, messinia3 είπε

Τα 50 ευρώ Σκλαβενίτη ισχύουν τουλάχιστον μέχρι αύριο. Αν έχεις προυπάρξει πελάτης μπορείς να πάρεις και το winback, δηλαδή συν 50 ευρώ σπαστά για 5 μήνες (10ευρώ/μήνα)

Στο σαιτ της Ελπε που μπηκα μολις εχουν αφαιρεθει οι αναφορες για τα 50 ευρω δωρο στα προγραμματα. Παρολ'αυτα δεν εχουν εμφανισει κανενα καινουργιο προγραμμα, ακομα τα ιδια ειναι

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σας, πολύτιμη η βοήθεια σας!

Την πάτησα με την Elpedison, ήμουνα στο μπλε bright το οποίο έληγε 31/12, όμως όταν είχα κάνει την σύμβαση δεν μου είπαν αυτό αλλά ότι δεν θα μπορούσα να αλλάξω πάροχο μέχρι 31/12/24. Και με ενημέρωσαν τηλ προχθές ότι πλέον είναι κυμαινόμενο και πληρώνω 0,17 λεπτά/kw αντί για 0,089.

Από τα νεύρα μου έκανα επικοινωνία με Ζενίθ την ίδια μέρα και μου έστειλαν ήδη συμβόλαιο, την ίδια μέρα ήρθε και ο νέος λογαριασμός της elped (30 ευρώ πάνω φυσικά με τη νέα τιμή που τελικά είναι 0,19 λεπτά και κρατική επιδότηση συνολικά 2,5€! ). Σημειωτέον βγαίνει πάντα αρχές του μήνα και πότε στο τέλος.Υπαρχει περίπτωση να μπλοκάρει η νέα σύμβαση μέχρι να πληρώσω την Ελπεντισον;

Από την άλλη με τα σχόλια που βλέπω για την Ζενίθ για καθυστέρηση στην έκδοση έχω αμφιβολίες αν έκανα καλά, γιατί στην elped είχα κάθε μήνα εκκαθαριστικό και πλέον περνάει κάθε μήνα ΔΕΔΔΗΕ και μετράειΕυχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη για το σεντόνι!

Και αν μπορεί κάποιος να μου πει πως βλέπουμε το excel!

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Elise76 είπε

Την πάτησα με την Elpedison, ήμουνα στο μπλε bright το οποίο έληγε 31/12, όμως όταν είχα κάνει την σύμβαση δεν μου είπαν αυτό αλλά ότι δεν θα μπορούσα να αλλάξω πάροχο μέχρι 31/12/24. Και με ενημέρωσαν τηλ προχθές ότι πλέον είναι κυμαινόμενο και πληρώνω 0,17 λεπτά/kw αντί για 0,089.

Από τα νεύρα μου έκανα επικοινωνία με Ζενίθ την ίδια μέρα και μου έστειλαν ήδη συμβόλαιο, την ίδια μέρα ήρθε και ο νέος λογαριασμός της elped (30 ευρώ πάνω φυσικά με τη νέα τιμή που τελικά είναι 0,19 λεπτά και κρατική επιδότηση συνολικά 2,5€! ). Σημειωτέον βγαίνει πάντα αρχές του μήνα και πότε στο τέλος.Υπαρχει περίπτωση να μπλοκάρει η νέα σύμβαση μέχρι να πληρώσω την Ελπεντισον;

Από την άλλη με τα σχόλια που βλέπω για την Ζενίθ για καθυστέρηση στην έκδοση έχω αμφιβολίες αν έκανα καλά, γιατί στην elped είχα κάθε μήνα εκκαθαριστικό και πλέον περνάει κάθε μήνα ΔΕΔΔΗΕ και μετράειΕυχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη για το σεντόνι!

Καμία περίπτωση να μπλοκάρει η elpe τη μετάβαση δεν υπάρχει. Έαν έχει ήδη κατατεθεί το αίτημα αλλαγής εκπροσώπησης της παροχής σου στο ΔΕΔΔΗΕ πιθανόν να έχεις ήδη αλλάξει πάροχο.

Ζενίθ έχει κάποια θεματάκια το τελευταίο διάστημα αναφορικά με την έκδοση λογαριασμών της (κι εμένα καθυστέρησε αυτό το μήνα η έκδοση λογαριασμού σε μία παροχή).Ειδικά για τον πρώτο λογαριασμό (εν αντιθέση με elpedsion) μπορεί να μεσολαβήσει μεγάλο διάστημα μέχρι την έκδοση. Όπως και να έχει αν έχεις υπογράψει σε κυμαινόμενο μπορείς να την κάνεις έαν δε μείνεις ικανοποιημένος ή αν παίξει καμία καλή προσφορά.

Δες την υπογραφή του @juanjk για το excel σύγκρισης. (από desktop)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Elise76 είπε

Όταν λήγει ένα σταθερό κατευθείαν αποδεσμευεσαι και εννοείται ότι σε πάνε σε κάποιο άλλο κυμαινόμενο τιμολόγιο.Αυτο όφειλες να το γνωρίζεις καθώς επίσης και πότε λήγει το συμβόλαιο.

Βέβαια από την άλλη για να είμαστε και δίκαιοι ,θα μπορούσαν να σε ειδοποιήσουν όπως κάνουν και οι "τηλεφωνάδες" κάνα δυο μήνες πριν και μας ζαλίζουν.

Όσο για την αλλαγή παρόχου οκ καλά έκανες.Βεβαια λειτούργησες λίγο με το συναίσθημα γιατί και το bright 12M μια χαρά είναι .Πες μας εντυπώσεις για zenith 

Επεξ/σία από thanos206
  • Like 1
Δημοσ.

Με πηρε η elpedison για μπλε για ενα χρονο με τιμη 0,109 δωρο τα παγια 60 μηνων και σκλαβενιτης 100ε, ειναι γνωστη προσφορα; Αξιζει;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...